Det nye Skat: Borgere fik afvist fejl i otte måneder

Ny vurderingsstyrelse skulle sikre retvisende vurderinger, men er startet med at godkende fejlagtige skatteforhøjelser.

To sommerhusejere ved Silkeborg har gennem otte måneder klaget over en markant forhøjelse af grundskylden, som fik den ene af ejerne til at sætte sit hus til salg. Det skriver Politiken søndag. 
Politiken har gennemgået sagen fra Silkeborg, hvor sommerhusejerne gennem otte måneder har klaget over den voldsomme forhøjelse og fået afslag på afslag.

Historierne om Skat

Læs meget mere om skandalerne og planerne med Skat på tema-siden her. 

Denne ene af ejerne er Jens Iversen, der er buschauffør og fritidsmusiker, og som har en grund på blot 290 kvadratmeter, fik en regning på mere end 39.000 kroner. Han satte huset til salg, men indtil nu har ingen ønsket at købe et hus med så høj en skat.
»Det her burde ikke kunne ske i et land som Danmark«, siger Jes Iversen til Politiken.
Mindst tre forskellige afdelinger i Skat har gennemgået og afvist klagerne. 
Først da Politiken for godt en uge siden gik ind i sagen, erkendte Vurderingsstyrelsen, at der var sket »en menneskelig fejlvurdering«. Styrelsen, der i den forløbne uge har haft travlt med at skrive breve til sommerhusejerne, har afvist at stille op til interview med Politiken.
I et skriftligt svar siger skatteminister Karsten Lauritzen, at der er »tale om en række fejlvurderinger og misforståelser, som Vurderingsstyrelsen nu er i gang med at rode bod på, og det vil jeg naturligvis følge op på. Jeg har derfor bedt styrelsen redegøre for, hvordan de vil undgå, at noget lignende kan ske i fremtiden«.

Hovedkort og bikort - Hvor meget skal du betale i SKAT med hovedkort og bikort.

Emneord: Skat, Vurderingsstyrelsen, Skatteministeriet, Karsten Lauritzen, 270818
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også