-
Det skal være slut med elever, der melder fra til studieture, fordi de ikke har råd. Studieturene skal nemlig samle klasserne, ikke dele dem op, mener børne- og undervisningsministeren.
-
Flere ikke-vestlige kvindelige efterkommere får en uddannelse, men samtidig begår flere af mændene kriminalitet. Danmarks Statistik har udgivet årbog om indvandring.
-
Her er hovedpunkterne i Finanslovsaftalen, som kommunikeret af Finansministeriet.
-
Stig Langvad har efter 14 år som formand for Danske Handicaporganisationer (DH) i dag meddelt, at han fratræder som formand.
-
Lørdag d. 17. maj kl. 12.00 vil hjemløse og kunstneren Marc Trensig møde op på Rådhuspladsen iført knaldrøde t-shirts med det provokerende budskab FUCK THE POOR for at få danskerne til at føle og tænke mere.
-
Den seneste tids debat i Danmark om EU-borgeres adgang til nationale social- og velfærdsydelser, har for alvor skudt valgkampen til Europa-Parlamentet i gang. Men hvad mener de danske EP-kandidater egentlig?
-
Førende fagfolk fra organisationer, forskningsmiljøet og pressen vil tage temperaturen på samfundets rammer for en saglig og kritisk socialdebat og komme med bud på mulige løsninger. Læs mere og deltag.
-
Lavere selskabsskat og flere penge til boligrenovering er nogle af elementerne i regeringens vifte af forslag. Regeringen har tirsdag formiddag præsenteret en samlet plan for at fastholde og skabe nye private job samt øge danske virksomheders konkurrenceevne.
-
Mediehuset DenOffentlige tager nu et skridt fra online til print, med udgivelsen af en temaavis i et oplag på over 100.000. Avisen vil sætte en ny standard for debatten om det offentligt privat samarbejde, herunder det forkætrede udbudsområde.
-
03.02.12
Lovforslagene om inklusion i folkeskolen har været til høring, og forligskredsen er enig om flere justeringer.
Lovforslagene om inklusion i folkeskolen har været til høring, og forligskredsen er enig om flere justeringer, der blandt andet styrker elevernes muligheder for at få supplerende undervisning som alternativ til specialundervisning.
-
03.02.12
Det er helt uacceptabelt. Forhåbentligt finder politiet gerningsmanden, udtaler beredskabschef Carsten Iversen, Roskilde Kommune.
En kommunal p-vagt har været ude for en meget ubehagelig oplevelse på jobbet. Hun var sammen med en kollega taget til Trekroner Centret, hvor det er et tilbageværende problem, at biler parkerer, hvor busserne skal holde.
-
03.02.12
Flere passagerer og lavere driftsomkostninger har givet et overskud på budgettet for 2010.
-
03.02.12
Danmark skal lede EU's vandinitiativ i Kina. Hermed får Danmark hovedansvaret for at sikre, at dansk og europæisk viden om vandplanlægning, grundvandsbeskyttelse og spildevandsrensning kommer Kina til nytte.
-
02.02.12
KL har netop offentliggjort udspillet "Det gode børneliv" på kommunernes børnetopmøde i Aalborg.
KL’s udspil Det gode børneliv har fokus på forældre og kvalitet. Udspillet skal danne rammen for kommunernes fremtidige arbejde med børn og skoler.
-
02.02.12
Mange kommuner oplever væsentlige prisstigninger på de 17 KMD-monopolsystemer ved genforhandling af deres betalingsaftaler med KMD.
-
02.02.12
Aktive forældre og mere læring i dagtilbuddene. Mere tværfaglighed og fællesskab frem for eksklusion samt én formålsparagraf for hele børneområdet. Det er KL’s bud på et godt børneliv.
-
01.02.12
Politikerne forsimpler virkeligheden, når de vil erstatte hjemmehjælpen med en robotstøvsuger. Det mener FOA, der efterlyser en menneskelig tilgang til hjælpen hos de ældre.
-
31.01.12
Det bliver lettere at være elbilist i København, for nu fordobles antallet af parkeringspladser til elbiler i Københavns Kommune. Det er elbiloperatøren Better Place, som i løbet af de kommende måneder stiller 50 ladestandere op med to strømudtag på hver, og dermed bliver der mere end 200 parkeringspladser med mulighed for at lade sin elbil – mod godt 100 pladser i dag.
-
31.01.12
SF’s medlem af Bornholms kommunalbestyrelse, Ole Dreyer, forlader i dag SF for i stedet at melde sig ind i Venstre.
Ole Dreyer har gennem længere tid overvejet et skifte – et skifte, som udelukkende er betinget af politiske overvejelser.
-
31.01.12
Det skal være slut med, at firkantede regler og rigid kontrol af ledige og jobcentre står i vejen for en effektiv indsats, der skaffer de ledige i job. KL kommer derfor nu med konkrete forslag til, hvordan man skaber en mindre bureaukratisk og mere fleksibel model for jobsamtaler og aktivering af ledige.
-
30.01.12
2011 er det første år, hvor der er flere digitale ældre end ældre, der aldrig har været på nettet. Digitaliseringen vil give de ældre en bedre offentlig service, vurderer IT-Branchen, som ønsker et nationalt kontaktcenter til at hjælpe ældre med digital selvbetjening.
-
30.01.12
Social- og integrationsminister Karen Hækkerup har netop udpeget medlemmerne til det nye Frivilligråd, hvor Vibe Klarup Voetmann, direktør i Psykiatrifonden, skal være formand.
Social- og integrationsminister Karen Hækkerup har netop udpeget 12 medlemmer til Frivilligrådet, som bl.a. skal bidrage til debatten om den frivillige sektors rolle i velfærdssamfundet.
-
30.01.12
Bornholms Forsynings dokumenterede resultater med at spare på energien står i skarp kontrast til DR- Bornholms artikel af 27. januar 2012: Kunne spare så meget strøm som 337 huse bruger
-
30.01.12
Det er svært at glemme billederne af oversvømmede kældre, cyklister i vand til knæene og kloakker, hvor vandet fosser op. Sidste sommer var både byer og landområder oversvømmede efter massive skybrud, og vi kan forvente mere af samme skuffe, forudser meteorologerne.
Derfor er det tid til handling, og KL opfordrer nu regeringen og Folketingets miljøudvalg til at sætte gang i arbejdet med at klimasikre Danmark.
-
27.01.12
Offentlige ledere der har taget en lederuddannelse på diplomniveau, oplever at de er blevet bedre til at håndtere vilkår og forandringer i den offentlige sektor. De er blevet bedre til at tage svære beslutninger, agere strategisk og nytænke løsninger inden for deres arbejdsfelt. Og så har de fået et større indblik i deres egne styrker og svagheder som leder.
-
27.01.12
Det er ikke uden betydning for et sygehus, hvilken region det ligger i. Det viser en systematisk kortlægning af regionernes takst- og økonomistyring på sygehusområdet, som KREVI har foretaget i samarbejde med Aarhus Universitet og Syddansk Universitet.
-
26.01.12
Det er nu besluttet, at Værdikommissionen nedlægges med øjeblikkelig virkning.
I forbindelse med finanslovsaftalen for 2011 mellem V, K, DF og KD blev det besluttet at nedsætte en Værdikommission, der i 2011 og 2012 skulle kortlægge, hvilke værdier der er vigtige for danskernes liv. Regeringen har nu besluttet at nedlægge Værdikommissionen.
-
26.01.12
Eleverne har krav på den velforberedte lærer. Derfor vil lærerne - ikke som KL - gå på kompromis med kvaliteten i undervisningen, fastslår Anders Bondo Christensen.
-
26.01.12
Nye arbejdsløshedstal fra Danmarks Statistik viser et fald på 1.100 fuldtidspersoner, og ledigheden er dermed faldet for fjerde måned i træk. Bruttoledigheden er dermed nu på 160.500 fuldtidspersoner svarende til ca. 6,1 pct. af arbejdsstyrken.
-
Medbestemmelse for de ansatte giver mere rationelle beslutninger på arbejdspladserne. Idéer og nytænkning trives bedre blandt medarbejdere med indflydelse. Sådan lyder det fra Furesøs kommunadirektør og en forsker. De er ikke i tvivl: Medbestemmelse betaler sig.
-
25.01.12
En finanslov for 2012 med særskilt krav om "Effektiv administration i staten" medfører afskedigelser i Miljøministeriets tre styrelser. Hertil kommer behovet for løbende at skabe balance mellem bevillinger og opgaveløsningen.
-
24.01.12
Ministeren nedsætter it-rådgivningsgruppe for folkeskolen
-
24.01.12
Torsdag den 1. februar er der kick off for den nye netværksgruppe ”Digital ledelse”. Hør om hvorfor digital ledelse er på dagsordnen i den offentlige ledelsespolitik, og hvilke emner vi tager fat på i den første sæson i gruppen. På mødet vil CEDI præsentere en ny CEDI Tendensanalyse om digitale krav i statens resultatkontrakter.
-
24.01.12
Et nyt og simpelt it-værktøj sættes nu ind over for nomadefamilier. Værktøjet angiver urovækkende flyttemønstre og giver dermed kommunerne mulighed for at opdage eventuelle tilflyttende nomadefamilier, før det er for sent. Værktøjet er netop færdigudviklet af den danske it-virksomhed KMD i samarbejde med to af landets kommuner.
-
24.01.12
Ud med pommes frites, pølser og slush ice. Et nyt og banebrydende projekt skal skabe en sund madkultur i over 100 danske idrætshaller, og Nordea-fonden støtter projektet med 5,3 mio. kr.
-
23.01.12
Det skal være mere attraktivt for de hårdarbejdende at tage ekstra vagter på jobbet. Sådan lyder det fra skatteministeren. Men lønopgørelser viser, at de hårdarbejdende inden for det offentlige sjældent får overarbejde udbetalt. Den bliver afspadseret.
-
23.01.12
Flere dele af kontakten mellem kommune og borger bliver digital i de kommende år, og det er derfor naturligt, at kommunerne bruger de møder, de allerede har med borgerne til at informere om de mange digitale tilbud. Det kan fx være i daginstitutionen eller på genbrugspladsen.
-
20.01.12
KL’s Børnetopmøde finder i år sted den 2.-3. februar 2012 i Aalborg under titlen: ”Børn på spring”.
-
19.01.12
Der er vækstpotentiale i de danske velfærdsteknologiske virksomheder. Men virksomhederne efterlyser et bedre samarbejde og en ændret udbudspraksis, hvis det skal lykkedes at skabe fremtidige velfærdsløsninger og indfri de ambitiøse vækst- og eksportmål.
-
19.01.12
Institut for Menneskerettigheder (IMR) udskriver for ottende gang konkurrencen om den prestigefyldte og eftertragtede MIAPRIS – for Mangfoldighed i Arbejdslivet. Danske virksomheder kan dermed endnu en gang dyste om at kalde sig Danmarks mest mangfoldige arbejdsplads.
-
19.01.12
Rigsrevisionen udtaler i en ny beretning kritik af den nationale overvågning på kræftområdet. Kritikken er rettet mod opfølgning på bekendtgørelsen om maksimale ventetider og mod monitorering af forløbstider for patienter i pakkeforløb.
-
19.01.12
Der skal investeres mere i offentligt-privat innovationssamarbejde (OPI), lyder et fælles budskab fra FTF og DI. På Velfærdens Innovationsdag i dag sætter FTF fokus på OPI-gevinsterne og lancerer en ny OPI-vidensbank.
-
19.01.12
Den endelige opgørelse af kommunernes budgetter for 2012 viser, at budgetterne lever op til økonomiaftalen med regeringen.
-
18.01.12
Odense Kommune vil ikke bruge virksomhedspostkassen på virk.dk. Den er mere besværlig end traditionel papirpost og koster flere skattekroner
Efter pres fra en række offentlige myndigheder valgte Odense Kommune i december 2011
at åbne kommunens digitale virksomhedspostkasse på virk.dk. Siden da er en række kommuner og statslige styrelser, eksempelvis Arbejdsmarkedsstyrelsen, Fødevarestyrelsen og Trafikstyrelsen,
-
18.01.12
Task Force om Fremtidens Dagtilbud genoptager jagten på de gode eksempler på arbejdet med læring og inklusion i dagtilbud. Task forcen skal besøge dagtilbud, tale med pædagoger og lytte til forskere.
-
18.01.12
Beskæftigelsesministeriet etablerer en ny styrelse ved navn Styrelsen for fastholdelse og rekruttering. Det sker som følge af ressortomlægninger ved regeringsdannelsen den 3. oktober 2011, der har ændret ministeriets samlede opgaveportefølje.
Regeringens ansættelsesudvalg har i dag besluttet at udnævne Cand. Scient. Pol. Jakob Jensen til direktør for den nye styrelse.
-
18.01.12
Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen har udpeget tidligere direktør for Personalestyrelsen, Lisbeth Lollike, til formand for Arbejdsmiljørådet. Hun efterfølger Leo Bjørnskov, der har været formand i fire år og derfor stopper.
-
17.01.12
Kun 45 pct. af de unge nydanskere, der begynder på en erhvervsfaglig uddannelse, får en praktikplads. For unge fra Somalia og Pakistan er det under en tredjedel. For nydanskere er der dermed langt til regeringens mål om praktikpladser til alle, viser en undersøgelse fra AKF.
71 pct. af de danske elever, der begynder på en erhvervsfaglig grunduddannelse, kommer i praktik, mens tallet for indvandrere og efterkommere kun er 45 pct. Det fremgår af en ny rapport fra AKF, Anvendt KommunalForskning.
-
16.01.12
Randers kommune går langt foran i at opbygge fremtidens sundhedsvæsen med et uddannelses- og beskæftigelsesprogram for sygeplejersker. Flere kommuner følger nu efter. Det udtrykte Else Kayser, formand for Kreds Midtjylland i Dansk Sygeplejeråd, da hun fredag 13. januar udnævnte sundheds- og ældredirektør i Randers Kommune, Erik Mouritsen, til ambassadør for Sygeplejens år.
-
16.01.12
Ingeniørforeningen fremlægger vision for fremtidens sundhedssektor samt eksperternes vurdering af, hvilke teknologier der bør satses på.
-
16.01.12
De mange afskedigelser i den offentlige sektor går ud over servicen. Det mener et stort flertal af befolkningen ifølge nye Gallup-tal, som FOA har indhentet.
-
16.01.12
De vestegnske borgmestre raser mod en trængselsring. Særligt hvis den bliver placeret ved den københavnske kommunegrænse. Men i virkeligheden burde de foretrække netop den placering viser beregninger fra Transportministeriet
-
13.01.12
Social- og integrationsminister Karen Hækkerup og satspuljepartierne har i dag besluttet at udmønte bevillingen til at styrke børns rettigheder. Folketingets ombudsmand tildeles fem mio. kr. og Børnerådet får to mio. kr. til at udbygge talsmandsfunktionen.
-
13.01.12
De har været rundt i alle hjørner af Svendborg Kommune. Og er blevet fyldt med inspiration og mange input til arbejdet i Nærdemokratiudvalget.
-
13.01.12
Formanden for Overenskomstudvalget i DLF opfordrer KL til at stå ved den arbejdstidsaftale, de selv har indgået. En nedslående oplevelse at høre KL' s ambitioner på vegne af folkeskolen – eller manglen på samme, fastslår han efter at have overværet paneldebat.
-
13.01.12
Projekt med gratis flerfamilieterapi hjælper hele familien
Alle undersøgelser viser, at et alkoholproblem hos én eller begge forældre rammer hele familien, og at det at inddrage hele familien i behandlingen giver bedre og hurtigere resultater.
-
12.01.12
Digital post og selvbetjening på nettet. Skolesammenlægninger og fælles ledelse i dagtilbud. Velfærdsteknologi og storkøbsaftaler. Sådan omsættes effektivisering til hverdag i kommunerne, som i 2011 har høstet gevinster for 2,6 mia. kr. Samtidig budgetterer kommunerne med at kunne effektivisere for yderligere 3,3 mia. kr. i 2012.
-
12.01.12
Digital post og selvbetjening på nettet. Skolesammenlægninger og fælles ledelse i dagtilbud. Velfærdsteknologi og storkøbsaftaler.
-
12.01.12
Hvis lærerne underviser en smule mere om ugen, kan der frigøres op mod 880 millioner kroner til flere timer til børnene eller kvalitetsløft.
KL har sammen med 20 kommuner gennemført en undersøgelse af, hvordan arbejdstiden for 8.200 lærere på 254 skoler er planlagt anvendt i skoleåret 2011-2012.
-
11.01.12
KL er enig med social- og integrationsministeren i, at vi skal have en debat om egenbetaling for hjemmehjælp til velhavende danskere. ”Den samfundsøkonomiske situation dikterer, at vi må se fordomsfrit på velfærdsydelserne og bringe alt i spil,” siger KL’s formand Jan Trøjborg.
-
11.01.12
Region Syddanmark lancerer ny app til smartphones, der oplyser borgerne om, hvilke skadestuer der har den korteste ventetid. Regionen håber, at app’en kan medvirke til en generel kortere ventetid.
-
11.01.12
Borgere og virksomheder modtager hvert år 150 millioner breve fra det offentlige. Alene i porto og papir svarer det til ca. 900 mio. kr. årligt. Herudover kommer den tid, det tager at printe brevene og lægge dem i kuverter.
-
10.01.12
Kommunens fem elbiler kører som de skal, og brugerne er begejstrede for dem. Flere elbiler kan være på vej.
I slutningen af maj 2011 fik Fredensborg Kommune 5 elbiler til henholdsvis Center for Ældre og Handicap, Center for Kommunale Ejendomme og Arealer og Center for IT og Digitalisering.
-
10.01.12
Ida Auken giver kommunerne et nyt redskab, så de får mulighed for blandt andet at forebygge fremtidige oversvømmelser og forurening i lokalplanerne. Det er et led i regeringens klimatilpasningsindsats.
-
10.01.12
Onsdag den 11. januar åbner et nyt tilbud om tandpleje til socialt udsatte borgere i Holstebro Kommune.
-
10.01.12
Familiestyrelsen er fremover en del af Ankestyrelsen. Det betyder, at samtlige Familiestyrelsens opgaver tages med ind i Ankestyrelsen, hvor de løses i en nyoprettet ”Familieretsafdeling”.
-
09.01.12
Danmark er det land i EU, hvor befolkningen er flittigst til at bruge offentlige hjemmesider og digital selvbetjening.
EU’s statistiske kontor, Eurostat, har den 14. december offentliggjort den nyeste statistik om de 16 til 74-åriges brug af internet i de 27 EU-medlemslande.
Syv ud af ti internetbrugere har indsendt oplysninger til det offentlige
-
07.01.12
87 procent af kommunerne har indført hverdagsrehabilitering og hjælp til selvhjælpsinitiativer, og 74 procent af kommunerne har erfaringer med brug af velfærdsteknologi, viser en KL undersøgelse lavet i forbindelse med kommunernes budgetter for 2012.
-
06.01.12
Skole og Forældre tilslutter sig ideen om inklusion, men har en række forslag til den kommende lovgivning.
Skole og Forældre har netop afleveret et høringssvar til Børne- og Undervisningsministeriet om inklusion.
I høringssvaret støtter Skole og Forældre hensigten om at inkludere flere børn i den normale folkeskole.
-
06.01.12
Viborg kommune har netop meldt sig på banen i FOTdanmark. Det er et vigtigt skridt frem mod målsætningen om et fælles, landsdækkende geodatasæt.
-
05.01.12
Det er helt uacceptabelt, at kræftpatienter på venteliste ikke henvises til sygehuse med kortere ventetid. Lægeforeningen kræver bedre koordinering.
Hensynet til patienten skal altid veje tungest. Det er helt uantageligt, at kræftafdelinger ikke henviser patienter til sygehuse med kortere ventetid, fastslår Lægeforeningen.
-
05.01.12
Succesen med TTA-projektet får mulighed for at fortsætte, efter staten har givet tilskud til en 6 måneders forlængelse. Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen bliver nu indbudt til at se resultaterne.
TTA-projektet hjælper modtagere af sygedagpenge som er i risiko for at blive langtidssygemeldte og miste arbejdet.
-
05.01.12
Vanskeligheder med at overholde budgetterne er en væsentlig drivkraft for arbejdet med serviceniveaubeskrivelser. Det viser en ny undersøgelse fra KREVI.
KREVIs undersøgelse fokuserer på den konkrete type serviceniveauer, som udstikker retningslinjer for medarbejdere, der skal vurdere, om en borger skal have en særlig ydelse.
-
04.01.12
Danmark har netop overtaget EU-formandskabet. KL vil benytte formandsperioden til at sætte fokus på en række EU-sager, der er vigtige for kommunerne – blandt andet kampen for, at EU’s regionalpolitik også fremover skal omfatte investeringer i dansk vækst og beskæftigelse.
-
03.01.12
Talentudviklingsforløb for fremtidens skoleledere er en succes. Fire ud af fem deltagere ved nu, om de vil være skoleledere.
-
02.01.12
Før jul blev der blev fløjtet til angreb på lærerne med påstande om, at de underviser for lidt – og at der mangler faglighed i folkeskolen. Nu indrømmer centrale aktører, at der er blevet begået fejl.
-
02.01.12
77 elever fra mellemtrinnet på Sjølund-Hejls skole ved Kolding skal den 5. januar i Spinderihallerne i Vejle komme med forslag til en nutidig indretning og møblering af klasseværelset, som fremmer fysisk aktivitet og læring.
-
01.01.12
Efter tre måneders zig-zag sejlads af den nye regering havde statsministeren med sin nytårstale muligheden for at udstikke kursen og give klare meldinger om, hvad regeringen
vil sætte i værk i 2012. Den mulighed blev ikke udnyttet, mener FOA.
-
23.12.11
De fleste af de penge, regionerne har fået fra satspuljen til behandlingspsykiatrien, er blevet omsat til udgifter og aktivitet. Og modtagere og givere – regions- og folketingspolitikere - er stort set enige om, hvilke indsatser der skal prioriteres. Det viser en undersøgelse fra KREVI.
-
22.12.11
Der sættes nu for alvor skub i helhedsplanen for Gellerup. Partierne bag budgetforliget har besluttet, at Teknik og Miljø og dele af Sociale forhold og Beskæftigelse fra 2015 skal have deres daglige gang i nybyggeri på Edwin Rahrsvej over for Bazar Vest i Gellerup. De mange arbejdspladser vil skabe liv og nye muligheder og er en del af helhedsplanens mål om at gøre Gellerup til en attraktiv bydel.
-
22.12.11
SKAT gør ikke nok for at inddrive penge, borgerne skylder kommunerne, mener borgmestre fra Holbæk, Næstved, Roskilde, Slagelse og Køge. De opfordrer skatteministeren til at gribe ind.
Siden SKAT overtog opgaven med at inddrive borgernes gæld til kommunerne i 2005, er gælden bare vokset. I dag har landets kommuner restancer for milliarder af kroner liggende hos SKAT – penge som kommunerne i stedet kunne have brugt på fx skoler, dagsinstitutioner eller de ældre.
-
22.12.11
Undersøgelse skal vise, hvilke ønsker borgerne har til deres byer, og om det er en god forretning for investorer at bygge grønne, rekreative bymiljøer.
Kan man måle byens puls? Og hvis man kan - kan den så gøres op i kroner og ører?
-
21.12.11
Hvad skal vi gøre med al vindenergien, når det blæser rigtig meget? Hvad skal vi gøre, når vi ikke kan bruge kul, olie og gas? Kan vi ikke bruge industriens overskudsvarme til ”genbrug”?
Hvordan ser energibalancen ud, hvis vi ser ud over kommunegrænsen?
-
21.12.11
En screening af selvbetjeningsløsninger viser, at de fleste løsninger har brug for et markant løft af brugervenligheden. KL har undersøgt brugervenligheden i kommunale selvbetjeningsløsninger på mere end 20 områder. Og de har alle brug for et løft.
-
21.12.11
Erhvervs- og Vækstministeriet fremmer intelligent offentligt indkøb af ny velfærdsteknologi via funktionsudbud.
-
20.12.11
Lærere og pædagoger i Greve skal være med til at udvikle et digitalt online læringsspil, så det kan bruges pædagogisk i daginstitutioner og skoler. Fornyelsesfonden har netop bevilget i alt 2,4 mio. kroner til formålet, hvoraf de 340.000 kroner skal bruges til den pædagogiske udvikling af spillet.
-
20.12.11
Servicestyrelsen har bevilget 1½ mio. kr. til et forskningsprojekt under VIA University College i Aarhus. Forskere vil nærstudere tre folkeskolers indsats i kommunens inklusionsprojekt SUS, som
har til formål at styrke inklusion af elever i den daglige undervisning - også børn med vanskeligheder.
-
20.12.11
Mandag den 19. december gik it-løsningen DUBU (Digitalisering – Udsatte Børn og Unge) i drift i 44 kommuner.
-
19.12.11
Regeringen sætter nu gang i Danmarkshistoriens største satsning på telemedicin.
Omkring 2.000 patienter fordelt på fem grupper vil få målt deres sundhedstilstand og blive tilset af sygehusets sundhedspersonale, mens de opholder sig i deres hjem.
-
19.12.11
Adgangen til finansiering er blevet markant forværret, og det hæmmer virksomhedernes vækstmuligheder i 2012.
En udskydelse af indfasningen af reguleringskravene i den finansielle sektor og muligheder for at bruge erhvervsobligationer for mindre og mellemstore virksomheder.
-
19.12.11
”Det er et vildskud, når LO foreslår, at staten skal overtage ansvaret for de arbejdsmarkedsparate ledige. Opgaven ligger naturligt hos kommunen, som i forvejen er borgernes indgang til den offentlige sektor. Og erfaringerne fra de tidligere, statslige AF-centre var ikke specielt positive”, siger Erik Nielsen, formand for KL’s Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg, på baggrund af udmelding fra LO i dagens udgave af Berlingske.
-
19.12.11
De selvbetjeningsløsninger, som borgerne bruger for at ordne deres ærinder i kommunen via nettet, er langt fra gode nok. Kommunerne ønsker derfor, at der sker et markant løft af løsningerne. KL’s bestyrelse besluttede den 15. december 2011 at afsætte 15 millioner kroner til sikring af gode selvbetjeningsløsninger.
-
16.12.11
KL og Digitaliseringsstyrelsen arbejder de kommende måneder på at fastlægge hvilke kommunale områder, der skal omfattes af obligato-risk digital service i 2013.
-
16.12.11
KL og Digitaliseringsstyrelsen drøfter lige nu, hvordan lov om obligatorisk digital service skal indrettes. Og kommunerne skal gøre sig beredt på den nye lov.
-
15.12.11
Mødet med det danske boligmarked og studiemiljø er en stor udfordring for internationale studerende.
Blandt andet fordi det er svært at få venner blandt danske studerende. Det viser en ny undersøgelse foretaget af UngdommensAnalyseEnhed for Danske elever og Studerendes Kollegieråd og Uddannelsesministeriet.
-
14.12.11
Nyt it-udvalg under Danmarks Lærerforening vil arbejde for, at eleverne får størst mulig udbytte af it-millioner, som er afsat til folkeskolen i finansloven.
500 millioner kroner er der afsat i finansloven til it i folkeskolen.
-
14.12.11
Håndværkerne i DSB Vedligehold besluttede i morges at gå hjem og dermed at fortsætte de overenskomststridige arbejdsnedlæggelser, de indledte i går.
-
14.12.11
Beskæftigelsen i offentlig forvaltning og service faldt i tredje kvartal med 0,5 pct. i forhold til kvartalet før, når man korrigerer for sæsonudsving og omregner til fuld tid. Det svarer til et fald på 3.900 fuldtidsbeskæftigede.
Beskæftigelsen i offentlig forvaltning og service toppede i andet og tredje kvartal 2010 og har været faldende siden.
-
14.12.11
6-byerne har præsenteret beskæftigelsesminister
Mette Frederiksen for 10 forslag til, hvordan indsatsen
for de ledige kan løftes.
-
14.12.11
6-byerne har præsenteret beskæftigelsesminister
Mette Frederiksen for 10 forslag til, hvordan indsatsen
for de ledige kan løftes.
-
13.12.11
Professor, dr. jur. Mads Bryde Andersen bliver næstformand i Radio- og tv-nævnet, efter at Jan Schans Christensen har bedt om at blive afbeskikket, da han skal prøvevotere med henblik på at indtræde som dommer i Højesteret.
-
13.12.11
Mere selvstændighed på folkeskoler giver bedre faglighed og trivsel, viser ny SFI-undersøgelse.
Socialforskningsinstituttet har netop offentliggjort en rapport om skoleledelsens indflydelse på elevernes læring og elevernes og lærernes trivsel.
-
12.12.11
Udbudsrådet har offentliggjort et nyt værktøj til funktionsudbud, som skal hjælpe kommunale indkøbere med at lave funktionsudbud på hjælpemiddel-området.
-
12.12.11
Unge, der har svært ved at gennemføre en ungdomsuddannelse, får fra august 2012 et helt nyt skræddersyet tilbud fra Fredensborg Kommune. Som et af de eneste steder i landet etableres der en såkaldt 11. klasse til de unge.
-
09.12.11
KL og social- og integrationsministeren vil sætte en fælles proces i gang for at gennemføre et kvalitetsløft i kommunernes tilsyn med anbringelsessteder for børn. Processen er første skridt i et nyt partnerskab mellem KL og social- og integrationsministeren om indsatsen på det sociale område.
