De Sociale Modstandsbevægelser afholder støttedemonstration for whistleblower

Frederiksberg Kommune har politianmeldt en af deres tidligere ansatte for at have videregivet fortrolige oplysninger. Der er rejst sigtelse og retssagen mod hende starter d. 29. januar.

Ifølge en pressemeddelelse fra De Sociale Modstandsbevægelser har den nu sigtede tidligere medarbejder ved Frederiksberg kommune kæmpet en benhård kamp mod forvaltningen i Frederiksberg. 
 
Flere artikler i Berlingske i efteråret, viste et billede af en kommune med rod i butikken og skeletterne væltede ud af skabet, da journalisterne begyndte at grave i sagerne. Flere juridiske eksperter har efterfølgende kaldt kommunens sagsbehandling for en retssikkerhedsmæssig skandale. Der er blevet laver en uvildig undersøgelse af kommunens familieafdeling, hvilket resulterede i en fyring af afdelingens direktør. 
 
Den nu sigtede tidligere medarbejder har ifølge pressemeddelelsen fra De Sociale Modstandsbevægelser afsløret og dokumenteret både ulovlig og umenneskelig sagsbehandling. Samtidig har formand for beskæftigelsesudvalget, Lone Loklindt, indvilget i en tilsvarende kulegravning på området og stillet forslag herom i byrådet. Forslaget er dog blevet nedstemt af udvalgets fire konservative medlemmer.
 
Sigtelsen af den tidligere medarbejder får på, at hun ulovligt tog 90 sager med hjem. Ifølge den sigtede selv, handlede det om at kunne dokumentere kommunens og systematiske lovovertrædelser.
 
Derfor arrangerer De Sociale Modstandsbevægelser en demonstration i forbindelse med retssagen i morgen onsdag d.29. januar kl. 15-16.30 bag Frederiksberg Rådhus.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer