Foto: Shutterstock

Danskerne snydt for penge: Stor fejl i udbetaling af feriepenge

ATP (Arbejdsmarkedets Tillægspension) har bekræftet, at der er sket en stor fejl med udbetalingen af mange danskeres feriepenge.

Hvis du i perioden 1. september 2019 til 31. august 2020 selv har indbetalt en del af din løn til pension, vil dit indefrosne feriepenge-beløb ikke være korrekt, skriver Ekstra Bladet.

Det er en fejl, der er opstået, da ATP, der står for beregning af danskernes feriepenge, har udregnet dit tilgodehavende ud fra din AM-indkomst efter indbetaling til pension.

Sådan skal dine feriepenge dog ikke beregnes. Derimod optjener du feriepenge af din fulde løn.

Det betyder, at feriepengene skal være beregnet af din indkomst før din indbetaling til pension er trukket.

Som følge af den fremtidige regulering, er det i øjeblikket uvist, hvornår danskerne kan få udbetalt de penge, som mange har brug for her og nu.

Dette skyldes, at der endnu ikke er indgået nogen politisk aftale om, hvornår udbetalingen af de sidste to ugers indefrosne feriepenge skal finde sted.

Beløbet er næsten korrekt

Ifølge ATP vil de berørte danskere ende med at få udbetalt det rette beløb i sidste ende.

Beløbet vil nemlig blive reguleret, således at de resterede indefrosne feriepenge, vil inkludere de penge, der skulle have været udbetalt denne gang.

De understreger desude, at de fleste beløb vil komme tæt på det korrekte feriepengebeløb for perioden.

"Når arbejdsgiverne har foretaget alle indberetninger, vil vi i starten af 2021 beregne det beløb, som lønmodtageren har stående tilbage i fonden. Hvis man har fået for lidt eller for meget, reguleres det i den resterende opsparing for hele overgangsåret, så alle i sidste ende får præcis det, de har optjent hos arbejdsgiverne," siger ATP's underdirektør, Jesper Juel-Helwig, til Ekstra Bladet.

Nogle får et for højt beløb

Der vil også være personer, der har afholdt ferie i perioden, som får vist et beløb til udbetaling, der er for højt.

Jesper Juel-Helwig siger til Ekstra Bladet, at det ikke har været muligt at tage højde for de feriedage, der er blevet afholdt i perioden, hvor man ikke optjener feriepenge.

Desuden vil det variere fra lønmodtager til lønmodtager, hvor stor en afvigelse fra det korrekte feriepengebeløb, der er tale om.

Denne udbetalt bliver naturligvis også reguleret i forbindelse med pengene for de to resterende uger.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 27.01.21 Politik
  Danmark skal lede ny global IEA-kommission for social retfærdig grøn energiomstilling

  Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er udnævnt som formand for Det Internationale Energiagenturs nye globale energikommission. Statsminister Mette Frederiksen er protektor for kommissionen, der skal være med til at sikre en social retfærdig omstilling til ren energi i verden.

 • 26.01.21 Politik
  Ny politisk aftale om social kontrol

  Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet udmønter 40 millioner kroner afsat på finansloven til indsats mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af nye exit-boliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol.

 • 22.01.21 Politik
  Danmark får ledende rolle frem mod FN`s topmøde om energi

  Danmark har fået en helt central rolle ved FNs generalforsamling til september. For første gang i 40 år har et FN-topmøde ’energi’ som hovedtema, og Danmark er blevet valgt som ’Global Theme Champion’ for netop energiområdet, når stats- og regeringsledere samles til et topmøde i New York om verdensmål 7 – bæredygtig energi til alle.

 • 15.01.21 Politik
  Skatteministeren skærper indsatsen mod organiseret svindel

  Skatteminister Morten Bødskov har netop fremsat et lovforslag, der skal give Skattestyrelsen stærkere værktøjer til at bekæmpe organiseret svindel.

 • 12.01.21 Politik
  Udviklingsministeren ude med ny udviklingspolitisk strategi

  Arbejdet med ny udviklingspolitisk strategi bliver nu igangsat. Den nye strategi skal efterfølge den nuværende ”Verden 2030”, som udløber i 2021.