Det offentlige bruger 90 procent færre sprøjtemidler

Der bruges stadig færre sprøjtemidler på de offentlige arealer. Brugen er på 20 år faldet med mere end 90 procent, viser ny statistik.

Der bliver brugt langt færre sprøjtemidler på fortove og i parker. En ny statistik fra Miljøministeriet viser, at forbruget af sprøjtemidler på offentlige arealer er faldet med hele 91 procent på 20 år. Alene siden den sidste statistik udkom i 2010 er forbruget faldet med 25 procent.

- Det er meget glædeligt. Færre sprøjtemidler er godt for vores natur og sundhed. Banedanmark har for eksempel halveret brugen af sprøjtemidler på tre år. Det viser, at vi godt kan komme langt ad frivillighedens vej, og jeg håber, at den gode udvikling kan fortsætte. Jeg vil også gerne rose kommunerne for at brugen af sprøjtemidler er blevet endnu mindre, siger miljøminister Kirsten Brosbøl.

Geder æder bjørneklo
En del kommuner oplever sidegevinster ved at udfase sprøjtemiddelbrugen som for eksempel større biodiversitet.


Flere kommuner er også blevet kreative i kampen for at minimere brugen af sprøjtemidlerne. Blandt andet lader Ishøj Kommune køer, får og geder deltage i kampen for øget biodiversitet ved at sætte tænderne i den invasive planteart Kæmpe-bjørneklo på kommunens store naturarealer.

- Det har været en stor succes, og vi får jævnligt henvendelser fra andre kommuner, som vil høre, hvordan det fungerer. Borgerne er også glade for dyrene, som de kan komme helt tæt på. Og så har det givet en langt større mangfoldighed af sjældne arter, som for eksempel frøer og tudser. Så det er på mange måder en fantastisk løsning, siger Ivan Morberg, der er driftsleder for de grønne områder i Ishøj Kommune.

Emneord: Miljøministeriet, Sprøjtemidler, Sprøjtegift, Ishøj Kommune
Miljøministeriet på DenOffentlige.dk Miljøministeriet
Aktivitet: Artikler: 166 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også