-
09.12.11
Digitaliseringsstyrelsen har besluttet at skubbe lanceringen af den nye version af borger.dk fra primo marts til primo maj 2011.
Digitaliseringsstyrelsen har besluttet at skubbe lanceringen af den nye version af borger.dk fra primo marts til primo maj 2011.
-
09.12.11
KL og KOMBIT opretter en ny fælleskommunal enhed, der skal sikre kommunerne bedre selvbetjeningsløsninger.
-
08.12.11
Allerød, Egedal, Fredensborg, Hillerød, Hørsholm og Lyngby-Taarbæk kommuner er gået sammen for at udvikle næste generation af ledere. De seks nordsjællandske kommuner har indgået aftale om at udbyde et fælles talentprogram til kommunernes ledertalenter i 2012.
-
08.12.11
Udbudsrådet offentliggør i dag et nyt værktøj til funktionsudbud, som skal hjælpe kommunale indkøbere med at lave funktionsudbud på hjælpemiddelområdet.
-
07.12.11
Et ældrecenter, der har skabt nyt liv i køkkenet og gladere borgere ved at ansætte sindslidende til at tilberede maden. En storstilet indsats for at skabe en grøn vækstkommune.
-
07.12.11
Borgmester Jacob Bundsgaard nedsætter et styreformsudvalg til at følge og styre forløbet frem mod indførelse en ny styreform for Aarhus Kommune. Samtlige partier i byrådet vil indgå i udvalget, der får borgmesteren selv som formand.
-
07.12.11
Regering, regioner og kommuner er enige om, at Danmark under det kommende EU-formandskab skal arbejde på at få forenklet udbudsreglerne for offentlige virksomheder i EU
-
07.12.11
”I dag oplever mange nybagte mødre og deres nyfødte ikke, at sundhedsvæsenet leverer en god og sammenhængende svangreomsorg. Den oplevelse er vi nødt til at ændre på,” fortæller Anny Winther, formand for KL’s Social- og Sundhedsudvalg.
-
06.12.11
Om fem dage skifter Øresundstrafikken togselskab. Franske Veolia Transport overtager trafikken i Sverige efter DSBFirst Sverige. DSBFirst fortsætter med at servicere den danske del af Øresundstrafikken - under nyt navn, DSB Øresund.
-
06.12.11
Kulturstyrelsen og Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme etableres som to nye styrelser i Kulturministeriet. Yderligere sker en fusion af de administrative opgaver på tværs af Kulturministeriets koncern.
Ændringerne sker for at kunne udnytte faglig synergi og kunne håndtere Kulturministeriets fremadrettede økonomiske udfordringer.
Kulturminister Uffe Elbæk udtaler:
-
06.12.11
ESCO projektet vil for Aarhus Kommune betyde energibesparelser på ca. 2,4 mio. kWh årligt, forbedringer af kommunens bygninger og værdifulde erfaringer på energiområdet – uden omfattende omkostninger for kommunekassen.
-
06.12.11
EU-Kommissionen kommer inden jul med sit forslag til en revision af udbudsreglerne i EU. Danske regioner og kommuner kæmper hårdt for mere fleksible regler for, hvornår en offentlig opgave skal i udbud efter EU-reglerne, og hvordan det skal foregå. Håbet er, at det danske EU-formandskab kan skubbe sagen i den rigtige retning set fra dansk side.
-
06.12.11
Alle sygehuse og psykiatri i Nordjylland har fået det endelige papir på, som de første i Danmark, at de er godkendt i Den Danske Kvalitetsmodel. Kvalitetsforbedringen betyder blandt andet, at der er skabt et endnu bedre sammenhængende patientforløb og løbende kvalitetsudvikling.
-
05.12.11
Der er penge at hente for de danske kommuner, hvis de vælger at sende opgaven om drift af hjælpemiddeldepoter til ældre og handicappede i udbud.
-
05.12.11
Kommunerne har vedtaget budgetterne for 2012, og den foreløbige opgørelse viser, at budgetterne lever op til økonomiaftalen med regeringen.
-
05.12.11
Kommunerne investerer over 20 mia. kr. i fremtidens velfærd i 2012 og tilpasser udgifterne til et faldende børnetal, mere kloge administrationer og nye teknologiske løsninger. Det vidner om økonomisk ansvarlighed, siger KL’s formand, Jan Trøjborg.
-
02.12.11
Varde Kommune har i samarbejde med Aalborg Universitet udviklet et renhedsbarometer. Fra 1. januar kan man følge indsatsen på kommunens hjemmeside.
-
02.12.11
Når Udbetaling Danmark overtager myndighedsansvaret på de fem sagsområder, følger også ansvaret for at tildele ydelser på et korrekt grundlag – det vil sige ansvaret for at gennemføre helhedsorienteret kontrol og træffe afgørelser.
-
01.12.11
Borger og bruger. De fleste af os er begge dele. Men en kommune er også et fællesskab. Rudersdal vil skabe ny indsigt og nyt INDBLIK og går derfor nye veje i kommunikationen med borgerne.
”Det offentlige er blevet et supermarked, hvor alle har ret til at handle på alle hylder. Men kommunen er meget mere.”
-
01.12.11
Aarhus kommune skærper nu indsatsen overfor socialt bedrageri. I et samarbejde med boligforeningerne går borgerservice nu i gang med målrettet indsats mod de såkaldte fædrehoteller.
-
01.12.11
Bruttoledigheden steg med 500 personer fra september til oktober 2011. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.
Bruttoledigheden ligger nu på 164.300 personer, og det svarer til 6,2 procent.
Nettoledigheden steg med 300 personer og ligger nu på 111.300 personer. Det svarer til 4,2 procent.
Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen udtaler:
-
01.12.11
Region Syddanmark er endnu engang den region, der leverer mest sundhed for skattekronerne.
For fjerde år i træk er Region Syddanmark den region, der leverer mest sundhed pr. skattekrone.
-
01.12.11
Roskilde Kommune, Naturstyrelsen, Region Hovedstaden, Professionshøjskolen Metropol og Forbrug.dk vandt ved årets Bedst på Nettet prisuddeling.
-
30.11.11
Ældre- og Omsorgsudvalget har besluttet at afprøve ny sensorteknologi hos ældre svækkede borgere, der bor i eget hjem. Pengene kommer fra en pulje på 600.000 kr. til bedre hjælp til ældre mennesker i Roskilde Kommune.
-
30.11.11
En gruppe unge studerende hjælper Regionsrådet i Region Sjælland med at skabe visionerne for fremtidens sygehusvæsen i 2020+.
-
30.11.11
Som den første region i Danmark samler Region Syddanmark de innovative kræfter på sundheds- og velærdsområdet i et nyt direktørområde til gavn for borgere, patienter, medarbejdere og erhvervsliv.
-
30.11.11
For fjerde gang gennemfører Social- og Integrationsministeriet og KL en undersøgelse af, hvordan borgerne er tilfredse med hjemmehjælpen i kommunerne. Undersøgelse viser, at borgerne stadig er meget tilfredse med hjælpen.
-
29.11.11
Der er for lidt fokus på at gøre jobbet som skoleleder attraktivt, konkluderer ny forskningsrapport. Det er vigtigt, at skolelederne bliver mødt med den nødvendige pædagogiske tillid fra skoleforvaltningerne, lyder det fra Dorte Lange, næstformand i Danmarks Lærerforening
-
29.11.11
Når unge under 30 år går på førtidspension, skyldes det i fire ud af fem tilfælde psykiske lidelser. Det samme gælder kun hver fjerde nye førtidspensionist i alderen 60-64 år. Samtidig er andelen af unge på førtidspension steget de seneste fire år.
-
29.11.11
Det kan få store personlige konsekvenser, hvis man bliver hængt ud på nettet. Derfor skal kommunerne sørge for at have et beredskab, så de kan hjælpe ansatte, der kommer i klemme. Det fremgår af HK´s hjemmeside.
-
29.11.11
Carsten Hansen har i en kommentar til 3F klart tilkendegivet, at han som ny minister for by, bolig og landdistrikter ikke vil stå i spidsen for at flytte statslige arbejdspladser til provinsen. Det ærgrer Faxe Kommunes borgmester Knud Erik Hansen:
-
28.11.11
Holstebro danner model i Danmark for ”Familie med Hjerte”. Et markant fald i antallet af skilsmisser. Langt færre socialt udsatte børn og unge. Og bedre udnyttelse af de offentlige budgetter.
-
28.11.11
Borgere og medarbejdere i Rudersdal er helt i front, når det gælder digital dialog. I løbet af blot to år har 20.000 oprettet deres personlige Min Rude på nettet.
-
28.11.11
Juryen for Kulturhovedstad 2017 har i dag besluttet, at de to danske kandidatbyer Aarhus og Sønderborg er gået videre til den endelige udvælgelse i august 2012.
Kulturminister Uffe Elbæk siger:
-
28.11.11
Private sygehuse, klinikker og praksis, hvor der fortages lægelig patientbehandling, risikerer at få bøder fra årsskiftet, hvis de ikke bliver registret hos Sundhedsstyrelsen inden den 31. december. Sundhedsstyrelsen åbnede for registrering af private behandlere den 1.
-
25.11.11
Implementering af Barnets Reform
-
24.11.11
Et partnerskab om socialområdet og særligt Barnets Reform mellem KL og Social- og Integrationsministeriet markerer en ny start i samarbejdet med fokus på resultater og effekter frem for på processer.
Kommunerne er godt i gang med at implementere Barnets Reform, der trådte i kraft 1. januar 2011 for at styrke og udvikle indsatsen over for udsatte børn og unge.
-
24.11.11
Unge under 25 år har markant lavere risiko for at falde tilbage til kriminalitet efter afsoning i fodlænke, end hvis de har afsonet i fængsel. Det viser undersøgelse fra Justitsministeriets Forskningsenhed.
-
24.11.11
I morgen fredag vil en 10 mand stor delegation bestående af politikere, erhvervsfolk og kulturpersonligheder præsentere den aarhusianske kulturhovedstadsansøgning for en international jury i Kulturministeriet. Juryen afgør, hvilken eller hvilke byer der går videre til anden run-de.
-
24.11.11
Det er ikke godt nok, når en ny praksisundersøgelse viser, at der i rigtig mange sager om hjemtagelse af børn og unge begås fejl. Kommunerne kan og skal gøre det meget bedre,” siger KL’s formand Jan Trøjborg.
-
23.11.11
Europa-Kommissionen foreslår, at EU’s fremtidige regionalpolitik fortsat skal omfatte investeringer i dansk vækst og beskæftigelse. Danske Regioner og KL bakker samstemmende op om indsatsen, som sikrer job og nye virksomheder. Det bør være en klar prioritet for regeringen i det kommende danske EU-formandskab.
-
23.11.11
Aarhus Kommune indgår robotsamarbejde med Korea Institute for Science and Technology. Frem til medio februar 2012 vil en gruppe ældre borgere deltage i en test med robotter på Vikærgården i Aarhus.
-
22.11.11
Selvom regeringen lover 1500 flere ansatte i daginstitutionerne, er der stadig markant flere børn pr. voksen i de danske daginstitutioner end i både Norge og Sverige.
FOA er glad for finanslovsaftalen om bedre normeringer, men betragter den kun som et første skridt.
-
22.11.11
107.000 boligejere har betalt for meget i ejendomsskat. Størstedelen af dem vil i dag få tilbagebetalt den uretmæssigt opkrævede skat via deres NEM-konto.
-
22.11.11
RUDERSDAL: Operation X satte mandag aften fokus på økonomien i de private socialpædagogiske opholdssteder. En af de konkrete sager handlede om en voksen borger fra Rudersdal Kommune, men fremstillingen af selve sagen i Operation X svarer ikke til virkeligheden.
-
21.11.11
Det Strategiske Forskningråd og Rådet for Teknologi og Innovation har netop tildelt den hidtil største bevilling på 70 mio. kr. til et SPIR (Strategic Platform for Innovation and Research) i intelligente samfundsløsninger og velfærdsteknologi. Bevillingen suppleres af medfinansiering, således at det samlede volumen bliver ca. 190 mio. kr.
-
21.11.11
KL opfordrer kommunerne til at sikre, at plejefamilier får den uddannelse og de tilsynsbesøg, som de skal ifølge loven. Derudover vil KL kortlægge, om plejefamilierne får den lovpligtige grunduddannelse i at være plejefamilie og mindst to hele efteruddannelsesdage årligt. KL vil også se på kommunernes tilsynsopgave både med plejefamilien og det anbragte barn.
-
21.11.11
KL har længe talt for en mere effektiv beskæftigelsesindsats, der gør en større forskel for den enkelte ledige. Derfor bakker KL op om hovedelementer i delaftalen: ”Bedre vilkår for ledige”, som regeringspartierne og Enhedslisten indgik i weekenden.
-
21.11.11
Moderniseringsstyrelsen og Logica har 15. november 2011 indgået kontrakt om udvikling og drift af et system til beregning af pension for tjenestemandsansatte. Systemet hedder PENSAB (en forkortelse for PENSionsAldersBeregning), og skal fra primo 2013 erstatte det nuværende system.
-
21.11.11
KL og HK/Kommunal går sammen om udviklingen af en digital kompetenceprofil i Projekt Digitale Kompetencer. Projektet vil i 2012 komme med bud på, hvordan kommunerne kan skærpe den digitale kompetenceprofil for medarbejdere med borgerkontakt yderligere.
-
20.11.11
”KL hilser det velkomment, at regeringen vil afsætte en halv mia. kr.
-
18.11.11
22 syddanske kommuner og Region Syddanmark har lanceret en ny hjemmeside om infrastruktur.
-
18.11.11
Den 1. januar 2012 træder en ny struktur i Ministeriet for Børn og Undervisning i kraft.
-
17.11.11
DI: En ny undersøgelse viser, at højtuddannede udlændinge i Danmark ikke alene bidrager til at styrke erhvervslivets konkurrenceevne – de giver et pænt overskud i de offentlige kasser.
-
17.11.11
Kvaliteten af erhvervsuddannelser og gymnasierne bliver løftet med en ny aftale mellem Regeringen og Enhedslisten. Aftalen er indgået som led i forhandlingerne om næste års finanslov.
-
17.11.11
KL: Regeringen bør prioritere det nære sundhedsvæsen langt højere i de kommende år, hvis ønsket om et stærkt og effektivt sundhedsvæsen skal indfries.
-
17.11.11
Der er brug for højtuddannet udenlandsk arbejdskraft, men gode internationale skoler er en mangelvare i Danmark. Derfor vil KL presse på for, at det bliver muligt for kommunerne at oprette internationale klasser i folkeskolerne.
-
17.11.11
Flere og flere store ejendomsbesiddere vælger at screene deres ejendomsportefølje for giftstoffet PCB. Rådgivningsvirksomheden ALECTIA har udviklet et effektivt PCB screeningsværktøj, der klarlægger, om bygninger er i farezone for at indeholde PCB.
-
17.11.11
MILJØMINISTERIET: Den grønne del af finansloven for 2012 er nu på plads. Danskerne skal beskyttes mod farlig kemi, indsatsen for beskyttelse af drikkevandet får et løft, og økologien skal fremmes yderligere.
-
17.11.11
MILJØMINISTERIET: Miljøministeren beder nu Kort & Matrikelstyrelsen om at komme med forslag til, hvordan der kan klimasikres nemmere og bedre ved at bruge fælles data og viden. Det skal ske inden årets udgang.
-
16.11.11
Mandag og tirsdag har lidt over halvdelen af landets kommuner været samlet for at diskutere klimatilpasning. Det er mundet ud i fem konkrete anbefalinger, som KL vil tage med i det videre arbejde med at klimatilpasse landets kommuner.
-
15.11.11
- på beskæftigelsesområdet, børne- og undervisningsområdet og kulturområdet
-
15.11.11
Veteraner, der ønsker erstatning for psykiske krigslidelser, mødes med mistro, siger soldaterforening.
-
15.11.11
Der skal stå soleklart i lovgivningen, hvem der har kompetence til at træffe de beslutninger, der skal finansiere de nødvendige tiltag for at løse udfordringerne på klimatilpasningsområdet. Det mener miljøminister Ida Auken, der netop har talt på KL’s skybrudskonference i Kolding.
-
15.11.11
Mange ældre mennesker har aldrig rørt en computer, og mange føler sig magtesløse ved udsigten til den digitale kommunikation med kommunen. Det problem vil social- og integrationsminister Karen Hækkerup nu gøre noget ved.
-
15.11.11
Blandt 354 indstillinger har COK – Center for Offentlig Kompetenceudvikling, Kommunaldirektørforeningen og en række faglige organisationer netop kåret tre vindere af Den Kommunale Lederpris 2011.
-
14.11.11
En ny KL-rundspørge viser, at jobcentrene i meget høj grad bruger uddannelsespålæg over for de unge, der kommer ind i et jobcenter og beder om kontanthjælp. De unge får nemlig en kort og klar besked: ”Hvis du ikke har en uddannelse, så kom i gang. Og hvis du ikke vil starte på en uddannelse, så er der heller ingen kontanthjælp.”
-
14.11.11
Oversvømmede parkeringspladser, park- og sportsanlæg er fremtiden. Opsamlingsbassiner - som det også kaldes - kan nemlig beskytte os mod oversvømmede kældre og veje. Kommunerne vil gerne tage ansvar for at klimasikre byerne, men det kræver en modernisering af vandsektorloven, der regulerer, hvad vandselskaberne må bruge deres penge på.
-
14.11.11
De sammenlagte kommuner er begyndt at mærke kontante gevinster af kommunalreformen. De er samtidigt billigere i drift end de kommuner, der ikke blev sammenlagt. Det fremgår af HK´s hjemmeside.
De kommuner, der blev lagt sammen ved kommunalreformen i 2007, har samlet sparet en halv milliard i 2010 i forhold til 2009. Det viser en ny analyse fra AKF.
-
14.11.11
Til næste år drosles jobrotationsordningen ned for ledige med en videregående uddannelse. Det rammer især unge nyuddannede med en videregående uddannelse, fx sygeplejersker og lærere. Højst 200 af dem er der råd til at sende i jobrotation til næste år. Men alene på FTF-området er der ca. 3.000 unge ledige.
-
11.11.11
Aarhus Kommune vælger at genbehandle sager om brøkpension. Det sker efter at Ankestyrelsen har konstateret, at styrelsen tidligere har truffet en afgørelse, der var uforenelig med loven. ”Hensynet til borgernes retssikkerhed gør det nødvendigt, at vi tager sagerne op af egen drift,” siger rådmand Hans Halvorsen.
-
11.11.11
KL havde indtil udgangen af 2010 en aftale med den tidligere regering om konkurrenceudsættelse. I forhandlingerne om en forlængelse krævede KL en markant afbureaukratisering af området. KL og regeringen nåede ikke at færdiggøre forhandlingerne. Men behovet for afbureaukratisering er uændret.
-
10.11.11
Selvom der de senere år er sket et fald i andelen af mandlige lærere i folkeskolen, topper vi ifølge nye tal ligestillingsranglisten internt i EU. Ikke plads til at hvile på laurbærrene, lyder det fra Bjørn Hansen, formand for skole- og uddannelsespolitisk udvalg, Danmarks Lærerforening.
-
10.11.11
En database med videodagbøger over livet på en ungdomsuddannelse blev kåret som vinderforslaget, da ca. 100 syddanske elever mødtes til idécamp. Otte forslag gives nu videre til de syddanske politikere.
-
10.11.11
Har din organisation været med til at iværksætte et digitaliseringsprojekt, som har kastet nogle spændende resultater af sig? Så har I nu muligheden for at deltage i Digitaliseringsprisen 2012, der netop er åbnet for tilmeldinger.
-
09.11.11
KL indgik i foråret aftale med regeringen om en ny fællesoffentlig strategi. Siden har valg og ny regering udsat igangsættelsen af strategien. Men nu kan den igangsættes.
-
08.11.11
En kommune, der har øget interessen for lokalpolitik og sundhedskampagner blandt unge mellem 16 og 19 år ved at lade de unge sætte deres egen dagsorden. Et ældrecenter, der har skabt nyt liv i køkkenet og gladere borgere ved at ansætte sindslidende til at tilberede maden. En storstilet indsats for at skabe en grøn vækstkommune. Og et nyt tværgående og sammenhængende tilbud til borgere der bliver udskrevet fra hospitalet.
-
08.11.11
Skole og Forældre vil have indført systematisk selvevaluering i folkeskolen.
Der foregår ikke en systematisk selvevaluering i den danske folkeskole i dag. Det betyder, at dårlige vaner og uløste problemer kan hobe sig op gennem mange år uden at blive løst.
-
08.11.11
På to år har kommunerne næsten skåret en milliard på udgifterne til folkeskolen. Besparelserne kan ikke undgå at ramme eleverne, fastslår Anders Bondo Christensen.
6 ud af 10 kommuner skærer yderligere på folkeskoleområdet næste år. Det viser en aktuel gennemgang af de endeligt vedtagne kommunale budgetter for 2012.
-
08.11.11
En kommune, der har øget interessen for lokalpolitik og sundhedskampagner blandt unge mellem 16 og 19 år ved at lade de unge sætte deres egen dagsorden. Et ældrecenter, der har skabt nyt liv i køkkenet og gladere borgere ved at ansætte sindslidende til at tilberede maden. En storstilet indsats for at skabe en grøn vækstkommune. Og et nyt tværgående og sammenhængende tilbud til borgere, der bliver udskrevet fra hospitalet/En kommune, der har sat hele folkeskolen i bevægelse.
-
08.11.11
EU-Kommissionen er på vej med nyt udkast til fælles europæiske udbudsregler. Der er brug for en mærkbar forbedring, lyder det fra Danske Regioner, der henviser til de danske regler på områder.
Danske Regioner efterlyser langt mere fleksible EU-regler på udbudsområdet.
-
07.11.11
Hver fjerde folkeskole har ikke selv fastsat faglige mål eller opstillet egne værdier. Bekymrende, mener DI, mens minister vil have alle skoler til at udarbejde et værdisæt.
-
07.11.11
Regeringen har i dag fremlagt forslag til finanslov for 2012 med titlen ”Ansvar og handling”. Det er et budget præget af stigende skatter, stigende udgifter og voksende underskud. Finanslovforslaget vil svække den danske konkurrenceevne, lyder DI’s konklusion.
-
07.11.11
Regeringen skal skabe bedre rammer for det offentlig-private samarbejde, skriver Danske Regioners formand i et fælles debatindlæg med KL, Dansk Erhverv og DI og opfordrer til at EU’s udbudsdirektiver revideres under det danske formandskab.
-
04.11.11
Efter at have undersøgt næsten 200 forskellige arealer har forligskredsen bag den politiske aftale om vindmølletestcentret i Østerild fundet frem til 24 steder i Danmark, som kan være egnede til at opstille testvindmøller på 200-250 meter i den sidste testfase, inden de sendes på markedet - de såkaldte serie-0 møller.
-
04.11.11
Det er nemt at blive bedre til at lære, mener Børn og Unge-byrådet, der sammen med Århus Lærerforening og Børn og Unge står bag kampagnen ”Skru op for din hjerne”, som netop nu finder vej til de aarhusianske folkeskoler.
-
04.11.11
Målet er bedre og billigere indkøbsaftaler til det offentlige, når SKI først i det nye år tildeler den nye rammeaftale på kopi og print.
SKI har netop offentliggjort udbuddet, som skal udmøntes i fire delaftaler og repræsenterer en samlet værdi på 500 mio. kr. Leverandørerne konkurrerer på grønne priser.
-
03.11.11
Politikeres og mediers fokus på enkeltsager fører for tit til nye krav om kontrol, mener landets kommunaldirektører. Der er ofte god grund til kontrol, men enkeltsager er den største hindring for at slippe for unødigt papirbøvl, lyder det.
-
03.11.11
Fødevarer, oplevelsesøkonomi og indsatsen for at øge andelen af videnmedarbejdere i regionale virksomheder er nogle af de indsatsområder, som Vækstforum Sjælland og Vækstforum Nordjylland har til fælles.
-
03.11.11
Den socialt skæve besparelse på efterskoleområdet fjernes i regeringens finanslovsforslag.
-
03.11.11
KL har vedtaget at støtte udviklingen af MedComs kronikerplatform.
-
03.11.11
Nye bere. gninger fra KL viser, at det i år vil koste kommunerne minimum 100 mio. kr. i strafrefusion til staten, at en meget lille gruppe forsikrede ledige ikke aktiveres nøjagtig til tiden.
-
02.11.11
Miljøminister Ida Auken nedsætter en Task Force for klimatilpasning, som skal hjælpe med at forebygge oversvømmelser forårsaget af klimaforandringerne. Med i Task Forcen er også et rejsehold.
-
02.11.11
Danske skolelever får i 2011 bedre resultater i hovedparten af de nationale test. Børne- og undervisningsministeren glæder sig over fremgangen, men vil følge udviklingen i naturfagene tæt.
-
02.11.11
Siden den første sms-billet tonede frem på mobilskærmen i 2009, er salget af mobilbilletter steget næsten dag for dag. I sidste uge passerede mobilbilletten en milepæl med 10 millioner solgte billetter.
-
Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager opfordrer de ni kommende frikommuner til at klø på med deres ansøgninger om dispensation fra bøvlede regler og dokumentationskrav, så forsøgene bliver så ambitiøse og kreative som muligt.
-
01.11.11
Tosprogede skolelever får mere udbytte af undervisningen og præsterer bedre, hvis de tilbydes obligatorisk modersmålsundervisning, viser en ny undersøgelse fra AKF. Forskningen viser endnu engang, at ordningen bør genindføres, lyder det fra Anders Bondo Christensen.
-
01.11.11
En ny Erhvervsstyrelse etableres i Erhvervs- og Vækstministeriet ved sammenlægning af Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, Erhvervs- og Byggestyrelsen og opgaver fra den tidligere It- og Telestyrelse. Erhvervsstyrelsen etableres for at opnå faglige synergier og sikre en mere effektiv opgavevaretagelse.
-
01.11.11
Den 1. november starter DSB et forsøg med billig transport til samfundets svageste S-togs-brugere. Forsøget ventes at give både menneskelig og økonomisk gevinst
-
01.11.11
Mere end tredive overbevisende historier, der viser værdien i at åbne adgangen til resultaterne af offentlig finansieret forskning, kan nu læses på websitet Open Access Success Stories - www.oastories.org.
-
31.10.11
Regeringens planer er samtidig en nødvendig satsning på blandt andet energi, infrastruktur og sundhedsvæsen.
-
31.10.11
Antallet af administrative medarbejdere er på sit laveste niveau siden midten af 2008. Alene inden for det seneste år er antallet faldet med knap 1.500 fuldtidsstillinger.
-
31.10.11
Projektet har vundet prisen for ”best initiative” i den europæiske organisation Telecentre Europe. Prisen blev uddelt den 27. oktober 2011 på Telecentre Europe Summit i Bruxelles.
-
28.10.11
Antallet af patienter i psykiatrien der bliver fikseret med bælte falder. Sundhedsstyrelsens opgørelse Anvendelse af tvang i psykiatrien 2010 viser, at antallet af bæltefikseringer er faldet fra 5.969 i 2009 til 5.057 i 2010.
-
28.10.11
Finansministeriet ruster sig til fremtidens udfordringer og etablerer en ny Digitaliseringsstyrelse og en ny Moderniseringsstyrelse.
-
28.10.11
Kommunernes It-Arkitekturråd skal løfte den fælleskommunale it-arkitektur ud af maskinrummet og ind på chef-gangen. Etableringen af rådet er et af de første skridt på en rejse, der skal udvikle byplanen for de kommende års digitalisering i kommunerne.
-
28.10.11
KL skal være mere dagsordensættende, offensiv og have en tydeligere profil – både som interesseorganisation og som arbejdsgiverorganisation. Derfor vil KL fremover komme med langt flere konkrete, politiske løsninger til fremtidens velfærd i stedet for at overlade det til Christiansborg.
-
27.10.11
En ny Digitaliseringsstyrelse og en Moderniseringsstyrelse. Det er konsekvensen af en ny organisering af opgaverne i Finansministeriet.
-
27.10.11
Når erhvervsskolerne gør en aktiv indsats for at skabe flere praktikpladser, har det en positiv effekt. Det viser en ny evaluering, der indgår i regeringens videre arbejde med at styrke uddannelsesgarantien.
-
27.10.11
Alle nomineringerne i kategorien 'Regioner og sundhed' i Bedst på Nettet går til hjemmesider i Region Hovedstaden.
De nominerede er:
Gentofte Hospital
Hillerød Hospital
www.regionh.dk
Rigshospitalet
Region Hovedstadens Psykiatri
Bispebjerg Hospital
-
27.10.11
KL vil kræve, at beskæftigelsesministeren holder fast i sit løfte om at bremse op for, at unge kommer på førtidspension. Regeringens ideer om, at unge kontanthjælps-modtagere skal i ordinær uddannelse, er også helt på linje med KL’s reformønsker.
-
26.10.11
Brugerundersøgelse viser, at de nationale test bliver brugt markant mere. Ministeren er tilfreds. Samtidig melder stadig flere skoler sig frivilligt til de nationale test.
-
25.10.11
Nu er det endnu nemmere at få overblik og søge oplysninger i ens egen journal
Efter medieomtale om sygehusjournaler i januar 2011 steg befolkningens kendskab til den landsdækkende elektroniske e-journal til 31 %. Kendskabet er også hjulpet på vej af mange sygehusafdelinger, som har informeret deres patienter om muligheden.
