Det siger blå partier om Nye Borgerlige

Med Nye Borgerlige klar til Folketingsvalg er der lagt op til opgør om vælgerne i blå blok.

Nye Borgerlige kunne onsdag præsentere flere end 20.100 godkendte vælgererklæringer og er dermed opstillingsparate til det næste folketingsvalg.  Partiet kræver blandt andet asylstop, at retten til offentlige forsørgelse knyttes til det danske statsborgerskab, og at kriminelle udlændinge udvises efter første dom. 
 
Partiet har også luftet idéen om at fjerne arbejdsmarkedsfradrag og beskæftigelsesfradrag. Dermed vil partiet tilsyneladende udfordre flere partier på højrefløjen. 
 
Her er et overblik over, hvordan folketingsmedlemmer i blå blok har taget i mod det nye højrefløjsparti. 
 
Dansk Folkepartis integrationsordfører, Martin Henriksen. 
 
- Det er spændende med et nyt parti, og det mener jeg faktisk selv om de siger, at de vil konkurrere med Dansk Folkeparti. 
 
- Det er vi nu ikke bekymrede for, da Nye Borgerlige grundlæggende er et liberalistisk parti, og Dansk Folkeparti grundlæggende er et nationalkonservativt parti på eksempelvis udlændingeområdet, familieområdet og kulturområdet. 
 
Dansk Folkepartis finansordfører, Rene Christensen, om Nye Borgerliges forslag om at fjerne arbejdsmarkedsbidrag og beskæftigelsesfradrag ved at bruge 30 milliarder kroner af det økonomiske råderum på omkring 40 milliarder kroner frem mod 2025. 
 
- Sådan hænger virkeligheden desværre ikke sammen. Tingene er ikke så nemme, som Nye Borgerlige gerne vil gøre dem til i forhold til økonomien, siger Rene Christensen til Børsen. 
 
Venstres finansordfører, Jacob Jensen, om udsigten til at danne parlamentarisk grundlag for en Venstre-regering med Nye Borgerlige. 
 
- Det er fuldstændig hypotetisk. Vi lever i den virkelige verden, og den virkelige verden er, at vi har fire partier, som danner flertal og støtter en borgerlig liberal regering. Hvad der sker efter et folketingsvalg, tager vi efter valget, hvis den situation skulle opstå, siger han til Børsen. 
 
De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, udtaler sig om nyheden om, at Nye Borgerlige nu er opstillingsberettiget. 
 
- Vi ønsker Nye Borgerlige tillykke med opstillingen. Det er under alle omstændigheder godt, at vi har et demokrati, hvor der er plads til mange partier og også til holdninger så som Nye Borgerlige, Danskernes Parti og Dansk Samling - også selv om det ligger langt fra vores konservative ståsted, skriver K-formanden på Facebook. 
 
/ritzau/
Emneord: Blå blok, Nye borgerlige, Folketingsvalg
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Læs også

 • 02.06.20 Politik
  Så meget har regeringen sparet på konsulenter

  Regeringen, KL og Danske Regioner er som en del af økonomiaftalerne for 2021 blevet enige om, at forbruget af eksterne konsulenter i kommuner og regioner er for højt og skal nedbringes. Dermed er der nu under et år efter regeringens tiltrædelse aftalt eksterne konsulentbesparelser i den offentlige sektor på i alt 2 mia. kr. årligt. To tredjedele af regeringens ambition om årlige konsulentbesparelser på 3 mia. kr. er således nået.

 • 29.05.20 Politik
  Beskæftigelsesministeren: Vi må forvente, at flere vil miste jobbet, når hjælpepakkerne udløber

  De officielle ledighedstal fra Danmarks Statistik viser en stigning i ledigheden på 35.500 fuldtidspersoner i april 2020. Ledigheden er på 152.800 fuldtidspersoner svarende til 5,4 procent af arbejdsstyrken. Stigningen i ledigheden overstiger langt de stigninger, vi så i begyndelsen af 2009, hvor ledigheden steg allermest som følge af finanskrisen. Ledigheden er i alt steget med 49.400 i marts og april.

 • 26.05.20 Politik
  Danmark sender 150 millioner kroner ekstra i klimabistand til verdens fattigste

  Regeringen er sammen med Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet blevet enige om at give 150 mio. kr. ekstra klimabistand til verdens fattigste. Pengene stammer fra finansloven 2020, hvor aftalepartierne blev enige om at afsætte 150 mio. kr. i tillæg til den generelle udviklingsbistand på 0,7 pct. af BNI.

 • 13.05.20 Politik
  COVID-19: Så mange selvstændige har fået hjælp

  Nye tal viser, at der er sendt cirka 45.000 udbetalinger afsted under ordningen til selvstændige og freelancere. I alt er over 3 mia. kr. udbetalt under ordningen.

 • 24.04.20 Politik
  Nordisk Råd i brev til statsministrene: Vi skal samarbejde mere i krisetider

  Nordisk Råds Præsidium har sendt et brev til de nordiske statsministre i anledning af coronapandemien. I brevet opfordres regeringerne i Norden til at samarbejde mere i kampen mod coronavirus og i krisetider generelt. Præsidiet foreslår blandt andet, at der oprettes en uafhængig nordisk kriseberedskabskommission.