Dataskandalen: Zuckerbergs egne data blev også misbrugt

Facebooks øverste chef er selv blandt de Facebook-brugere, hvis data blev delt med Cambridge Analytica. Se video med høringen her.

Ifølge de seneste opgørelser fik analysefirmaet Cambridge Analytica adgang til personlige oplysninger fra 87 millioner Facebook-brugere, uden at brugerne selv var klar over det.

Blandt dem var også Facebook øverste chef, Mark Zuckerberg.

Ved onsdagens høring i Repræsentanternes Hus bliver Zuckerberg blandt andet spurgt, om hans egne personlige data var blandt de oplysninger, der blev delt med Cambridge Analytica.

- Ja, lyder det korte svar.

Han siger også, at regulering af hans branche er "uundgåelig".

- Internettets vigtighed øges i hele verden. Jeg mener ikke, at der ikke skal være nogen regulering. Men jeg tror, at man skal passe på med, hvordan man regulerer, siger han.

Zuckerberg står dog fast, da det bliver antydet, at Facebook-brugere ikke har nok kontrol over deres data.

- Hver gang, brugerne vælger at dele noget på Facebook, har de kontrol. Den kontrol er ikke gemt væk i indstillingerne, den er tydelig, siger 33-årige Mark Zuckerberg.

Han siger også, at Facebook ikke indsamler information fra mundtlige samtaler.

Ved onsdagens høring bærer Zuckerberg et mørkt jakkesæt, selv om han er kendt for næsten altid at bære en grå T-shirt, cowboybukser og kondisko. 

Ved høringen svarer Facebook-stifteren også på spørgsmål om Rusland. Han siger, at Facebook ikke har set nogen aktivitet fra hverken Rusland eller Kina i forhold til at skrabe data fra det sociale medie.

Han siger endvidere, at Facebook ikke opbevarer data i Rusland. Det undgår man for at mindske landets mulighed for at få adgang til data.

Høringen, der begyndte klokken 16 dansk tid, sluttede omkring klokken 21. Det var Zuckerbergs anden høring på to dage i den amerikanske kongres. 

Tirsdag besvarede han spørgsmål i Senatet i næsten fem timer. Høringen medførte ingen nye løfter fra Zuckerberg om at ændre måden, hvorpå det sociale medie driver virksomhed.

Tirsdag påtog han sig dog det fulde ansvar for skandalen.

- Det var en stor fejl, at vi ikke havde et fuldt overblik over vores ansvar. Og det var min fejl, og det beklager jeg. Jeg startede Facebook, jeg driver det, og jeg er ansvarlig for, hvad der sker, sagde han.

/ritzau/Reuters

 

Emneord: Mark Zuckerberg, Facebook, Datasikkerhed, Cambridge Analytica, Personfølsomme oplysninger, 120418
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også