-
25.10.11
10 ambulancer og en akutlægebil i Nordjylland får inden nytår installeret videokamera, så en læge på sygehuset kan give ambulanceredderen hjælp til bedre vurdering af patienten.
-
25.10.11
Nyt forskningsprojekt skal forbedre anvendelsen af landets idrætshaller og frigive mere tid til brugerne.
Aalborg Universitet og Aalborg Kommune vil med støtte fra Nordea-fonden (2,7 mio. kr.) og Lokale- og Anlægsfonden (500.000 kr.) udnytte varmefølsomme kameraer til at vise, hvordan idrætshaller egentlig bliver brugt.
-
25.10.11
Smart Grid Netværket fik sidste år til opgave at vise, hvordan man kan integrere 50 % vindkraft i elsystemet i 2020. De anbefalinger, som netværket har præsenteret bliver centrale input til den nye regerings kommende Smart Grid strategi, siger klima-, energi-, og bygningsminister, Martin Lidegaard (R).
-
24.10.11
Efter blot to en halv måned stopper Christian Roslev som administrerende direktør for DSB af personlige/helbredsmæssige årsager. Bestyrelsen beklager beslutningen og konstituerer økonomidirektør Jacob Kjær som administrerende direktør
DSB skal have ny administrerende direktør - igen.
-
24.10.11
Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen offentliggør i dag et nyt job-website, der skal hjælpe unge med at få fritidsjob og praktikpladser.
-
24.10.11
Over 20.000 syddanskere lider af demens, og tallet er stigende. Det er baggrunden for, at Region Syddanmark sammen med regionens kommuner, de praktiserende læger og Alzheimerforeningen har etableret en helt ny hjemmeside om demens.
-
21.10.11
Arbejdsmarkedsstyrelsen lancerer ny ungesite med fritidsjob og praktikpladser. Siten hedder ijob.dk og opsamler opslåede elev- og praktikpladsstillinger samt fritids- og studiejob.
Sitet indeholder guides til jobsøgning i form af videoer og har en tilhørende APP til smartphones, hvor unge nemt kan søge og få tilsendt ledige job via deres mobiltelefoner.
-
21.10.11
Økonomistyrelsen har offentliggjort hvilke offentlige institutioner der er bedst til borger- og virksomhedsrettet digitalisering i forbindelse med Bedst på Nettet 2011.
I alt 306 offentlige institutioner har i år dystet på bl.a. effektivisering, brugertilfredshed og innovation.
-
21.10.11
Hvordan sikrer vi, at flere ældre kan behandles i deres eget hjem, så de slipper for en tur på hospitalet? Hvordan sørger vi for, at psykisk syge kan få egen bolig og et socialt netværk, der kan bane vejen til et meningsfuldt liv? Hvordan sikrer vi, at barslende kvinder får den fornødne støtte og hjælp så snart de bliver sendt hjem fra fødeafdelingen? Og kan vi hjælpe kronikere – f.eks.
-
20.10.11
Godt 800 nyuddannede lærere er pt. uden arbejde. Det svarer til hver anden. Bekymrende, mener formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen.
-
19.10.11
Danskerne er blevet markant mere positive over for private leverandører af eksempelvis sygehusbehandling, skole og hjemmepleje. Det viser en ny befolkningsundersøgelse fra Dansk Erhverv.
-
19.10.11
Dømte til samfundstjeneste har mindre risiko for at begå ny kriminalitet end kriminelle, som har fået en ubetinget fængselsstraf. Det viser ny rapport fra Justitsministeriet.
-
19.10.11
En boreplatform eksploderer, en helikopter styrter ned på Bornholm og et andet sted skal Oslo–båden evakueres efter et kemikalieudslip.
-
19.10.11
280 lærere og pædagoger i Odder Kommune fik i sidste uge udleveret iPads, som de fremover skal bruge i undervisningen og borgmesteren har store forventninger til at Odder står overfor begyndelsen til en ny lærings- og digital dannelsesrevolution.
-
18.10.11
Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) offentliggør i dag ny økonomisk prognose. Her vurderes det, at udsigterne for dansk økonomi er kraftigt forværrede efter negativ vækst i både 4. kvartal 2010 og 1. kvartal 2011. Det dårlige udgangspunkt forværres yderligere af den finansielle uro samt opbremsning af væksten i udlandet.
-
18.10.11
125 medarbejdere fra IT- og Telestyrelsen skal til Økonomistyrelsen og med det nye hold står Økonomistyrelsen styrket i arbejdet med at realisere den nye regerings målsætninger på it-området.
-
18.10.11
Region Hovedstaden samler alle sine HR-afdelinger i én tværgående virksomhed. Mere end 15 HR-afdelinger bliver til én.
Uddannelse af personale, HR, lønudbetaling og ledelsesudvikling er nogle af de opgaver, som fremover skal varetages ét sted i Region Hovedstaden frem for som nu mere end 15 forskellige steder.
-
18.10.11
Budgettet for 2012 er nu faldet på plads i alle landets kommuner. Skatten holdes i ro, og samtidig giver kommunerne et markant bidrag til den økonomiske genopretning ved at sænke serviceudgifterne.
-
14.10.11
Inspireret af gastronomiens verden skal folkeskolen reformeres under overskriften Ny Nordisk Skole. Det mener den nye børne- og undervisningsminister Christine Antorini.
-
14.10.11
Flere kommuner har over for KOMBIT givet udtryk for, at de ønsker at KOMBIT laver et fælles kommunalt udbud på DHUV–løsningen, en it-løsning der kan understøtte sagsbehandlingen på voksen – handicapområdet.
-
13.10.11
Flere kommuner begynder at dele folkeskolerne op, så de små elever skal på én skole, og de store elever samles på en ungeskole. Man handler i blinde, mener DLF.
-
13.10.11
Ni ud af 10 offentligt ansatte har oplevet besparelser på arbejdet det seneste år. Kun hver tredje har været inddraget undervejs. Det kan ramme både brugere og medarbejdernes helbred, mener lektor i offentlig forvaltning.
-
13.10.11
Beskæftigelses- og Integrationsudvalget i Roskilde går i spidsen for 35 kommuner til den ny beskæftigelsesminister for at få fjernet tidskrævende regel.
Et af de første breve, beskæftigelsesminister Mette Frederiksen får, er fra Evan Lynnerup, formand for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget i Roskilde (BIU).
-
13.10.11
Det fem-kommunale samarbejdsprojekt ”Online borgerbetjening 24/7” udvider servicetilbuddene til kommunernes borgere og indgår samtidig samarbejde med Københavns Kommune.
-
13.10.11
Økonomistyrelsen og samarbejdspartnere i stat, regioner og kommuner vil i de kommende år sætte turbo på, at borgerne tager imod muligheden for at få besked om aftaler og frister via mobilen – og at fx sygehuse, kommuner og jobcentre bruger NemSMS til dette.
-
12.10.11
Statens og Kommunernes Indkøbs Service A/S er klar med en ny aftale, der gør det nemt for det offentlige at købe dataprodukter og terminaler inden for satellitkommunikation.
Aftalen træder i kraft 15. oktober 2011 og leverandør på aftalen er UltiSat Europe A/S.
-
12.10.11
Borgerne foretrækker digitale selvbetjeningsløsninger, når de skal i kontakt med det offentlige. Det viser nye tal skriver HK-Kommunal på sin hjemmeside og Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) er glad for tallene.
-
11.10.11
KOMBIT og KL samarbejder med Center for borger.dk om at styrke kommunernes brug af borger.dk’s ’Min Side’ og artikler.
-
11.10.11
Unge førtidspensionister slås ikke bare med fysiske og psykiske diagnoser, men mange har også kriminalitet, selvmordsforsøg og seksuelle overgreb i bagagen.
-
11.10.11
Hele oktober måned kører den fælles nordjyske kampagne "Døgnet rundt" og Brønderslev Kommune er en del af swelvbetjeningskampagnen sammen med Jammerbugt, Hjørring, Aalborg, Mariagerfjord, Frederikshavn og Vesthimmerland kommune.
-
11.10.11
Ny analyse viser, at over halvdelen af punkterne på danske byrådsmøder er påvirket af EU. Ekspert er overrasket over omfanget af EU’s indflydelse og mener, at kommunerne bør være mere opmærksomme på at få indflydelse på beslutningsprocessen i EU.
-
10.10.11
Et bredt flertalt i Aarhus Byråd har som del af det kommende budget 2012 valgt at købe 10.300 nye PC’er på én gang.
-
10.10.11
Økonomistyrelsen har lagt en overordnet plan for at gennemføre ressortomlægninger.
Derfor er økonomichefer i de berørte ministerområder indkaldt til informationsmøde i uge 41.
-
10.10.11
KL meddeler at Fælles fjernprintsløsning er forsinket og forsinkelsen skyldes, at de indkomne tilbud ikke lever op til mindstekrav i udbudsmaterialet.
Kontraktindgåelsen vil være forsinket med ca. 2 måneder.
-
10.10.11
Varde Kommune vil undervise de ældste skolebørn på tværs af landsby- og byskoler og tager den nyeste teknologi i brug.
Nogle af de ældste skoleelever på tre landsbyskoler i Varde Kommune får snart nye lærere og nye klassekammerater – i den virtuelle verden.
-
10.10.11
DSB's ledelse og DSBFirst er gået markant tilbage fra første til andet halvår 2011 - som konsekvens af DSBFirst-sagen. Til gengæld er det generelle omdømme kun faldet en smule, og S-tog går frem.
Fra 55,6 i 1. kvartal 2011 til 52,5 i 2. kvartal 2011. Eller et fald på 3,1 point på en skala fra 0 til 100.
-
07.10.11
Sundhedsstyrelsen lancerer en ny alkoholkampagne "Sæt proppen i og lad dit lys brænde længere" med fokus på den nye genstandsgrænse for lavrisikoforbrug.
I kampagnen præciserer Sundhedsstyrelsen, at kvinder kun bør drikke op til 7 genstande om ugen, og at mænd skal holde sig under 14 genstande om ugen.
-
07.10.11
KL anbefaler ikke, at plejefamiliernes vederlag skal sættes ned. Der er lige så mange plejefamilier, hvis vederlag sættes op, som der er familier, hvis vederlag sættes ned. Langt de fleste plejefamilier – to tredjedele – fastholdes på det samme vederlag.
-
07.10.11
Aarhus Kommunes borgere har taget den digitale ansøgning om folkepension til sig. Godt 75 procent søger nu via nettet. Resultatet kommer efter tre måneders kommunal indsats på området.
-De ældre er ikke blevet hægtet af:
-
07.10.11
National Sundheds-it har lagt første version af et katalog over standarder på sundheds-it området på høringsportalen.
-
06.10.11
Sms er et effektivt redskab for aarhusianske folkeskoler til at
nedbringe fravær og sikre god kommunikation med elever og
forældre, viser erfaringer fra skoler i Aarhus
-
06.10.11
I følge HK´s hjemmeside vil stort set alle landets kommuner spare på driftsomkostningerne i 2012.
Det viser en undersøgelse, som Offentligt Ansattes Organisation (OAO) har lavet. 15 kommuner angiver, at de direkte skal spare på administrationen.
-
06.10.11
Asker kommune i Norge fremhæves af den norske kommunesammenslutning KS i en ny webTV-udsendelse. Successen i Asker kommune skyldes blandt andet et tæt samarbejde med andre kommuner om at it-understøtte offentlige tjenester.
-
06.10.11
Den nye regering har i forbindelse med sin tiltræden besluttet at foretage en række ressortændringer. Heraf følger, at IT- og Telestyrelsen nedlægges, og at opgaverne overføres til andre ministerier.
Ifølge den kongelige resolution overføres styrelsens forretningsområder således til følgende ministerier:
-
05.10.11
Statens arbejdspladser kan blive mere effektive, produktive og attraktive. Men først skal der sættes en stopper for den toppen-ved-bedst holdning, som har præget udviklingen de senere år.
HK/Stat vil inspirere ny regering til et holdningsskifte.
-
05.10.11
Danske Regioner hilser den nye regering velkommen og glæder sig over en evaluering af kommunalreformen, fokus på kvalitet og en ny vækstdagsorden.
-
04.10.11
Danmarks Naturfredningsforening glæder sig over den nye regerings løfter om føre en ambitiøs naturpolitik, sikre en grøn omstilling af landbruget og en omlægning af skatter og afgifter, så det bliver attraktivt at tænke og handle grønt.
-
04.10.11
Regeringsgrundlaget indeholder flere ambitiøse elementer, men intern koordinering og brede politiske forlig bliver nødvendigt, hvis væksten skal være langtidsholdbar, mener Ingeniørforeningen, IDA
Styrket fokus på vækst, klima og uddannelse i Danmarks nye regering bliver godt modtaget af Ingeniørforeningens formand Frida Frost, der dog savner konkrete initiativer på velfærds- og sundhedsteknologi
-
04.10.11
- Det er positivt for Danmark, at regeringen vil sætte Danmarks åbenhed højt på den politiske dagsorden. Det er centralt for danske virksomheders vækstmuligheder, at vi åbner op for omverdenen, siger direktør Thomas Bustrup, DI.
-
04.10.11
Der var gode visioner i den nye statsministers jomfrutale i Folketinget, mener FOA. Nu venter vi spændt på, hvordan regeringen vil indfri visionerne.
Forbundsformand for FOA, Dennis Kristensen, hæfter sig ved, at de offentligt ansattes ”små mirakler” i hverdagen var en afgørende del af jomfrutalen i dag. Og FOA kvitterer også for statsministerens invitation til de ansatte om nye partnerskaber inden for f.eks. energi- og velfærdsteknologi.
-
04.10.11
Det er positivt, at den nye regering vil prioritere forebyggelse ved at sætte mål for danskernes sundhedstilstand. Men det kræver, at der stilles krav til kommunernes indsats
-
04.10.11
Den samlede danske sundhedsindustri lancerer nu 19 konkrete punkter, der skal skabe et dansk sundhedsvæsen i verdensklasse.
Målet er, at danskerne skal leve to år længere, og at Danmark bliver den førende leverandør af sundhedsteknologiske løsninger til det globale marked.
-
04.10.11
KL er parat til at samarbejde med regeringen om at kickstarte dansk økonomi, udvikle en bedre folkeskole og styrke folkesundheden. Det siger KL’s formand Jan Trøjborg i en kommentar til statsministerens åbningstale.
-
04.10.11
Ny brugerrekord på sundhed.dk og en flyvende start for nyt opslagsværk til patienter.
Slår du engang imellem en sygdom eller et symptom op på nettet er du bestemt ikke alene. 56 % af os gør det minimum en gang i kvartalet, og kun 6,6 % af os gør det aldrig.
-
03.10.11
FOA ønsker Danmarks nye treparti-regering velkommen.
-
03.10.11
KL’s formand Jan Trøjborg er tilfreds med, at det nye regeringsgrundlag lægger op til mere kommunal frihed, mere afbureaukratisering og mere fokus på konkrete resulter frem for omstændelige processer.
-
03.10.11
Regeringen Helle Thorning-Schmidt
Efter statsministerens indstilling er det ved kongelig resolution besluttet at udnævne Helle Thorning-Schmidt til statsminister.
Regeringen Helle Thorning-Schmidt:
-
01.10.11
77 ud af 98 kommuner vil spare samlet 2,3 mia. kr. i 2012. Med de ekstra besparelser i 2012 vil kommunerne komme lagt under den serviceramme, der er aftalt med staten.
-
30.09.11
I syv ud af ti kommuner forventer kommunaldirektørerne, at budgettet for næste år medfører personalereduktioner. Over halvdelen forudser dårligere service for borgerne. Det viser en ny undersøgelse fra FTF.
-
30.09.11
Arbejdet giver mere mening, hvis plejepersonalet i ældreplejen ofte oplever, at de har mulighed for at være sammen med og snakke med de ældre, end hvis de kun af og til eller sjældent
oplever dette.
-
30.09.11
Det norske trafikministerium inviterer i samarbejde med ITS Norge, Tekna og det norske vejdirektorat til innovationskonferencen "mobilitet 2011" i næste måned. Målet er at opnå synergieffekter ved at se på forskellige processer og initiativer i sammenhæng. Kunder i den kollektive trafik skal have hurtigere adgang til nye tilbud og tjenester ved at flere fagmiljøer arbejder sammen om produktudviklingen. Af eksempler på
-
30.09.11
Udlicitering har tendens til at påvirke løn og arbejdsvilkår negativt. Det viser både danske og udenlandske erfaringer ifølge ny omfattende analyse. Men konsekvenser for de ansatte er generelt dårligt belyst - og bør i højere grad undersøges, anbefaler forskerne.
-
30.09.11
Sådan lyder svaret fra hvert fjerde FOA-medlem i en ny undersøgelse. FOA mener, at de frivillige udfører en væsentlig samfundsopgave, men opfordrer samtidig til, at de frivilliges indsats sker med respekt for de fastansattes faglighed.
-
29.09.11
KL har, i samarbejde med firmaet Devoteam Consulting A/S, udviklet en modenhedsmodel, som kan anvendes til at vurdere en kommunes forudsætninger for at gennemføre en succesfuld digitaliseringsindsats.
Jørgen Kristensen Rasch - formand for Foreningen af Kommunale IT-chefer, [email protected], udtaler:
-
29.09.11
Frivilligt socialt arbejde er en god idé, så længe det er et supplement til velfærdssamfundets kerneydelser. Men det må ikke blive en alternativ løsning på en skrantende offentlig økonomi. Der er brug for klare retningslinjer, mener FTF.
-
28.09.11
En del af de eksisterende undersøgelser af udlicitering i Danmark lever ikke op til gængse videnskabelige metoder. Det viser ny stor kortlægning af området. Manglende viden kan ifølge forskerne give grobund for myter og generaliseringer.
-
28.09.11
En ny analyse viser, at Skanderborg Kommune klarer sig med færre ansatte i administrationen end andre kommuner.
-
21.09.11
KPMG overtager pr. 1. oktober 2011 konsulentfirmaet Capacent med omkring 60 ansatte og en omsætning på ca. 75 mio. DKK. Opkøbet styrker KPMG's services indenfor Management Consulting.
Rådgivning skaber vækst - også i et af landets største revisions- og rådgivningsfirmaer, hvor KPMG ser et potentiale indenfor forretningsområdet Advisory. KPMG overtager nu Capacent, der særligt har ekspertise indenfor it- og business consulting, for at styrke rådgivningsforretningen.
-
16.09.11
FOA ønsker tillykke til den nye regering og den nye statsminister Helle Thorning-Schmidt (S). Forbundsformand Dennis Kristensen ser tre scenarier for de forventede kommende trepartsforhandlinger.
-
12.09.11
Kommunerne tvinges til at udlicitere flere opgaver til private, men der mangler dokumentation for effekten på pris og kvalitet – specielt på de bløde velfærdsområder. Det viser den hidtil største danske gennemgang af forskning på området foretaget af AKF, Anvendt KommunalForskning.
-
02.09.11
De danske folkeskoler har samlet set planlagt flere undervisningstimer, end reglerne om minimumstimetal kræver. Undervisningsministeren glæder sig over det gode resultat.
Eleverne i folkeskolen kan se frem til flere undervisningstimer, end de har krav på. Det viser den seneste opgørelse af folkeskolernes planlagte undervisningstimetal.
-
01.09.11
Over halvdelen af Gladsaxe Kommunes boligafdelinger er nu engagerede i klimasagen. 56 afdelingerne er tilmeldt kommunens klimanetværk, KlimaKlar.
I 2010 etablerede Gladsaxe Kommune KlimaKlar for virksomheder. I starten af 2011 blev det så boligafdelingernes tur. KlimaKlar for boligselskaber har siden da arbejdet med at vejlede og formidle klimatiltag til de almen nyttige boligafdelinger. Det har vist sig at være så stor en succes, at over halvdelen af alle boligafdelingerne i kommunen i dag er tilmeldt netværket.
-
01.09.11
Nye arbejdsløshedstal fra Danmarks Statistik viser, at der i juli 2011 var knapt 163.000 bruttoledige svarende til 6,1 pct. af arbejdsstyrken. Det er en stigning på ca. 1.000 fuldtidspersoner i forhold til sidste måned, og samlet er arbejdsløsheden de sidste tre måneder vokset med knapt 4.350 fuldtidspersoner. Dermed er arbejdsløsheden steget for tredje måned i træk. Tallene får AE’s direktør Lars Andersen til at understrege, at krisen på arbejdsmarkedet langt fra er ovre.
-
01.09.11
De fleste arbejdsgivere er allerede digitale, og 1. september kommer de sidste med. Fra den dag forsvinder de gamle papirblanketter helt, og det bliver obligatorisk for alle arbejdsgivere og a-kasser at sende indberetninger om syge- og barseldagpenge til kommunerne digitalt via NemRefusion.
-
31.08.11
DANSKE REGIONER: Ny prognose viser, at der i 2011 er stor aktivitet på det regionale udviklingsområde, og at regionerne igen i år holder sundhedsbudgettet
De seneste indberetninger til Indenrigs- og Sundhedsministeriet om regionernes økonomi på baggrund af andet kvartal 2011 viser, at regionerne på sundhedsområdet samlet set overholder budgetterne og det udgiftsniveau, som er aftalt med regeringen, på knap 90 milliarder kroner.
-
25.08.11
Problemer med kommunernes it-udbud er på dagordenen, når Venstre, DANSK IT og IT-Branchen i dag inviterer til stor åben høring på Christiansborg.
-
24.08.11
FINANSMINISTERIET: Med finanslovforslaget for 2012 og forårets aftaler med kommuner og regioner er der afsat knap 3 mia. kr. ekstra i 2012 til det rekordstore optag på uddannelserne (inkl. SU-udgifter) og 1½ mia. kr. mere til sundhedsområdet. Desuden præsenterer regeringen sit oplæg til en sammenhængende og strategisk prioritering af satspuljen på i alt 1 mia. kr.
-
24.08.11
”Kommunerne løfter en stor del af opgaven med at sikre genopretningen af dansk økonomi. Derfor er det afgørende, at de skarpe kommunale prioriteringer understøttes af staten, både i ord og i handling,” siger KL’s formand Jan Trøjborg i en kommentar til regeringens finanslovsforslag.
-
24.08.11
UNDERVISNINGSMINISTERIET: It skal i langt højere grad anvendes til at fremme elevers læring og understøtte de faglige mål i folkeskolen. Nu fremlægger regeringen en national strategi for it i folkeskolen.
-
24.08.11
Kontakten mellem borger og jobcenter skal i højere grad ske på borgerens præmisser og ikke systemets. Beskæftigelsesminister Inger Støjberg vil gøre det lettere at være ledig. Ledige skal selv kunne booke deres samtale hos jobcenteret, og Jobnet skal være tilgængelig i en mobilversion. Det vil også betyde administrative lettelser for jobcentrene, når de ikke længere skal bruge tid på at indkalde til møderne.
-
23.08.11
FINANSMINISTERIET: Risikoen for opbremsning eller fornyet tilbageslag i den internationale økonomi er øget hen over sommeren. Regeringen fremlægger derfor pakken ”Holdbar vækst” på i alt knap 11 mia. kr. for at skærme dansk økonomi bedst muligt.
-
19.08.11
FINANSMINISTERIET: Parterne bag den nye digitaliseringsstrategi har sat sig det ambitiøse mål, at digitale selvbetjeningsløsninger i 2015 skal være det naturlige førstevalg, når danskerne bestiller pas, vælger vuggestueplads eller søger om en byggetilladelse.
-
18.08.11
Christian S. Nissen har skrevet en ny bog om, hvad der skal til for at bedrive lederskab til borgernes bedste i den offentlige sektors komplekse og konfliktfyldte land-skab.
-
15.08.11
UNDERVISNINGSMINISTERIET offentliggør i dag de enkelte folkeskolers afgangsprøvekarakterer sat i forhold til elevernes sociale og økonomiske baggrund. Dermed kan forældrene få et yderligere fingerpeg om kvaliteten i deres børns skole, og skolerne får et bedre grundlag for at udvikle undervisningen ved at lære af hinanden.
-
12.08.11
Venstres forslag til en ny struktur for regionerne risikerer at ødelægge et sundhedsvæsen, der gør det rigtig godt. Stram økonomi kræver netop folkevalgte, der kan prioritere, påpeger FTF.
-
12.08.11
Regeringens nye forslag om at nedlægge landets fem regioner fra 2013 er hovsa-politik, når det er allerværst, mener FOA.
-
12.08.11
SF vil fyre 4.000 medarbejdere i kommunerne, og politikerne lægger administration for had. Stop den letkøbte djøfiseringsretorik, siger Djøf.
-
10.08.11
Alle snakker om behovet for ny vækst. En sikker vej til det mål er at satse på erhvervsuddannelserne, mener FOA.
I dag har undervisningsminister Troels Lund Poulsen indbudt til ministeriets traditionsrige Sorø-møde, hvor emnet i år bl.a. er de danske erhvervsuddannelser.
-
10.08.11
Der er alt for lidt fokus på den enkelte dygtige studerende, mener videnskabsministeren. Derfor vil videnskabsministeren bede universiteterne om at udarbejde en strategi for talentarbejdet, så den enkelte studerende kan udleve sit fulde potentiale.
-
08.08.11
Holbæk Kommune har bedt Kommunernes Landsforening om en uvildig undersøgelse af forholdene på Skarridsøhjemmet.
- Det er klart, at forholdene på Skarridsøhjemmet – sådan som de er fremstillet i dagens artikler i Ekstra Bladet – virker helt uacceptable. Og fra Holbæk Kommunes side tager vi situationen dybt alvorligt, fastslår borgmester Søren Kjærsgaard og uddyber:
-
05.08.11
Efter fire år med regionerne er der et naturligt behov for at evaluere deres indsats og diskutere, hvilken struktur der er bedst for sundhedsvæsenet. Men sundhedsvæsenet har mindst af alt brug for hovsa-løsninger, mener Lægeforeningen.
Tiden er til at foretage en grundig evaluering af modellen med fem regioner. Men driften af sundhedsvæsenet er for kompliceret til at sige ’nej, den dur ikke’, hvis man ikke har et bedre alternativ.
-
28.07.11
Højtuddannede udgør en stadigt stigende del af dem, der får deres uddannelser vurderet hos Styrelsen for International Uddannelse. Det viser videnskabsministerens årlige beretning om vurdering og anerkendelse af udenlandske uddannelser, som netop er oversendt til Folketinget.
Når udlændinge kommer til Danmark med et eksamensbevis fra et udenlandsk uddannelsesinstitution, kan de få det vurderet for at se, hvilken dansk uddannelse det svarer til.
-
27.07.11
Greve Kommune og it-firmaet Atea har i dag indgået en aftale om drift af kommunens it-udstyr. Med aftalen opnår kommunen en årlig besparelse på mere end 1 mio. kroner.
Greve Kommune og it-firmaet Atea har i dag indgået en aftale, som overdrager driften af kommunens servere til Atea. Med aftalen forventer Greve Kommune at spare mere end 1 mio.
kroner årligt på it-driften.
-
27.07.11
Børneområdet kommer på skrump igen til næste år, siger landets børnechefer i en ny undersøgelse.
Fire ud af ti kommuner forventer flere besparelser på børneområdet i 2012. Det siger landets børnechefer i en ny undersøgelse om kommunernes budgetter, som Epinion har lavet for FOA.
-
27.07.11
DJØF: Mistillid, rigide regler og unødig kontrol præger indsatsen over for ledige, mener ledige djøfere. Der er behov for en holdningsændring og en reform af indsatsen over for de ledige, mener Djøf.
-
12.07.11
Ifølge TV-avisen mener en række eksperter, at borgere lovligt kan foretage hemmelig tv-overvågning af ansatte i ældreplejen. I FOA undrer man sig over det synspunkt. En dom fra 2004 siger nemlig det stik modsatte.
-
08.07.11
Lukning af Molsliniens fragtrute vil betyde yderligere 125.000 lastbiler på de jyske og fynske motorveje om året. Borgmestrene Nicolai Wammen og Martin Damm vil sammen med transportfirmaet Frode Laursen på den baggrund rette en fælles henvendelse til Transportmi-nisteren og bede om et møde om sagen snarest muligt.
-
07.07.11
KL hilser det velkommen, at et bredt flertal i Folketinget i går indgik en politisk aftale om en styrket indsats over for unge ledige. KL lægger især vægt på, at der med aftalen bliver bedre mulighed for uddannelse, jobrotation og fokus på flere praktikpladser.
-
06.07.11
AKF: Ikke-vestlige indvandrere, som er på kontanthjælp, har nemmere ved at få et job, når de har været i aktivering. Især løntilskud virker effektivt, viser en ny undersøgelse fra AKF, Anvendt KommunalForskning.
-
05.07.11
INTEGRATIONSMINISTERIET: For andet år i træk er andelen af unge efterkommerkvinder fra ikke-vestlige lande, der er i gang med en videregående uddannelse, højere end blandt danske kvinder. Det viser nye tal fra Integrationsministeriet.
Samlet set er der fortsat alt for mange nydanskere, der ikke får en uddannelse. Men der er også en stor gruppe unge nydanskere, som klarer sig rigtig godt i uddannelsessystemet.
-
29.06.11
Efter en tragisk ulykke i Broager i midten af maj, hvor en dreng på halvandet år døde i selen i barnevognen, indfører Sønderborg Kommune ekstra sikkerhed omkring sovebørn i dagpleje, vuggestuer og børnehaver.
