Der er blevet færre om at løfte forsørgerbyrden

I 2011 var det kun 3,5 beskæftigede per person på offentlig ydelse.

Den forsørgerbyrde, som danskere på arbejdsmarkedet skal bære over for personer i den arbejdsdygtige alder på offentlig forsørgelse, er blevet tungere i de seneste år

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten mandag.

I 2008 var der 4,1 beskæftigede danskere om at forsørge en person mellem 15 og 64 år, der var på offentlig ydelse. I 2011 var der kun 3,5 beskæftigede om at løfte forsørgeropgaven.

Studerende og elever er ikke medregnet i gruppen af offentligt forsørgede.

Dermed står de beskæftigede danskere med en noget større forsørgerbyrde end naboerne i Sverige og Tyskland, viser en analyse fra Dansk Arbejdsgiverforening, DA.

Tallene får administrerende direktør i DA, Jørn Neergaard Larsen, til at efterlyse endnu flere reformer på arbejdsmarkedet.

- Politikerne må ikke tro, at de er færdige med at lave reformer. Vi er nødt til at få flere folk i den arbejdsdygtige alder til at arbejde, siger Jørn Neergaard Larsen til Jyllands-Posten.

Ifølge professor Torben M. Andersen, tidligere overvismand og formand for Velfærdskommissionen, vil de seneste års gennemførte reformer med tiden ændre på forsørgerbyrden.

- Mulighederne for at gå mere ned ad den vej er - om ikke udtømte - så i alle tilfælde noget sværere, hvis man vil fastholde grundelementerne i det danske velfærdssystem, siger Torben M. Andersen til avisen.

/ritzau/

 

Emneord: Forsørgerbyrde, Offentlig forsørgelse, Dansk Arbejdsgiverforening, Jørn Neergaard Larsen, Torben Andersen
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også