Dansk erhvervsliv tror på fremtiden

Erhvervslivet ryster stille og roligt den økonomiske krise af sig. End ikke situationen på Krim påvirker.

Opsvinget fortsætter i dansk økonomi. Omend i behersket tempo. Det viser de såkaldte konjunkturbarometre fra en række brancher fra Danmarks Statistik.

- Erhvervslivets konjunkturforventninger har samlet set siden sidste sommer haft en svagt positiv tendens med en indikation af, at det begynder at gå bedre, siger Michael H.J. Stæhr, der er cheføkonom i Dansk Erhverv.

I Danske Bank understøtter dagens tal forventningen om vækst i dansk økonomi igennem 2014.

- Kigger man nærmere på industriens konjunkturbarometer, så trækkes det i øjeblikket op af, at det går fortsat bedre i europæisk økonomi, siger cheføkonom Steen Bocian, Danske Bank.

- Det er godt nyt for dansk industri, da den danske industri er meget afhængig af eksport, så giver det naturligt dansk industri et løft, når det begynder at gå bedre på vores vigtige eksportmarkeder, siger han.

Situationen på Krim og den danske eksport til Rusland giver ikke anledning til bekymrede miner hos dansk erhvervsliv.

- Selv om Krim-krisen endnu ikke synes at have mindsket optimismen i industrien, så er det dog værd at holde fast i at Krim-krisen har potentiale til at sætte det ventede opsving på standby, siger Tore Stramer, chefanalytiker i Nykredit.

- Det kræver dog efter vores opfattelse, at der sker en yderligere eskalering af konflikten til egentlige sanktioner af samhandlen imellem Rusland og Vesten, eller i værste fald egentlige krigshandlinger. Der er vi heldigvis ikke endnu, siger han.

Også byggeriet er i forårshumør - og optimismen ligger i det højeste niveau siden starten af 2008.

- En del af forklaringen er naturligvis, at byggeriet her i det nye år får en hjælpende hånd fra oprydningen efter orkanerne Allan og Bodil, et fortsat højt investeringsniveau i den offentlige sektor samt ikke mindst bedringen på boligmarkedet, siger Tore Stramer.

Hos byggeriet var der ved udgangen af marts sikret fire en halv måned arbejde i ordrebøgerne. I marts 2012 lå antallet af sikrede måneder på 3,7, viser tallene.

/ritzau/

 

Emneord: Erhvervsliv, Konjunkturbarometer, Steen Bocian, Tore Stramer
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene:

Læs også

 • 25.06.15 Ledelse
  Holstebro Kommune er nr. 1 i erhvervsvenlighed

  Dansk Byggeri kårer Holstebro som landets mest erhvervsvenlige kommune i en ny analyse af erhvervslivets forhold i kommunerne.

 • 05.11.13 Bæredygtighed
  Kofod og Kastrup-Larsen tager pulsen på Aalborgs grønne erhvervsliv

  Hvordan kan private virksomheder, kommuner og universitetet samarbejde for at styrke den grønne omstilling og virksomhedernes konkurrenceevne samtidigt? Dét spørgsmål var temaet, da folketingsmedlem og spidskandidat til EU parlamentsvalget Jeppe Kofod og rådmand Thomas Kastrup-Larsen besøgte Aalborg-virksomheden Gabriel A/S.

 • 25.09.13 Ledelse
  Hansen og Jensen tager på virksomhedsbesøg

  Tønder Kommune er klar med nyt initiativ til at udbygge dialogen og samarbejdet med det lokale erhvervsliv

 • 03.09.13 Velfærd
  Med bevægelse for øje

  Trivsel og teknologi er en dialog værd. Det mener i hvert fald i Aalborg Kommune, hvor projektet ”med bevægelse for øje” netop er søsat.

 • 29.08.13 Velfærd
  Bedre og billigere velfærd til borgerne

  Overalt i Danmark går virksomheder og det offentlige sammen om at udvikle nye services og produkter til borgerne. Nu kommer værktøjskassen – OPIguide.dk – der kan gøre dette samarbejde langt mere effektivt. Virksomheder som Falck har allerede godt udbytte af et sådant forløb til at udvikle nye tilbud. Et andet projekt skal give psykiatriske patienter bedre og sikrere senge.