Politiet og Sikkerhedsstyrelsen har på baggrund af tekniske undersøgelser konkluderet, at der ikke var fejl på selen, og at den var monteret korrekt i barnevognen.
-
29.06.11
Korea tops a new OECD PISA survey that tests how 15-year olds use computers and the Internet to learn. The next best performers were New Zealand, Australia, Japan, Hong-Kong China and Iceland.
PISA 2009 Results: Students On Line tasked students with evaluating information on the Internet, assessing its credibility and navigating webpages to test their digital reading performance.
-
29.06.11
UNDERVISNINGSMINISTERIET: Stort set samtlige danske skoleelever har adgang til computer og internet. Men det afspejler sig ikke i deres faglige læsning.
Find dansk udgave af PISA-rapporten her
-
28.06.11
LÆGEFORENINGEN er på vej med en etisk kodeks, der skal regulere lægemiddelkonsulenters besøg hos læger. Det skal bl.a. stoppe reklame for off-label brug af lægemidler. Lægeforeningen opfordrer Lægemiddelindustriforeningen til at bakke op om den nye etiske kodeks.
-
27.06.11
Det er omsorgen og nærværen overfor børnene, der ryger, når kommunerne sparer på daginstitutionerne. Det viser en ny undersøgelse fra FOA.
-
27.06.11
Der venter flere besparelser på ældreområdet til næste år, siger landets ældrechefer i en ny undersøgelse, som Epinion har lavet for FOA.
Læs resultaterne fra undersøgelsen
-
26.06.11
Ikke-vestlige indvandrere, som er på kontanthjælp, har nemmere ved at få et job, når de har været i aktivering. Især løntilskud virker effektivt, viser en ny undersøgelse fra AKF, Anvendt KommunalForskning.
-
25.06.11
I næsten alle danske kommuner forventes flere unge fra årgang 2009 at opnå en uddannelse end unge fra årgang 2008. Det viser nye tal fra profilmodellen på kommunalt niveau. Undervisningsministeren er tilfreds med fremgangen.
-
22.06.11
Op til 2 mia. kr. Så stor er besparelsen, hvis kommunerne effektiviserer deres indkøb og alle køber ligeså effektivt ind som de bedste kommuner. Det viser en ny analyse foretaget af KL og Finansministeriet.
-
22.06.11
KONKURRENCERÅDET har hævet det beløb, som Hellers Yachtværft skal betale tilbagebetale efter at have modtaget ulovlig offentlig støtte fra Tårnby Kommune. Beløbet er hævet fra 80.000 kr. til knap 800.000 kr.
Beløbet, der skal betales tilbage, svarer til det beløb, som Tårnby Kommune har sparet Hellers Yachtværft for ved at leje lokaler ud til under markedsprisen i perioden 1. marts 2004 til 31. december 2010.
-
22.06.11
Nu forlader dobbelt så mange efterløns-ordningen, som der kommer ind. Det viser, at efterløns-reform er fyldt med varm luft, mener FOA.
Antallet af efterlønnere rasler ned. Det viser tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsen. I april måned gik 1.977 personer på efterløn, mens 4.068 personer stoppede med at modtage ydelsen - langt de fleste, fordi de gik på folkepension. Der blev således alene i april i år over 2.000 færre efterløns-modtagere.
-
21.06.11
Mulighedserklæringen har banet vejen for en bedre dialog på arbejdspladsen mellem chef og medarbejder om, hvordan den sygemeldte medarbejder kan fastholdes på arbejdspladsen.
-
21.06.11
Flere får studentereksamen, og flere studenter har anden etnisk herkomst end dansk. Undervisningsministeren glæder sig over den positive udvikling.
Aldrig er så mange studenter sprunget ud fra de danske gymnasier. I alt dimitterer 39.000 unge fra en gymnasial uddannelse i 2011. Det er en stigning på 2.700 studenter i forhold til sidste år.
-
20.06.11
En række it-leverandører går nu sammen for at sikre, at danske kommuner fremover kan købe it-systemer fra forskellige leverandører, der med garanti fungerer sammen.
-
17.06.11
Regeringen etablerer et centralt datavarehus, der samler alle informationer om uddannelser på tværs af uddannelsessektoren.
Borgere, beslutningstagere og institutioner skal have langt bedre indsigt i effekterne af den uddannelsespolitiske indsats, uddannelseskvaliteten og anvendelsen af de statslige tilskud til uddannelse.
-
17.06.11
Reallønnen er faldet støt siden 2009. De nyeste tal fra Danmarks Statistik giver kurven yderligere en tand nedad. Og den vil fortsætte, viser beregninger fra FTF.
Priserne stiger stadig mere end lønnen for alle lønmodtagere - reallønnen falder med andre ord. Det viser tal fra Danmarks Statistik, som netop har offentliggjort sin nyeste vurdering af lønudviklingen i den private sektor, hvilket er fra februar i år.
-
16.06.11
FOA støtter forslaget om at forpligte de offentlige arbejdsgivere til at skabe flere fuldtidsstillinger, men afviser at bruge tvang overfor de ansatte.
Vi får brug for flere arbejdstimer, når hjulene i det danske samfund på et tidspunkt igen begynder at dreje hurtigt. FOA støtter forslaget om at forpligte de offentlige arbejdsgivere til at skabe flere fuldtidsstillinger, men afviser at tvinge ansatte til at arbejde fuldtid.
-
15.06.11
Kommunerne er trukket i arbejdstøjet og er klar til at bygge kystnære vindmøller – men de mangler rammerne, så ”Kære regering: kom i gang!”, lyder opfordringen.
-
15.06.11
Politiet efterforsker nu sagen om tyveri i en borgers hjem.
En borger har anmeldt et tyveri i borgerens hjem til Politiet. En medarbejder i Solrød Kommunes ældrepleje er under mistanke. Straks efter Politiets henvendelse i går aftes til Ældreplejen, har Solrød Kommune og Politiet haft tæt kontakt. Medarbejderen har afleveret sine nøgler knyttet til Ældreplejen. Sagen efterforskes nu af Politiet.
-
15.06.11
Danske studerende har den længste sabbat, får mest offentlig forsørgelse og er blandt de mest mobile. Det er nogle af konklusionerne på en ny stor europæisk undersøgelse – Eurostudent – der sammenligner studerendes levevilkår. Rapporten offentliggøres på en konference i København i dag.
-
15.06.11
Den 15. juni 2011 behandlede Statsrevisorerne
Beretning nr. 8/2010 om forsvarets økonomistyring
Statsrevisorerne afgav beretningen til Folketinget med følgende bemærkning:
-
15.06.11
FOA går nu ind med økonomisk støtte til den nye sundhedsklinik for udokumenterede migranter, som Lægeforeningen, Dansk Røde Kors og Dansk Flygtningehjælp er i færd med at oprette.
-
15.06.11
To nye R & D-centre i Brande og Aalborg og nyt Offshore kompetence-center i Vejle
-
15.06.11
Konkurrencen og forbrugerforholdene er gradvist forbedret siden første halvdel af 2000’erne. Konkurrencen er stærkest på varemarkederne, hvor gennemsigtigheden for forbrugerne også er størst. Det viser den første samlede konkurrence- og forbrugerredegørelse.
En effektiv konkurrence og gode forbrugerforhold er en vigtig drivkraft for vækst i økonomien og for at skabe nye muligheder for forbrugerne.
Direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Agnete Gersing, siger:
-
15.06.11
Listen over danske miljøteknologiske opfindelser er lang, og derfor kommer Danmark nu ind på en 2. plads i EU inden for innovation på miljøområdet. Det viser en ny rapport fra videncentret Eco Innovation Observatory.
-
15.06.11
Projekt ”Crowdfunding/Folkets støtte til udvikling af et udkantsområde” har nu fået både national og regional støtte. Forsøget med crowdfunding som metode til vækst og erhvervsudvikling på den ledighedsramte ø Langeland kan derfor allerede fra næste år være med til at skaffe iværksættere og iderige erhvervsdrivende opbakning og ny kapital til deres projekt.
-
15.06.11
Der er lovet smukt vejr over Bornholm, når Danmarks nye politik-festival Folkemødet åbner i dag onsdag den 15. juni kl. 12.15.
-
15.06.11
Miljøminister Karen Ellemann udvider nu listen over statsskove med fri teltning, så det bliver muligt at overnatte i 145 statsskove over hele landet. Formålet er at give danskerne en stor naturoplevelse ved at overnatte under trækronerne og vågne til naturens lyde.
-
15.06.11
Gentofte og Gladsaxe kommuner ansøger som led i frikommuneordningen om at gøre distriktspsykiatrien kommunal.
Ansøgningen er udarbejdet udelukkende på baggrund af en vurdering fra de to kommunale forvaltninger, der mener, at ved kommunernes overtagelse af opgaven, vil det være muligt at effektivisere og udvikle distriktspsykiatrien.
-
14.06.11
Stik imod regeringens målsætning bruger medarbejderne i hjemmeplejen mindre af deres tid ude hos borgerne, viser en ny opgørelse fra FOA.
Mindre tid til pleje og mere tid til registrering og bureaukrati. Sådan er det gået i hjemmeplejen de seneste år, selvom det er stik imod regeringens målsætning.
-
10.06.11
Kristendemokraterne har i dag tilsluttet sig aftalen om styrket grænsekontrol.
Der er enighed om, at indsatsen til at styrke grænsekontrollen skal kunne gennemføres inden for rammerne af det nuværende Schengen-samarbejde. Det vil blive sikret i implementeringen i alle faserne. Dette er præciseret i aftalen.
Finansminister Claus Hjort Frederiksen er tilfreds med, at der er flertal bag den styrkede grænsekontrol.
-
10.06.11
Kulturministeriet:
Tre skoler har modtaget Springfrøprisen for at gøre en særlig indsats for at engagere sine elever i en kreativ proces.
Hjælp – der er et monster i min baghave!
Søndermarkskolen på Frederiksberg modtog den 9. juni 2011 Springfrøprisen på 25.000 kroner for et interaktivt undervisningsprojekt om monstre.
-
10.06.11
UNDERVISNINGSMINISTERIET: Lærernes fagforening manipulerer med tal og oplysninger om folkeskolen.
-
10.06.11
DANMARKS LÆRERFORENING: Fra 2002 til 2010 er udgifterne til folkeskolen faldet med 8,1 procent målt pr. elev i normalundervisningen.
-
10.06.11
Unge nyuddannede indenfor store fagområder i det offentlige møder i år en langt højere ledighed, end unge i de samme fag gjorde for bare to år siden. FTF undrer sig voldsomt over, at de aktuelle politiske forhandlinger om regeringens ungepakke slet ikke tager hånd om disse unge med en mellemlang videregående uddannelse.
-
10.06.11
I kommunens arbejde med at motivere mænd til at leve sundere, er det afgørende, at kommunerne er opmærksomme på, hvor de møder mændene. Mange mænd vil gerne tale om sundhed, men det skal være der hvor de lever og arbejder. Det er noget af den viden, som Sundhedsstyrelsens nye publikation Mænds Sundhed tager udgangspunkt i.
-
09.06.11
BRØNDERSLEV KOMMUNE: Brønderslevs borgmester og kommunaldirektør raser: Hetz mod leder må stoppe
-
09.06.11
Stadigt flere ansatte oplever vold, mobning og følelsesmæssige belastninger på jobbet. Det viser en ny national overvågningsrapport. FTF finder udviklingen dybt problematisk – ikke mindst set i lyset af, at regeringen med BoligJobplanen har skåret drastisk i den nationale indsats for et bedre arbejdsmiljø.
-
08.06.11
Miljøministeren holder sammen med erhvervsnetværket LinKS en workshop om biodiversitet ved Boveskovgård, Dyrehaven 6, 2930 Klampenborg torsdag den 9. juni fra klokken 9.30-15.20.
-
08.06.11
Patienter der skal have eksperimentel behandling for en kræftsygdom bliver langt overvejende henvist til behandling i Danmark frem for i udlandet. Det fremgår af den seneste årsrapport for ordningen for eksperimentel behandling, populært kaldet second opinion ordningen.
-
07.06.11
9 ud af 10 nyuddannede lærere oplever efter 1-4 års ansættelse i folkeskolen deres møde med skolen som positivt. 85 % af de nye lærere planlægger at forsætte i lærerjobbet i en årrække frem, mens andre 4 % forventer at arbejde i en anden funktion i skolen, fx som leder. Det viser en ny undersøgelse fra EVA.
-
07.06.11
Da Brønderslev Kommune i februar 2010 sagde, at man havde gjort, hvad man kunne for børnene i Serritslev-sagen, var det ud fra den viden, man havde på daværende tidspunkt. Men den var ikke god nok erkender Brønderslev Kommune, som derfor har strammet op på en række procedurer.
-
06.06.11
Kulturministeriet offentliggør i dag en evaluering af regeringens handlingsplan for at trække store idrætsbegivenheder til Danmark.
Kulturminister Per Stig Møller siger:
-
06.06.11
Lønindekset for statsligt ansatte viser en årlig stigning på 2,0 pct. i 1. kvartal 2011, for kommunalt ansatte er årsstigningen opgjort til 1,7 pct., mens stigningen for regionalt ansatte er opgjort til 1,2 pct.
- Lønindekset for statsligt ansatte viser en årlig stigning på 2,0 pct. i 1. kvartal 2011, for kommunalt ansatte er årsstigningen opgjort til 1,7 pct., mens stigningen for regionalt ansatte er opgjort til 1,2 pct.
-
04.06.11
Nulvæksten står urokkeligt fast i kommunernes økonomiaftale for næste år. Til gengæld kniber det gevaldigt med at få sat turbo på afbureaukratiseringen, som kan frigøre nødvendige ressourcer.
-
04.06.11
Nedskæringer og besparelser vil også være dagsordenen for den kommunale sektor i 2012, konkluderer FOA på baggrund af den nye kommuneaftale mellem regeringen og KL.
-
04.06.11
KL’s bestyrelse har lørdag indgået aftale med regeringen om kommunernes økonomi for 2012.
-
04.06.11
Regeringen og KL har den 4. juni 2011 indgået aftale om kommunernes økonomi for 2012.
FINANSMINISTERIET: Aftalen indebærer, at kommunerne kan fastholde et uændret udgiftsniveau til den borgernære service i forhold til aftalen for 2011, idet rammen reguleres med stigningen i priser og lønninger. Dermed ligger aftalen inden for rammerne af Genopretningsaftalen, og sikrer en ansvarlig udvikling i de offentlige udgifter.
-
04.06.11
Indenrigs- og Sundhedsministeriet: Ny aftale skal hjælpe kommunerne til at bruge pengene bedre og mere effektivt, mener indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder.
Bedre service for de samme penge.
Det er hovedmålet i den aftale om kommunernes økonomi for 2012, som regeringen og kommunerne netop er blevet enige om.
-
03.06.11
Sundhedsstyrelsen: En ekspertgruppe indkaldt af WHOs kræftforsknings agentur (IARC) har klassificeret radiofrekvente elektromagnetiske felter relateret til brug af mobiltelefon som muligt kræftfremkaldende for mennesker. ’Muligt kræftfremkaldende’ er den såkaldte gruppe 2B, og er baseret på en øget risiko for en ondartet form for hjernetumor (gliom).
-
02.06.11
Lægeforeningen savner ambitioner i den nye økonomiaftale, som først og fremmest er præget af benhårde krav til den økonomiske styring og høje krav om effektivitet.
-
02.06.11
Indenrigs- og Sundhedsministeriet: Sundhedsområdet bliver løftet med 1,5 mia. kr. i aftale med regionerne om næste års økonomi.
Regeringen og Danske Regioner er med aftalen om regionernes økonomi i 2012 blevet enige om, at sundhedsområdet løftes med yderligere 1½ mia. kr.
Aftalen giver derved mulighed for en aktivitetsvækst på sygehusene i 2012 på 3 pct. og dækning af øvrige udgifter, herunder til medicin og praksisområdet.
-
01.06.11
Odense Universitetshospital vil fremover samarbejde med Rigshospitalet, når syddanske patienter skal have højt specialiseret behandling.
-
01.06.11
Indenrigs- og Sundhedsministeriet:
Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder har uddelt 4,6 mio. kr. til i alt 12 projekter, der skal være med til at skabe liv på landet, tiltrække nye tilflyttere og fremme den frivillige indsats. Pengene kommer fra puljen til særligt vanskeligt stillede kommuner.
-
01.06.11
1. juni træder en ændring af sundhedsloven i kraft, som betyder at patienter, der har boet syv år i Danmark selv skal betale for tolk, når de går til lægen. Lovændringen vækker harme hos den Radikale beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, Anna Mee Allerslev.
-
01.06.11
Indenrigs- og Sundhedsministeriet: Kommunerne får et større økonomisk incitament til at løfte forebyggelsen af sygdomme hos deres borgere. Det er konsekvensen af et lovforslag, Folketinget har vedtaget i dag.
Nu får kommunerne et stærkere økonomisk incitament til at forbedre sundheden.
-
31.05.11
Kun i hver tiende kommune får regeringens krav om nulvækst ingen konsekvenser i 2012. I de øvrige er der udsigt til negative konsekvenser som fx personalereduktioner. Det viser en ny undersøgelse fra FTF blandt landets kommunaldirektører.
-
30.05.11
De radikale lægger afgørende vægt på at investere i uddannelse, viden og innovation for at få vækst i Danmark - og på at øge indsatsen for at forbedre det psykiske arbejdsmiljø. Begge dele er positivt, mener FTF. Men finder stadig afskaffelsen af efterlønnen kritisabel.
-
30.05.11
Bedre muligheder for, at private kan tjene penge på børnepasning. Det er essensen i et lovforslag, som Folketinget tredjebehandler i dag. Børnene betaler prisen for, at private fremover skal have bedre mulighed for at tjene penge på dem, mener FOA.
-
30.05.11
Miljøminister Karen Ellemann afsætter 25 millioner kroner til en taskforce, der skal fjerne sagspuklen i Natur- og Miljøklagenævnet. Det er blot et af flere initiativer i regeringens vækstpakke, som skal effektivisere sagsbehandlingen på miljøområdet.
-
27.05.11
Med vedtagelsen af samlelovforslaget om Grøn Vækst i dag er det lykkedes at finde en balance mellem hensynet til naturen og hensynet til landbrugserhvervet. Med andre ord er det lykkedes at gennemføre Miljøministeriets Grøn Vækst-tiltag.
-
27.05.11
Dobbelt så mange lærerstuderende vælger naturfag som obligatorisk linjefag, og langt flere vælger tre linjefag frem for to.
-
27.05.11
Det skal være attraktivt for private virksomheder at drive forretning i Danmark. Det er de private virksomheder, der skaber den indtjening og de jobs, som er grundlaget for, at vi har råd til velfærdssamfundets kerneydelser som uddannelse, sygehuse og ældrepleje.
Regeringen, Dansk Folkeparti og Pia Christmas-Møller har indgået en aftale om Danmark som Vækstnation.
-
27.05.11
Regeringen, Danske Folkeparti og Pia Christmas-Møller har i dag indgået en sundhedsaftale. Med aftalen løftes sundhedsområdet årligt med 1½-2 mia.kr. Råderummet er skabt med 2020-reformerne.
-
26.05.11
Miljøministeriet: Miljøminister Karen Ellemann lægger op til debat om biodiversitet, når første stop på hendes naturroadshow er Vallekilde Højskole mandag den 30. maj. Miljøministeren vil gøre biodiversitet til en folkesag.
-
26.05.11
Det er vanvittigt at skære i forebyggelse og efterløn med den ene hånd og kræve betaling for lægebesøg med den anden. Det vil udvide kløften mellem de rige og de fattiges sundhed, mener FOA.
-
26.05.11
Teknologi spiller en stor rolle i vækstdebatten, men teknologi skaber ikke vækst i sig selv. Der skal investeres i at lære de ansatte at bruge og udvikle den, mener FTF.
-
26.05.11
Dansk OrdforRåd:
-
26.05.11
Den nye aftale om fradrag for håndværkerarbejde i hjemmet kan kun løbe rundt, hvis den bruges af under ti procent af befolkningen. Det viser en beregning fra FTF.
Der er udsigt til en kæmpe ufinansieret skattelettelse, hvis mere end ti procent af befolkningen over 18 år vælger at bruge den nye BoligJobplan, som regeringspartierne netop har aftalt med DF og Kristendemokraterne.
Det viser en beregning fra FTF, som er hovedorganisation for mere end 450.000 offentligt og privat ansatte.
-
25.05.11
"Vi skal have vores akut-behandling og døgnbemandende skadestue tilbage". Det er hovedessensen i det brev, som et enigt byråd, sent mandag aften, sendte til Sundhedsminister Bertel Haarder og Sundhedsudvalget på Christiansborg.
Brevets ordlyd:
Næstved Sygehus
Næstved Byråd følger løbende sygehusplanens effekter på borgerne i Næstved Kommune.
-
24.05.11
Skoleelever skal have bedre muligheder for at styrke deres idrætstalent.
I december 2010 godkendte Undervisningsministeriet forsøg med optagelseskrav til eliteidrætsklasser på to skoler i Aarhus Kommune. Nu har undervisningsminister Troels Lund Poulsen godkendt lignende forsøg på yderligere 17 skoler i 15 forskellige kommuner.
-
24.05.11
IM: Regeringen fremsætter i dag en samlet ”Væk med bøvlet”-pakke med 65 initiativer til at gøre det mindre bøvlet, når borgeren har kontakt med det offentlige.
-
24.05.11
Naturstyrelsen har nu åbnet for en pulje på 11 mio. kroner til privat skovrejsning. Kvalitetskravene er høje til de nye skove, der skal erstatte fældningerne ved Det Nationale Testcenter for store vindmøller ved Østerild i Thy. Skovene skal beskytte drikkevand, være offentligt tilgængelige eller ligge i en nationalpark.
-
24.05.11
Danmark er den 26. og 27. maj vært for en international konference om innovationsnetværk, ”NGP Cluster Excellence Conference 2011”. Pressen er velkommen.
-
24.05.11
Optimismen er støt stigende blandt de nordjyske virksomheder, der forventer pæn fremgang i produktion, ordrer, resultat og eksport i 2. kvartal 2011. Det giver håb om en endnu mere positiv afsmitning på beskæftigelsen.
-
24.05.11
Energitilsynets sekretariat er pr. 20. maj blevet en selvstændig institution. Det er en konsekvens af EU’s tredje pakke om energiliberalisering, som kræver større uafhængighed for europæiske energiregulatorer. Hidtil har Energitilsynets sekretariat været en del af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.
-
23.05.11
Videnskabsministeriet har for første gang fordelt den såkaldte matchfond. Syddansk Universitet belønnes i særlig grad, fordi universitetet i 2010 har været bedst til at tiltrække private forskningsmidler i forhold til dets størrelse.
-
23.05.11
Med en støtte på 750.000 kr. er kulturministeren med til at sikre realiseringen af en ny ambitiøs kunstfestival i København – Copenhagen Contemporary Art Festival.
-
22.05.11
KL: Seks ud af ti voksne ufaglærte, der har været ledige i mere end ni måneder, bliver af deres lokale jobcenter udfordret til at søge job i andre brancher, hvor der er bedre jobmuligheder. Det viser en ny rundspørge, som KL har gennemført blandt jobcenterchefer.
Mange af Danmarks ufaglærte job er forsvundet under krisen, og der er ikke udsigt til, at ret mange af dem kommer tilbage. Derfor er der stort fokus i jobcentrene på at få de ufaglærte ledige til at skifte til andre brancher.
-
22.05.11
FINANSMINISTERIET: Presset på tyvebander og bande- og rockermiljøet intensiveres, efter regeringen i dag har indgået en aftale med Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne om en styrket indsats mod kriminelle bander og organiseret indbrudskriminalitet.
-
19.05.11
Styrket indsats i flygtninges nærområder
De aktuelle uroligheder i det vestlige og nordlige Afrika, herunder i Libyen, kan forventes at medføre nye stigninger i migrationsstrømmene. Disse udfordringer bør i videst muligt omfang søges løst i nærområdet.
-
19.05.11
Regeringen, Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne er enige om at stramme udlændingelovens udvisningsregler, at undersøge mulighederne for at udvise uønskede, småkriminelle EU-borgere, at intensivere hjælpen til flygtninge i nærområder samt at styrke repatrieringsindsatsen.
-
19.05.11
En stram styring af regionernes økonomi - som blandt andet har betydet 3.000 færre ansatte fra 2010 til 2011 - sikrer balance i den regionale økonomi i år
En prognose baseret på regionernes indberetninger af forventet årsresultat viser, at regionerne på landsplan forventer at overholde rammerne i økonomiaftalen for 2011.
-
19.05.11
Som nogle af de eneste i verden sætter to danske nationalparker fokus på fødevarernes potentiale i nationalparker
En ny analyse gennemført i regi af VER-DI, der er et tværnationalt Interreg IVA projekt, viser både stor opbakning og muligheder for at udvikle fødevarepotentialet i Nationalpark Mols Bjerge og den kommende Nationalpark Skjern Å.
-
19.05.11
KL: Det betaler sig at følge op med hjemmebesøg, når en ældre borger har været indlagt på sygehuset. Over en halvårlig periode sparede de involverede kommuner 12.688 kr. pr. borger. Samtidig genindlægges den ældre i mindre omfang. Det viser en ny undersøgelse, som Dansk Sundhedsinstitut har gennemført for KL.
-
19.05.11
”Regeringen fokuserer ensidigt på investeringer i det behandlende sundhedsvæsen, selv om flere og flere opgaver glider over til kommunerne fra sygehusene. Det nære sundhedsvæsen er fuldstændig fraværende i regeringens vision. Det er hverken rimeligt eller fornuftigt. Den kommunale forebyggelsesindsats bidrager til færre sygehusindlæggelser. Den udvikling skal fremmes.
-
18.05.11
Det skal være lettere at være børnefamilie og billigere at få hjælp udefra til at få vasket køkkengulvet, malet plankeværket gult eller få professionelle til at energiisolere taget.
-
17.05.11
Region Nordjylland og TDC har netop indgået en aftale, som betyder, at TDC i de kommende tre år skal være eneleverandør af alle telefoniydelser til regionens sygehuse og institutioner. Aftalen er den første af sin art, og den sikrer over tre år regionen en driftsbesparelse i millionklassen.
-
17.05.11
Der var over 14.000 færre fuldtids ansatte i kommunerne i februar 2011 end samme måned året før, viser dugfriske tal. Dermed fortsætter kommunerne med markant at bidrage til at genoprette balancen i dansk samfundsøkonomi.
-
17.05.11
Kommunerne har i 2010 reduceret deres serviceudgifter med ca. 2,3 mia. kroner i forhold til året før, når der tages højde for nye kommunale opgaver med videre. Det viser de netop offentliggjorte regnskabstal fra Danmarks Statistik.
Tallene bekræfter, at kommunerne er godt i gang med at gennemføre den største opbremsning i deres økonomi siden midten af 1980’erne.
-
17.05.11
Et godt undervisningsmiljø er med til at skabe trivsel og motivation for at lære. Fire skoler og uddannelsessteder har modtaget Undervisningsmiljøprisen 2011.
-
17.05.11
Langt de fleste skoler undgår timer uden undervisning, men der er plads til forbedringer. Det viser en ny undersøgelse af planlagte, gennemførte og aflyste undervisningstimer i folkeskolen.
-
16.05.11
FINANSMINISTERIET: Regeringen har i dag indgået aftale med Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne om regeringens Reformpakke 2020.
Aftalen betyder – sammen med aftalen om senere tilbagetrækning – at der er taget initiativer, som bidrager med samlet 47 konkrete milliarder kroner og dermed sikret balance i den offentlige økonomi i 2020.
-
16.05.11
Det er særdeles afgørende for FOA, at efterlønnen og dagpengene ikke røres i oppositionens nye 2020-plan. Det giver et håb om, at der stadigvæk er anstændighed og social ansvarlighed tilbage i dansk politik, mener FOA.
-
16.05.11
Små og mellemstore virksomheder har vanskeligt ved at få adgang til forskningsartikler, patenter, tekniske rapporter og markedsinformation. Det viser en ny undersøgelse. Lettere og billigere adgang vil skabe både innovation og vækst i samfundet.
-
16.05.11
Søren Kierkegaards betydning for vores kultur skal markeres igennem en bredtfavnende, landsdækkende fejring af 200-året for hans fødsel i 2013. Kulturminister Per Stig Møller har valgt at skyde fejringen i gang ved at give 750.000 kr. fra tipsmidlerne.
-
15.05.11
DI: En af de største vækstbarrierer for danske virksomheder bliver nu brudt ned. Sådan vurderer DI den politiske aftale mellem regeringen, Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre om tilbagetrækningsreformen.
Mere fra DI
Med aftalen får dansk erhvervsliv en vigtig del af svaret på deres største udfordring: Manglen på kvalificerede medarbejdere.
-
15.05.11
SF LANDSMØDE: Danmark bliver af OECD placeret på en kedelig førsteplads, som det land i verden, hvor flest mennesker må forlade arbejdsmarkedet i utide pga. psykisk nedslidning. Det er skidt for både den enkelte og samfundet. SF vil arbejde for et bedre arbejdsmiljø.
-
13.05.11
Velfærdsforliget er brudt på vejen mod regeringens økonomiske plan. Flere står muligvis for fald.
-
13.05.11
Aftalen om at skære i efterlønnen er en sviende lussing til dem med det fysisk og psykisk hårde arbejde. FOA er det fagforbund, der bliver hårdest ramt af amputationen af efterlønnen.
