Foto: Shutterstock

Dansk parti opløses: Behovet for demokratisk fornyelse har aldrig været større

Et dansk parti er blevet opløst. Det afslører partiet selv på sine profiler på diverse profiler – blandt andet på Facebook

Det var ikke med få ambitioner, at René Gade i maj sidste år præsenterede Lykkepartiet. Partiet blevet stiftet med en vision om fuldstændig forandring af det danske demokrati. Efter blot otte måneder er dette projekt nu blevet opgivet.

Det fremgår af Lykkepartiets egne profiler på de sociale medier. 

"Lykkepartiet er dødt. Længe leve demokratiet," skriver det nu nedlagte parti på de sociale medier. Dette er efterfulgt af et billede med en tekst om, at 'nu er hesten død'. 

"Den løb så langt og godt, den kunne, på de utopiske præmisser, vi gav den," skriver partiet også. 

René Gade har tidligere siddet i Folketinget for Alternativet. Han besluttede ikke at genopstille ved folketingsvalget i 2019, hvor han også valgte at melde sig ud af Alternativet. 

I maj præsenterede han Lykkepartiet, som dog ikke just var en udpræget succes. I sin levetid blev det nemlig ikke til mere end 449 vælgererklæringer. 

Partiet blev beskrevet som værende et parti, der ikke havde en egentlig ideologi. Derimod havde partiet kun en række politiske ambitioner, der bl.a. lød sig på, at statsministre og ministre ikke skulle kunne sidde i Folketinget og udskrive folketingsvalg. 

Endvidere var målet for Lykkepartiet også, at folketingsmedlemmers immunitet skulle ophæves, ligesom de skulle i diverse praktikforløb. Hertil havde de også som mål, at de to årligt skulle igennem idræt, leg, ledelses- og kommunikationsøvelser, for at fremme samarbejdet på tværs af partierne. 

Ydermere var et ambitionen, at medlemmerne af Lykkepartiet blev stillet frit i ethvert politisk spørgsmål. Nu er det dog slut for Lykkepartiet, der runder af med følgende besked i deres afskedssalut:

"Behovet for demokratisk fornyelse af partierne har aldrig været større. Måske er der flere, der vil gøre noget ved det, når vi er væk." 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.