De små børns Bornholm: Alle skal have en god start på livet

Bornholms Regionskommune har længe ønsket af løfte indsatsen på småbørnsområdet. Med hjælp fra Egmont Fonden sætter kommunen nu gang i ’De små børns Bornholm’, et forprojekt, som skal bane vejen for en længerevarende indsats.

Masser af forskning har vist, at de tidlige børneår er de mest afgørende for børns muligheder for at trives, lære og udvikle sig. Men faktisk ved man meget lidt om, hvordan man bedst styrker små børns muligheder for at lære, trives og udvikle sig.

Det sætter et nyt initiativ ’De Små børns Bornholm’ fokus på. Egmont Fonden har bevilliget knap 2 mio. kr. til et forprojekt, som i løbet af et år skal undersøge og afprøve, hvordan en efterfølgende otteårig indsats skal se ud for at give et vedvarende løft af indsatsen på småbørnsområdet på Bornholm.

En god start på livet er afgørende

Bornholms Regionskommune har gennem længere tid ønsket at gøre en øget indsats for de yngste bornholmere.

Borgmester Winni Grosbøll siger:

– Vi har længe haft en viden om, at der er stor variation i den ballast, som de bornholmske børn har haft med sig i skoletasken på deres første skoledag. Med Egmont Fondens hjælp, bliver vi nu bedre i stand til at sætte rigtigt ind, helt fra de allerførste dage af barnets liv, fordi vi ved, at det er afgørende for resten af barnets liv, at de kommer godt fra start.

Direktør i Egmont Fondens Støtte- og bevillingsadministration, Henriette Christiansen siger:

– Vi skylder alle børn en god start på livet. Vi håber, at vi med dette for-projekt på Bornholm kan være med til at bane vejen for en stor indsats på øen, der kan inspirere andre rundt om i landet til, hvordan vi sammen sikrer, at alle børn kommer bedst muligt fra start.

SUS gennemfører brugerlaboratorier

Projektet gennemføres af Bornholms Regionskommune i samarbejde med Danmarks Evalueringsinstitut, Socialt Udviklingscenter SUS og SAS Institute, som også bidrager til finansieringen med knap 1 mio. kr. via den erhvervsdrivende fond Data for Good.

SUS bidrager i det næste år til kortlægningen af relevante problemfelter, målgrupper og udviklingsområder. Vi gennemfører brugerlaboratorier med småbørnsfamilier, medarbejdere, foreninger og lokalpolitikere for at få et fælles blik på familiernes hverdagsliv og problematikker. Og sammen udvikler vi løsninger, som afprøves i prototype.

Forprojektet går i gang hurtigst muligt og bliver forankret hos Center for Børn og Familie i Bornholms Regionskommune.

 

 

 

Socialt Udviklingscenter SUS på DenOffentlige.dk Socialt Udviklingscenter SUS er i verden for at forbedre den. I tæt samspil med borgere og professionelle udvikler vi nye, stærke sociale løsninger. Vores mål er at forbedre livskvaliteten for ...
Aktivitet: Artikler: 81 | Events: 46 | Kompetenceområder: 7

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også