Det siger blå partier om Nye Borgerlige

Med Nye Borgerlige klar til Folketingsvalg er der lagt op til opgør om vælgerne i blå blok.

Nye Borgerlige kunne onsdag præsentere flere end 20.100 godkendte vælgererklæringer og er dermed opstillingsparate til det næste folketingsvalg.  Partiet kræver blandt andet asylstop, at retten til offentlige forsørgelse knyttes til det danske statsborgerskab, og at kriminelle udlændinge udvises efter første dom. 
 
Partiet har også luftet idéen om at fjerne arbejdsmarkedsfradrag og beskæftigelsesfradrag. Dermed vil partiet tilsyneladende udfordre flere partier på højrefløjen. 
 
Her er et overblik over, hvordan folketingsmedlemmer i blå blok har taget i mod det nye højrefløjsparti. 
 
Dansk Folkepartis integrationsordfører, Martin Henriksen. 
 
- Det er spændende med et nyt parti, og det mener jeg faktisk selv om de siger, at de vil konkurrere med Dansk Folkeparti. 
 
- Det er vi nu ikke bekymrede for, da Nye Borgerlige grundlæggende er et liberalistisk parti, og Dansk Folkeparti grundlæggende er et nationalkonservativt parti på eksempelvis udlændingeområdet, familieområdet og kulturområdet. 
 
Dansk Folkepartis finansordfører, Rene Christensen, om Nye Borgerliges forslag om at fjerne arbejdsmarkedsbidrag og beskæftigelsesfradrag ved at bruge 30 milliarder kroner af det økonomiske råderum på omkring 40 milliarder kroner frem mod 2025. 
 
- Sådan hænger virkeligheden desværre ikke sammen. Tingene er ikke så nemme, som Nye Borgerlige gerne vil gøre dem til i forhold til økonomien, siger Rene Christensen til Børsen. 
 
Venstres finansordfører, Jacob Jensen, om udsigten til at danne parlamentarisk grundlag for en Venstre-regering med Nye Borgerlige. 
 
- Det er fuldstændig hypotetisk. Vi lever i den virkelige verden, og den virkelige verden er, at vi har fire partier, som danner flertal og støtter en borgerlig liberal regering. Hvad der sker efter et folketingsvalg, tager vi efter valget, hvis den situation skulle opstå, siger han til Børsen. 
 
De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, udtaler sig om nyheden om, at Nye Borgerlige nu er opstillingsberettiget. 
 
- Vi ønsker Nye Borgerlige tillykke med opstillingen. Det er under alle omstændigheder godt, at vi har et demokrati, hvor der er plads til mange partier og også til holdninger så som Nye Borgerlige, Danskernes Parti og Dansk Samling - også selv om det ligger langt fra vores konservative ståsted, skriver K-formanden på Facebook. 
 
/ritzau/
Emneord: Blå blok, Nye borgerlige, Folketingsvalg
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.

 • 10.06.21 Politik
  Sundhedsministeriet indkalder til pressemøde i dag

  Sundhedsministeriet inviterer til pressemøde torsdag d. 10. juni 2021 kl. 12.00 om genåbningen og status på Covid-19-situationen.