-
13.05.11
Aftalen indeholder på papiret en 3-årig efterløn. Men samtidig skærpes modregningen for pension i efterlønnen, så almindelige lønmodtagere nu i hele efterlønsperioden får beskåret deres efterløn, hvis de selv har større pensioner. Det er tricktyveri ved højlys dag, mener FTF.
-
13.05.11
Regeringen har i dag indgået en aftale med Dansk Folkeparti og Radikale Venstre om en reform af tilbagetrækningssystemet, som sikrer råd til fremtidens velfærd.
-
13.05.11
FINANSMINISTERIET: Regeringen har i dag indgået en aftale med Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre om en ambitiøs reform af tilbagetrækningssystemet.
Reformen indeholder tre hovedelementer:
* Fremrykning af Velfærdsaftalens forøgelse af efterløns- og folkepensionsalderen med 5 år
* En 3-årig efterlønsordning
* En seniorførtidspension for nedslidte
-
13.05.11
Næstved Kommune har fire medarbejdere, hvis primære opgave er at opspore sociale bedragere. I 2010 opdagede de snyd med sociale ydelser i 605 sager, og det betyder, at mange millioner ikke lander i de forkerte lommer.
-
13.05.11
Aleris har indgået betinget aftale med Danica Pension, Den A. P. Møllerske Støttefond og PFA Pension samt Lundbeck og Nykredit Realkredit om at købe 78 % af aktierne i Privathospitalet Hamlet A/S. Det er Aleris' ønske at erhverve 100 % af aktierne i Privathospitalet Hamlet, og Aleris er i dialog med de resterende aktionærer herom.
-
12.05.11
Brugerne ønsker et tværgående overblik over patientrettigheder. Sundhed.dk har derfor samlet den bedste information i et nyt tema – med hjælp fra brugerne
-
12.05.11
"Vi må desværre ikke hejse det blå flag på stranden i år", beklager borgmester Erik Nørreby.
-
12.05.11
Fredericia Kommune har en fornuftig økonomi, men mange unge uden uddannelse og mange på overførselsindkomster udfordrer kommunens økonomi i de kommende år. Det viser en kortlægning fra AKF, Anvendt KommunalForskning.
-
12.05.11
Der skal bremses op for de seneste års markante stigning i den grænseoverskridende kriminalitet i Danmark. Derfor er regeringen, Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne enige om at styrke grænsekontrollen med en permanent og synlig kontrol ved alle danske grænseovergange inden for rammerne af Schengen-aftalen.
-
11.05.11
Klima- og energiminister Lykke Friis (V) mødtes i dag med gruppen af universitetsrektorer for at diskutere grøn forskning.
-
11.05.11
Universiteterne modtager over hundrede gange så mange støttekroner til forskning og videnudvikling som professionshøjskolerne og erhvervsakademierne får tilsammen – også selvom sidstnævnte uddanner flere. Den skævvridning skal rettes op hurtigst muligt for at understøtte vækst og innovation i hele samfundet, mener FTF.
-
11.05.11
Forældre er glade for dagplejen. Alligevel har kommunerne nedlagt næsten 1300 dagplejestillinger på bare et år.
-
10.05.11
Som første kommune i landet har Gladsaxe indført ’det sunde koncept’ på alle kommunens fem idrætsanlæg. Fuldkorn og grøntsager er nu en fast del af udvalget i caféer og kiosker på idrætsanlæggene, og kunderne må kigge langt efter pomfritter og slush-ice.
-
10.05.11
Årsrapport: KMD præsterer i 2010 en pæn vækst samtidig med, at indtjeningen løftes. Omsætningsstigningen svarer til 3,3%, hvilket ligger over den generelle vækst for it-servicemarkedet. Løftet i resultatet fra 2009 til 2010 svarer til en stigning på 117%. KMD er tilfredse med udviklingen af koncernen.
-
09.05.11
Socialminister Benedikte Kiær kalder det barskt og forfærdeligt, hvad nogle børnehjemsbørn tidligere var udsat for, sådan som det fremgår af en ny rapport fra Landsforeningen Godhavn. Socialministeren understreger, at det vigtigt at kende vores socialhistorie – både for det gode og det mindre gode.
-
09.05.11
Danmark har i dag fremsendt sit Konvergensprogram og Nationale Reformprogram til EU. Konvergensprogrammet og reformprogrammet er udarbejdet i overensstemmelse med hhv. EU’s Stabilitets- og Vækstpagt og Europa2020-strategien, den europæiske strategi for vækst og beskæftigelse.
-
09.05.11
Gladsaxes borgmester og Gladsaxe Lærerforening har netop indgået en partnerskabsaftale. Aftalen forpligter parterne til at samarbejde om at styrke elevernes læring og udvikling samt at sikre, at flest mulig elever gennemfører 9. klasses afgangsprøve og fortsætter i uddannelse efter endt skolegang.
-
09.05.11
DRs ORGANISATION JUSTERES FOR AT STYRKE FOKUS PÅ PUBLIC SERVICE
Læs også: Organisationsjustering skal styrke public service
-
09.05.11
DR får fremover en mindre direktion, da to direktørstillinger bliver nedlagt.
-
09.05.11
Jobcenter Roskilde har gennemført en tilfredshedsundersøgelse blandt en række lokale virksomheder, der alle har benyttet sig af Jobcentrets serviceydelser i løbet af 2010. Generelt viser undersøgelsen at der er stor tilfredshed med den service, Jobcentret og Ydelsescentret yder.
-
09.05.11
I lyset af de seneste ugers udvikling i sagen om driftsproblemer på Kystbanen og risikoen for, at DSBFirst erklæres konkurs, foreslår borgmester i Fredensborg Kommune Thomas Lykke Pedersen nu, at der nedsættes en særlig følgegruppe.
-
08.05.11
DH har i samarbejde med Dansk Socialrådgiverforening, Foreningen for Sociale Netværk, HK Kommunal, Socialpædagogerne og FOA inviteret til stormøde den 1. juni 2011.
KL hænger handicappede og udsatte ud som udgiftstunge gøgeunger. Bredt initiativ med Danske Handicaporganisationer i spidsen går nu til modangreb.
-
06.05.11
Kommunerne og regionerne har oprettet mere end 3.000 ekstra praktikpladser i 2010. 2.500 ekstra praktikpladser er oprettet på social- og sundhedsuddannelserne – et historisk højt antal.
Læs også: 94 procent af alle unge klar til uddannelse
-
06.05.11
”Uddannelsesparathed” og ”uddannelsesparathedsvurdering” er nye ord i det danske sprog. Som et led i regeringens ungepakke har alle kommuner i år op til 1. marts vurderet, om de unge i folkeskolernes afgangsklasser er parate til gymnasiet eller teknisk skole. Resultatet er, at knap 94 pct. går i gang med en uddannelse efter sommerferien, viser nye tal fra Undervisningsministeriet.
-
06.05.11
Gladsaxe Kommune er, sammen med Herning Kommune, blevet udnævnt til ”årets trafiksikkerhedsbyer”. Med udnævnelsen følger 10 millioner kroner til trafiksaneringsprojekter. Som en del af trafikforliget sætter Vejdirektoratet desuden en støjskærm op på østsiden af motorvejsbroen over Skovbrynet Station.
-
06.05.11
21 afsluttede hjemmetræningsforløb viser der sig et markant fald i behovet for hjemmehjælp efter at de besøgte borgere er blevet helt eller delvist selvhjulpne. Hjemmeplejen skal nu have et kompetenceløft og over 400 hjemmehjælpere skal på kursus i den nye arbejdsform i maj og juni måned.
-
05.05.11
Eksporten af energiteknologi og -udstyr i 2010 faldt for andet år i træk med mere end 10 procent. Det gælder især på markederne i Nordamerika og Europa.
Årsagerne skal findes i en væsentligt skrappere konkurrence og det høje danske omkostningsniveau.
Faldet for energiteknologi betyder, at andelen af energiteknologi i den samlede eksport er tilbage på niveauet fra 2007.
-
05.05.11
Danske mænd tager i stigende grad del i forældrenes barsel. Samtidig viser den nyeste evaluering af barselsmulighederne i Danmark, at private virksomheder får en mere og mere positiv holdning over for mændenes valg. Det kom frem i dagens samråd i Arbejdsmarkedsudvalget.
-
05.05.11
Frank Jensen har i dag lanceret en langsigtet plan for tre nye metrolinjer i København. Ideen støttes af Enhedslisten, der dog efterlyser konkrete initiativer nu og her
Tre nye metrolinjer om 30 til 50 år. Det er essensen af den plan som Københavns overborgmester i dag har lanceret. Planen bakkes op af Enhedslisten, der dog ikke mener man kan vente i et halvt århundrede:
-
04.05.11
Regeringen har indgået en bred aftale med Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre , Liberal Alliance og Kristendemokraterne om en række regelforenklinger på beskæftigelsesområdet. I KL er man ikke imponeret over resultatet af ministerens storstilede ”væk med bøvlet-kampagne”.
-
03.05.11
”Et forbud imod kassefinansierede tillægsbevillinger i 2010 ville have betydet, at kommunerne skulle finde et helt urealistisk milliardbeløb til snerydning på en måned. Det er helt grotesk,” udtaler KL’s formand Jan Trøjborg.
-
03.05.11
Af Jens Chr. Birch, Landsformand Kommunaldirektørforeningen
-
03.05.11
Vi er blevet bedre til at evaluere arbejdet i og med folkeskolen, men der er fortsat mulighed for forbedringer. Det viser en ny rapport fra OECD.
Nationale test, elevplaner og kvalitetsrapporter giver resultater.
-
03.05.11
Et langt mere digitaliseret Danmark i år 2020 vil kunne klare opgaverne i det offentlige med 40.000 færre medarbejdere. Så stor er gevinsten ved at anvende den nyeste teknologi og de smarteste løsninger ifølge et nyt politisk udspil fra erhvervsorganisationen DI.
-
02.05.11
På næsten to tusinde danske skoler er der gennemført mere end en halv million nationale test siden den 10. januar. Det er konklusionen på den anden obligatoriske testrunde, der netop er gennemført med succes.
”Nu kan vi få flyttet fokus fra teknik til pædagogik.”
-
02.05.11
KREVI: Få snakker om dem, og få gør noget ved dem. Kommunalpolitikerne i en fjerdedel af landets kommuner drøftede slet ikke de kommunale skatter, da de arbejdede med budgettet for 2011.
-
29.04.11
Regeringen og Danske Regioner har aftalt at oprette 390 ekstra praktikpladser i regionerne i 2011. Det er en forøgelse på 60 pladser i forhold til det aftalte niveau for 2010.
I 2011 stiger antallet af praktikpladser på erhvervsuddannelsesområdet yderligere i regionerne.
-
28.04.11
ALLIANCEPLUS: Den danske rengøringsbranche blevet undersøgt via spørgeskema ude hos kunderne. Resultateterne foreligger nu, og viser blandt andet, at kunderne oplever en god sammenhæng mellem pris og kvalitet, og at der stadig er et stort potentiale for outsourcing på rengøringsområdet.
-
28.04.11
Næstved Kommune satte de ældre først, da den ansatte en gruppe tyske social – og sundhedsassistenter i hjemmeplejen i 2010. Det slår en intern juridisk undersøgelse nu fast.
-
28.04.11
Syddjurs Kommune tilbyder fra den 1. juni 2011 en telebus-ordning for alle borgere i Syddjurs. Telebus-ordningen vil gøre det nemmere for mange at deltage i de mange aktiviteter og fællesskaber i kommunens aktivitets centre.
-
27.04.11
Vejle er vært for den første internationale workshop og master class om Happiness som økonomi den 27.-28. maj på Scandic Jacob Gade.
-
18.04.11
FOA: Der er blevet markant færre ansatte i kommunerne siden sidste år. Det bliver sværere at få nødvendig hjælp, mener FOA.
-
15.04.11
I Middelfart Kommune har man siden kommunalreformen i 2007 udbudt kommunens egen lederuddannelse på diplomniveau til alle lederne i samarbejde med IBC i Fredericia. Men for at sikre fleksibilitet i forløbet og større ledernetværk, så indgår Middelfart Kommune nu et samarbejde om en fælles lederuddannelse med Kolding og Vejle Kommuner.
-
14.04.11
IDA: Teknologiske løsninger er danskernes foretrukne bud på, hvordan sundhedssektoren fremtidssikres
Øget brug af intelligente hjælpemidler og sundhedsteknologi er en klar topscorer, når befolkningen skal prioritere, hvad der skal til for at imødekomme et stigende antal ældre borgere og flere kronisk syge.
-
14.04.11
Arbejdsgruppen for talentudvikling i uddannelsessystemet har fremlagt en samlet strategi for talentudviklingen i de danske skoler og uddannelser.
Find hele rapporten her
-
14.04.11
Under overskriften ’Vækst og ansvarlighed’ vil Jobcenter København i løbet af de kommende måneder kontakte 1.000 virksomheder. Dels for at samarbejde om rekruttering af nye medarbejdere, dels for at få virksomheden til at tage socialt ansvar og tage ledige ud i støttet beskæftigelse.
-
14.04.11
Anna Mee Allerslev (R) har været borgmester i 100 dage og er klar med sin vision for arbej-det de næste tre år og nye konkrete udspil. Målet er, at mangfoldighed og beskæftigelse skal føre til vækst og livskvalitet i København.
-
13.04.11
Folketingskandidat og tidligere viceborgmester i Gentofte, Marie-Louise Andreassen fra det Radikale Venstre opfordrer ledelsen i partiet til at gå med i en aftale om Danmarks økonomiske fremtid - plan 2020.”
-
12.04.11
Godt at regeringen får styr på dansk økonomi, men vi savner en vækstplan, siger Ingeniørforeningens formand
Ingeniørforeningen, IDA, hilser regeringens 2020 plan velkommen:
-
12.04.11
FTF afviser blankt den afvikling af efterlønnen, som regeringen i dag har fremlagt i sin 2020-plan. Planen mangler helt de reformer for arbejdsmiljø og uddannelse, der skal gøre det muligt at arbejde længere, mener FTF.
-
12.04.11
Regeringen har fremlagt sit oplæg til forhandlinger, der skal skabe langsigtet holdbarhed i dansk økonomi
-
12.04.11
Regeringens mål, om at de offentlige udgifter skal nedbringes fra 29 til 27 procent af BNP, vil kræve omkring 60.000 færre offentligt ansatte. Det viser beregninger fra FOA.
-
12.04.11
Det er ikke en plan for fremtiden. Det er en plan med store tilbageskridt.
Sådan reagerer FOA på regeringens nye 2020-plan om fremtidsudsigterne for Danmark.
-
12.04.11
Sammen med "Reformpakken 2020" fremlægger regeringen et forslag til et nyt udgiftspolitisk styringssystem med bindende udgiftslofter for stat, kommuner og regioner.
Læs også: Pressemeddelelse om reformpakken 2020
-
12.04.11
Reformpakken 2020 – kontant sikring af Danmarks velfærd, opgør den samlede udfordring for Danmarks økonomi til 47 mia. kroner, for at opnå (strukturel) balance mellem indtægter og udgifter i 2020.
-
11.04.11
Københavns Kommune tager nu første juridiske skridt i kommunens tvist med staten om tilbagebetaling af 390 mio. kr. for 2008 og 2009 i sagen, som oprindeligt handlede om et aktiveringstilbud i Farvergade, hvor der er udbetalt 57 mio. kr. i statsrefusion i 2008 og 2009.
-
11.04.11
Liberal Alliance fastholdt sit krav og fik apotekerne med i den endelige aftale om Konkurrencepakken, som økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen netop har offentliggjort. Som et led i regeringens vækstplan skulle apotekersektoren have været liberaliseret i Konkurrencepakken, men De Konservative fik hevet forslaget ud af planen.
-
11.04.11
Regeringen lægger sammen med Dansk Folkeparti og Liberal Alliance samt Kristendemokraterne op til en ideologisk konkurrenceudsætning af den offentlige sektor. Det mener LO ikke, at danskerne kan være tjent med
-
11.04.11
Regeringen har i dag indgået aftale om Konkurrencepakken med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Kristendemokraterne. Med aftalen bliver der iværksat en lang række initiativer, der skal fremme konkurrencen og produktiviteten i den private og offentlige sektor.
-
11.04.11
Undervisningsministeren ønsker at bekæmpe misbrug af VEU-godtgørelse og befordringstilskud. Omfattende undersøgelse og kulegravning er sat i gang.
-
11.04.11
Aarhus Kommunes demokratiske ”slægtstavle” er nu for første gang samlet elektronisk. På Aarhus Kommunes hjemmeside kan man nu finde oplysninger om samtlige medlemmer af Aarhus Byråd siden 1838.
-
08.04.11
Efter længere tids efterforskning i en omfattende bedragerisag har sektionerne for økonomisk kriminalitet i Københavns Politi, Københavns Vestegns Politi og Nordsjællands politi d. 6. april gennemført anholdelse af i alt 8 personer samt gennemført en række ransagninger rundt om i de 3 politikredse.
-
08.04.11
Helsingør Hospital stopper samarbejdet med en ledende medarbejder, efter at denne er sigtet for bedrageri for 2,7 millioner kroner. Bedrageriet får ikke fremtidige økonomiske konsekvenser for hospitalet.
-
07.04.11
Efter at have skabt mere balance i økonomien får Odsherred nu nye muligheder for vækst og udvikling i de næster fire år. Regeringen har udpeget Odsherred som frikommune.
-
Nu er der sat navn på Danmarks ni kommende frikommuner. De er: Fredensborg, Fredericia, Gentofte/Gladsaxe, Odense, Odsherred, Vejle, Vesthimmerland og Viborg. Se ANSØGNINGERNE og læs mere
-
06.04.11
11 millioner flere rejser i hovedstadsområdet blev i 2010 foretaget med kollektiv trafik. Det er en vækst på 4,1 procent i forhold til 2009.
-
06.04.11
Den offentlige høring af de 23 vandplaner og 246 naturplaner er nu formelt afsluttet. Der er indsendt cirka 2.000 høringssvar.
Læs også pressemeddelelse:
Kommissionen stævner Danmark for forsinkede vandplaner
-
06.04.11
EU-Kommissionen stævner nu Danmark og tre andre EU-lande, fordi de ikke har overholdt en formel tidsfrist i vandrammedirektivet. Vandplanerne skulle have været endeligt vedtaget senest den 22. december 2009.
Læs også pressemeddelelse: Vandplaner klar til efteråret
-
06.04.11
De bedste til web-tilgængelighed blandt offentlige myndigheder mener ikke, at det koster nævneværdigt ekstra at lave tilgængelige hjemmesider. Men mange har brug for mere viden om tilgængelighed, og om hvordan arbejdet organiseres bedst muligt. Det er nogle af hovedkonklusionerne i en analyse, som Rambøll har udarbejdet for IT- og Telestyrelsen.
-
06.04.11
Det skal være slut med, at haveejere kan købe sprøjtemidler direkte hos landmanden. Karen Ellemann vil med en stramning af kemikalielovgivningen gøre stalddørsalget ulovligt.
-
06.04.11
Der er masser af potentiale i offentlig-privat samarbejde, men det skal ikke ske ved tvang, som regeringen lægger op til, mener FTF. Et nyt projekt, hvor FTF deltager, skal give bedre viden om de reelle konsekvenser af udbud og udlicitering.
-
06.04.11
Berlingske People A/S får tilladelse til at drive FM4, den fjerde landsdækkende FM-radiokanal, og vil drive den under navnet Radio 24syv.
Radio- og tv-nævnet har på sit møde den 5. april 2011 besluttet at udstede tilladelse til Berlingske People A/S til drift af FM 4 fra 1. november 2011 til 31. oktober 2019.
Kulturminister Per Stig Møller siger:
-
05.04.11
Socialdemokraternes formand kaldte det frivillige område for en mærkesag, da hun mandag holdt oplæg ved Ældres Sagens frivilligkonference.
Læs også: Thorning vil give frivillige egen minister
-
05.04.11
FOAs medlemmer har godkendt den nye overenskomst med mere end 84 procent ja-stemmer.
-
05.04.11
Regeringen vil med en række nye initiativer rettet mod unge ledige understøtte, at den seneste tids positive udvikling for beskæftigelsessituationen og den økonomiske vækst fastholdes også for de unge.
-
04.04.11
Bølge af 20 udbud inden for 12 måneder
-
04.04.11
FOA: Dem, der passer de gamle, bliver ældre. I november 2000 var kun 3 procent af arbejdsstyrken indenfor social- og sundhedsområdet over 60 år gamle. I november 2010 var andelen mere end fordoblet til 7 procent af arbejdsstyrken. Det viser en opgørelse på baggrund af den nyeste lønstatistik, som FOA har lavet.
-
04.04.11
PERSONALESTYRELSEN: ”Akademikere i den offentlige sektor har stor arbejdsglæde. "Det understreger, at vi tilbyder spændende arbejdsopgaver og gode udviklingsmuligheder” siger direktør Lisbeth Lollike, Personalestyrelsen om ny stor undersøgelse.
-
02.04.11
Landets dagplejepædagoger fører i gennemsnit tilsyn med næsten 80 dagplejebørn. Kommunerne går dermed på kompromis med kvaliteten i dagplejen. Det mener FOA, der anbefaler et loft på max 50 børn pr. dagplejepædagog.
-
01.04.11
CBS: Der er brug for at få ro omkring CBS, så Danmarks førende business school kan fortsætte sit arbejde for at skabe international forskning og konkurrencedygtige uddannelser i Danmark.
Læs også: CBS formand trækker sig
-
01.04.11
Der kommer ingen standarder på listen over obligatoriske dokumentformater per 1. april 2011.
Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen har onsdag holdt møde med Folketingets it-ordførere på baggrund af en indstilling fra Ekspertudvalget om åbne standarder. Konklusionen på mødet betyder, at der ikke stilles obligatoriske krav til det format, som offentlige myndigheder sender redigerbare dokumenter i.
-
01.04.11
EU-Kommissionen har netop igangsat et initiativ, som skal støtte op omkring masseudrulning af elbiler i Europa. Hele projektet er budgetteret til cirka 41.8 millioner EUR.
-
01.04.11
Alle 22 syddanske kommuner og Region Syddanmark er enige om, at der er positive elementer i Slesvig-Holstens planer for det dansk-tyske samarbejde i de kommende år. Men de er også enige om at efterlyse mere retning og flere konkrete ideer.
-
01.04.11
Elever, lærere og forældre på seks folkeskoler i København kan se frem til at starte skoledagen i flotte nyrenoverede omgivelser. Socialdemokraterne, SF, Det Radikale Venstre og De Konservative blev torsdag aften på Københavns Rådhus enige om en stor anlægspakke til knap en milliard kroner.
-
01.04.11
Langt færre elever med indvandrerbaggrund har problemer med at læse end for ti år siden. Men der er stadig stor forskel på de faglige resultater for elever med og uden indvandrerbaggrund. 38 procent blandt de tosprogede elever forlader skolen uden funktionelle læsekompetencer, imens dette kun gælder for 13 procent af de danske elever.
-
31.03.11
Hospitalerne udmærkede sig særligt ved måden at behandle patienter på, hygiejne, infektionsbehandling, grundig journalføring og sikkerhed vedrørende medicin.
Fem af Region Hovedstadens hospitaler har netop gennemgået en såkaldt international akkreditering, hvor hospitalerne bliver kvalitetstjekket efter internationale standarder.
-
31.03.11
Skal hovedstadskommunerne have mulighed for at bygge kanaler og bassiner på grønne områder til at opsamle regnvand fra store oversvømmelser?
-
31.03.11
FOLA: Pressemeddelelse vedr. Troels Lund Poulsens udtalelse om børnehaven der ikke kun skal være leg!
”Vores daginstitutioner skal ikke i højere grad være skoleforberedende, sådan som undervisningsminister Troels Lund Poulsen, slår til lyd for” siger Lars Klingenberg, formand for FOLA
-
30.03.11
Regionsrådet besøgte i går sygehusene i Slagelse, Næstved og Køge. Politikerne var glade for at få både overblik over veltilrettelagte patientforløb, akut visitation og indblik i vigtige detaljer, som mikrobiologiens verden.
-
30.03.11
Region Syddanmark vil have de unge til at interessere sig for fag indenfor natur, teknik og sundhed.
Ord som natur, teknik og sundhed bliver i fremtiden vigtige nøgleord, og i Region Syddanmark gør man lige nu en indsats for at få flere unge til at interessere sig for fag indenfor de tre områder.
-
30.03.11
Videnskabsministeren sætter nu strøm til de skriftlige prøver. Et pilotprojekt på Aarhus Universitet er udviklet med særligt fokus på at modstå snyd og giver samtidig studerende mulighed for at bruge deres egen computer. Det giver fordele for de studerende og for universiteterne.
-
30.03.11
38 procent af midtjyder har ikke bare én, men to, tre eller fire kroniske sygdomme. Det viser nye tal fra region midtjyllands sundhedsprofil Hvordan har du det?
Center for Folkesundhed forsker derfor i, hvordan man kan forebygge flere sygdomme blandt udsatte patienter.
Mere end hver tredje midtjyde har diagnose på mere end én kronisk sygdom. Det viser Region Midtjyllands nye sundhedsprofil for de 25-79 årige.
-
30.03.11
Hvert femte skolebarn har tre eller flere tegn på mistrivsel i deres daglige liv. De er kede af det, nervøse, har svært ved at falde i søvn, føler sig uden for eller er presset af skolearbejdet.
-
28.03.11
Bestyrelsen for Copenhagen Business School, CBS, har i dag besluttet at indlede forhandlinger med Johan Roos om fratræden som rektor på CBS. Forskningsdekan Alan Irwin fungerer som konstitueret rektor.
-
27.03.11
Landets 600.000 skoleelever har fået en ny formand. Det er den 14-årige Vera Rosenbeck fra Roskilde, som nu skal tale på vegne af eleverne i kampen om skolen.
Læs også nyheden: 14-arig pige ny formand for 600.000 elever
-
26.03.11
TALE - Indenrigs- og sundhedsministerens tale ved KL-topmødet i Aalborg 24. marts 2011 - DET TALTE ORD GÆLDER
Læs også KL formandens beretning
-
24.03.11
Formand for Kommunernes Landsforening, Horsens' borgmester Jan Trøjborg, aflagde torsdag beretning for deltagerne på KLs Kommunalpolitiske Topmøde i Aalborg. Her er hele talen.
-
24.03.11
ARBEJDSTILSYNET: Færre end nogensinde omkom ved en arbejdsulykke sidste år. Det viser opgørelsen over arbejdsulykker i Danmark for 2010, som Arbejdstilsynet offentliggør i dag. Opgørelsen viser også, at især nyansatte risikerer at komme ud for en arbejdsulykke.
39 mennesker blev i 2010 dræbt i forbindelse med deres arbejde i Danmark. Det er det hidtil laveste antal dødsulykker og et markant fald over ganske få år.
-
23.03.11
Region Syddanmark har i dag fået brev fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet med besked om, at regionen modtager 72,8 mio. kr. til sundhedshuse i Bogense, Nordborg, Ærø, Skærbæk og Rudkøbing.
-
22.03.11
Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder er klar med et lovforslag, som betyder, at Sundhedsstyrelsen skal føre tilsyn med alle private hospitaler og klinikker hvert tredje år. De private skal selv betale regningen.
-
22.03.11
FTF: Den politiske aftale om arbejdsmiljøstrategien frem mod 2020 er heldigvis blevet langt bedre, end beskæftigelsesministerens udspil. Det er især vigtigt, at næsten alle arbejdspladser fortsat skal have tilsynsbesøg, og at der nu er øget fokus på og styrkelse af indsatsen over for det psykiske arbejdsmiljø.
-
22.03.11
Kulturministeriet udgiver "Inspirationskatalog - 7 timers idræt og motion om ugen for børn og unge".
Kulturminister Per Stig Møller siger:
-
22.03.11
En kommende trepartsaftale for arbejdsmarkedet bør indeholde syv reformer. Der skal meget mere til end en aftale om arbejdstiden, hvis vi for alvor skal få fremdrift og gang i ny vækst, mener FOA.
-
22.03.11
En stor investering på 112 mio. kr. i det regionale erhvervsliv skal give nordjyske virksomheder et konkurrencefortrin, når de skal have deres produkter og services ud på det globale marked.
-
20.03.11
Læs anbefalingerne fra Vækstforum her. Hele rapporten fra Vækstforum findes her.
Det danske samfund står over for store udfordringer fra globalisering, aldring, klima og en hastig teknologisk udvikling. Den økonomiske krise har gjort Danmarks udfordringer større.
Siden krisen satte ind, har Danmark tabt 175.000 arbejdspladser i den private sektor.
-
20.03.11
Kommunerne reducerede sidste år deres serviceudgifter med 1,7 mia. kroner. Det viser helt nye tal for regnskab 2010 baseret på indberetninger fra samtlige kommuner. Det er den største reduktion i den kommunale økonomi siden midten af 1980’erne.
-
18.03.11
Regeringen og Socialdemokraterne er blevet enige om at skattefritage gaver til ansatte til en værdi af op til 1.000 kr. årligt. Herudover bliver det også skattefrit, når arbejdergiverne giver fribilletter til deres ansatte i forbindelse med sponsorater.
-
18.03.11
DSB offentliggør i dag årsregnskabet for 2010 med et samlet resultat på 173 mio. kr. før skat, hvilket er 287 mio. kr. lavere end resultatet for 2009.
