Der er brug for din støtte: Rekordmange familier søger julehjælp

Dansk Folkehjælp forventer en stigning på 20 procent i familier, der søger om julehjælp.

Julen er ikke kun hjerternes, men også forbrugernes fest. Men det er ikke alle familier, der kan følge med, når der skal fyldes op i godteposerne og under juletræet. Allerede nu melder hjælpeorganisationerne om rekordmange ansøgere til økonomisk hjælp, skriver Fagbladet 3F.

Du kan støtte julehjælpen hos Dansk Folkehjælp her og hos Mødrehjælpen her

- Det har svinget de seneste år, men i år har vi set en markant stigning i antallet af ansøgere allerede nu. Det bliver et rekordår, siger direktør i Mødrehjælpen, Mads Roke Clausen.


Hos Dansk Folkehjælp oplever man også en stigning. Sidste år søgte 13.000 familier om julehjælp. I år forventer de at modtage mindst 15.000 ansøgninger, fortæller generalsekretær, Klaus Nørlem.

- Læner vi os op af sidste års erfaringer, kommer vi til at se en stigning på op til 20 procent i antallet af ansøgninger.

Hos Dansk Folkehjælp har det stigende antal ansøgere om julehjælp tvunget organisationen til at stramme kriterierne. Sidste år kunne kun hver tredje ansøgning imødekommes, og i år bliver det endnu sværere at skaffe ressourcer nok til de mange trængte familier.

- Vi kan ikke længere håndtere stigningen. Det beløb vi samler ind til formålet stiger jo ikke desværre i takt med antallet af ansøgere, siger Klaus Nørlem til Fagbladet 3F.

Hos Mødrehjælpen kunne de sidste år uddele julehjælp til 37 procent af ansøgerne. De ændrer ikke kriterierne for at modtage julehjælp i år, men håber i stedet, at det lykkes at samle flere penge ind. Omkring halvdelen af julehjælpen består af private bidrag og projekttilskud.

- Der ligger en langt hårdere opgave i år for dem, der samler penge ind. Hvis det ikke lykkes, bliver vi nødt til at afvise nogen, der allerede er blevet godkendt til at få julehjælp. Det er brandærgeligt, siger Mads Roke Clausen.

Årsagen til den store stigning i antallet af familier, der søger julehjælp, er ikke entydig. Men ifølge socialforsker fra SFI, Lars Benjaminsen, kan det blandt andet være en efterve fra finanskrisen.

- Selvom det nu begynder at gå fremad, er der familier, hvor det ikke lykkedes at komme ind arbejdsmarkedet igen. Det sker en langvarig eksklusion af ressourcesvage familier, der ikke har råd til at betale de ekstraudgifter, der er forbundet med julen, siger han til Fagbladet 3F.

 

Emneord: Julehjælp, Dansk Folkehjælp, Mads Roke Clausen, Klaus Nørlem, Mødrehjælpen
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Læs også

 • 24.06.20 Velfærd
  Sundhedsplejersker forbedrer flygtningefamiliers integration

  Hvis flygtningefamilier bliver taget ved hånden i deres første tid i Danmark og får hjælp til at bygge bro til det danske samfund, bliver de nemmere en del af fællesskabet, viser analyse af stort projekt.

 • 15.06.20 Velfærd
  Tilsyn i daginstitutioner halter gevaldigt

  I knap hver tredje børnehave og vuggestue ses der slet ikke på børnene, når der laves tilsyn. I forvejen sker tilsynet i tre ud af fire institutioner kun én gang årligt eller sjældnere, viser undersøgelse for FOA.

 • 12.06.20 Velfærd
  Andelen af pædagogiske assistenter i børnehaver skal firdobles

  Flere end hver tredje ansatte i børnehaver og vuggestuer bør være faglærte pædagogiske assistenter, når minimumsnormeringerne indfases, mener FOA. En af de kommuner, som i forvejen går målrettet efter flere pædagogiske assistenter, er Lolland.

 • 12.06.20 Velfærd
  Tusindvis af medarbejdere får ret til fuld tid

  Er man medarbejder i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i København og ønsker at arbejde på fuld tid, så skal det også kunne lade sig gøre. Det mener sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling. Et nyt tiltag giver derfor fra 1. september alle medarbejdere, der arbejder på deltid i forvaltningen, ret til at gå op i tid.

 • 09.06.20 Velfærd
  Ligestillingsarbejdet halter i de fleste dagtilbud

  Ny rapport viser, at kun få daginstitutioner arbejder målrettet med at bryde gængse normer for køn, seksualitet, handicap eller etnicitet. Nu skal forskning bane vejen for mere systematisk arbejde med mangfoldighed og ligestilling i danske daginstitutioner.