Danskerne støtter udflytning: Vil dog ikke selv flytte med

Infrastruktur

06/10/2015 08:32

Nick Allentoft

Ikke overraskende er der størst opbakning i provinsen til at flytte statslige arbejdspladser til provinsen.

Regeringens plan om at flytte 3900 arbejdspladser ud i provinsen har medført massive protester fra de medarbejdere, det kommer til at ramme.

Men på trods af det, bakker et flertal af danskerne op om idéen.

Det viser en meningsmåling, som analyseinstituttet Wilke har lavet for Jyllands-Posten.

58,3 procent af de adspurgte støtter regeringens plan, 30,1 procent er imod, mens 11,6 procent ikke har taget stilling.

Læs alt om udflytningsplanerne her

Tallene dækker dog over store regionale forskelle: Hvor blot tre ud af ti danskere i hovedstaden støtter planen, bifaldes den af omkring syv ud af ti danskere i de øvrige regioner.

Forskningschef Roger Buch fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole havde dog forventet en endnu større opbakning.

- Næsten alle politikere er enige om, at der er blevet centraliseret for meget over en lang årrække, og at der skal gøres noget. Så jeg havde regnet med, at flere ville være positivt stemt. Men der er nok en del, som ikke tror på, at udflytningerne vil have en virkning, og som derfor synes, at det er noget pjat at bruge så mange penge på det, siger han til Jyllands-Posten.

Selvom et flertal mener, at udflytning af statslige arbejdspladser er en god idé, er det de færreste, der selv ville flytte med, hvis det var deres arbejdsplads, der skulle flyttes.

Kun cirka hver ottende dansker - 13,3 procent - ville flytte med, hvis deres arbejdsplads blev flyttet mere end 150 kilometer væk.

Erhvervsminister Troels Lund Poulsen (V), mener dog ikke, at målingen skal tages som et udtryk for, hvor mange der reelt flytter med.

- Det kan vi ikke udlede. Vi arbejder meget dedikeret og målrettet for at lave en udflytning, hvor mange medarbejdere forhåbentligt flytter med, siger han til avisen.

Målingen baserer sig på 529 internetinterviews med et repræsentativt udsnit af danskerne. Der er en statistisk usikkerhed på 4,3 procentpoint til begge sider.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce