De Radikale vil ikke være del af S og DF's pardans

I årtier har De Radikale støttet Socialdemokratiet som regeringsparti. Men tiden kan være ved at rinde ud.

De Radikales politiske leder, Morten Østergaard, advarer i Information om, at Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti stadig tættere samarbejde kan koste hans partis støtte til førstnævnte.

Morten Østergaards parti har eller stået bag Socialdemokraterne i årevis, når det kommer til, hvem der skal peges på som statsminister. Men den seneste tids tilnærmelser med Dansk Folkeparti gør det sværere.


- Hvis det, socialdemokraterne vil, er at udviske forskellen totalt mellem dem og Dansk Folkeparti og lede Danmark i den retning, så kan der jo også komme et tidspunkt, hvor vi må gøre vores stilling op, siger den politiske leder til Information.

For nuværende har Dansk Folkeparti dog allerede udelukket at pege på Socialdemokratiet efter næste valg, og De Radikale står stadig bag Socialdemokratiet.

Men Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet har både gennem politiske tiltag og via et større, fælles interview bevæget sig tættere på hinanden.

Morten Østergaard nævner over for Information diskussionen om bederum på uddannelsesinstitutioner og et forslag om at hæve grænsen for, hvor meget udlændinge skal tjene, før de kan få opholdstilladelse, som eksempler på, hvor Socialdemokratiet har bevæget sig for langt til højre.

- Vi står ved en korsvej, siger formanden med henvisning til, at verdens ledere skal beslutte sig for, om de ønsker sig åbne eller lukkede samfund.

- Jeg synes desværre, at der er en tendens til, at alliancen mellem Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet i meget høj grad handler om at skærme Danmark af, siger han.

Er socialdemokraterne blevet mere en del af det problem end af løsningen?

- Ja, desværre.

Socialdemokratiets politiske ordfører, Nicolai Wammen, afviser over for Information kritikken.

- Det er noget vrøvl at sige, at der ikke er forskel på Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, og det ved Morten Østergaard også udmærket godt, siger han til Information.

/ritzau/

 

Emneord: Ny regering, De Radikale, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Støtteparti, Regeringssamarbejde, 270217
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også