- Det er ikke penge, der mangler i Danmark, men derimod forbrugerne og virksomhedernes lyst til at bruge dem, siger Frederik I. Pedersen, der er chefanalytiker i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd -

Den danske vækst går den forkerte vej

Bruttonationalproduktet falder. Det betyder, at dansk økonomi går den forkerte vej, påpeger økonomer.

Det danske bruttonationalprodukt, BNP, faldt 0,3 procent i andet andet kvartal, viser tal fra Danmarks Statistik.

Og det er et skridt i den forkerte retning. Fremgangen i den danske vækst har ikke bidt sig fast, og cheføkonom i Landbrug & Fødevarer, Thomas Søby siger, at en positiv begyndelse er vendt og peger mere i retning af en bekymrende økonomisk stilstand med lavvækst.

- Når nøgletallenes "godfather", BNP, går i den her retning er der grund til at være bekymrede. Vi har desværre set en række negative tendenser hen over sommeren, siger han i en kommentar.


- I starten af ugen fastholdt regeringen sine vækstskøn for 2014 på 1,4 procent, men jeg mener desværre, at det er for optimistisk. Når året er omme, vil væksten ifølge vores prognoser ende på sølle 1,2 procent, siger Thomas Søby.

Frederik I. Pedersen, der er chefanalytiker i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, siger, at forudsætningerne for fremgang i dansk økonomi stadig er til stede om end udfordret af udviklingen i udlandet.

- Det er ikke penge, der mangler i Danmark, men derimod forbrugerne og virksomhedernes lyst til at bruge dem, siger han.

- Det er i det lys og givet den øgede internationale økonomiske usikkerhed afgørende, at den offentlige sektor bruger de penge, der er afsat i budgetterne, og at finanspolitikken bruges helt til grænsen, siger Frederik I. Pedersen.

 
Emneord: Dansk væst, BNP, Dansk økonomi, Arbejderbevægelsens Erhvervsråd
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også