Deleøkonomi: 100 mio. skal gøre det lettere at indberette skatten

Nye initiativer skal gøre det nemmere at betale skat, hvis man benytter deleøkonomiske platforme. Det foreslår regeringen i dugfrisk udspil. Og det glæder direktøren fra deleøkonomisk firma.

Så mange penge vil regeringen bruge på skatteinitiativer, der skal komme deleøkonomiske initiativer til gode. Det skriver Avisen.dk. Millionerne er den del af regeringens nye erhvervsudspil.

I det kommende efterår lancerer regeringen en konkret plan for, hvordan deleøkonomien får bedre vilkår.


- Vi tror på, at det også er med til at udnytte ressourcerne bedre, hvis man kan udbrede deleøkonomi yderligere, siger de konservatives skatteordfører Anders Johansson til Avisen.dk.

Ifølge skatteordføreren udspringer behovet for en strategi på området af, at der har været for mange problemer med de forskellige deleøkonomiske platforme.

Det gælder ikke mindst den omstridte kørselstjeneste Uber og den populære udlejningsportal Airbnb.

- Der har været nogle udfordringer i forhold til at sikre, at der blev betalt det rigtige i skat, og derfor vil vi nu lave nogle ændrede skatteregler og gøre det nemmere for dem, der bruger de her platforme at indberette skat, siger Anders Johansson.

Forbrugerne skal også have flere og nye muligheder for at øge deres indkomst inden for deleøkonomien, fremgår det af det nye erhversudspil.

Der er i høj grad brug for nye måder at indberette til skat på, mener Dennis Forchhammer. Han er direktør i og en af medstifterne af det deleøkonomiske firma Happy Helper, der arbejder inden for rengøring.

- Vi kunne godt tænke os, at de 100. mio. kroner bliver brugt på at gøre det lettere og nemmere at indberette til Skat, siger han.

Som det er i dag kan man nemlig ikke indberette skat på vegne af sine brugere, forklarer Dennis Forchhammer.

- Regeringen skulle starte med at gøre det let for platforme automatisk at indberette skat på vegne af brugerne. Vores hovedfokus er i virkeligheden at simplificere reglerne, så det bliver lettere at indberette, siger han.

Hele historien hos Avisen.dk

Emneord: Deleøkonomi, Skat på arbejde, Skatter, 310817
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 03.09.17 Karoline Andersen
  og...

  Jeg vil da ikke håbe de 100 mio. bliver brugt kun på nemmere indberetning af skat. Jeg er helt med på, at deleøkonom ikke er skal være sort arbejde men vi skal også fokusere på at investere i ideer som airbnb.dk eller autotilbud.dk. Disse virksomheder er blandt få, der kan skabe flere jobs og mere fleksible jobs til samfundet.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 22.09.20 Infrastruktur
  Stor skov på vej til fynboerne

  En ny skov, der er over tre gange større end Sprogø, skal ligge nordøst for Svendborg og er nu kommet ét spadestik nærmere. Skoven bliver et grønt og rekreativt åndehul for naturglade fynboere og beskytter samtidig det lokale drikkevand.

 • 09.09.20 Infrastruktur
  DSB vil give kompensation til kunder

  Pressemeddelelse: Efter regeringens seneste anbefalinger og tiltag gælder der i visse tilfælde særlige refunderingsregler.

 • 23.04.20 Infrastruktur
  Politisk aftale om grønne busser og klimasamarbejdsaftaler

  Regeringen, RV, SF, EL og ALT er enige en aftale, der udmønter 75 millioner kroner til grønne regionale busser, ligesom transportministeren skal indgå klimasamarbejdsaftaler om grøn kollektiv trafik med landets største kommuner. Begge tiltag skal være med til at accelerere den grønne omstilling af bustrafikken frem mod 2030.

 • 16.04.20 Infrastruktur
  Ny grøn erhvervsrabat på Storebælt

  For at tilskynde virksomhederne til at benytte de mest miljøvenlige køretøjer og for at forenkle erhvervsrabatterne på Storebæltsforbindelsen har et bredt politisk flertal (regeringen, RV, SF, V, DF, K og LA) besluttet at omlægge rabatterne, så der kun gives rabat ved brug af de mest miljøvenlige køretøjer.

 • 19.12.14 Velfærd
  Uklare regler og mangel på viden bremser deleøkonomien i Danmark

  Uklar lovgivning og skeptiske investorer hæmmer udviklingen af deleøkonomien i Danmark. Og selvom der kan være mange penge at spare, ved danskerne for lidt om de mange former for deleøkonomi. Sådan lyder nogle af konklusionerne i en ny analyse fra Erhvervsstyrelsen.