Foto: Shutterstock

Danskerne snydt for penge: Stor fejl i udbetaling af feriepenge

ATP (Arbejdsmarkedets Tillægspension) har bekræftet, at der er sket en stor fejl med udbetalingen af mange danskeres feriepenge.

Hvis du i perioden 1. september 2019 til 31. august 2020 selv har indbetalt en del af din løn til pension, vil dit indefrosne feriepenge-beløb ikke være korrekt, skriver Ekstra Bladet.

Det er en fejl, der er opstået, da ATP, der står for beregning af danskernes feriepenge, har udregnet dit tilgodehavende ud fra din AM-indkomst efter indbetaling til pension.

Sådan skal dine feriepenge dog ikke beregnes. Derimod optjener du feriepenge af din fulde løn.

Det betyder, at feriepengene skal være beregnet af din indkomst før din indbetaling til pension er trukket.

Som følge af den fremtidige regulering, er det i øjeblikket uvist, hvornår danskerne kan få udbetalt de penge, som mange har brug for her og nu.

Dette skyldes, at der endnu ikke er indgået nogen politisk aftale om, hvornår udbetalingen af de sidste to ugers indefrosne feriepenge skal finde sted.

Beløbet er næsten korrekt

Ifølge ATP vil de berørte danskere ende med at få udbetalt det rette beløb i sidste ende.

Beløbet vil nemlig blive reguleret, således at de resterede indefrosne feriepenge, vil inkludere de penge, der skulle have været udbetalt denne gang.

De understreger desude, at de fleste beløb vil komme tæt på det korrekte feriepengebeløb for perioden.

"Når arbejdsgiverne har foretaget alle indberetninger, vil vi i starten af 2021 beregne det beløb, som lønmodtageren har stående tilbage i fonden. Hvis man har fået for lidt eller for meget, reguleres det i den resterende opsparing for hele overgangsåret, så alle i sidste ende får præcis det, de har optjent hos arbejdsgiverne," siger ATP's underdirektør, Jesper Juel-Helwig, til Ekstra Bladet.

Nogle får et for højt beløb

Der vil også være personer, der har afholdt ferie i perioden, som får vist et beløb til udbetaling, der er for højt.

Jesper Juel-Helwig siger til Ekstra Bladet, at det ikke har været muligt at tage højde for de feriedage, der er blevet afholdt i perioden, hvor man ikke optjener feriepenge.

Desuden vil det variere fra lønmodtager til lønmodtager, hvor stor en afvigelse fra det korrekte feriepengebeløb, der er tale om.

Denne udbetalt bliver naturligvis også reguleret i forbindelse med pengene for de to resterende uger.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.