Det betyder en fleksjobreform for FTF’erne

Regeringen har lagt op til en reform af fleksjobordningen. Det vil også få betydning for en lang række FTF’ere. Et nyt notat viser, hvad en reform vil betyde for den enkelte. Om kort tid vil der efter alt at dømme være nye regler for fleksjob og løntilskud. De nye regler vil også betyde noget for de 450.000 privat og offentligt ansatte, som FTF repræsenterer.

FTF har regnet på, hvad reglerne vil betyde i kroner og øre for den enkelte, hvis regeringen samler et flertal til reformen. En af konsekvenserne bliver blandt andet, at fleksjobbere i en a-kasse fremover højest kan få 98 procent af den højeste dagpengesats som løntilskud. Tilskuddet vil være 88 procent for dem, der ikke er i en a-kasse.

Udregningerne er foretaget for forskellige indkomster, der er typiske for FTF'ere i fleksjob. Det gælder fx pædagoger, lærere og bankansatte. Beregningerne viser, at en person med en samlet månedsløn på 28.000 kroner og 2/3 nedsat arbejdsevne vil miste 4.800 kroner.

Fleksjobbere med kort eller mellemlang uddannelse tjener i snit 32.000 kroner om måneden. For dem vil tabet være 7.800 kroner hver måned.

Notat: Konsekvenser af ny løntilskudsmodel i fleksjobordningen

FTF/Jesper Egelund

Emneord: Fleksjobreform, Kontanthjælp, Revalidering, Dagpenge, Reform, FTF, Bente Sorgenfrey
FTF på DenOffentlige.dk FTF er 450.000 danskere...
Aktivitet: Artikler: 86 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 01.07.12
  Syntes det er svært at

  Syntes det er svært at vurderer hvad det betyder for mig.... Jeg er i puljejob og får mindste løn indenfor hk. Arbejder 16 timer om ugen. Jeg håber da ikke at jeg er en af dem der får mindre i løn ;) kan måske godt forstå at de laver ændringer med de højeste lønnet, men der er bare rigtig mange der ikke får en høj løn....

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 23.08.18 Politik
  LO: Godt at A-kasserne nu får mere ansvar

  - Ros til partierne for, at de nu omsider viser a-kasserne den tillid, de fortjener. Jeg havde dog hellere set, at a-kasserne havde fået opgaven som en fast ordning i stedet for et forsøg, siger LO-næstformand Ejner K. Holst.

 • 28.05.18 Velfærd
  22.700 færre i kontanthjælpssystemet

  Antallet af kontanthjælpsmodtagere, modtagere af integrationsydelse samt uddannelseshjælp fortsætter faldet. Fra april 2016, hvor kontanthjælpsloftet og 225-timersreglen trådte i kraft, og til februar 2018, blev der 22.700 fuldtidspersoner færre på kontanthjælp, når der tages højde for sæsonudsving.

 • 20.03.18 Velfærd
  Ministeriet evaluerer: Reform af førtidspension og fleksjob godt på vej

  Reformen af førtidspension og fleksjob er godt på vej, og rigtig mange borgere er tilfredse med deres forløb, viser en omfattende evaluering af reformen. Men der er også udfordringer på området. Det gælder i særlig grad manglende indsats i ressourceforløb. Beskæftigelsesministeren åbner for ændringer og indkalder nu forligskredsen til politiske drøftelser.

 • 19.12.16 Politik
  FTF: Om ti år vil den offentlige sektor mangle 59.000 par hænder

  Der bliver brug for ekstra 59.000 flere offentligt ansatte, hvis velfærden skal følge med befolkningstilvæksten og holde trit med samfundsudviklingen. Det viser en ny beregning fra FTF.

 • 22.06.16 Politik
  Center for Offentlig Innovation fortsætter

  Regeringen og KL har aftalt at forlænge centeret for en ny periode i forbindelse med aftalen om den kommunale økonomi for 2017. FTF glæder sig over, at centeret kan fortsætte sit vigtige arbejde.