-
6 nye testmaskiner er landet fra Hongkong og ved at være klar til at blive taget i brug. Sammen med maskinerne er der doneret udstyr til ca. 200.000 tests. Maskinerne er fordelt rundt i landet, så endnu flere danskere snart kan blive testet for smitte med COVID-19.
-
Regeringen og regionerne er enige om en markant forøgelse af den danske testaktivitet. Test skal anvendes langt mere offensivt i indsatsen for at holde kontrol med coronavirus under genåbningen af Danmark. Testaktiviteten øges på sygehusene, hvor endnu flere vil blive testet. Dertil oprettes TestCenter Danmark, der bl.a. skal teste danskere uden symptomer.
-
Markant færre er blevet henvist til psykiatrisk behandling, siden corona-epidemien gjorde sit indtog i Danmark. Men psykiatrien står klar til at behandle alle, og det er vigtigt at henvende sig til sin læge ved symptomer, fastslår Danske Regioner.
-
På godt to uger har næsten 150.000 borgere brugt regionernes chatbot for at finde ud af, hvordan de skal reagere ved symptomer på coronavirus.
-
Sundheds- og Ældreministeriet, Danske Regioner og KL sætter i fællesskab retningen for at beskytte borgerne endnu bedre mod hackere med en ny strategi for cyber- og informationssikkerhed.
-
En international undersøgelse viser, at vi danskere er blandt de europæere, der synes bedst om den behandling, vi får på hospitalerne og hos praktiserende læger og speciallæger.
-
Danske Regioner har åbnet for indstillinger til prisen for Årets Borgerinddragende Initiativ. Prisen går i år til et projekt, der har fokus på at inddrage og støtte pårørende.
-
Flere og flere børn og unge kæmper med psykiske problemer som stress, ensomhed eller angst. Derfor udbreder Danske Regioner nu et internetbaseret tilbud til børn og unge mellem 13 og 20 år, hvor de anonymt kan få viden og råd om mental sundhed.
-
Med Trial Nation får dansk life science en ny stærk organisation til fremme af kliniske forsøg herhjemme. Det sker, når de to hidtidige initiativer på området - regionernes Én Indgang og det offentligt-private partnerskab NEXT - bliver lagt sammen.
-
7 millioner kroner til uafhængig forskning skal nu omsættes til resultater for patienterne.
-
Siden 2010 har regionerne reduceret ventetiden for børn og unge i psykiatrien fra 76 til 22 dage. ”Jeg er stolt over, at vi har bragt ventetiden tre gange længere ned, end den var, da vi overtog" siger Sophie Hæstorp Andersen.
-
Den seneste opgørelse viser, at flere hundrede danskere har fået tilbudt gratis online psykologbehandling, siden ordningen blev udbredt til alle landets regioner i januar.
-
Mere end 30.000 ældre ryger akut på sygehuset med sygdomme, som kunne være forebygget med den rette behandling i tide. Danske Regioner vil med nyt udspil sikre, at borgere får den rigtige behandling i første omgang, så en akut indlæggelse kan undgås
-
De 150 særlige pladser, som er beregnet til de mest udsatte borgere, står tomme hen. Derfor opfordrer KL og Danske Regioner nu regeringen til at konvertere pladserne til sengepladser i psykiatrien.
-
Patienter på akutmodtagelserne er gennemgående tilfredse med hjælpen, de får, men mere kritiske, når det gælder informationen om, hvornår det er deres tur. Regionerne vil derfor give klar besked om, hvornår man kan komme til, og forkorte ventetiden
-
16 initiativer fra Danske Regioner skal sikre, at alle gravide og nye familier kommer godt fra start
-
Regionerne opretter nu et fælles landsdækkende akutnummer, der skal erstatte de mange forskellige telefonnumre i dag. Det skal være nemmere at komme igennem til de rigtige, hvis man er akut syg – og derfor skal nummeret været det samme i hele landet.
-
Under overskriften ’Trygt, nært, nemt’ erklærer regionerne sig klar til at løse den næste bølge af udfordringer i sundhedsvæsenet: Sammenhæng, tryghed og tilgængelighed.
-
Alle borgere, der har behov for støtte i sundhedsvæsenet skal have ret til en personlig brobyggersygeplejerske tilknyttet, der kan sikre sammenhæng, overblik og tryghed for patient og pårørende, foreslår Danske Regioner.