-
15.03.11
Det blev Albertslund, Bornholm og Ringkøbing-Skjern, der skal kæmpe med andre nordiske kommuner om titlen som ”Nordisk Energikommune 2011”
-
15.03.11
FINANSMINISTERIET: Regeringen vil i foråret præsentere et forslag til en budgetlov, som skal give en bedre styring af de offentlige udgifter.
Læs også: Hjort vil lave lov om langtidsbudgetter
-
15.03.11
KMD har vedtaget en strategi frem mod 2015, der sikrer, at KMD også i årene fremover er en sund og konkurrencedygtig virksomhed i vækst. Som et led i den strategi har KMD i januar foretaget en større organisationsændring og tilpasser nu antallet af medarbejdere. Det medfører, at KMD afskediger 72 ansatte.
-
14.03.11
Indenrigs- og sundhedsministeriet er klar med detaljerede og sammenlignelige tal for budgetterne for 2011 i de 98 kommuner.
Hvor meget vil politikerne i dit byråd bruge på folkeskolerne i år? På de ældre på daginstitutionerne? Og hvor meget bruger din nabokommune? Og hvilke kommuner i hele landet bruger mest og mindst?
-
14.03.11
Kapaciteten på hovedstadens hospitaler skal reguleres, når flere sjællandske patienter fremover behandles i Region Syddanmark.
-
14.03.11
På bare to år er der kommet tre gange så mange pædagogmedhjælpere i løntilskudsjob. Samtidig bliver der mindre fast personale. En meget bekymrende udvikling, mener FOA.
-
Nye læringsmål og læringsformer i folkeskolen. Tilbud til de ældre og børnefamilierne om at købe ekstra ydelser af kommunen. Og nye former for medborgerskab og samarbejde med frivillige foreninger.
-
12.03.11
Den konservative værdikamp skal vækkes til live - det er helt nødvendigt, hvis dansk kultur og værdier skal overleve presset fra globalisering og indvandring.
Læs også: Barfod ny K-formand mens vælgerne siver
-
12.03.11
DANSKE REGIONER: Med en marginal overskridelse på 200 millioner kroner og en vækst i aktiviteten på knap 5 procent leverede de fem regioner et historisk godt resultat i 2010
Læs også: Regionerne har bedre styr på pengesagerne
-
11.03.11
Hvis danskerne selv kunne bestemme arbejdstiden ville det dræne arbejdsmarkedet for 115.000 heltidspersoner
LO oplyser i dag, at man kunne øge arbejdsstyrken, hvis alle, der ønskede at gå fra deltid til fuld tid, fik mulighed for det. LO har beregnet forøgelsen til 27.200 personer.
-
11.03.11
Der kunne skaffes, hvad der svarere til 27.000 fuldtidsstillinger, hvis deltidsansatte, der gerne vil arbejde mere også fik lov til det. '
– Men mange deltidsansatte må jo ikke arbejde mere, siger Lizette Risgaard, LO næstformand.
-
08.03.11
Minister for udviklingsbistand Søren Pind udnævnes til minister for flygtninge, indvandrere og integration, og fortsætter i øvrigt i sin hidtidige stilling som minister for udviklingsbistand.
Kulturminister Per Stig Møller udnævnes til kirkeminister, og fortsætter i øvrigt i sin hidtidige stilling som kulturminister.
Skatteminister Troels Lund Poulsen udnævnes til undervisningsminister.
-
08.03.11
I dag på Kvindernes Internationale Kampdag starter urafstemningen om de nye overenskomster. Men kvinderne må kigge langt efter ligeløn. For hvis man følger tempoet i de netop afsluttede forhandlinger, så vil det tage i omegnen af 534 år at lukke løngabet.
FOAs budskab på Kvindernes Internationale Kampdag er klart, hvis ligeløn skal blive en realitet i Danmark, så må Folketinget på banen.
-
07.03.11
Her får du link til regionernes pressemeddelelser og resultaterne fra borgertopmøderne om sundhed.
Se slides med resultater fra afstemningerne her
Generelt om borgertopmøderne
-
05.03.11
De syddanske regionsrådsmedlemmer fik en række markante meldinger om sundhed med hjem fra borgertopmødet i Middelfart i dag.
-
05.03.11
Hver tredje kommune har forladt den traditionelle ledelsesform på dagtilbudsområdet. Ledelsen er styrket, men der er behov for større klarhed om rollefordelingen mellem ledelsesniveauerne. Det fælles træk i denne udvikling er en øget koncentration af den overordnede ledelse af institutionerne.
-
05.03.11
”Det er S og SF, der er hovedfjenden for Liberal Alliance. For det er S og SF, der økonomisk vil føre Danmark ud over afgrunden. Det er S og SF, der vil hæve skatterne. Og det er S og SF, der vil indskrænke borgernes frihed.”
-
05.03.11
”Liberal Alliance kan løfte to ting: Vi kan løfte den økonomiske udfordring og den værdimæssige udfordring. Og det skal I hjælpe os med!”
-
04.03.11
Overlægeforeningen, der repræsenterer de 5.700 overlæger på landets sygehuse, har indgået forlig om ny toårig overenskomst med regionernes forhandlingsorganisation (RTLN) efter langvarige og komplicerede forhandlinger.
-
04.03.11
-
03.03.11
Mænd og kvinder fordeler sig pilskævt på det danske arbejdsmarked. Det fænomen har medarbejdere og arbejdsgivere i regionerne aftalt at se nærmere på i de kommende år som en del af OK11.
-
03.03.11
Allerød og Rudersdal Kommune ønsker som de første i landet at sammenlægge de to kommuners jobcentre fra 2012. En større enhed vil give stordriftsfordele til gavn for begge kommuner.
-
01.03.11
FINANSMINISTERIET: De foreløbige Nationalregnskabstal for det offentlige forbrug viser en vækst på 1,7 pct. i 2010, hvilket er 0,7 pct.-point mere end skønnet i decemberredegørelsen. Den samlede vækst dækker over, at det offentlige forbrug faldt i 3. og 4. kvartal efter en høj vækst i begyndelsen af året. Det offentlige forbrug lå i 4. kvartal kun 0,5 pct. højere end året før. Tallene er forbundet med usikkerhed, jf. Danmarks Statistiks kommentarer til tallene.
-
01.03.11
Region Syddanmark søger sammen med seks kommuner Indenrigs- og Sundhedsministeriet om midler til etablering af sundhedshuse i seks syddanske kommuner. Det syddanske regionsråd har her til aften, mandag 28. februar 2011, sagt ja til at sende ansøgningen på de 87,8 mio. kr. af sted.
-
01.03.11
Sorø Kommune tager sin egen digitale medicin. Ca. 300 administrative medarbejdere i Sorø Kommune er i disse dage på kursus i den fagre nye digitale verden.
De digitale kanaler spiller en stadigt større rolle i kontakten mellem borgere og kommune – og det stiller krav til medarbejdernes digitale kompetencer.
-
28.02.11
Det er sværere for børn at få fat i en voksen i landets vuggestuer og børnehaver, end det var for 25 år siden. Antallet af personaletimer pr. børn er nemlig faldet med godt en tredjedel i løbet af de sidste 25 år. FOA kræver derfor grundnormeringer, som sikrer, at der er tid til det enkelte barn.
-
28.02.11
Man skal kunne læse en bog i sin stue, se fjernsyn eller tage en lur på sofaen i myldretiden, uden at man bliver generet af støj fra biler, lastbiler, motorcykler og busser. Miljøminister Karen Ellemann og socialminister Benedikte Kiær vil sammen med Landsbyggefonden hjælpe støjramte lejere med kampagnen ”Rolig Bolig”.
-
28.02.11
FTF: Sygeplejersker, lærere, pædagoger og andre medlemmer af FTF er i stor stil klar til at udvikle nye redskaber og metoder, der kan spare penge og øge effektiviteten på jobbet. Men den slags innovation bremses ofte af kortsigtet fokus på økonomi. Det viser en ny undersøgelse, som FTF har foretaget.
-
28.02.11
Oscar til Susanne Biers film ”Hævnen” er en ny milepæl i dansk filmhistorie.
Kulturminister Per Stig Møller siger:
-
27.02.11
Radikale Venstre Gentofte: Foreslår politisk samarbejde med Lyngby-Taarbæk kommune.
Efter gennemførsel af kommunalreformen er samarbejde mellem kommunerne for alvor kommet på dagsorden. Men samarbejdet med Gentofte kommune og nabokommunerne har foregået mest på embedsmandsniveau.
-
27.02.11
Søndag formiddag fik Sundhedskartellet forhandlet en to-årig aftale hjem for medlemmerne ansat i regionerne.
-
27.02.11
DANSKE REGIONER: Regionernes Lønnings- og Takstnævn har i morgentimerne den 27. februar 2011 indgået forlig med KTO, Sundhedskartellet, AC og FOA om en toårig overenskomst for de ca. 120.000 medarbejdere i regionerne
-
27.02.11
De afsluttende overenskomstforhandlinger for de ansatte i regionerne endte her til morgen lidt overraskende med et pludseligt og hurtigt forlig.
Læs også: Lidt mere i løn til ansatte i regionerne
-
25.02.11
BUPL’s overenskomstforhandlinger er afsluttet med ekstra penge til pædagogerne.”Et lille resultat, men med stor signalværdi”, siger formand Henning Pedersen.
-
24.02.11
Kulturministeriet: Regeringen vil arbejde for en forlængelse af den periode, hvor optagelser og fremførelser af musikværker er beskyttet.
Kulturminister Per Stig Møller siger:
-
22.02.11
Det har føget med beskyldninger, men et serviceeftersyn viser, at kommunerne i deres administration af Naturbeskyttelseslovens § 3 passer lige så godt på naturen som de tidligere amter. Kommunerne afgør dog lidt færre sager, end amterne gjorde.
-
21.02.11
SF Kolding: Efter have besøgt en lokal langtidssygemeldt kvinde, der havde sine mistet sygedagpenge efter 52 uger, konkluderer Inger Støjbjerg, at Kolding Kommune kunne have gjort det bedre, det selvom den lokale kvinde deler skæbne med 900 andre, som nævnt i DR kontant tirsdag d.15.2.11
-
20.02.11
KTO: KL og KTO indgik lørdag et forlig om en ny overenskomst for de ansatte i kommunerne. Overenskomsten omfatter en 2-årig aftaleperiode.
Læs også: Kommunale lønstigninger udsat til 2012
Formanden for KTO, Anders Bondo Christensen udtaler:
-
20.02.11
BUPL: KTO og KL har efter halvandet døgns intensive forhandlinger indgået forlig om overenskomsten for de kommende to år. Det lykkedes lønmodtagerne at få en lidt større lønstigning end forventet og ekstra penge til pædagogerne, men til gengæld var KL ikke indstillet på at forhandle om større tryghed for de ansatte.
-
20.02.11
FOA: "Det vil være forkert at sige, vi er begejstrede," siger FOA-formand Dennis Kristensen efter den nye overenskomstaftale, der nu er indgået for mere end en halv million ansatte på det kommunale arbejdsmarked.
Læs også pressemeddelelse fra KL
-
20.02.11
KL: KL og KTO har indgået et forlig for de næste to år, der dækker godt 521.000 kommunale ansatte. Forliget indebærer uændret løn i 2011 og generelle lønstigninger på 2,65 pct. i 2012. Samtidig gennemføres en række ændringer, der sikrer regelforenkling og mindre bureaukrati.
-
18.02.11
Højesteret har i dag givet staten medhold i den retssag, som Christiania har anlagt mod den danske stat. Dermed stadfæstes Østre Landsrets dom af 26. maj 2009. Dommen betyder, at staten har fuld råderet over Christianiaområdet, og at christianialoven fra 2004, som blev vedtaget med et bredt flertal i folketinget, nu skal gennemføres.
-
17.02.11
Der er indgået forlig mellem FOA og KL om social- og sundhedspersonalet. Forliget er det første organisationsforlig ved overenskomstforhandlingerne i kommunerne. Samtidig er der indgået forlig om en række af FOA’s tværgående krav.
Læs også: FOA-aftale med KL lægger linjen
Formand for KL’s Løn- og Personaleudvalg, borgmester Michael Ziegler, udtaler:
-
15.02.11
FINANSMINISTERIET: 8 måneder efter lanceringen af ’digital post’ sendes der flere breve digitalt fra det offentlige end nogensinde. Alene i 2010 blev der sendt mere end 19 millioner digitale breve fra offentlige myndigheder. Særligt lønsedler findes ikke længere i rudekuverten, men læses nu på computerskærmen. I januar måned 2011 blev der i alt sendt omkring 1 million offentlige lønsedler ud digitalt.
-
13.02.11
FINANSMINISTERIET: Finansministeriet og Centralorganisationernes Fællesudvalg har i dag indgået et 2-årigt forlig på statens område. Den samlede økonomiske ramme er på 3,15 pct. fordelt over de næste 2 år.
-
11.02.11
Miljøminister Karen Ellemann har indgået en aftale med Dansk Folkeparti om, at Miljøministeriet vil støtte et testcenter for husstandsvindmøller med 7,3 mio. kroner.
Brancheforeningen for Husstandsvindmøller har et stort ønske om at få etableret et testcenter for husstandsvindmøller. Miljøminister Karen Ellemann bakker op om ideen om et testcenter også for husstandsvindmøller, og hun vil støtte projektet med 7,3 mio. kroner.
-
09.02.11
Der sker procentvis flere fyringer blandt ledere end øvrige ansatte på både skole- og sundhedsområdet. Det står især grelt til på folkeskoleområdet, hvor nogle kommuner fyrer 40 procent af lederne.
-
09.02.11
Et tæt samarbejde mellem Vækstforum Nordjylland og erhvervslivet resulterer i en ambitiøs innovationsstrategi, der skal inspirere og hjælpe nordjyske virksomheder til at skabe vækst og flere arbejdspladser.
-
09.02.11
JournalistWire.com er en ny dansk tjeneste, som gør det hurtigt og nemt for journalister og andre mediefolk at finde kilder til deres historier.
JournalistWire.com som netop er gået i luften i dag og journalister i Danmark får dermed et nyt og effektivt redskab til at finde relevante kilder til deres historier.
-
09.02.11
Antallet af sygeplejersker og pædagoger, der bliver tvunget til at gå ned i tid er steget markant de sidste år. Det går både ud over de ansatte og serviceniveauet i det offentlige, mener FTF.
-
04.02.11
Danske Regioner, KL og Personalestyrelsen står bag et nyt Videncenter for Velfærdsledelse, der skal styrke og udvikle den offentlige ledelse. Nu åbnes der for ansøgninger om støtte til projekter, der sætter fokus på god velfærdsledelse i praksis
-
04.02.11
Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder har netop sendt brev til 39 kommuner om, at de kan søge penge fra ministeriets pulje til at rive faldefærdige huse og staldbygninger ned. Der er i alt 100 mio. kr. i puljen.
-
03.02.11
Under overskriften "SundhedsKaravanen - Lad dine sunde ideer spire" tager regionsrådspolitikerne på bustur til fem byer, hvor borgerne skal være med til at udvikle den nye vision for sundhedsvæsenet.
-
02.02.11
Skal fagbevægelsen finde 15 mia. kr. til S-SF, vil det øge den aftalte arbejdstid med 2 timer og tre kvarter om ugen.
LO-fagbevægelsen afholder i dag onsdag den 2.2.2011 ”stormøde” i Odense vendt mod regeringens tilbagetrækningsform og afskaffelsen af efterlønnen.
Direktør Henrik Bach Mortensen:
-
02.02.11
En enkel, effektiv og sammenhængende offentlig sektor, debatpjece om den nye fællesoffentlige digitaliseringsstrategi 2011-2015.
En ny debatpjece stiller skarpt på, hvordan vi får mere ud af de digitale muligheder og udnytter Danmarks digitale forspring. Bag pjecen står KL, Danske Regioner og regeringen.
-
02.02.11
Miljøminister Karen Ellemann fremsætter torsdag et lovforslag om ændring af planloven. Det skal primært give yderområderne mere fleksible muligheder for at planlægge sig til mere vækst og dermed sikre balance i Danmark. Lovforslaget er en opfølgning på regeringsudspil-let ”Danmark i balance i en global verden”.
-
01.02.11
Kommissionens har fremlagt den første udvidede rapport, som sammenligner innovationsresultaterne i EU's 27 medlemsstater. Danmark ligger i toppen kun overgået af Sverige.
-
01.02.11
Tre konsortier går videre i konkurrencen om at tegne det nye universitetshospital i Odense, der bliver det største helt nye sygehus i Danmark til 6,3 mia. kr.
-
01.02.11
I dagens Information, 31. januar, fremgår det, at udenlandske studerende fra EU og Skandinavien nu kan opkræves brugerbetaling på danske universiteter. Principielt betyder ændringen, at også danske studerende, som gennemfører dele af deres uddannelse ved et andet dansk universitet, kan risikere at skulle betale for den del af uddannelsen.
-
01.02.11
En overbygningsskole for elever fra 7. klasse til 9. klasse fra tre basisskoler. Sådan mener et flertal på Københavns Rådhus, at den nye skolestruktur for fire folkeskoler på Amager skal være fra skolestart 2012. En såkaldt ”megaskole”, hvor fire skoler sammenlægges til en administrativ enhed, bliver dermed ikke en realitet.
-
31.01.11
Regionshospitalet Viborg har som led i et EU-sundhedsprojekt testet, om en halvt kilo æbler om dagen kan sænke fedtstoffet i blodet hos overvægtige. Flere af de overvægtige kom vægtmæssigt ”lettere” ud af forsøget, men uden lavere kolesterol.
-
31.01.11
Der er fortsat kampgejst hos de 39 kommuner der står bag kravet om en ændring af udligningsordningen. Det fremgik da borgmestrene for de 39 kommuner mødtes forud for KL’s repræsentantskabsmøde.
-
31.01.11
Langt de fleste arbejdsgivere gør ingenting for at holde på ældre medarbejdere. Det kan ellers sagtens lade sig gøre, viser en ny og aktuel medlemsundersøgelse fra FOA blandt 1300 af forbundets efterlønnere.
-
31.01.11
KL og KTO er kommet endnu et skridt på vejen i arbejdet med at forny aftaler og overenskomster.
-
28.01.11
Undervisningsministeren og videnskabsministeren har nedsat en arbejdsgruppe, der skal komme med anbefalinger til, hvordan Danmark styrker sprogfagene fra folkeskolen til universitetet.
Nu giver et debatforum på Videnskabsministeriets hjemmeside dig mulighed for at komme med ideer og kommentarer til arbejdsgruppen.
-
28.01.11
For første gang kan det nu dokumenteres, at bestanden af rovfisk som gedde og aborre har det bedre i danske søer. Søer, der på grund af forurening, tidligere var helt domineret af ganske få fiskearter, kommer dermed tættere på en naturlig balance.
Det fremgår af den nye rapport om vandmiljø og natur. Rapporten er udarbejdet af Danmarks Miljøundersøgelser for Naturstyrelsen.
-
26.01.11
Indtil i dag havde en 53-årig jord- og betonarbejder udsigt til syv år mere på arbejdsmarkedet. Nu skal der lægges fire år oveni. Hvor han før kunne trække sig tilbage som 60-årig, så skal han nu knokle videre til han er 64 år.
De voldsomme konsekvenser chokerer LO-formand Harald Børsting:
-
26.01.11
Flere beboere i ghettoområder skal have et arbejde og ikke leve afsondret fra samfundet på offentlig forsørgelse. Derfor åbner beskæftigelsesminister Inger Støjberg i dag for en pulje på 20 mio. kroner til jobcentre i ghettoområder. Puljen er en del af regeringens ghetto-strategi ”Ghettoen tilbage til samfundet”, og pengene kan søges af de 17 kommuner, der huser de 29 ghettoområder, der er udpeget i regeringens udspil.
-
26.01.11
Vær med i konkurrencen om at vinde Den Europæiske Kvalitetspris for den offentlige sektor (EPSA)
Som offentlig institution har I mulighed for at indsende et projekt til konkurrencen om den europæiske kvalitetspris (European Public Sector Award) for 2011. Prisen er med til at synliggøre og anerkende nyskabende og effektive institutioner på tværs af EU. Deadline for cases er 25. marts.
Videndeling uden grænser – lær på tværs af EU-lande
-
25.01.11
Regeringen har i dag offentliggjort sit udspil til en tilbagetrækningsreform. Reformen indebærer en fremrykning af dele af Velfærdsaftalen, en gradvis udfasning af efterlønnen frem mod 2034, og en seniorførtidspension med hurtigere og enklere adgang for personer tæt på folkepensionsalderen.
-
25.01.11
Ansatte på FTF-området bruger ca. 60 millioner timer om året på at dokumentere deres arbejde. Der kan frigøres mange ressourcer i den offentlige sektor, hvis der skæres ned på den tid, ansatte bruger på at dokumentere deres arbejde. Det viser ny undersøgelse fra FTF.
-
25.01.11
Skilsmisseraten er markant højere blandt danskere, der gifter sig med udlændinge, end i rent danske ægteskaber, viser nye tal. Danske kvinder med en udenlandsk mand skilles hurtigst af alle. Forskellige kulturer er ofte årsagen, fortæller Ret&Råd, der rådgiver ved skilsmissebordet.
-
25.01.11
Den tid er endegyldigt forbi, hvor renovering blev anset som et mindre attraktivt område i byggeriet. I dag afholdes RENOVER Topmøde, hvor byggeriets parter vil sætte en fælles agenda for, hvordan branchen vil møde renoveringsudfordringerne i fremtiden, og hvor otte konkrete redskaber til bedre renovering præsenteres.
-
25.01.11
Hvordan får vi gjort forstæderne mere bæredygtige, så boligerne bruger mindre energi, det bliver lettere at komme rundt til fods og på cykel, og der bliver flere områder til friluftsliv? Det er nogle af de spørgsmål, som en ny tænketank, nedsat af Miljøministeriet og Realdania, skal arbejde med frem til 2012.
-
24.01.11
Nyt blogkoncept på denoffentligesektor.dk sætter fokus på særlige temaer og skaber nye referencespor for debatten om bl.a. handikapområdet, folkeskolerne, offentligt privat samarbejde, effektivisering, hospitalsområdet og naturligvis de to veje i dansk politik.
-
22.01.11
Regionerne vil afskaffe senior-dage. Derfor bliver der ingen aftale mellem parterne i denne forhandlingsrunde. FOAs formand Dennis Kristensen frygter for konflikt.
Sent fredag aften måtte parterne i overenskomstforhandlingerne for de ansatte i regionerne kaste håndklædet i ringen.
-
22.01.11
Henvisning af udsatte elever til specialklasser og specialskoler kan reduceres. Det er en af konklusionerne i en ny forskningsrapport. Undervisningsministeren opfordrer kommuner og skoler til at lade sig inspirere af projektets resultater til at skabe en mere inkluderende skole.
Med de rette indsatser kan flere elever med særlige behov rummes i den almindelige folkeskole.
-
22.01.11
Albertslund Kommune tager udfordringen op med den manglende interesse for at indtage lederrollen. Kommunen lancerer derfor i år et talentprogram, hvor den udfordrer de medarbejdere, som har potentialet til at løfte ledelsesopgaven i fremtiden. "De skal have smag for ledelse", lyder det bl.a. fra kommunaldirektør Bo Rasmussen
-
20.01.11
Personalestyrelsen overtager i dag, den 20. januar, ansvaret for offentlig ledelse fra Finansministeriets departement. Arbejdet med offentlig ledelse bliver dermed samlet på et sted. Det styrker mulighederne for at udvikle ledelse i staten og på tværs af den offentlige sektor.
Organisationsændring
-
20.01.11
Den endelige opgørelse af kommunernes budgetter for 2011 viser, at budgetterne lever op til økonomiaftalen med regeringen.
-
20.01.11
Hillerød Kommune og KMD er blevet enige om, at kommunen ikke skal betale bod for at opsige kontrakten om Løn- og Personaleadministration. Kommunen skal alene kompensere KMD for de udgifter firmaet har haft til at etablere sig i kommunen.
-
19.01.11
Europa2020-strategien er den europæiske strategi for vækst og beskæftigelse. Ifølge Europa2020-strategien og det såkaldte europæiske semester skal medlemslandene fra og med 2011 aflevere deres nationale reformprogrammer (NRP) samtidigt med deres stabilitets- og vækstprogrammer (SCP) ultimo april. I forbindelse med igangsættelsen af det europæiske semester afleverede Danmark medio december 2010 som en overgangsordning et foreløbigt NRP til Kommissionen.
-
19.01.11
Greenpeace viser i dag med rapporten ”Battle of the Grids”, hvordan Europa kan opnå 68 pct. vedvarende energi i elproduktionen allerede i 2030 og 100 pct. i 2050.
Dermed tilbageviser Greenpeace argumenter fra bl.a. kul- og atomkraftindustrien om, at det ikke kan lade sig gøre at satse på 100 pct. stabil, vedvarende energi fremover.
-
19.01.11
Regeringens afbureaukratisering af den offentlige sektor snegler sig af sted. Kun én ud af ti ansatte har arbejdet med afbureaukratisering i de senere år. Samtidig har et stort flertal ingen tiltro til, at deres arbejde vil blive lettere af regeringens fortsatte kamp mod papirbøvlet.
-
19.01.11
For at Danmark kan få mere grøn energi og fastholde arbejdspladserne i vindmølleindustrien, er der behov for steder, hvor fabrikanterne kan teste deres møller. Industrien har behov for plads til at teste ca. 10 prototypemøller, hvis det forsat skal være fordelagtigt at udvikle møllerne i Danmark.
-
19.01.11
Albertslund har som den første kommune i landet bygget tre nye daginstitutioner som såkaldt passivhuse. De moderne rammer er sunde, fleksible og billige i drift.
-
19.01.11
Regeringen har i dag indbudt partierne bag globaliseringsaftalen til forhandlinger om Ingeniørhøjskolen i Århus og Aarhus Universitets ønske om at fusionere.
Bestyrelserne for Ingeniørhøjskolen i Århus og Aarhus Universitet har i fællesskab foreslået at fusionere, og regeringen støtter ønsket fra de to institutioner.
-
17.01.11
Sundhedsstyrelsen har netop offentliggjort den gennemsnitlige ventetid til operationer for oktober måned 2010.
Ventetiden på i gennemsnit 52 dage er rekordlav. Ventetiden er i perioden januar 2010 til oktober 2010 faldet med 10 dage.
-
17.01.11
Danmark vil om få år mangle arbejdskraft i den offentlige sektor. Det er derfor besynderligt, at KL nu melder ud, at kommunerne ikke stiller med praktikpladser til unge, der vil arbejde med velfærd, fordi man bare vil uddanne dem til arbejdsløshed.
-
16.01.11
Støjbergs plan for afbureaukratisering af beskæftigelsesindsatsen fjerner ikke de grundlæggende sygdomme i systemet, lyder det fra HK/Kommunal.
For lidt og for uambitiøst. Sådan lyder karakteristikken fra HK/Kommunal af beskæftigelsesminister Inger Støjbergs initiativ for at fjerne bøvlet i beskæftigelsesindsatsen.
-
16.01.11
”Og vinderen er Allehånde Køkken”. Sådan lød det, da socialminister Benedikte Kiær kårede årets vinder af FDB's socialøkonomiske årspris på konferencen ”Vækst og velfærd – socialøkonomiske virksomheder, en investering i fremtidens nye løsninger” d. 13. januar 2011.
-
14.01.11
Socialminister Benedikte Kiær opfordrer kommunerne til at holde øje med BPA, og vil gå i dialog med kommunerne. Kommunerne kan meget mere, end de selv tror, mener ministeren. For eksempel stikprøvekontrol.
-
14.01.11
Torsdag den 13. januar 2011 bragte TV2 i deres program ”Operation X” afsløringer af økonomisk misbrug af serviceloven, primært inden for borgerstyret personlig assistance (BPA). Danske Handicaporganisationer (DH) tager afstand fra enhver form for misbrug, og foreslår, at man justerer ordningerne for at forhindre misbrug.
”Det er forholdsvis enkle initiativer, der skal til”, siger Jørgen Lenger, Muskelsvindfonden og talsmand for DH.
-
14.01.11
I TV 2 programmet Operation X i går, torsdag, kom det frem, at firmaet HandiHelp, som har specialiseret sig i at administrere handicaphjælperordninger, til Viborg Kommune har faktureret ydelser angående en borger i Karup, som den pågældende aldrig har modtaget.
-
14.01.11
Aarhus Kommune har stoppet alle sine betalinger til det private handicaphjælper-firma HandiHelp.
-
14.01.11
I forlængelse af udsendelsen ’Operation X – I kørestol og Lamborghini’ vist på TV2 den 13. januar 2011, har vi fundet det nødvendigt, at fremkomme med en række bemærkninger til indholdet af udsendelsen, der efter vores opfattelse på ufuldstændigt grundlag fremstiller HandiHelp A/S som en virksomhed, der bevidst og systematisk snyder kommunerne i forbindelse med varetagelse af arbejdsgiveransvaret for handicappede.
Dette er ikke tilfældet.
-
14.01.11
Det er en absurd og grotesk situation, der er opstået om firmaet Handihelp A/S, som TV2 programmet ”Operation X” i aftes afslørede. Et groft misbrug af handicaphjælperordningen, mener FOA. Og selvom firmaet nu er politianmeldt for svindel, så giver reglerne firmaet mulighed for at fortsætte, som om intet er hændt
-
13.01.11
Indenrigs- og Sundhedsministeriet offentliggør en ny samling tal, figurer mm. på ministeriets hjemmeside, som sammenligner præstationerne på sundhedsområdet. Bertel Haarder opfordrer til, at regioner, sygehuse og kommuner skeler til hinanden og lærer af de bedste.
