Danskerne støtter udflytning: Vil dog ikke selv flytte med

Ikke overraskende er der størst opbakning i provinsen til at flytte statslige arbejdspladser til provinsen.

Regeringens plan om at flytte 3900 arbejdspladser ud i provinsen har medført massive protester fra de medarbejdere, det kommer til at ramme.

Men på trods af det, bakker et flertal af danskerne op om idéen.

Det viser en meningsmåling, som analyseinstituttet Wilke har lavet for Jyllands-Posten.


58,3 procent af de adspurgte støtter regeringens plan, 30,1 procent er imod, mens 11,6 procent ikke har taget stilling.

Læs alt om udflytningsplanerne her

Tallene dækker dog over store regionale forskelle: Hvor blot tre ud af ti danskere i hovedstaden støtter planen, bifaldes den af omkring syv ud af ti danskere i de øvrige regioner.

Forskningschef Roger Buch fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole havde dog forventet en endnu større opbakning.

- Næsten alle politikere er enige om, at der er blevet centraliseret for meget over en lang årrække, og at der skal gøres noget. Så jeg havde regnet med, at flere ville være positivt stemt. Men der er nok en del, som ikke tror på, at udflytningerne vil have en virkning, og som derfor synes, at det er noget pjat at bruge så mange penge på det, siger han til Jyllands-Posten.

Selvom et flertal mener, at udflytning af statslige arbejdspladser er en god idé, er det de færreste, der selv ville flytte med, hvis det var deres arbejdsplads, der skulle flyttes.

Kun cirka hver ottende dansker - 13,3 procent - ville flytte med, hvis deres arbejdsplads blev flyttet mere end 150 kilometer væk.

Erhvervsminister Troels Lund Poulsen (V), mener dog ikke, at målingen skal tages som et udtryk for, hvor mange der reelt flytter med.

- Det kan vi ikke udlede. Vi arbejder meget dedikeret og målrettet for at lave en udflytning, hvor mange medarbejdere forhåbentligt flytter med, siger han til avisen.

Målingen baserer sig på 529 internetinterviews med et repræsentativt udsnit af danskerne. Der er en statistisk usikkerhed på 4,3 procentpoint til begge sider.

/ritzau/

Emneord: Udflytning af arbejdspladser, Statslige arbejdspladser, Provinsen, Målinger
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 14.10.15 kim simonsen
  Udflytning af arbejdspladser

  Hvor er det godt for alle de byer som får nye arbejdspladser efter de nedgangs år der har været siden 2008.
  Selvfølgelig er det skynd for de ansatte som boer i nærheden af deres arbejdsplads på nuværende tidspunkt.
  Men er der lavet en undersøgelse over hvor mange af de 3800 arbejdere som boer i nærheden af deres arbejdsplads? Hvor langt pendeler de?.
  Hvis man køre på motorvejen eller landevej fra Ringsted til København skal man havde god tid og tålmodighed for det tager 1-1½ time at køre 60km morgen og aften, der må være en hel del af de 3800 som sidder i disse køer hverdag (men hvor mange?)
  Er det undersøgt over anciennitet er for de 3800 ansatte? Og hvad sandsynligheden er for at de også er der om 4 år?. (Et jobskifte er ikke noget særsyn i dag, hvor hver fjerde dansker skifter job årligt,)
  Jeg skyndte at der skal flere arbejdspladser ud af København.

  Mvh
  Kim Simonsen

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også