Dennis K og Jørn Neergaard om et liv i magtens cirkler

Den ene har været udskældt DA-direktør og beskæftigelsesminister og den anden stærkt kritiseret fagforeningsformand. Hør Dennis Kristensen og Jørn Neergaard i samtale med Nick Allentoft.

“Jeg besluttede, da jeg blev valgt, at jeg aldrig ville være den, der stillede op med ‘ingen kommentarer’,” siger Dennis Kristensen i denne podcast, da han begrunder sin ofte stærkt kritiserede åbenhed som formand for FOA.

“Det er afgørende med grundlæggende tillid mellem parterne i en forhandling. Man skal investere i den tillid, og der skal man passe på med at blive fanget af Twitter og Facebook,” påpeger Jørn Neergaard Larsen.

Ordstyrer eller inspirerende foredrag?

Nick Allentoft kan bookes som ordstyrer eller foredragsholder. Skriv til Nick.
Læs også hans bog Velfærdsillusionen. Findes som lydbog her, og som alm. bog her.  Hør uddrag og podcasts her.

To af de seneste årtiers mest indflydelsesrige topfolk på det danske arbejdsmarked ser tilbage i denne samtale med Nick Allentoft, der har skrevet bogen Velfærdsillusionen.

De har siddet i forhandlingslokaler på hver deres side af bordet. Det har skændtes i pressen og de har kæmpet for deres medlemmers sag. I dag er de pensionister og kan se tilbage på et langt liv med indflydelse og magt, og dermed tale åbent om deres erfaringer og observationer.

Neergaard er tidligere mangeårig direktør i Dansk Arbejdsgiverforening og siden beskæftigelsesminister - læg hertil en rolle i skabelsen af begrebet og organisationen Djøf.

Dennis Kristensen er uddannet portør på Herlev Hospital og sluttede som mangeårig synlig formand for FOA.

Dette er det første af to podcasts fra samtalen. Hør også samtalen med Ove Kaj Pedersen og Jørn Henrik Petersen her.

 

Emneord: Podcast, Dennis Kristensen, Jørn Neergaard Larsen, Velfærdsdebatten, Chefredaktør Nick Allentoft, 150319
Samfundssind v. Nick Allentoft på DenOffentlige.dk Tidligere stifter og chefredaktør på DenOffentlige.dk....
Aktivitet: Artikler: 88 | Kompetenceområder: 7

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 22.03.19 Velfærd
  Neergaard og Kristensen advarer mod velfærdsstatens dominans

  “Vi er kommet i en situation, hvor velfærdsstaten fylder lovlig meget, hvorimod velfærdssamfundet forsømmes," siger tidligere beskæftigelsesminister. "Vi er begyndt at rulle velfærdssamfundet tilbage," siger Dennis Kristensen. Hør dem i Velfærdsdebatten med Nick Allentoft.

 • 15.03.19 Social
  Mere helhed for borgerne: Social og beskæftigelse i en forvaltning

  Rådmand Kristian Würtz foreslår at forenkle organiseringen ved at lægge de to forvaltninger – Socialforvaltningen og Beskæftigelsesforvaltningen – sammen til én forvaltning under en fælles ledelse og med seks nye driftsområder, der sammenkobler de sociale og jobrettede indsatser til borgerne.

 • 01.03.19 Politik
  Professorer: Politikere er låst i hensyn til middelklassen

  PODCAST: Jørn Henrik Petersen og Ove Kaj Pedersen påtaler en situation, hvor politikerne er låst mellem hensyn til det store flertal af vælgere, som har det godt, og hensynet til den sociale kontrakt, hvor udsatte får den nødvendige hjælp og støtte. Her bliver den kommende valgkamp central, mener de.

 • 22.02.19 Velfærd
  Bliv klar til valgdebat: Ove Kaj P og Jørn Henrik P i samtale om velfærd

  PODCAST: "Mennesket er ikke så rationelt som økonomer gerne vil gøre det til. Vi er kortsynede," siger Jørn Henrik Petersen. "Politikerne vil fortsætte centraliseringen, for det er en forudsætning for fremtidens velfærdsstat," siger Ove Kaj Pedersen. Hør tredje del af Nick Allentofts velfærdsdebat med de to professorer.

 • 19.02.19 Velfærd
  De fede tressere og statens enevældige magt

  PODCAST - Velfærdsdebatten del 2: Anden del af samtalen mellem de to professorer Ove Kaj Pedersen og Jørn Henrik Petersen om velfærdsmodellens historie. Nick Allentoft er vært.