Debatmøde hos Cepos blev kaldt Meld-konference over for EU

Deltagere vidste ikke, de formelt var til Meld-konference, da de deltog i debatmøde med Morten Messerschmidt.

Morten Messerschmidt, der tirsdag blev smidt ud af Dansk Folkepartis ledelse, var i 2013 vært for en konference i København, der blev holdt i regi af fonden Meld.

Det skriver Ekstra Bladet.

Læs mere om DF-skandalen

Vi har samlet alle artikler om DF-skandalen med misbrug af EU-midler på denne temaside. 

Men flere af de øvrige deltagere på mødet vidste tilsyneladende ikke noget om, at de var til en Meld-konference.

Reelt blev mødet nemlig arrangeret af debatnetværket Borgerligt Netværk og fandt sted hos tænketanken Cepos i januar 2013.

Hovedtalere var Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance (LA) og tidligere forskningschef i Rockwool Fonden Gunnar Viby Mogensen.

Ole Birk Olesen vidste intet om, at han var taler på en Meld-konference.

- Det vidste jeg ikke. Jeg kendte ikke noget til Meld dengang, og jeg nævnte ikke EU med et ord, siger han til Ekstra Bladet.

Venstres Fatma Øktem var heller ikke klar over, at hun var til Meld-konference, fortæller hun til avisen.

Morten Messerschmidt var en del af styregruppen i Borgerligt Netværk sammen med blandt andre folketingskandidat for LA Niels Westly.

- Det var Borgerligt Netværk, som afholdt arrangementet. 

- Jeg deltog heller ikke i Meld-regi. For Morten har det været Meld, men det har det ikke været for os andre, siger Niels Westly til Ekstra Bladet. 

I den officielle aktivitetsrapport til Europaparlamentet blev der samme dag holdt en Meld-konference med titlen "The Danish Welfare State from a Eurosceptic Perspective". 

Det er uklart, hvor meget EU har betalt til aktiviteterne i Borgerligt Netværk.

Hverken Morten Messerschmidt eller DF's gruppeformand i Europaparlamentet, Anders Vistisen, har ønsket at kommentere sagen over for Ekstra Bladet.

Foreløbig har Dansk Folkeparti besluttet at betale 500.000 kroner tilbage til EU. Pengene er blandt andet gået til at betale for sommergruppemøder i DF, medietræning og annoncekampagner. 

/ritzau/

Emneord: Morten Messerschmidt, Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, Skandaler, Embedsmisbrug, Svindel, EU-støtte, DF-sagen, OLAF, Meld, Cepos, Niels Westy, Liberal Alliance, Borgerligt Netværk, Ole Birk Olesen, Fatma Øktem, Venstre
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også