Foto: Shutterstock

Dansk parti opløses: Behovet for demokratisk fornyelse har aldrig været større

Et dansk parti er blevet opløst. Det afslører partiet selv på sine profiler på diverse profiler – blandt andet på Facebook

Det var ikke med få ambitioner, at René Gade i maj sidste år præsenterede Lykkepartiet. Partiet blevet stiftet med en vision om fuldstændig forandring af det danske demokrati. Efter blot otte måneder er dette projekt nu blevet opgivet.

Det fremgår af Lykkepartiets egne profiler på de sociale medier. 

"Lykkepartiet er dødt. Længe leve demokratiet," skriver det nu nedlagte parti på de sociale medier. Dette er efterfulgt af et billede med en tekst om, at 'nu er hesten død'. 

"Den løb så langt og godt, den kunne, på de utopiske præmisser, vi gav den," skriver partiet også. 

René Gade har tidligere siddet i Folketinget for Alternativet. Han besluttede ikke at genopstille ved folketingsvalget i 2019, hvor han også valgte at melde sig ud af Alternativet. 

I maj præsenterede han Lykkepartiet, som dog ikke just var en udpræget succes. I sin levetid blev det nemlig ikke til mere end 449 vælgererklæringer. 

Partiet blev beskrevet som værende et parti, der ikke havde en egentlig ideologi. Derimod havde partiet kun en række politiske ambitioner, der bl.a. lød sig på, at statsministre og ministre ikke skulle kunne sidde i Folketinget og udskrive folketingsvalg. 

Endvidere var målet for Lykkepartiet også, at folketingsmedlemmers immunitet skulle ophæves, ligesom de skulle i diverse praktikforløb. Hertil havde de også som mål, at de to årligt skulle igennem idræt, leg, ledelses- og kommunikationsøvelser, for at fremme samarbejdet på tværs af partierne. 

Ydermere var et ambitionen, at medlemmerne af Lykkepartiet blev stillet frit i ethvert politisk spørgsmål. Nu er det dog slut for Lykkepartiet, der runder af med følgende besked i deres afskedssalut:

"Behovet for demokratisk fornyelse af partierne har aldrig været større. Måske er der flere, der vil gøre noget ved det, når vi er væk." 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 27.01.21 Politik
  Danmark skal lede ny global IEA-kommission for social retfærdig grøn energiomstilling

  Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er udnævnt som formand for Det Internationale Energiagenturs nye globale energikommission. Statsminister Mette Frederiksen er protektor for kommissionen, der skal være med til at sikre en social retfærdig omstilling til ren energi i verden.

 • 26.01.21 Politik
  Ny politisk aftale om social kontrol

  Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet udmønter 40 millioner kroner afsat på finansloven til indsats mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af nye exit-boliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol.

 • 22.01.21 Politik
  Danmark får ledende rolle frem mod FN`s topmøde om energi

  Danmark har fået en helt central rolle ved FNs generalforsamling til september. For første gang i 40 år har et FN-topmøde ’energi’ som hovedtema, og Danmark er blevet valgt som ’Global Theme Champion’ for netop energiområdet, når stats- og regeringsledere samles til et topmøde i New York om verdensmål 7 – bæredygtig energi til alle.

 • 15.01.21 Politik
  Skatteministeren skærper indsatsen mod organiseret svindel

  Skatteminister Morten Bødskov har netop fremsat et lovforslag, der skal give Skattestyrelsen stærkere værktøjer til at bekæmpe organiseret svindel.

 • 12.01.21 Politik
  Udviklingsministeren ude med ny udviklingspolitisk strategi

  Arbejdet med ny udviklingspolitisk strategi bliver nu igangsat. Den nye strategi skal efterfølge den nuværende ”Verden 2030”, som udløber i 2021.