”Sammenligninger på sundhedsområdet” hedder den nye samling af tal, figurer mm., som Indenrigs- og Sundhedsministeriet offentliggør på ministeriets hjemmeside im.dk.
-
12.01.11
21 initiativer skal skabe gode rammer for offentlig-privat samarbejde og mere effektiv konkurrence.
Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen offentliggør i dag regeringens strategi til fremme af offentlig-privat samarbejde.
-
11.01.11
Energibesparende hybridbusser erstatter traditionelle dieselbusser på buslinjer i hovedstadsområdet
-
11.01.11
Mens den offentlige debat i årevis har været præget af stramninger på udlændingeområdet, er danskerne stille og roligt blevet mere tolerante over for indvandrere. Det viser ny omfattende værdiundersøgelse fra Sociologisk Institut på Københavns Universitet. Undersøgelsen kortlægger danske værdier over tre årtier og indgår i en stor europæisk værdiundersøgelse, der bliver gennemført hvert niende år.
-
11.01.11
Mobilteknologien er med fuld fart på vej ind i den danske ældreplejesektor. Men kan hr. og fru Hansen finde ud af at bruge den? Ingeniører skal blive bedre til at koge avanceret teknologi ned til helt simple brugerløsninger, vurderer eksperter.
-
07.01.11
Hver eneste dag året rundt er der FOA-medlemmer i hjemmeplejen, der besøger 24 eller flere ældre på en arbejdsdag.
-
07.01.11
I næsten halvdelen af landets daginstitutioner har forældrene stemt ja til madordningen, og i de to største kommuner København og Århus er flertallet overvældende. Det viser en ny FOA-undersøgelse, der samtidig slår fast, at flere ville stemme ja, hvis kvaliteten af maden var i orden.
Samlet set er 43 procent af landets daginstitutioner nu tilmeldt en madordning.
-
06.01.11
Aktivitets- og Naturcenteret i Middelfart Kommune får 2,1 millioner kroner fra Lokale- og Anlægsfonden (LOA).
-
06.01.11
Rødovre Kommune har i øjeblikket et pilotforsøg med digital videoovervågning på to skoler. Det giver blandt andet store præventive effekter. Efter få måneder er hærværket kraftigt reduceret, ligesom man har afsløret en cykeltyv.
-
06.01.11
Dansk Horton Hovedpineforening har netop fået en meget glædelig oplysning fra Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselotte Blixt.
Sundhedsministeriet har således sagt ja til en bevilling på 1,5 mio.
kroner til en kommunikationskampagne om Hortons Hovedpine. Pengene er taget fra en særlig pulje, som Dansk Folkeparti var med til at få sat på finansloven for 2011.
-
06.01.11
Undervisningsministeriet lancerer et elektronisk vejledningstilbud, der giver unge og voksne let adgang til vejledning om uddannelse og beskæftigelse.
Opstår dit behov for vejledning om uddannelse eller job en søndag aften, kan du ringe, sms’e, chatte eller e-maile dig til hjælp gennem eVejledning.dk.
-
04.01.11
Statens- og Kommunernes Indkøbs Service (SKI) har i dag opsagt flere aftaler med private leverandører efter, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen tidligere i dag har erklæret en SKI-aftale indgået mellem Lolland Kommune og Rambøll for ulovlig.
-
04.01.11
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er netop kommet med en vejledende udtalelse på baggrund af en SKI-rammeaftale. Den vejledende udtalelse får betydning for en række af SKI’s rammeaftaler. Udtalelsen er i tråd med det paradigmeskifte, som SKI er i færd med at foretage.
-
04.01.11
Der har i den senere tid været en del omtale af SKI A/S. Senest har Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen den 4. januar 2011 offentliggjort en vejledende udtalelse om en af SKI’s rammekontrakter. Udtalelsen indebærer blandt andet, at en række af SKI’s rammeaftaler skal genudbydes.
-
04.01.11
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har på baggrund af en konkret sag undersøgt en enkelt rammeaftale, som er indgået af Statens og Kommunernes Indkøb Service (SKI). Styrelsen vurderer, at rammeaftalen er i strid med EU’s udbudsdirektiv.
I den konkrete sag har Lolland Kommune skrevet kontrakt med Rambøll A/S om rådgivning i forbindelse med forbedring og udbygning af en omfartsvej i kommunen. Kontrakten er indgået i henhold til SKI-rammeaftale 17.07.
-
04.01.11
Mindre papirbøvl, enklere sagsgange og bedre service. Det er formålet, når regeringen nu laver én indgang til ”myndighedsdanmark” for udenlandske arbejdstagere.
Den 4. januar åbner det første af fire servicecentre for udenlandske arbejdstagere og deres familier. De fire International Citizen Service Centre ligger i byerne Odense, København, Århus og Ålborg.
-
03.01.11
Det bliver fremover mere logisk for borgere og virksomheder at navigere rundt i Miljøministeriet. Den 1. januar 2011 trådte reorganiseringen af Miljøministeriet i kraft og dermed har ministeriet skabt bedre vilkår for benyttelse og beskyttelse af naturen, ligesom det bliver mere klart for kommuner, virksomheder, interesseorganisationer og borgere hvor i ministeriet, de skal henvende sig.
-
02.01.11
Statsminister Lars Løkke Rasmussens nytårstale den 1. januar 2011
Se talen på video her
Det talte ord gælder
Godaften.
Jeg tror, at mange har det ligesom jeg: Nytåret er den tid på året, hvor vi gør status. Hvor vi tænker over den tid, der er gået. Hvor vi tænker over, hvordan vi bedst kan møde den tid, der kommer.
-
27.12.10
Indenrigs- og Sundhedsministeren har netop sendt breve til alle landets 98 kommuner, hvor kommunerne bliver inviteret til at melde sig som frikommuner. Han håber på at finde fem ”kreative og modige kommuner” til at deltage i forsøget.
-
22.12.10
Hvad har skuespiller Lotte Andersen, musiker Hilda Heick, skønhedsguru Ole Henriksen og kandidat til "Årets Hug 2010" samt tv-vært Pelle Hvenegaard til fælles med tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen?
-
22.12.10
Bedre mulighed for at tilbyde individuel løn har en gavnlig effekt både i forhold til at tiltrække og holde på dygtige medarbejdere i kommunerne. Samtidig vil en større grad af individualisering i lønpakken føre til bedre resultater og mere engagerede ledere. Det mener et flertal af de kommunale ledere ifølge Danmarks hidtil største undersøgelse om ledelse i kommunerne, der er foretaget af Lederne i samarbejde med Syddansk Universitet og Kommunaldirektørforeningen.
-
16.12.10
Miljøminister Karen Ellemann (V) har indgivet politianmeldelse mod Ekstra Bladet for at have krænket hendes privatliv.
-
15.12.10
Under overskriften ”Bedre velfærd og større arbejdsglæde” præsenterede regeringen i sommeren 2007 sin stort anlagte kvalitetsreform med 180 initiativer, som alle havde til formål at fremme kvaliteten i den offentlige sektor.
-
13.12.10
Løn som fortjent. Det er udgangspunktet for Egedals borgmester, Willy Eliasen, der åbner for en politisk drøftelse om at hæve de menige udvalgsmedlemmers vederlag.
I maj 2009 besluttede politikerne i Egedal Kommune at reducere antallet af pladser i Kommunalbestyrelsen fra 27 til 21, hvilket udløste en årlig besparelse på 1,3 millioner kroner i form af færre vederlag og godtgørelser.
-
13.12.10
Finansministeriet har offentliggjort sine krav til overenskomstforhandlingerne i staten. Målet er en ansvarlig og ambitiøs aftale.
I forbindelse med offentliggørelse af Finansministeriets krav til overenskomstforhandlingerne, understreger finansminister Claus Hjort Frederiksen vigtigheden af økonomisk ansvarlighed:
-
10.12.10
Socialdemokraterne, SF og Radikale Venstre lancerer et samlet udspil for førtidspension og fleskjob. Udspillet består af seks principper, der alle stiler mod, at færre skal udstødes fra arbejdsmarkedet, og at forhandlingerne ikke må blive en spareøvelse.
-
10.12.10
Finansminister Claus Hjort Frederiksen kommenterer de seneste dages artikler om privathospitaler.
-
10.12.10
Regeringen og Dansk Folkeparti har netop besluttet at afsætte fem millioner kroner på finansloven til en styrket indsats overfor hormonforstyrrende stoffer, særligt de såkaldte cocktail-effekter. Hormonforstyrrende stoffer og kombinationseffekterne af dem – også kaldet cocktail-effekten – har gennem længere tid været en høj prioritet for regeringen og med den nye bevilling, bliver der taget endnu et skridt mod bedre viden på området.
-
10.12.10
"Det er helt urimeligt, at TV 2 nu prøver at sætte spørgsmålstegn ved de ansatte i den københavnske hjemmeplejes hæderlighed," mener FOAs forbundsformand Dennis Kristensen. FOA mener, at TV2´s dækning af sagen er ved at skifte fra kulegravning til hetz.
Revisionsfirmaet KPMG har som uvildig part for Københavns kommune kulegravet den københavnske hjemmepleje på baggrund af sommerens debat efter TV 2’s serie om ”svindel i hjemmeplejen”.
-
09.12.10
Ét fælles system til elektroniske patientjournaler er ikke en forudsætning for, at sygehuse og afdelinger kan dele patientoplysninger. Allerede i dag deles oplysninger, og regionerne arbejder målrettet på at udbygge sammenhængen i it-systemerne
-
09.12.10
Regeringens nye udspil til skolereform lægger op til længere skoledage for de mindste med plads til leg og fysiske aktiviteter. Det kræver, at pædagogerne bliver skrevet ind i folkeskole-loven, mener BUPL.
BUPL støtter regeringens udspil om at understøtte de mindste skoleelevers læring med leg og fysisk aktivitet. Men forudsætningen for at det lykkes er, at pædagogerne kommer til at spille en større rolle i folkeskolen.
-
07.12.10
Dette paradoks fremgår af en ny bog om stofmisbrugsbehandling. Bogen er den ene af to fagbøger, der beskriver et alternativ, men for mange stofmisbrugere er et fængselsophold eneste mulighed for at komme i stoffri døgnbehandling.
Bøgerne definerer en ny behandlingsmodel, udviklet ved en dansk døgninstitution, som behandler hårdt belastede stofmisbrugere. Målsætningen er at fordoble udbyttet af stoffri døgnbehandling indenfor de næste 3 – 4 år.
-
02.12.10
Hvert tredje FOA-medlem mener, det vil få negative følger, hvis de tager kritisable forhold op på arbejdspladsen – og det uanset om de kun tager et problem op internt eller siger det højt offentligt.
-
30.11.10
Nu skal det være slut med at vente, hvis man er så uheldig at få besøg af en rotte uden for kommunens åbningstid. Fremover kan man mod betaling gå direkte til et privat firma, der kan indlede bekæmpelsen med det samme. Det er et af de nye tiltag, som er kommet med i miljøminister Karen Ellemanns rotteplan, efter at planen har været i høring.
-
29.11.10
Nyt samarbejde mellem PressWire og nyhedsportalen denoffentligesektor.dk letter arbejdet i kommunikationsafdelingerne i offentlige virksomheder. Fremover kan pressemeddelelser distribueres i samme proces som de publiceres.
En lettere hverdag for kommunikationsafdelingen i offentlige virksomheder bliver godt modtaget hos brugerne.
-
26.11.10
Innovation på arbejdspladserne vil for første gang nogensinde blive fremsat som et overenskomstkrav. På mandag lægger 11 faglige organisationer et krav på bordet til de kommunale arbejdsgivere om at skabe værdi gennem innovation.
En række faglige organisationer prøver nu på en helt ny måde at få mere innovation ind på de kommunale arbejdspladser.
-
25.11.10
74 mio. kr. tikker i morgen ind på Sønderborg Kommunes konto til hjælp til de ledige som følge af massefyringerne på Als. Pengene går til blandt andet omskoling, uddannelse og jobtræning til de ca. 500 personer, som endnu ikke har fundet anden beskæftigelse.
-
24.11.10
Store dele af Danmark skal i de kommende tre år ses igennem for at finde og registrere alle søer, moser, heder og anden natur, der er omfattet af naturbeskyttelsesloven.
Det er resultatet af en aftale mellem miljøminister Karen Ellemann (V) og Kommunernes Landsforening (KL). Der er afsat 36 mio. kroner til arbejdet, der forventes afsluttet i 2013. Pengene er tilvejebragt gennem finanslovsaftalen mellem regeringen og Dansk Folkeparti.
-
23.11.10
Regionerne har i dag udvekslet krav med de faglige organisationer til overenskomstfornyelsen pr. 1. april 2011.
"Kravene fra begge sider er både præget af, at landet befinder sig i en økonomisk krise og af, at de privatansatte indgik ganske smalle overenskomstforlig i foråret," mener forbundsformand Dennis Kristensen fra FOA, der også peger på, at begge parter har lagt krav frem på bordpladen, som ikke umiddelbart vækker begejstring hos modparten.
-
22.11.10
Det er fint, når den moderne teknologi kan supplere den menneskelige omsorg og pleje. Men det er en skræmmende udvikling, når fire kommuner i Danmark nu vil til at erstatte varme hænder med kolde maskiner, mener FOA.
-
17.11.10
Godt hver anden FOA-medlem frygter at modtage en fyringsseddel. Det viser en ny rundspørge. I FOA forstår man medlemmernes bekymring. For det er i høj grad FOAs medlemmer, der betaler prisen for krisen og nedskæringerne.
”Vi har i mange år hørt folk sige, at hvis man var offentligt ansat, så var man ansat på livstid. Men den myte må efterhånden være godt og grundigt aflivet”, siger formand for FOA, Dennis Kristensen og fortsætter:
-
17.11.10
Solidariteten har det deprimerende dårligt i øjeblikket, mener FOA. I beretningen på FOAs kongres, der åbnede i Odense onsdag formiddag, kaldte forbundsformand Dennis Kristensen det for "deprimerende" og "flovt," at LO-fagbevægelsen ikke længere kan enes om at føre solidarisk lønpolitik.
FOA har op til forårets kommende overenskomstforhandlinger foreslået, at der vises solidaritet på tre fronter.
-
17.11.10
Antallet af unge arbejdsløse er eksploderet de seneste to år. I 2008 var godt 16.000 unge arbejdsløse eller i aktivering. I år er tallet steget til næsten 39.000. Skab praktikpladser og jobs til de unge, siger LO’s ungdomskonsulent Morten Skov Christiansen.
Arbejdsløsheden blandt unge i alderen 16-29 er eksploderet de sidste to år. I september 2008 var 16.072 unge i aldersgruppen arbejdsløse eller i aktivering. Dét tal var i september 2010 steget til hele 38.867.
-
16.11.10
Odder kommune har med succes gennemført besparelser, hvor personalet har været tilfreds. Opskriften er at vurdere, hvilke fagpersoner, der bedst kan varetage opgaverne. Kommunen sparer penge, og de ældre er tilfredse med plejen.
-
15.11.10
Naturelskere, børnefamilier og turister kan se frem til tre nye natur-udflugtsmål, når Farvandsvæsenet i dag overdrager Nr. Lyngvig Fyr ved Hvide Sande, Lodbjerg Fyr i Thy samt Hyllekrog Fyr på Lolland til Skov- og Naturstyrelsen. De tre fyrtårne vil blive indrettet til naturformidling i tæt samarbejde med de lokale kommuner og andre interessenter.
-
15.11.10
Kun fem procent af sundhedsudgifterne på 150 milliarder bliver brugt til at forebygge sygdomme, selvom lægefaglige eksperter mener, at en øget satsning på netop forebyggelse fremmer lighed i sundhed.
Folkesygdommen som kræft, diabetes, hjerte-kar-sygdomme, KOL og gigt rammer i langt højere grad mennesker på bunden af den sociale rangstige end velhavende og højtuddannede.
-
12.11.10
Region Syddanmark har nu for første gang gennemført medarbejdertilfredshedsundersøgelse for alle regionens medarbejdere. Knap ni af ti er overordnet set tilfredse med deres job, og det er en lille stigning i forhold til tidligere målinger.
Hvor tilfreds er du med dit job som helhed, alt taget i betragtning? Min nærmeste leder er en god leder? Jeg har gode muligheder for at udvikle mig?
-
12.11.10
Det offentlige betaler de fleste regninger til tiden. Det viser en gennemgang af over 150.000 fakturaer fra stat, regioner og kommuner. Det fremgår af rapporten ”Sikring af rettidig betaling”, der kortlægger betalingsmønsteret for fakturaer fra 15 statslige institutioner, 2 regioner og 4 kommuner.
-
11.11.10
Danskere har udviklet et leje til MR-scannere, der kan halvere tidsforbruget på scanningsundersøgelser af kræft. Samtidig giver det en billedkvalitet, der er op til tre gange så god som den, vi kender i dag.
”Det er en lille revolution inden for MR-scanning. Med en simpel og billig løsning kan vi nu forbedre diagnostikken af kræft,” siger Erik Morre Pedersen, overlæge på Radiologisk Afdeling på Århus Universitetshospital.
-
11.11.10
Efter 13 år på gaden, i de gule jakker, så er Natteravnene nu blevet optaget i Det Kriminalpræventive Råd, som i 2011 bl.a. har en målrettet indsats mod ungdomskriminalitet på dagsordenen.
-
11.11.10
OAO-sekretariatet gennemgår de punkter i finanslov aftalen, som har direkte konsekvenser for de offentlige ansatte og for finansieringen af den offentlige sektor.
Se OAO's gennemgang her
-
11.11.10
Kvaliteten af velfærden på skoler, inden for ældreplejen, på sygehuse og i børnehaver er ifølge et markant flertal af den danske befolkning faldet. Det viser en ny rundspørge, som Gallup har foretaget for FOA.
-
10.11.10
Venturebranchen ser gode perspektiver i finanslovens vækstpakke. Behovet for mere vækst er åbenlyst, stort og akut. Potentialet i den risikovillige kapital er tusindvis af nye højværdijobs.
-
09.11.10
Miljøminister Karen Ellemann (V) har som led i drøftelserne om finansloven for 2011 indgået en aftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti, som løfter miljø- og naturbeskyttelsen med 143 millioner kroner i årene 2011-2013. Aftalen styrker indsatsen for at forbedre vilkårene for miljøet samtidig med, at den vil føre til mærkbare forbedringer for danskerne i dagligdagen.
-
09.11.10
En vækstpakke, flere unge i uddannelse, ny kræftplan og en målrettet indsats mod ghettoisering er klare prioriteter i aftalen om finansloven for 2011 mellem regeringen, Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne.
-
09.11.10
Landets første og førende juridiske rådgivning på Internet, familieadvokaten.dk, må selv afgøre, om den vil give sig selv et diplom med en fornem titel.
Når en cd med musik bliver solgt i et oplag på 30.000 eksemplarer, udløser det en platinplade.
-
09.11.10
Kræftens Bekæmpelse er glade for den nye kræftplan, som netop er offentliggjort. Men vi er kede af, at manga af de gode initiativer er skudt til hjørnespark ved at pengene først er afsat fra 2012 eller senere. Her følger udtalelser fra Kræftens Bekæmpelses direktør, Leif Vestergaard Pedersen.
Udtalelse fra Kræftens Bekæmpelses direktør, Leif Vestergaard Pedersen om den netop indgåede aftale om Kræftplan III:
-
08.11.10
Et produktionsværksted for udviklingshæmmede, hvor brugerne selv bestemmer, hvilke produkter de vil udvikle, og hvilke aktiviteter værkstedet skal sætte i gang. En ældrepleje, der er vendt på hovedet, så de ældre nu selv mestrer deres eget liv.
-
Regeringen (V og K), Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne har i dag indgået aftale om at styrke indsatsen mod socialt bedrageri. Med 29 initiativer bliver der sat bredt ind for at bekæmpe, at folk snyder og modtager offentlige velfærdsydelser, de ikke er berettiget til.
-
08.11.10
En smartphone, der giver autister mulighed for at deltage i skoleundervisningen på lige fod med deres jævnaldrende. Et online selvhjælpsprogram, der bekæmper angst og fobi. En intelligent skraldespand, der komprimerer affaldet og med lys og lyd gør det sjovt at ramme spanden.
-
08.11.10
Udviklingshæmmede skal have mulighed for at løse flere opgaver i de danske skove. Det mener miljøminister Karen Ellemann (V). Erfaringerne fra igangværende projekter viser nemlig, at den såkaldte skovhjælperordning, hvor de udviklingshæmmede kommer ud i naturen, gør en forskel – både for skoven, dens gæster og de voksne udviklingshæmmede.
-
05.11.10
Personalestyrelsens har i dag offentliggjort debatoplægget "Behov for nytænkning", hvor de præsenterer styrelsens vigtigste pejlemærker forud for de kommende offentlige overenskomstforhandlinger på statens område. Forhandlingerne begynder i december.
Personalestyrelsens vigtigste pejlemærker er:
-
05.11.10
Regeringen, Danske Regioner og KL kan i dag offentliggøre kommissoriet for en ny fællesoffentlig digitaliseringsstrategi for 2011-2015.
Stat, regioner og kommuner har siden 2001 arbejdet målrettet med at udnytte it og teknologi til at skabe en mere moderne og effektiv offentlig sektor. Det tætte samarbejde på tværs af stat, kommuner og regioner har betydet, at Danmark i dag har en offentlig digital infrastruktur i verdensklasse.
-
05.11.10
Kommunerne har vedtaget budgetterne for 2011, og den foreløbige opgørelse viser, at budgetterne lever op til økonomiaftalen med regeringen.
Den foreløbige opgørelse af budgetterne for 2011 viser, at kommunerne har budgetteret med serviceudgifter på i alt 232,2 mia. kr., hvilket er ca. 1 mia. kr. under det aftalte niveau.
-
05.11.10
Sygemeldte skal kun have aktive tilbud, hvis det hjælper dem til at vende hurtigere tilbage til arbejdsmarkedet. Det skal være slut med at sende syge i nytteløse tilbud. Syge skal i stedet tilbydes en indsats, der er tilpasset den enkelte og har fokus på, at de vender tilbage til arbejdsmarkedet.
-
04.11.10
Dansk Erhverv (DE) opfordrer de offentlige arbejdsgivere til at forhandle de offentligt ansattes løn ned ved de kommende overenskomstforhandlinger. Færre ansatte, der tjener mindre, skal være med til at betale regningen for den økonomiske krise. Men DE er totalt gal på den, mener FOA.
-
04.11.10
Det er en årligt tilbagevendende begivenhed, at den kommunale stramme økonomi medfører lukninger og nedskæringer på folkebibliotekerne.
Samtidigt udfylder bibliotekerne en unik rolle, som det største ikke-kommercielle mødested for folkeoplysning og kultur – på tværs af aldre og klasseskel.
-
04.11.10
Sammen med bl.a. sundhedsminister Bertel Haarder, den odenseanske rådmand for ældre- og handicapområdet Jane Jegind samt mere end 50 virksomheder og offentlige organisationer deltog direktøren for den fynske virksomhed Medisat Kurt Christensen i slutningen af oktober måned i en Sundhedskaravane til Silicon Valley i USA.
-
03.11.10
- Med etableringen af investeringspuljen Vestdansk Vækstkapital på 150 mio. kr., styrker vi vestdanske virksomheders adgang til finansiering af perspektivrige projekter, siger Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen.
-
02.11.10
Nye arbejdsmiljøregler er netop trådt i kraft. Det betyder, at landets virksomheder får et mere fleksibelt ledelsesværktøj, hvor stive strukturer om mødefrekvens og organisering er væk.
Arbejdet kan i stedet struktureres, så det passer bedre til den enkelte virksomheds behov. ISS har som en af de allerførste virksomheder haft en gruppe medarbejdere gennem den nye uddannelse hos rådgivningsvirksomheden ALECTIA.
-
02.11.10
Der er indgået en samlet aftale om udmøntning af satspuljen for 2011. Alle Folketingets partier undtagen Enhedslisten står bag aftalen.
Med aftalen er satspuljepartierne enige om at anvende ½ mia. kr. i 2011 til at forbedre vilkårene for svage grupper samt personer på overførselsindkomster. I perioden 2011-2014 udmøntes i alt knap 1,8 mia. kr., jf. tabel 1.
-
01.11.10
”Jeg føler det som en ild, der hele tiden løber efter mig – og når jeg, tror ilden er slukket, så dukker den altid op igen”. Sådan siger Pia Nordstrøm fra Børnehaven Bella. Hun er en af de fem offentlige ledere, DR2 nu følger i programserien MISSION LEDELSE. I de øvrige programmer følges andre regionale, statslige og kommune ledere.
-
01.11.10
Ledige, der har skrevet under på en kontrakt om et job, skal ikke længere sende jobansøgninger, indkaldes til samtaler eller deltage i aktivering. Det samme gælder ledige, som snart skal på efterløn eller barsel.
Det er den første melding fra beskæftigelsesminister Inger Støjberg, efter at hun har modtaget bruttokataloget med alle forslagene fra ”Væk med bøvlet, Inger”.
-
29.10.10
Fredensborg Kommune har indsendt nye oplysninger, som betyder, at kommunen ikke har overtrådt EU’s Udbudsdirektiv ved at indgå kontrakt med KMD om levering af it-systemet Opus.
I juni skønnede Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, at kontrakterne, som de tidligere kommuner Fredensborg-Humlebæk Kommune og Karlebo Kommune havde indgået i 2003, var indgået i strid med Udbudsdirektivet, idet værdien af kontrakterne blev skønnet til at overstige tærskelværdien for EU-udbud.
-
28.10.10
De otte partier bag det nye satspuljeforlig har decideret snydt landets handicaphjælpere, mener FOA.
For to år siden aftalte satspuljepartierne, at handicaphjælperne skulle sidestilles med ufaglært social- og sundhedspersonale. Men resultatet er i dag, to år efter, at handicaphjælperne nu får forringet arbejdsvilkårene - og i Kolding kommune har kommunen netop stjålet handicaphjælpernes sjette ferieuge og flere tillæg med grønt lys fra socialministeren.
-
27.10.10
Hvor stor en værdi har det, at en by får liv og glade borgere – sådan i kroner og ører?
Det vil miljøminister Karen Ellemann (V) nu have regnet på i et fælles projekt med Århus Kommune, By & Havn og Kildebjerg Ry A/S. Projektet har fået navnet ”Byliv der betaler sig”.
-
27.10.10
Vestas meddelte tirsdag morgen, at firmaets fabrik i Nakskov lukkes. Lolland Kommune er klar til at gøre sin del, men kommunen er ikke i stand til at løfte opgaven alene. Der er behov for en bred og massiv indsats fra Beskæftigelsesregion, stat og kommune, hvis Vestlollands fremtid skal sikres.
-
26.10.10
Ny gigant-undersøgelse af danske og europæiske børns internetvaner viser, at brugerne bliver yngre og yngre, og at den nemme adgang til nettet gør, at mange børn har negative oplevelser med online aktiviteter. Dybere analyser skal vise, om og hvordan børnene påvirkes af deres online oplevelser - og hvordan de håndterer dem.
-
26.10.10
Institut for Menneskerettigheder (IMR) udskriver nu for syvende gang konkurrencen om den prestigefyldte og eftertragtede MIAPRIS – for Mangfoldighed i Arbejdslivet. Dermed får danske virksomheder igen mulighed for at dyste om titlen som Danmarks mest mangfoldige arbejdsplads.
-
26.10.10
Temadrøftelse om socialområdets fremtid i regionsrådet i dag. Nøgleordet er dialog med kommunerne. Dialog om den fælles opgave med at sikre de rette tilbud til borgerne.
-
25.10.10
Virksomheden Råd & Dåd skaber meningsfyldte job for mennesker, som af den ene eller anden grund ikke kan klare ”ræset” på arbejdsmarkedet. Derfor giver Dansk Handicap Forbund virksomheden en pris på forbundets kongres, som finder sted i dagene 21. – 24. oktober 2010
-
25.10.10
Op imod 180.000 danskere er hvert år sygemeldt i mere end fire uger. Når sygdomsforløbet er overstået, har de i gennemsnit været væk fra arbejdsmarkedet i næsten et halvt år.
Alt i alt svarer det til, at 54.000 danskere hver eneste dag året rundt ikke er på arbejdsmarkedet på grund af en længere sygemelding, viser nye tal fra Beskæftigelsesministeriet.
-
18.10.10
Kun en ud af 10 gør-det-selv-folk tænker over sundhed og miljø, når de eksempelvis laver køkken eller maler børneværelset. For de fleste er det nemlig vigtigere, at varen er billig, end at den ikke er til skade for miljøet eller sundheden. Derfor lancerer miljøminister Karen Ellemann en ny kampagne, der skal få danskerne i arbejdstøjet og prioritere sundhed og miljø.
-
18.10.10
De fem danske regioner, Servicestyrelsen samt en række kommuner og private virksomheder går sammen om en fælles indsats for at sætte ekstra skub i det offentlig-private samarbejde på velfærdsområdet.
-
15.10.10
Regionerne har nu fremlagt deres budgetter for 2011. De holder sig inde for den aftalte ramme med regeringen, men ikke uden store besparelser i flere af regionerne.
I det følgende gennemgår vi kort budgetterne i hver enkelt region. I hvert afsnit er henvisninger (link) til flere oplysninger fra regionerne.
