Foto: Niels Busch

Danskerne sender færre breve og mailer mere

Med ændringen af postloven i februar 2014 er rammerne for Post Danmarks landsdækkende indsamling og omdeling af post lagt fast til og med 2016.

I løbet af 1. kvartal 2014 har det imidlertid vist sig, at antallet af breve, der sendes i Danmark, falder noget hurtigere, end hvad der hidtil har været forventet.

Det har betydning for, hvad det koster at indsamle og omdele post i Danmark, men det siger også noget om, hvor meget – eller måske hvor lidt – danskerne benytter posttjenesterne.


Derfor har transportministeren besluttet at gennemføre en undersøgelse af danskernes postvaner.

Transportminister Magnus Heunicke udtaler:

- Jeg mener, at det er vigtigt, at danskerne får en postservice, der så godt som muligt stemmer overens med det behov, borgere og virksomheder har. Det kom vi godt i mål med ved den seneste ændring af postloven.

- Nu har det efter de første måneder af 2014 desværre alligevel vist sig, at der sendes meget færre breve, end hvad vi regnede med.

- Derfor synes jeg, at det er fornuftigt at få undersøgt hvordan danskernes postvaner er. Det vil hjælpe med til at sikre, at de krav, som Post Danmark skal leve op til efter postloven, også stemmer overens med det behov for posttjenester, som danskernes rent faktisk har.

- Jeg er sikker på, at undersøgelsen vil give et godt udgangspunkt for de næste politiske drøftelser om postservicen i Danmark.

Transportministeriet vil på www.udbud.dk offentligøre nærmere rammer for den annoncerede undersøgelse af danskernes postvaner.

Emneord: Post, E-mails, Magnus Heunicke
Transport- og Bygningsministeriet på DenOffentlige.dk Transport- og Bygningsministeriet
Aktivitet: Artikler: 43 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 24.03.20 Sundhed
  Sundhedsministeren får flere beføjelser til at modvirke forsyningsproblemer

  Nye regler er trådt i kraft, der blandt andet indebærer, at virksomheder, regioner og kommuner kan pålægges at indberette oplysninger om lagerbeholdninger af medicin og medicinsk udstyr til Lægemiddelstyrelsen, og at medicin og udstyr kan omfordeles til de dele af sundhedsvæsenet, hvor behovet er størst.

 • 23.03.20 Sundhed
  Teststrategi skal sikre at flest muligt testes for COVID-19

  Sundheds- og ældreministeren har sammen Sundhedsstyrelsen, Statens Serum Institut og Lægemiddelstyrelsen besluttet at sikre gennemførelsen af en mere offensiv teststrategi for COVID-19 i Danmark. Det sker på baggrund af WHO’s anbefalinger og skal indføres under hensyn til den kapacitet, der er og kan skaffes og produceres på både kort og langt sigt i Danmark.

 • 27.02.20
  En dansker er testet positiv for COVID-19

  En dansker er testet positiv for den nye coronavirus COVID-19.

 • 11.03.15 Velfærd
  Flere afgange og flere siddepladser i togtrafikken

  Regeringen, SF og Enhedslisten har indgået en aftale om en kontrakt for DSB, der gælder i ti år. Den stiller krav om flere togafgange og siddepladser, skærpede krav om tog til tiden, og den gør det muligt for DSB at indlede indkøb af el-tog.

 • 06.06.14 Velfærd
  EU-alliance mod social dumping er styrket

  Transportminister Magnus Heunicke var i dag i Luxembourg for at møde sine europæiske ministerkolleger. På mødet talte ministrene blandt andet om EU’s uklare regler om lastbilers adgang til at udføre cabotagekørsel. Det er cabotagekørsel, når udenlandske vognmænd med udenlandske chauffører kører godstransporter internt i Danmark.