Foto: Niels Busch

Danskerne sender færre breve og mailer mere

Med ændringen af postloven i februar 2014 er rammerne for Post Danmarks landsdækkende indsamling og omdeling af post lagt fast til og med 2016.

I løbet af 1. kvartal 2014 har det imidlertid vist sig, at antallet af breve, der sendes i Danmark, falder noget hurtigere, end hvad der hidtil har været forventet.

Det har betydning for, hvad det koster at indsamle og omdele post i Danmark, men det siger også noget om, hvor meget – eller måske hvor lidt – danskerne benytter posttjenesterne.


Derfor har transportministeren besluttet at gennemføre en undersøgelse af danskernes postvaner.

Transportminister Magnus Heunicke udtaler:

- Jeg mener, at det er vigtigt, at danskerne får en postservice, der så godt som muligt stemmer overens med det behov, borgere og virksomheder har. Det kom vi godt i mål med ved den seneste ændring af postloven.

- Nu har det efter de første måneder af 2014 desværre alligevel vist sig, at der sendes meget færre breve, end hvad vi regnede med.

- Derfor synes jeg, at det er fornuftigt at få undersøgt hvordan danskernes postvaner er. Det vil hjælpe med til at sikre, at de krav, som Post Danmark skal leve op til efter postloven, også stemmer overens med det behov for posttjenester, som danskernes rent faktisk har.

- Jeg er sikker på, at undersøgelsen vil give et godt udgangspunkt for de næste politiske drøftelser om postservicen i Danmark.

Transportministeriet vil på www.udbud.dk offentligøre nærmere rammer for den annoncerede undersøgelse af danskernes postvaner.

Emneord: Post, E-mails, Magnus Heunicke
Transport- og Bygningsministeriet på DenOffentlige.dk Transport- og Bygningsministeriet
Aktivitet: Artikler: 41 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene:

Læs også

 • 11.03.15 Velfærd
  Flere afgange og flere siddepladser i togtrafikken

  Regeringen, SF og Enhedslisten har indgået en aftale om en kontrakt for DSB, der gælder i ti år. Den stiller krav om flere togafgange og siddepladser, skærpede krav om tog til tiden, og den gør det muligt for DSB at indlede indkøb af el-tog.

 • 06.06.14 Velfærd
  EU-alliance mod social dumping er styrket

  Transportminister Magnus Heunicke var i dag i Luxembourg for at møde sine europæiske ministerkolleger. På mødet talte ministrene blandt andet om EU’s uklare regler om lastbilers adgang til at udføre cabotagekørsel. Det er cabotagekørsel, når udenlandske vognmænd med udenlandske chauffører kører godstransporter internt i Danmark.

 • 02.06.14 Infrastruktur
  Togfondsprojekter bliver skudt i gang før tid

  Regeringen har sammen med SF, Dansk Folkeparti og Enhedslisten besluttet at fremrykke investeringer i Togfonden for 3,3 mia. kroner. Det betyder, at en række projekter i Togfonden bliver færdig før tid, og samtidig betyder det op mod 2500 flere arbejdspladser frem mod 2020 til gavn for samfundet.

 • 14.05.14 Infrastruktur
  Forligskreds vælger jernbaneløsning til Billund

  Forligskredsen bag Togfonden (Regeringen, DF, SF og EL) er blevet enige om, at den ny baneforbindelse til Billund skal være en jernbane fra Jelling til Billund.

 • 16.04.14 Infrastruktur
  Billigere billetter skaber flere rejser i den kollektive trafik

  Trafikstyrelsen har netop færdiggjort en evaluering af takstnedsættelsen uden for myldretiden, også kaldet off peak rabatten. Rapporten konkluderer, at off peak rabatten understøtter målsætningen om at øge antallet af kunder i den kollektive trafik og fremskynder udbredelsen af rejsekortet