Danskerne vil åbenbart ikke: Rumænere og polakker i over halvdelen af nye jobs

Fra start 2013 og til udgangen af 2015 er der kommet 52.350 nye job. Cirka 35.000 er gået til østeuropæere.

Efter at finanskrisen stille og roligt har fået den kolde skulder af dansk økonomi, er der kommet flere nye arbejdspladser. Og 6 ud af 10 af dem besættes af udlændinge, herunder østeuropæere.


Det skriver Berlingske, der refererer til en helt ny analyse, som Nykredit har udarbejdet. Nykredit har set på de 52.350 nye job, der er kommet i den danske økonomi i perioden fra starten af 2013 og til udgangen af sidste år.

I den periode har omkring 35.000 udlændinge fået et arbejde i Danmark, og næsten en tredjedel er gået til enten rumænere eller polakker, skriver avisen.

Det er især i industrien og i rengøringsbranchen, at østeuropæerne er stærkt repræsenteret. Men virksomhederne kan være ligeglade med, om de ansatte er polske eller danske, så længe arbejdet bliver passet.

Det mener Mette Skaksen, der er branchedirektør i Dansk Industris (DI) serviceområde.

- For vores medlemsvirksomheder er det vigtigste jo, at de kan overholde de aftaler, som de har med deres kunder. Det vigtigste er, at de har en god og stabil arbejdskraft, der leverer en god indsats, siger hun til Ritz

Emneord: Arbejdsmarkedsområdet, Østeuropæere, Udenlandsk arbejdskraft, Dansk Industri, DI, Mette Rose Skaksen
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
  • 20.05.16 Daniel Brøns
    Danskerne vil muligvis - men kan ikke konkurrere

    Så det er forsimplet at sige, at det er fordi danskerne ikke vil have jobbene. Jobmarkedet tilpasser sig, hvad arbejdstagerne vil finde sig i, og østeuropæere er i sagens natur de mest fleksible. Hvem kan konkurrere med folk, der er begejstrede for at få 5x normalindkomsten i deres hjemlande og er ligeglade med nedslidning og tunge løft, hvis de får råd til et tidligere pension - eller ikke har noget valg? En arbejdsgiver vil da hellere have dem, for de skal heller ikke hjem efter fyraften, kender ikke til fagforeninger m.v. Mange danskerne ville da gerne have jobbene, men de har ikke en chance i konkurrencen med folk, der slider sig selv op før tid, og som ikke har en familie, som de skal hjem til.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også