Danske håndværkere vinder bronze til VM i Skills

Bronze til kok og landbrugsmaskinmekaniker ved VM. Målt på point pr. deltager er Danmark 10. bedste nation af 60 deltagende.

To bronzemedaljer og otte "Medaillons for Excellence". Det blev høsten for det danske landshold ved WorldSkills 2017 i Abu Dhabi. Alle 15 lå højt i pointscore i deres fag.

- At 10 af de 15 på vores landshold kommer hjem med en medalje er flot i et verdensmesterskab, hvor vi ved, at mange af de store nationer træner deres deltagere i måneder og år op til konkurrencen, siger SkillsDenmarks formand Jesper Juul Sørensen.


De resterende fem af landsholdsdeltagerne lå også højt i pointtal, men kom ikke over de 700, som er kriteriet for en "Medaillon for Excellence". Men de var dog tæt på, to var kun to point fra medaljen, alle lå inden for 10 under, og målt på gennemsnitligt antal point pr. deltager, er det danske landshold på 10. pladsen blandt de 60 deltagende nationer i VM.

Topscorerne Korea og Kina havde et snit på 725 point, Danmark 709.

- Resultaterne er også bevis for, at deltagerne har fået en god uddannelse. At de danske erhvervsuddannelser fører til meget dygtige unge, siger Jesper Juul Sørensen.

I nordisk sammenhæng har Danmark også klaret sig flot. Sverige og Norge stillede begge med større landshold end det danske, men af topplaceringer blev det kun til en enkelt bronzemedalje til svenskerne. Finnerne har dog slået os med to guld- og en sølvmedalje.

FAKTA 

Her er deltagerantallet (antal nationer) i de fag, hvor det danske landshold var med:Autolakerer: 26 Bager: 16 Bygningsmaler: 30 Bygningssnedker: 26 Flisemurer: 26Industritekniker: 22 Karrosseritekniker: 23 Kok: 42 (faget med flest nationer).Konditor: 28 Landbrugsmaskinmekaniker: 16 Murer: 30 Møbelsnedker: 29Personvognsmekaniker: 37 Tjener: 37 Tømrer: 20.

Med bronzemedaljer i hænderne kan kokken Christian Wellendorf og landbrugsmaskinmekaniker Søren Lykke Døssing begge kalde sig verdens tredje bedste i deres fag.

Søren Lykke Døssing, 22 år og fra Kjellerup, er uddannet fra Erhvervsskolerne Års med læreplads hos Grundvad Maskinhandel, hvor han fortsat arbejder.

Christian Wellendorf, ligeledes 22 og fra Faxe Ladeplads, bestod sin svendeprøve med guldmedalje i foråret. Hans skole var Kokke- og Tjenerskolen Selandia, og lærepladsen Restaurant Babette i Vordingborg. Han er nu bosiddende i Faaborg og arbejder på Falsled Kro.

Til WorldSkills er der en aldersgrænse: Deltagerne må ikke fylde 23 i det år, hvor det foregår.

"Medaillon for Excellence" gik til:

Autolakerer Mads Pallisgaard Holm, Thisted. 21 år. 3N Lakering i Thisted, Silkeborg Tekniske Skole. Vinder af DM i Skills 2017.

Bager Lasse Nørup Bentsen, Herning, 19 år. Skolegades Bageri, Herning/Uddannelsescenter Holstebro.

Tjener Emma Hoff Hjorth, Aarhus, 21 år. Nordisk Spisehus, Aarhus/Teknisk Skole Silkeborg. DM-vinder 2017.

Bygningsmaler Rebekka Guldbrand Vedstesen, Ansager, 22 år. Malermester Kurt Skovdal, Tistrup/ Rybners. DM-vinder 2016 og 2017.

Bygningssnedker Frederik Riber, Haslev, 20 år. Tømrermester Madsen, Præstø/Roskilde Tekniske Skole. DM-vinder 2016 og 2017, bronzevinder EuroSkills 2016.

Flisemurer Frederik Nielsen, 22 år, Aalborg. Jorton Aalborg/TECHCOLLEGE DM-vinder 2016 og 2017. Karrosseritekniker Nichlas Rosenkilde Thomsen, Karup, 22 år. VW Herning/ Teknisk Skole Silkeborg. DM-vinder 2017, vinder af NM 2016. 2016.

Tømrer Jesper Sonne Nørgaard, Skørping, 21 år. Byggefirmaet Westenholz, Horsens/ TECHCOLLEGE. DM-vinder 2017.

Her er pointallene for de fem øvrige på det danske hold:

Industritekniker René Kling Hansen, Haderslev, 21 år. Valmont SM, Rødekro/Syddansk Erhvervsskole. 690 point.

Konditor Blyp Sophie Knudsen, Køge, 20 år. Hammershus Bageri, Herfølge/ZBC Ringsted. DM-vinder 2016. 694 point.

Murer Jacob Trærup Ahlgreen, Brønshøj, 21 år. Murerfirmaet Jensen og Jensen, Rødvig/Herningsholm. DM-vinder 2016 og 2017. 698 point.

Møbelsnedker Jacob Primdahl Abrahamsen, Vejle, 22 år. Gesten Bådaptering, Gesten/ Syddansk Erhvervsskole Vejle. DM-vinder 2016 og 2017. 694 point.

Personvognsmekaniker Sander Stensgaard Kristensen, Randers, 22 år. Udlært hos Pedersen & Nielsen, Randers/Tradium. DM-vinder 2016. 698 point.

Det danske landshold flyver samlet hjem lørdag. Planmæssig ankomst med Emirates EK151 til København lørdag 21. oktober 13:15.

Emneord: DM i Skills, Håndværksfag, Håndværkere
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 30.08.17 Infrastruktur
  37 strakspåbud efter social dumping aktion på sjællandske villaveje

  "På aktionen så vi ofte eksempler på, at udenlandske virksomheder ikke var anmeldt i RUT, som de ellers har pligt til. I alt var der 19 RUT-overtrædelser på 39 gennemførte besøg," siger Brian Brink Larsen, der er tilsynschef for social dumping i Arbejdstilsynet.

 • 21.01.16 Infrastruktur
  Rekordstor interesse for DM i Skills

  Aldrig før vil så mange elever fra Aarhus besøge Danmarksmesterskaberne i håndværksfag. Flere end 1000 elever fra 19 skoler er tilmeldt. Så det bliver en karavane på 22 busser, der 5. februar drager til landets største uddannelsesevent i Fredericia.

 • 04.11.14 Velfærd
  Bygge- og anlægsbranchen efterlyser unge, der vil have en erhvervsuddannelse

  Tingene kan hurtigt vende. Hvor der i nogle år var mangel på praktikpladser, hvis man startede på en erhvervsuddannelse i det vendsysselske, er virkeligheden i dag en anden. Vendsysselske virksomheder må se langt efter unge, der vil i lære, og som vil være med at til at sikre, vi har håndværkere nok til at løse morgendagens byggeopgaver.

 • 21.02.14 Infrastruktur
  Nyt IT-værktøj for lokale håndværkere

  Database på kommunens hjemmeside skal give lokale virksomheder bedre mulighed for at få del i kommunale opgaver

 • 17.12.13 Ledelse
  Mentor skal hjælpe håndværkere med at løfte socialt ansvar

  Der skal bruges andet end mørtel, maling og håndværkernes arbejdskraft, når afdeling 27 i Varbergparken i Haderslev skal renoveres. HAB og Haderslev Kommune samarbejder om et projekt, hvor en mentor skal binde udsatte ledige og håndværkerfirmaerne sammen. Projektet, der skal tænke CSR ind i den omfattende renovering, er støttet af Arbejdsmarkedsstyrelsen.