Bagerst fra venstre: Niels Maarbjerg Olesen, Thomas Kampmann, Tonny Skovsted Thorup, Morten Lemvigh og Berit Borup Brendborg. Forrest fra venstre: Grimur Lund, Helena Peyron og Birgit Pia Nøhr.

Dansk, regional IKT-klynge får EU-kommissionens guldmedalje

Den nordjyske IKT-klynge BrainsBusiness er netop blevet tildelt en guldmedalje af EU-kommissionen for at være en af Europas mest velfungerende klynger. I Danmark er det både første gang, den prestigefyldte medalje tildeles en regional klynge, og første gang, den gives til en IKT-klynge.

En dansk klynge har fundet nøglen til at skabe succes i samspillet mellem forskning, erhvervsliv og erhvervsfremme. Den nordjyske IKT-klynge BrainsBusiness har netop modtaget EU's fornemste hæderspris inden for klyngeorganisationer: EU-kommissionens "Cluster Management Excellence Label GOLD – Proven for Cluster Excellence", der tildeles på basis af et klyngebedømmelsessystem, udviklet af The European Cluster Excellence Initiative (ECEI).

På nuværende tidspunkt er den prestigefyldte guldpris kun blevet tildelt i alt 22 klynger i EU, der samlet rummer ca. 300 klynger og netværksorganisationer. Det er derfor i overordentlig skarp konkurrence, at BrainsBusiness nu markerer sig som en af de fremmeste klyngeorganisationer i Europa. Tre andre danske klynger, som alle har været nationale innovationsnetværk, støttet af Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser, har tidligere modtaget guldmedaljen. Det er således første gang nogensinde i Danmark, at guldmedaljen gives til en regional klynge.

Administrerende direktør Morten Bangsgaard fra IT-Branchen udtrykker stor anerkendelse over, at en dansk, regional klynge formår at gøre sig så bemærket og siger:

- Vi har i IT-Branchen i flere år samarbejdet med BrainsBusiness og set, hvordan klyngen har gjort sig positivt bemærket, skabt resultater samt formået at skabe en imponerede synlighed for klyngen og dens medlemmer. Det er virkelig flot.

Guldmedaljen tildeles klynger, som lever op til et særligt højt niveau af ”excellence” inden for eksempelvis resultater, strategi, service og anerkendelse. Der lægges desuden vægt på, at der tilføres ny værdi til medlemmer og aktører gennem bl.a. videndeling, facilitering af samarbejde og evnen til nytænkning medlemmerne imellem.

Med guldmedaljen har BrainsBusiness fået en blåstempling af sit arbejde på europæisk niveau, og den stolte formand for BrainsBusiness Grimur Lund er ikke i tvivl om, at årsagen til udmærkelsen er det stærke samarbejde imellem aktørerne bag BrainsBusiness og, ikke mindst, opbakningen fra klyngens medlemmer:

- Guldmedaljen beviser mere end noget andet, at to plus to giver mere end fire, og jeg sætter stor pris på, at EU-kommissionen vælger at sætte fokus på styrken i velfungerende klynger. Når vi i ECEI’s øjne er en guldklynge og lever op til deres høje standarder, så skyldes det først og fremmest et tæt samarbejde parterne imellem, pointerer han og fortsætter: - Der ligger ugers arbejde bag først dokumentationen og siden bedømmelsen af vores indsats, og det er den samlede indsats fra styregruppen, organisationen og medlemmerne, som gør, at vores klynge skaber genklang ude i Europa.

Guldmedaljen fejres ved en begivenhed senere på måneden samt en lille erkendtlighed til alle medlemmer i guldklyngen. 

Om BrainsBusiness

BrainsBusiness er et stort privat/offentligt partnerskab inden for informations- og kommunikationsteknologiområdet (IKT-området), der arbejder for at støtte og udvikle den nordjyske IKT-klynge. Målet er at skabe synlighed, innovation, vækst og arbejdspladser ved at arbejde på tværs og skabe videndeling og videnspredning – både virksomhederne imellem og mellem forsknings- og vidensinstitutionerne og virksomhederne.

Kerneaktørerne bag BrainsBusiness er Aalborg Universitet, IKT-erhvervet i Nordjylland, Region Nordjylland, Aalborg Kommune og Aalborg Samarbejdet.

Læs mere på www.brainsbusiness.dk

Emneord: BrainsBusiness, IKT, IKT-klynge, IT, Morten Bangsgaard
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 20.01.15 Infrastruktur
  Hackerangreb mod kommune

  Hackere er brudt ind i en del af Gribskov Kommunes it, og har omdøbt filer på kommunen computerdrev. Sagen er politianmeldt.

 • 05.11.14 Velfærd
  Guldborgsund tester social IT på fire botilbud

  Medarbejdere og borgere på fire botilbud i Guldborgsund Kommune afprøver de kommende måneder, hvordan social IT kan spille sammen med det pædagogiske arbejde.

 • 09.12.13 Velfærd
  Regeringen vil sikre korrekte udbetalinger af sociale ydelser

  Fejludbetalinger og socialt snyd udgør en betydelig omkostning for samfundet hvert år. Mere automatisering af sagsbehandlingen, bedre brug af it-værktøjer og fælles indsatser er effektive redskaber til at sikre korrekte udbetalinger af sociale ydelser. Det viser en analyse foretaget af Deloitte Consulting.

 • 02.12.13 Infrastruktur
  Nu tager danskerne det næste store digitale skridt

  Den 1. december tager Danmark hul på endnu et digitalt kapitel, når det bliver obligatorisk at betjene sig selv digitalt på yderligere 29 offentlige områder. Eksempelvis skal vi fremover melde udrejse og vælge læge på nettet. Og helt nye tal fra Danmarks Statistik viser, at danskerne bliver stadig mere digitale – det gælder ikke mindst den ældre generation.

 • 09.09.13 Velfærd
  Vestjysk integrationsprojekt udbredes til hele landet

  En ny guide til skolernes ForældreIntra begyndte som et integrationsprojekt i Ringkøbing-Skjern Kommune, men er nu uddelt til alle skoler i landet. Guiden er et skoleeksempel på, hvordan et kompliceret emne kan gøres letforståeligt.