Dansk økonomi viser igen fremgang

Dansk økonomi vokser en smule i tredje kvartal, og det kommer bag på økonomerne. De havde forventet et fald.

Dansk økonomi vokser i tredje kvartal med 0,5 procent, viser tal fra Danmarks Statistik. Og det kommer bag på økonomerne, der havde forventet et fald, fordi der ikke for alvor er kommet gang i væksten efter krisen.

Bo Sandberg, der er cheføkonom i Dansk Byggeri, siger, at dansk økonomi undgår sort fredag, som det var ventet.

- Forud for dagens danske BNP-væksttal var der frygt for en sort fredag for dansk økonomi i bogstaveligste forstand. En BNP-vækst på 0,5 procent i tredje kvartal må siges at være en positiv overraskelse, siger cheføkonom Bo Sandberg, Dansk Byggeri.

- Man skal altid være varsom med at konkludere for bombastisk på baggrund af et enkelt kvartal. Den overordnede fortælling om dansk økonomi er fremdeles, at retningen nu er entydigt positiv, og at vi med lidt god vilje er skiftet fra første til andet gear, siger cheføkonomen i en pressemeddelelse.

Hos Landbrug & Fødevarer mener man, at dansk økonomi er ved at bygge formen op. Men selv om tallene dette kvartal overrasker positivt, er der dog stadig lang vej til, at dansk økonomi når topformen.

- Det er først og fremmest på hjemmebane, at det har knebet med at skabe resultater. Her har vi set et fald i privatforbruget på 0,6 procent, siger brancheorganisationens cheføkonom, Thomas Søby.

- Samtidig er eksporten faldet 0,2 procent som følge af manglende vækst på nogle af Danmarks vigtigste markeder sideløbende med uro i Østeuropa og Mellemøsten. Så også på udebane kniber det, siger Thomas Søby. 

Samlet er dansk økonomi eller bruttonationalproduktet steget med 0,8 procent i årets første ni måneder.

/ritzau/

Emneord: BNP, Nøgletal, Vækst, Væksttal
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også