-
15.10.10
Færre pædagoger og pædagogmedhjælpere, flere lukkeuger, rengøring hos ældre én gang om måneden, og færre medarbejdere til de administrative opgaver. Sådan bliver virkeligheden i landets kommuner til næste år. Det viser en gennemgang af alle de kommunale budgetter, som OAO har foretaget.
-
15.10.10
Udvidede muligheder for at planlægge i yderområderne skal styrke initiativ og virkelyst – og dermed fremme balancen i Danmark.
Det er hovedsigtet med det lovforslag til ændring af planloven, som miljøminister Karen Ellemann i dag sender i høring:
-
15.10.10
OAO har gennemgået kommuners budgetforlig for 2011. Gennemgangen viser, at kommunerne samlet skal finde besparelser for over 5 mia.kr. i 2011
OAO's gennemgang af de kommunale budgetter for 2011 viser, at der samlet vil være besparelser på over 5 mia. kr. i budget 2011.
Der er stor variation mellem kommunerne, både i omfang og fordeling af besparelserne. I langt de fleste kommuner (over 90) er der dog tale om besparelser på alle de store serviceområder.
-
15.10.10
Kommunerne har vedtaget budgetterne for 2011. Resultatet er, at kommunerne budgetterer med skattestigninger på 330 mio. kr.
Samlet stiger de kommunale skatter med 330 mio. kr. i 2011, hvilket er 30 mio. kr. mere end den aftalte ramme mellem regeringen og KL. Det samlede kommunale skatteprovenu fra indkomstskat, grundskyld og dækningsafgift på erhvervsejendomme forventes at udgøre 225 mia. kr. i 2011.
-
15.10.10
Fire danske fonde har igangsat et projekt, som har fokus på at skabe ligeværdig adgang for alle til historiske bykerner. Realdania, Bevica Fonden, Arbejdsmarkedets Feriefond og Vanførefonden, som alle har tilgængelighed på dagsordenen, samarbejder med Viborg Kommune om projektet, som skal give gode adgangsmuligheder for alle til de ofte vanskeligt tilgængelige historiske dele af de danske byer. Den historiske del af Viborg skal fungere som eksempel for andre både danske og europæiske byer.
-
14.10.10
TrickleStar annoncerer, at de har åbnet et kontor i København for at accelerere deres salg i Europa. Danmark er verdens førende inden for energibesparelser og alternativ energi og er ligeledes i front med at hjælpe og undervise den almindelige forbruger med at spare energi og dermed reducere deres CO2 udslip.
TrickleStar er verdens førende med deres unikke energispare produkter. Ligeledes er TrickleStar i front, med at gøre hele deres forretning ”grøn”, som bl.a. inkluderer:
-
14.10.10
De svageste kontanthjælpsmodtagere står stadig uden job, efter at de har været i virksomhedspraktik eller på kurser. Beskæftigelsesindsatsen virker ikke efter hensigten, viser en undersøgelse, som AKF har foretaget for Rigsrevisionen.
-
13.10.10
En dansk ingeniør har i dag ved EU-domstolen fået medhold i, at den hidtidige fortolkning af retten til fratrædelsesgodtgørelse, er i strid med EU-retten. Dommen glæder FOA, der nu vil rejse stribevis af sager, der formentlig skal tælles i tusinder.
-
13.10.10
Toftlundvirksomheden SunSil A/S har sat et nyt solenergi-projekt i gang. Projektet skal sikre ny vækst i Syddanmark.
Et helt nyt solcelle-projekt er i gang. Virksomheden SunSil A/S i Toftlund, Tønder Kommune, er ved at udvikle et helt nyt produkt - et særligt solcellemodul, der udnytter solens energi helt optimalt uden spild af energi. Produktet er unikt - også på det globale marked.
-
13.10.10
På et samråd i Folketingets miljøudvalg i dag har miljøministeren tilkendegivet at regeringen nu vil være med til at sænke grænseværdierne for klor i svømmebade, og at der både skal gøres en indsats overfor nye og eksisterende bade. Det sker efter stort pres fra SF’s Pia Olsen Dyhr der havde indkaldt samrådet.
-
12.10.10
De fleste jobcentre har faste rutiner, tværfaglige teams og kvalitetstjek, når de tildeler førtidspension og fleksjob. Nogle af dem, der siger ja til relativt mange førtidspensioner og fleksjob, halter dog bagefter med kvalitetskontrollen, viser en ny analyse fra AKF.
-
12.10.10
I anledning af Afasidagen 2010 igangsatte HjerneSagens protektor H.K.H. Kronprinsesse Mary i dag en landsdækkende kampagne, der under temaet ”Giv tid”, skal skabe forståelse for afasiramtes kommunikationshandicap.
Det skønnes, at omkring 25.000 danskere lider af afasi, dvs. sprog- og taleproblemer pga. en hjerneskade. Hvert år er der yderligere 3.000 apopleksiramte, som får afasi – svarende til en tredjedel af alle, der årligt rammes af en blodprop i hjernen eller en hjerneblødning.
-
12.10.10
Den 11. oktober er der blevet varslet fyringer og omrokeringer på Hillerød Hospital.
Personalet er nu blevet orienteret om de personalemæssige konsekvenser af regionsrådets beslutning om hospitalets budget for 2011:
* 212 fuldtidsstillinger/årsværk er blevet nedlagt og heraf er der 130 medarbejdere, der har fået meddelelse om påtænkt afskedigelse.
-
12.10.10
”Både de ledige og hele samfundet har gavn af, at beskæftigelsesindsatsen og aktiveringen af alle ledige ligger i kommunerne. For kommunerne har en meget stor interesse i at hjælpe de ledige i job hurtigst muligt”, siger formanden for KL’s Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg Erik Nielsen.
KL afviser derfor LO og DA, der vil have ansvaret for aktiveringen af de ledige fjernet fra kommunerne.
-
11.10.10
Odense Kommune har optimeret betingelserne for at opføre et Musik- og Teaterhus i byens centrum og gjort det mere økonomisk og driftsmæssigt interessant for både brugere, driftsoperatører og investorer. Udvalgte samarbejdspartnere inviteres til indledende dialogmøder, der skal afklare de mest markedsgunstige vilkår for projektet.
-
11.10.10
Det er basispersonalet på landets sygehuse, der i stort tal må betale prisen for fyringsbølgen landet over. Fyringsbølgen i første halvår af 2010 betød, at der i alt er blevet nedlagt 820 social- og sundhedsstillinger i regionerne. Dette tal bliver nu markant større, når fratrædelserne som følge af de øjeblikkelige budgetnedskæringer gennemføres de kommende uger.
-
11.10.10
I staten, kommunerne og regionerne gøres aktuelt en stor indsats for at tilpasse økonomien, så de aftalte rammer overholdes næste år. Den offentlige budgetlægning for 2011 ser ud til at være i god gænge og på linje med det forudsatte i genopretningsaftalen.
Med genopretningsaftalen er styringen af de offentlige udgifter samtidig styrket. En større del af bloktilskuddet til kommunerne gøres betinget af aftaleoverholdelse – både i forhold til budgetter og regnskaber.
-
11.10.10
Regeringen, kommunerne og arbejdsmarkedets parter indgik i sidste uge en firepartsaftale, der skal styrke indvandrere og efterkommeres (herefter nydanskere) integration på arbejdsmarkedet og bidrage til den økonomiske vækst i Danmark.
Firepartsaftalens indeholder følgende initiativer:
• Et praktisk integrationsprojekt, der skal gøre nydanske unge bedre rustet til at påbegynde og gennemføre en uddannelse.
-
11.10.10
Hvert andet FOA-medlem i behandlingspsykiatrien og hvert tredje FOA-medlem på plejecentrene har været udsat for vold i løbet af det sidste år. Vold er årsag til næsten en tredjedel ekstra sygefravær, viser en ny undersøgelse fra FOA.
-
11.10.10
Statsministeren varslede i sin åbningstale, at skoledagen for de mindste skal udvides til seks timer. Det forslag er ikke groet i BUPL’s have. Men kommer det, vil vi søge indflydelse.
"Vi er stolte af det fritidspædagogiske arbejde, der udføres hver dag i SFO’er, fritidshjem og klubber. Det skal vi værne om," siger BUPL's formand Henning Pedersen.
-
09.10.10
Ni ud af ti ledere på danske arbejdspladser vurderer, at samarbejdet med tillidsrepræsentanten er præget af gensidig tillid. Alligevel bliver seks ud af ti tillidsrepræsentanter ikke inddraget i afgørende beslutninger.
Det daglige samarbejde på arbejdspladserne mellem tillidsrepræsentant og ledelse er langt de fleste steder præget af gensidig tillid. Det mener i hvert fald lederne, der også i udpræget grad (75 pct.) er tilfredse med deres tillidsrepræsentant.
-
09.10.10
60 tillidsrepræsentanter valgt i FOA Nordsjælland var i går samlet for at drøfte den bekymrende økonomiske situation i regionen og kommunerne. Herfra kommer denne udtalelse:
”Vi står midt i besparelser og har udsigt til endnu flere og konsekvenserne af massefyringer og massive nedskæringer gør, at vi ser service og velfærd over for borgerne ikke bare blive forringet – men nærmest forsvinde ind til et niveau, som vi ikke mener, at borgerne i Nordsjælland kan være tjent med.
-
08.10.10
FOA er rystet over, at Region Midt har klattet over en kvart mia. kr. væk i forbindelse med sygehusbyggeri. Penge, som nu skal hentes hjem ved besparelser på sygehuspersonalet.
”Det er da toppen af uansvarlighed”, siger Dennis Kristensen, formand for FOA, og fortsætter: ”Er der noget sygehusvæsenet ikke har brug for, så er det, at politikere ikke kan finde ud af at styre byggeprojekter.”
-
08.10.10
Sidste år i januar satte Arbejdsmarkedsstyrelsen et forsøg i gang med at give sygemeldte en meget aktiv indsats i form af hyppige samtaler og aktive tilbud.
Indsatsen i de udvalgte kommuner har resulteret i, at flere sygemeldte er vendt delvist tilbage til arbejdsmarkedet med en delvis raskmelding. Til gengæld har indsatsen ikke resulteret i, at sygemeldte samlet set bliver hurtigere i stand til at forsørge sig selv. Det viser en evaluering af forsøget.
-
06.10.10
Hold ekstra øje, når børn bruger fingermaling, og gå ikke ud fra, at gyngehesten af træ nødvendigvis er sundere end plastspanden til sandkassen.
-
05.10.10
”Det er med stor interesse, jeg ser, at regeringen til næste år kommer med en plan for, hvordan vi gør hverdagen mindre besværlig for de offentligt ansatte”, siger KL’s formand Jan Trøjborg i en kommentar til statsministerens tale ved Folketingets åbning.
-
05.10.10
Statsminister Lars Løkke Rasmussens åbningstale er et trist eksempel på, at Danmark har en regering, der halser efter de udfordringer, som landet står overfor. Det mener LO.
-
05.10.10
Miljøminister Karen Ellemann (V) har nedsat et nyt Forum for Bæredygtige Indkøb. Det nye forum skal arbejde for at fremme det miljøbevidste og ansvarlige indkøb af varer og tjenesteydelser hos professionelle indkøbere – både i offentlige og private virksomheder.
-
04.10.10
Den 7. oktober arrangerer KEA – Københavns Erhvervsakademi den atypiske uddannelsesevent KEA connect, der forbinder studerende og erhvervsliv gennem en kæmpe fest på VEGA.
-
04.10.10
En ny undersøgelse af førtidspensionister i socialøkonomiske virksomheder viser, at førtidspensionister gerne vil arbejde og har gode muligheder for det i socialøkonomiske virksomheder, der på den ene side tager særlige individuelle hensyn, men som samtidig skaber helt almindelige arbejdspladser.
-
04.10.10
Miljøminister Karen Ellemann sender i dag regeringens forslag til vand- og naturplaner i offentlig høring. Dermed får alle mulighed for at kommentere Danmarks største indsats for at forbedre natur og miljø.
-
04.10.10
Det bliver Logica, der skal levere det nye laboratorieinformationssystem (LIMS) til sygehusene i både Region Syddanmark og Region Sjælland.
-
01.10.10
Kommuner bryder reglerne for kontrolbud ved udbud af entreprenøropgaver. Dermed udsætter de private virksomheder for ulige konkurrence.
-
01.10.10
Mandag den 4. oktober 2010 går P4 København og TV2/ Lorry i luften med en fælles journalistisk serie om, hvor lidt indflydelse borgerne har på politikernes beslutninger.
-
01.10.10
Dermed er den allerførste modtager af Sundhedsbrugerrådets Patienternes Pris fundet. Det skete i selskab med 36 andre kandidater fra hele regionen, men pilen pegede på Skagen.
-
30.09.10
Region Hovedstaden har efter ansøgning udpeget ti Global Excellence hospitals- og universitetsenheder tilknyttet Københavns Universitet. Hver enhed belønnes med 1,5 mio. kroner fra udviklingsprogrammet "Global Excellence - i Sundhed".
Et bedømmelsesudvalg med deltagelse af internationale eksperter inden for sundhedsforskning har udvalgt de ti vindere.
-
30.09.10
Det første hold af sygeplejersker uddannet til akutområdet er netop blevet færdige. Samtidig er Region Nordjylland klar med en helt ny basisuddannelse i akut sygepleje til en langt bredere målgruppe i de kommende akutmodtagelser.
Region Nordjylland er i foråret 2011 klar med en helt ny basisuddannelse til personale, der skal arbejde i fremtidens fælles akutmodtagelser. Basisuddannelsen udbydes i samarbejde med UCN (Univercity College Nordjylland) og Simulationscentret på Aalborg Sygehus.
-
29.09.10
Borgmesteren vil af med Suzanne Aaholm uden at betale, hvad det koster,” siger formanden for de offentlige chefer i DJØF, Per Hansen, om fyringen af kommunaldirektør.
I en artikel på Danskekommuner.dk gøres Frederiksberg kommunes borgmester, Jørgen Glenthøj, til talsmand for, at det ikke var samarbejdsproblemer, men pligtforsømmelser i en større sag om omorganisering af forvaltningen, der førte til fyringen af kommunaldirektør Suzanne Aaholm.
-
28.09.10
Psykiater Peter Kramp har i dag offentliggjort en rapport om samarbejdet mellem Kriminalforsorgen og retspsykiatrien. Danske Regioner har læst rapporten og genkender ikke det billede som forfatteren tegner af forholdene i retspsykiatrien
I en ny rapport af psykiateren Peter Kramp rejses kritik af samarbejdet mellem regionerne og Kriminalforsorgen. Danske Regioner har mødtes med Kriminalforsorgen, og de står i lighed med regionerne heller ikke bag om rapportens anklager om manglende behandlingskvalitet.
-
27.09.10
Mandag morgen får de første ansatte på Psykiatrisk Center Sct. Hans i Roskilde deres fyresedler, når i alt 146 fuldtidsstillinger i den kommende uge skal nedlægges.
"Det er en meget trist uge for psykiatrien, vi går ind i. Det bliver de allersvageste danskere, der kommer til at betale en regning, der er meget større end hvad region og statskasse sparer her på kort sigt, ved at nedlægge 146 stillinger" siger sektorformand for FOAs Social- og sundhedssektor Karen Stæhr.
-
26.09.10
Landsforeningen SIND, der siden 1960 bl.a. har hjulpet sindslidende og deres pårørende med dialog, juridisk bistand og rådgivning, oplever i disse måneder markant vækst i både antallet og tyngden af henvendelser til foreningen.
”Flere henvender sig med større problemer end tidligere år. Problemerne accelererer”, konstaterede foreningen ved weekendens landsmøde i Nyborg.Trods fejring af Landsforeningens 50 års jubilæum var Landsmødet præget af bekymrede diskussioner: Forholdene for medarbejdere, pårørende og sindslidende inden for psykiatrien er under hastig forandring til det værre.
”Ændringen er markant sammenlignet med 2009. Der er nu fuldt blus på de sikkerhedsventiler i samfundet, som supplerer tilbuddene fra regioner og kommuner. Fx er søgningen til SINDs telefonrådgivning for pårørende steget med 47 pct. Antallet af henvendelser om problemer med afhængighed af medicin til SINDs Benzo-rådgivning ligger ca. 25 pct. over sidste års niveau. Tendensen er den samme på foreningens øvrige områder, herunder de juridiske bisiddere”, oplyser den genvalgte landsformand for SIND, Knud Kristensen.
Væksten er opstået inden, at hospitalernes seneste besparelser og afskedigelser er trådt i kraft. Årsagerne til stigningen er bl.a. at hospitalerne reducerer kvaliteten af behandlingen og udskriver patienter hurtigere end tidligere til forringede lokale tilbud. Dertil kommer, at flere sindslidende kommer ind under retspsykiatrien og at patienter med nyopdagede diagnoser for sjældent får tilstrækkelig hjælp i tide.
Knud Kristensen opfordrer politikerne til hurtigst muligt at handle langsigtet på tværs af ideologier. De kommende år vil byde på mere massive problemer inden for psykiatrien. Uanset partifarven på Danmarks næste regering bliver sindslidelser en uundgåelig og væsentlig prioritet.
”Udtrykket ’hvad der er sparet, er tjent’ gælder absolut ikke inden for psykiatrien. Tværtimod. De kortsigtede besparelser grundlægger endnu større problemer i fremtiden, som bliver svære at genoprette. Netop nu betyder neddroslingen af forebyggelse, af tidlig indsats og af aktivering,
at mange mennesker og familier bevæger sig ind i en dårligere tilværelse, hvorfra der ikke er mange veje tilbage”, siger Knud Kristensen.
-
26.09.10
63 procent af LO's medlemmer er parate til at arbejde mere, hvis det betyder, at forringelser i velfærden kan undgås.
Når valget står mellem ringere velfærd eller mere arbejde, så er der ingen tvivl om, hvad LO's medlemmer foretrækker.
Således siger 63 pct. af LO's medlemmer, at de selv kunne tænke sig at arbejde en time mere om ugen, hvis det betyder, at besparelser i velfærden kan undgås.
-
24.09.10
Risikobaseret tilsyn, bagatelgrænse og dialog med virksomhederne – det er hovedelementerne i en ny strategi for arbejdsmiljøindsatsen frem til 2020, som beskæftigelsesminister Inger Støjberg offentliggør i dag.
-
24.09.10
Der er både skidt og kanel i regeringens arbejdsmiljøstrategi frem til 2020. LO mener, det er helt uacceptabelt, at regeringen nu dropper sit mål om, at alle virksomheder skal have besøg af Arbejdstilsynet.
– Der er gode og brugbare elementer i udspillet, men det lider også af en række vitale mangler, bl.a. når det gælder Arbejdstilsynets kontrolindsats, siger LO-sekretær Ejner K. Holst i en kommentar til regeringens nye nationale strategi for arbejdsmiljøindsats frem til 2020.
-
24.09.10
Danske virksomheder eksporterer for 18 mia. kr. i velfærdsteknologi årligt. Et nyt partnerskab skal få eksporten til at stige markant.
-
24.09.10
Regionerne tager medansvar for genopretningen af den danske økonomi og har vedtaget budgetter, hvor udgifterne til sundhedsvæsenet holder sig inden for økonomiaftalen
-
23.09.10
Liberal Alliance har i dag præsenteret sit hold af spidskandidater til det kommende folketingsvalg.
-
23.09.10
Halvdelen af forældrene i ny undersøgelse overvejer at sætte børnene i en dyrere privat institution, hvis kommunale besparelser forringer deres nuværende tilbud. Knapt hver tredje forælder er parat til at give 500 kroner mere for en institutionsplads med mere personale.
Hveranden forælder til børn i institution vil overveje at skifte til en privat daginstitution, hvis besparelser betyder en dårligere kvalitet af børnenes nuværende tilbud.
-
23.09.10
Ny hvidbog viser, at statens arbejdspladser står over for store udfordringer de kommende år: Offentlige underskud, voksende gæld, andelen af erhvervsaktive falder, og medarbejdere og ledere ønsker markante ændringer af lønsystemet.
-
23.09.10
Økonomi- og erhvervsministeren kom i dag på SKI’s konference OPexpo 2010 med et udfald mod en trediedel af landets kommunaldirektører, som i en undersøgelse i ugebrevet A4 i sidste uge udtrykte skepsis overfor værdien af offentligt-privat samarbejde, og han foreslår ligefrem, at de formastelige bør fyres.
-
22.09.10
Her på medieplatformen er der helt nye muligheder for kommunikation mellem aktører i og omkring hele den offentlige sektor. Fremover kan kommuner, regioner, ministerier, styrelser, organisationer, leverandører og alle andre med interesse i den offentlige sektor selv publicere deres budskaber. På en platform, der er gratis for læserne, og i øvrigt også omfatter en uafhængig redaktion.
-
22.09.10
– ny guide skal hjælpe virksomhederne
Hver fjerde sygemelding skyldes en psykisk lidelse, hvoraf stress og depression er langt de hyppigste. Nu er der hjælp på vej til virksomheder, når medarbejdere bliver sygemeldt med en psykisk lidelse.
En ny guide giver råd til, hvordan ledere helt konkret kan hjælpe en medarbejder med en psykisk lidelse. Guiden tager også fat i myterne omkring psykisk lidelse og præsenterer fakta og konkret viden, der afliver myterne.
-
22.09.10
Politikerne fralægger sig ansvaret, når de bestiller rapporter fra eksterne konsulenter i stedet for at træffe beslutninger. Det mener FOAs formand.
-
22.09.10
Hjertecenter Varde lever ikke op til Sundhedsstyrelsens krav og kan dermed ikke indgå i et samarbejde med Region Syddanmark omkring hverken hjertekirurgi eller ballonudvidelser.
-
01.09.10
Lønstatistikkerne viser, at der er kommet flere offentligt ansatte, men graver man dybere i tallene, så ligner det ikke vækst i den offentlige velfærd og service. Tværtimod. Velfærden for de ældre er blevet forringet. Sådan lyder det fra FOA.
-
17.08.10
I samarbejde med Udvikling Odense og Væksthus Syddanmark indbyder IBM danske iværksættere til SmartCamp – en landsdækkende konkurrence der samler iværksættere, investorer og erfarne mentorer for i fællesskab at skabe løsninger til en mere intelligent verden.
-
17.07.10
Borgerne i Aalborg føler sig meget trygge i byen. Faktisk er de så trygge, at Aalborg i en EU-undersøgelse udnævnes til den tryggeste by i Europa.
I undersøgelsen blev borgerne i 75 europæiske byer blandt andet spurgt om, hvorvidt de stoler på folk, om de føler sig trygge i byen og i nabolaget.
-
13.07.10
Rådet af EU’s finansministre (ECOFIN) har i dag vedtaget EU-kommissionens henstilling til Danmark om at styrke de offentlige finanser.
Rådet henstiller, at Danmark:
* bringer underskuddet ned under 3 pct. af BNP snarest og senest i 2013
-
13.07.10
Miljøminister Karen Ellemann (V) har i dag sendt en ny handlingsplan for drikkevand i høring. Planen skal være med til at sikre, at danskerne fortsat har et rent godt drikkevand.
-
12.07.10
De danske rotter kan godt begynde at kravle i rotteskjul. Med miljøministerens nye rotteplan bliver jagten på de små skadedyr intensiveret og moderniseret i landets 98 kommuner. Blandt de mange nye tiltag er en 24-timers anmeldeordning online, bedre uddannelse af rottefængere og ændring af reglerne for rottetilsyn. Med de nye regler vil kommunerne få frigjort et to-cifret millionbeløb til at målrette indsatsen f.eks. dér, hvor rotteplagen er størst lokalt eller til forebyggelse af rotters resistens overfor gift.
-
12.07.10
Københavnske borgerrepræsentanter beskylder nu FOA for at få ledere i Københavns kommune fyret, når de påpeger uacceptable forhold blandt de ansatte. Rent politisk plattenslageri mener FOA.
-
09.07.10
Efter at en journalist søgte om aktindsigt, slettede Arbejdsdirektoratet dokumenter og tog ikke stilling til om journalisten havde ret til at få aktindsigt i dem. Det er meget kritisabelt, fastslår ombudsmanden i en ny udtalelse.
I juli 2007 bestilte Arbejdsdirektoratet en undersøgelse af virkningen af den såkaldte 300-timers-regel hos Det Nationale Forskningscenter for Velfærd (SFI). SFI nedsatte en følgegruppe med bl.a. to medarbejdere fra Arbejdsdirektoratet.
-
09.07.10
Vi er på vej ud i en helt urimelig situation, hvor ansatte i hjemmeeplejen over hele landet mistænkes for at svindle. Det må stoppe nu, mener FOA.
”Det kan ikke være rigtigt, at de ansatte i hjemmeplejen landet over skal udsættes for chikane på gader og stræder, når de i uniform bevæger sig rundt mellem klienterne."
-
09.07.10
To af Hillerød Hospitals leankonsulenter har skrevet en bog om, hvordan hospitalet anvender lean-metoden.
Lean siden 2004
Siden 2004 har leanmetoden været anvendt på Hillerød Hospital. Dengang var metoden meget omdiskuteret, men bekymringerne er blevet gjort til skamme. I en ny bog ’Lean på hospitalet i praksis’ giver leankonsulenter Thomas Bak-Bernth og Jesper Vinterberg deres bud på, hvordan leanmetoden kan anvendes til at effektivisere arbejdsgange og minimere spildtid på et hospital.
-
09.07.10
Der har i den seneste tid været eksempler i pressen på aktivering, som næppe bringer den ledige tættere på et job. Derfor vil beskæftigelsesministeren nu undersøge, hvordan aktiveringsindsatsen kan styrkes med fokus på job.
-
08.07.10
Den gode sommernyhed til eleverne på erhvervsuddannelserne er, at antallet af praktikpladser nu stiger markant.
Nye tal fra Undervisningsministeriet viser, at der i årets første fem måneder er sket en markant stigning i antallet af praktikpladser. Der er indgået 12.120 uddannelsesaftaler i perioden 1. januar til 31. maj 2010. Det er en stigning på 20 pct. i forhold til samme periode sidste år.
-
08.07.10
Der er brug for debat om afsløringerne af alvorlige svigt i den københavnske hjemmepleje på alle arbejdspladser indenfor ældreplejen. Den debat vil FOA gerne være med til at sætte i gang.
-
08.07.10
-
24.06.10
Debatten om, hvorvidt præstationsmålings-systemer kan højne kvaliteten af offentlige service-ydelser, har kørt i højt gear med bastante udsagn i flere år. Fx har det været et kerneargument for modstanderne, at det vil gå ud over de primære opgaver, hvis fx sygehuspersonale bruger tid og energi på bestemte skrivebordsmål frem for at tage sig af patienterne.
-
21.06.10
DI’s adm. direktør siden dannelsen af organisationen i 1992, Hans Skov Christensen, har meddelt DI’s formand Jesper Møller, at han ønsker at fratræde sin stilling.
-
16.06.10
En række offentlige myndigheder og private virksomheder, f.eks. Erhvervs- og byggestyrelsen, Kommunernes Landsforening, Dansk Byggeri og ISS, går nu sammen i en ny upolitisk forening, der skal sætte fokus på offentligt-privat samarbejde.
Foreningen har tiltrukket interesse fra et bredt felt af eksperter og aktører, der inkluderer interesseorganisationer, ministerier, kommuner, uddannelses-institutioner, leverandører og rådgivere.
-
07.06.10
”KMD vil naturligvis medvirke til at finde en fornuftig løsning, så kommunerne kan få de berørte KMD Opus aftaler lovliggjort. Vi har tidligere meldt ud til kommunerne, at vi er parate til at tage en dialog om de aftaler og kontrakter, hvis lovlighed de ikke er trygge ved. Det løfte står vi ved. Vi har ligesom kommunerne ingen interesse i, at man kan kritisere lovligheden af vores aftaler”, siger Karen Nielsen, direktør for salg og marketing i KMD.
-
07.06.10
Pressemeddelelse - 7. juni 2010
Konkurrencestyrelsen vurderer, at 29 kommuner har overtrådt EU’s udbudsdirektiv ved at indgå kontrakt med KMD om levering af it-systemet Opus uden at have gennemført et EU-udbud.
-
07.06.10
Regeringens Lønkommissions redegørelse viser sort på hvidt, at der er rigeligt med lønkroner i det offentlige.
I dag fremlægger regeringens Lønkommission sin rapport om lønforholdene på det offentlige arbejdsmarked. Hovedkonklusionerne er:
-
07.06.10
Dårligt psykisk arbejdsmiljø og dårlig ledelse tvinger hver tredje SOSU-ansat til at skifte job inden for et år. Det dokumenteres i en ny undersøgelse. FOA sender en kraftig opfordring til kommunal- og regionspolitikerne til at nærlæse undersøgelsen og tage ved lære af den.
-
07.06.10
Når Herning, Holbæk, Holstebro og Kolding skal have opført hver deres nye retsbygning, sker det i ét samlet OPP-projekt (offentligt privat partnerskab).
Slots- og Ejendomsstyrelsen har i samarbejde med Domstolsstyrelsen og de fire byretter gennemført et samlet udbud på bygningen af de fire byretter.
-
Fujitsu og Silkeborg Data har vundet afholdte EU-udbud om at levere it-systemer for hhv. økonomi og løn til sønderjyske Haderslev Kommune. Kommunen har dermed valgt at fortsætte med at bruge Fujitsus økonomiløsning, Prisme, med en udvidelse af funktionaliteterne.