- Det er ikke penge, der mangler i Danmark, men derimod forbrugerne og virksomhedernes lyst til at bruge dem, siger Frederik I. Pedersen, der er chefanalytiker i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd -

Den danske vækst går den forkerte vej

Bruttonationalproduktet falder. Det betyder, at dansk økonomi går den forkerte vej, påpeger økonomer.

Det danske bruttonationalprodukt, BNP, faldt 0,3 procent i andet andet kvartal, viser tal fra Danmarks Statistik.

Og det er et skridt i den forkerte retning. Fremgangen i den danske vækst har ikke bidt sig fast, og cheføkonom i Landbrug & Fødevarer, Thomas Søby siger, at en positiv begyndelse er vendt og peger mere i retning af en bekymrende økonomisk stilstand med lavvækst.

- Når nøgletallenes "godfather", BNP, går i den her retning er der grund til at være bekymrede. Vi har desværre set en række negative tendenser hen over sommeren, siger han i en kommentar.


- I starten af ugen fastholdt regeringen sine vækstskøn for 2014 på 1,4 procent, men jeg mener desværre, at det er for optimistisk. Når året er omme, vil væksten ifølge vores prognoser ende på sølle 1,2 procent, siger Thomas Søby.

Frederik I. Pedersen, der er chefanalytiker i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, siger, at forudsætningerne for fremgang i dansk økonomi stadig er til stede om end udfordret af udviklingen i udlandet.

- Det er ikke penge, der mangler i Danmark, men derimod forbrugerne og virksomhedernes lyst til at bruge dem, siger han.

- Det er i det lys og givet den øgede internationale økonomiske usikkerhed afgørende, at den offentlige sektor bruger de penge, der er afsat i budgetterne, og at finanspolitikken bruges helt til grænsen, siger Frederik I. Pedersen.

 
Emneord: Dansk væst, BNP, Dansk økonomi, Arbejderbevægelsens Erhvervsråd
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 04.05.18 Velfærd
  Finansministeriets analyse af beskæftigelsesindsatsen

  Der er forskel på, hvor godt de forskellige redskaber i beskæftigelsesindsatsen virker. Det viser en ny analyse fra Finansministeriet.

 • 16.03.16 Bæredygtighed
  Dansk Metal: Underskud af metalarbejdere truer dansk økonomi

  Frem mod 2025 kommer Danmark til at mangle 30.000 faglærte på metalområdet. Det viser ny undersøgelse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Dansk Metal frygter markant udflytning af arbejdspladser.

 • 05.09.14 Politik
  En samlet strategi for offentlige investeringer

  Regeringen offentliggør i dag En samlet strategi for offentlige investeringer. Den nye investeringsstrategi omfatter både en kortlægning af offentlige investeringer samt en række konkrete tiltag, som kan styrke prioriteringen af de offentlige investeringer fremadrettet.

 • 27.08.13 Politik
  Forslag til finanslov: Danmark i vækst og balance

  Regeringen fortsætter de massive investeringer i job til danskerne i forslaget til finanslov for 2014. Den samlede finanspolitik i 2014 forventes således at understøtte den private beskæftigelse med 15.000 personer næste år, og aktiviteten bliver knap ½ pct. BNP højere, end den ellers ville være. De offentlige investeringer udgør 44 mia. kroner i 2014, og øges således med knap 3 mia. kroner i forhold til 2013.