De små børns Bornholm: Alle skal have en god start på livet

Bornholms Regionskommune har længe ønsket af løfte indsatsen på småbørnsområdet. Med hjælp fra Egmont Fonden sætter kommunen nu gang i ’De små børns Bornholm’, et forprojekt, som skal bane vejen for en længerevarende indsats.

Masser af forskning har vist, at de tidlige børneår er de mest afgørende for børns muligheder for at trives, lære og udvikle sig. Men faktisk ved man meget lidt om, hvordan man bedst styrker små børns muligheder for at lære, trives og udvikle sig.

Det sætter et nyt initiativ ’De Små børns Bornholm’ fokus på. Egmont Fonden har bevilliget knap 2 mio. kr. til et forprojekt, som i løbet af et år skal undersøge og afprøve, hvordan en efterfølgende otteårig indsats skal se ud for at give et vedvarende løft af indsatsen på småbørnsområdet på Bornholm.

En god start på livet er afgørende

Bornholms Regionskommune har gennem længere tid ønsket at gøre en øget indsats for de yngste bornholmere.

Borgmester Winni Grosbøll siger:

– Vi har længe haft en viden om, at der er stor variation i den ballast, som de bornholmske børn har haft med sig i skoletasken på deres første skoledag. Med Egmont Fondens hjælp, bliver vi nu bedre i stand til at sætte rigtigt ind, helt fra de allerførste dage af barnets liv, fordi vi ved, at det er afgørende for resten af barnets liv, at de kommer godt fra start.

Direktør i Egmont Fondens Støtte- og bevillingsadministration, Henriette Christiansen siger:

– Vi skylder alle børn en god start på livet. Vi håber, at vi med dette for-projekt på Bornholm kan være med til at bane vejen for en stor indsats på øen, der kan inspirere andre rundt om i landet til, hvordan vi sammen sikrer, at alle børn kommer bedst muligt fra start.

SUS gennemfører brugerlaboratorier

Projektet gennemføres af Bornholms Regionskommune i samarbejde med Danmarks Evalueringsinstitut, Socialt Udviklingscenter SUS og SAS Institute, som også bidrager til finansieringen med knap 1 mio. kr. via den erhvervsdrivende fond Data for Good.

SUS bidrager i det næste år til kortlægningen af relevante problemfelter, målgrupper og udviklingsområder. Vi gennemfører brugerlaboratorier med småbørnsfamilier, medarbejdere, foreninger og lokalpolitikere for at få et fælles blik på familiernes hverdagsliv og problematikker. Og sammen udvikler vi løsninger, som afprøves i prototype.

Forprojektet går i gang hurtigst muligt og bliver forankret hos Center for Børn og Familie i Bornholms Regionskommune.

 

 

 

Socialt Udviklingscenter SUS på DenOffentlige.dk Socialt Udviklingscenter SUS er i verden for at forbedre den. I tæt samspil med borgere og professionelle udvikler vi nye, stærke sociale løsninger. Vores mål er at forbedre livskvaliteten for ...
Aktivitet: Artikler: 81 | Events: 46 | Kompetenceområder: 7

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 14.06.21 Social
  Efter fire ugers sit-in protest begynder syriske demonstranter nu sultestrejke foran Christiansborg

  I lørdags d 12 juni gik en stor demonstration gennem byens gader. “Listen to us, listen to us, Danmark for alle og Syrien, ikke sikker”, lød råbene. Det var den anden store demonstration til støtte for den syriske sit-in protest, som nu i næsten fire uger har samlet hundredevis af syrere fra hele landet på Christiansborgs Slotsplads, deriblandt er nogle udvisningstruede.

 • 10.06.21 Social
  Rekrutteringskrise kræver national handlingsplan

  Pædagogandelen falder over hele landet. Ambitionerne om flere pædagoger til børnene og højere kvalitet i daginstitutionerne risikerer dermed at kuldsejle, allerede inden vi er kommet i gang.

 • 08.06.21 Social
  Flere danskere køber kopivarer uden at vide det, når de handler på nettet

  Knap hver femte mellem 15 og 24 år køber kopivarer uden at vide det, når de handler tøj, sko og makeup på nettet, og risikerer både at støtte organiseret kriminalitet og udsætte sig selv for fare.

 • 07.06.21 Social
  Fængselsbetjent overfaldet i dansk fængsel

  ”Vores advarsler blev overhørt”. Sådan lyder kritikken fra Fængselsforbundet, efter en kvindelig fængselsbetjent onsdag blev overfaldet af en psykisk syg indsat i Herstedvester Fængsel.

 • 04.06.21 Social
  Vedtager ny lov: Skal regulere tech-giganter

  Et stort flertal i Folketinget har i dag vedtaget lovforslaget om ophavsret. Danske medier får nu retten til at lave kollektive aftaler med tech-giganter, som Facebook og Google, og kræve betaling for brugen af nyheder. Loven betyder også, at onlinedelingsplatforme, fx YouTube, fremover skal indgå aftaler med rettighedshaverne, hvis de vil vise musik eller videoer.