Derfor er denne kommune blandt landets hurtigste til byggesager

28 dage tager det i gennemsnit at få sin byggesag behandlet i jysk kommune. Det er mere end dobbelt så hurtigt som landsgennemsnittet på 66 dage. Samlet set er kommunen i top ti over de hurtigste kommuner. Læs her hvorfor.

- Det er naturligvis glædeligt, at vi har en kort sagsbehandlingstid inden for byggesagsbehandlingen. Det betyder meget for beskæftigelsen og væksten i kommunen, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget, Ole Kamp (V).

- Det viser, at vi i kommunen kan levere en god service til dem, der vil være med til at skabe udvikling i Ringkøbing-Skjern Kommune, uddyber han.

 
Hurtig service til borgere og erhverv
De 28 dage er et gennemsnit for forskellige typer af byggesager, og både borgere og erhvervslivet får hurtig ekspedition.
I gennemsnit tager det Ringkøbing-Skjern Kommune fire uger at behandle en sag om enfamilieshuse mod knap ni uger på landsplan. Og mens en sag om industri- eller lagerbyggeri i gennemsnit også tager 28 dage i Ringkøbing-Skjern Kommune, går der samlet set 68 dage på landsplan.
- Vi har fokus på at være i løbende dialog med ansøgerne og give en god rådgivning forud for ansøgningen, siger Gunnar Frandsen, fagleder ved Land, By og Kultur.
- Derfor finder vi ofte frem til en løsning i samarbejde med ansøgerne, der kan godkendes uden forsinkelser. Det, tror jeg, er med til at give os den gode placering i statistikkerne endnu engang, siger faglederen.
 
Fælles hus trykker på speederen
Samlingen af alle de tekniske områder i Land, By og Kultur i samme hus i Tarm, har gjort samarbejdet mellem afdelingerne byggesag, vej, planlægning og miljø mere effektivt.
Samtidig har byggesagsafdelingen i Ringkøbing-Skjern Kommune også fået uddelegeret en lang række kompetencer.
- Vi har en række dygtige medarbejdere i afdelingen med et stort kendskab til næsten alle hjørner af kommunen. Færre sager skal omkring Teknik- og Miljøudvalget, fordi vi har kompetencen til administrativt at træffe afgørelse i de fleste tilfælde, og det betyder altså noget for sagsbehandlingstiden, forklarer Gunnar Frandsen.
 
 
Fakta
Energistyrelsen opgør jævnligt sagsbehandlingstiderne for byggesager baseret på BBR-registeret. De seneste tal gælder for sager, der afsluttet i perioden marts 2009/marts 2014.
I årets opgørelse har Ringkøbing-Skjern Kommune den syvendekorteste byggesagsbehandlingstid.
I forrige opgørelse for marts 2012/marts 2013 var sagsbehandlingstiden for byggesager i Ringkøbing-Skjern Kommune 34 dage.
Forskellene i sagsbehandlingstiderne kan skyldes flere forhold. F.eks. kan det tage ekstra tid at indhente manglende oplysninger fra ansøgeren, og der kan være forskelle mængden af sager, der skal i høring hos naboer og andre myndigheder.

 

 
Emneord: Byggesager, Sagsbehandling, Ringkøbing-Skjern Kommune, Energistyrelsen
Ringkøbing-Skjern Kommune på DenOffentlige.dk Ringkøbing-Skjern Kommune
Aktivitet: Artikler: 78 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Læs også