Det bør du være opmærksom på ved køb af legetøj

Er du på jagt efter legetøj til dit barn? Selvom det måske godt kan virke sådan, er det langt fra alt legetøj til børn, der er sikkert. Legetøj bør være underholdende og sjovt, men i stedet kan det resultere i, at dit barn kommer til skade på den ene eller anden måde.

Det er desværre de færreste, der overvejer konsekvensen af det legetøj, de køber til deres børn, men det bør man bestemt gøre. Du kan blive meget klogere på dette problem her i artiklen, hvor du vil blive introduceret for forskellige faktorer, man skal være opmærksom på ved køb af legetøj. 

Vær særligt opmærksom på batterier

Hvad enten du leder efter legetøj til 1-årig eller fødselsdagsgave ideer, bør du altid være opmærksom på, om der er batterier i legetøjet eller ej. Såfremt det er tilfældet, er det afgørende, at du sørger for, at barnet ikke kan få fat på dem.

Det er dog vigtigt at fremhæve, at det som regel gør sig gældende, at der vil være en skrue fastmonteret på legetøjet, der gemmer batteriet væk. Det er bare ikke en garanti ved al legetøj, og hvis der er tale om, at det er til en 1-årig, er det særligt vigtigt, at du undersøger dette på forhånd. 

Undersøg, om der er snore, der kan gå løs

Vil du gerne sikre dig, at du køber sikkert legetøj til dit barn, bør du ydermere være særligt opmærksom på snore. Det er nemlig vigtigt, at disse ikke er i stand til at gå løs, og at de desuden ikke er for lange. Er det tilfældet, vil den i værste tilfælde kunne kvæle dit barn, hvilket naturligvis er meget farligt.

I forbindelse med dette gælder den uskrevne regel om, at en snor ikke må have en længde på mere end 23 cm, når det kommer til legetøj. 

Har legetøjet skarpe spidser eller kanter?

Foruden at være opmærksom på batterier og snore bør du kigge efter eventuelle brugsanvisninger og advarsler, når du kigger efter legetøj til dit barn. Du bør tilmed undersøge, om der kan være nogle skarpe spidser eller kanter på legetøjet, som potentielt kan forårsage skade på dit barn. Det kan eksempelvis være byggeklodser. Ydermere er det en god idé at tjekke, om samtlige dele sidder godt fast på legetøjet. Endelig bør du huske på, såfremt der er tale om tøjdyr, at dit barn vil kunne få problemer, hvis der er nogle åbninger. 

Du bør altid vælge en troværdig forhandler

Endelig er det af afgørende betydning, at du altid sørger for at købe legetøj til dit barn hos en troværdig forhandler. Der findes en lang række legetøjsforhandlere online, der bestemt ikke har gode intentioner med deres produkter. I stedet går de kun op i at tjene penge.

Det er naturligvis vigtigt, at du ikke lader dig narre af attraktive tilbud, hvis du på forhånd kan se, at der ikke er tale om en leverandør, der vil det bedste for dit barn. Du bør derfor vælge en butik eller legetøjskæde, som du kender på forhånd, eller som dine venner og bekendte har gode oplevelser med.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer