Dansk Islamisk Råd fordømmer angreb på Charlie Hebdo

Muslimske organisationer i Danmark er gået sammen om at fordømme angrebet på satiremagasinet i Frankrig.

Angrebet på det franske satiremagasin Charlie Hebdo onsdag, hvor 12 mistede livet, fordømmes på det kraftigste af danske muslimer, der fredag aften mødtes for at tale om de dramatiske hændelser i Frankrig de seneste tre dage.

Onsdag blev satiremagasinet angrebet i centrum af Paris, torsdag blev en kvindelig politibetjent dræbt, og fredag udspillede der sig to gidseldramaer, der endte med, at franske elitestyrker dræbte mindst tre gidseltagere, mens også fire gidsler døde i Paris.

- Vi sender vores dybeste medfølelse til ofrenes familier. Der skal ikke herske nogen tvivl om, at kriminelle handlinger fordømmes uanset motiver.

- Endvidere vil en delegation tage til den franske ambassade i København for at kondolere og udtrykke vores solidaritet med den franske befolkning, skriver Dansk Islamisk Råd i en pressemeddelelse på vegne af flere muslimske organisationer i Danmark.

På spørgsmålet om, hvorvidt de muslimske organisationer har følt sig presset til at holde mødet, sagde Jehad al-Farra, der er presseansvarlig for Det Islamiske Råd, forinden:

- Overhovedet ikke. Det står i vores formålsbeskrivelse for vores eksistens i Danmark, og det er noget, vores imam har talt om til prædiken til fredagsbønnen, og han har vist teologisk, at det ikke er det, vi står for.

Dansk Islamisk Råd står bag Danmarks første stormoské i København og er tidligere blevet beskrevet som en konservativ muslimsk forening, der prædiker integration i det danske samfund.

/ritzau/

Emneord: Terror, Islamisme, Fundamentalisme, Islamisk Råd, Imam
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 23.06.21 Ledelse
  Ny regionsrådsformand i hovedstaden

  Et enigt regionsråd udpegede tirsdag aften den socialdemokratiske gruppeformand til at afløse Sophie Hæstorp Andersen, der fortsætter som menigt medlem – og skal fokusere mere på valget til overborgmesterposten i København

 • 21.06.21 Ledelse
  Redningsmænd får Forsvarsministerens Medalje

  Forsvarsministerens Medalje uddeles én gang om året og tildeles personer, der har ydet en anerkendelsesværdig eller frygtløs indsats. I dag overrækker forsvarsminister Trine Bramsen Forsvarsministerens Medalje til fem redningsmænd fra kystredningstjenesten.

 • 17.06.21 Ledelse
  Dansk Ældreråd får ny formand

  På Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde den 16. juni er Inger Møller Nielsen uden modkandidat valgt som ny formand for ældrerådenes landsorganisation. Hun afløser Mogens Rasmussen, der efter to år på posten, har valgt ikke at genopstille.

 • 01.06.21 Ledelse
  Direktør for Landbrugsstyrelsen fratræder

  Stillingen som direktør vil snarest muligt blive slået op efter gældende regler.

 • 28.05.21 Ledelse
  Søren Brostrøm indtræder i WHO’s globale bestyrelse

  Sundhedsstyrelsens direktør har i den forløbne uge været i Geneve for at deltage i WHO’s årlige Verdenssundhedsforsamling. Ligesom i 2020 finder den sted virtuelt, men fordi Søren Brostrøm har ledet møder i en af de to hovedkomitéer, har han deltaget i Geneve.