Det siger de om statsministerens åbningstale

Organisationerne roser regeringens ambitioner for erhvervsuddannelserne.

Dansk Håndværk: 

- Det er let nok at love, at flere unge får en praktikplads. Men hvis det skal blive virkelighed, må regeringen følge op ved at sikre, at de mange milliarder stat, region og kommune bruger på byggeri, også giver beskæftigelsen hos de små og mellemstore virksomheder. 

- Som det ser ud nu, skaber regeringens anlægsprojekter først og fremmest job hos de store eller hos udenlandske virksomheder, og det er ikke dem, der er motor for skabelse af praktikpladserne, lyder advarslen fra Erik Møbius, direktør i Dansk Håndværk.

Dansk Byggeri:

- Det er meget positivt, at regeringen har ambitioner på erhvervsuddannelsernes vegne. Det lægger op til at indføre adgangskrav på erhvervsuddannelserne. For at blive en god håndværker skal man også kunne læse og regne. Det er på tide, vi får slået det fast, siger administrerende direktør i Dansk Byggeri Lars Storr-Hansen. 

Læs statsministerens åbningstale

HK: 

- Jeg er grundlæggende glad for, at regeringen nu kommer med sit udspil til en reform af erhvervsuddannelserne. De har alt for længe haltet bagefter, og jeg er tilfreds med, at det tegner til, at der kommer adgangskrav. 

- Vi skal have styrket prestigen i erhvervsuddannelserne – og der gør vi kun gennem øget kvalitet og ved at gøre uddannelserne til et tilvalg blandt dygtige unge, siger HK's forbundsformand, Kim Simonsen. 

- Når det er sagt, så er det vigtigt for mig, at der også findes en solid løsning for de mindre uddannelsesparate unge.

FOA: 

Foa hilser intentionerne om en modernisering af erhvervsuddannelserne velkommen.

- Men jeg kan være bekymret for, at den kommende reform ikke vil forbedre, men decideret forringe den største erhvervsuddannelse herhjemme, nemlig social- og sundhedsuddannelserne, siger forbundsformand Denis Kristensen. 

- De er en entydig succes i dag, både i forhold til voksenuddannelse og i forhold til integration. 

Emneord: Åbningstale, Folketingets åbning 2013, Dansk Håndværk, Dansk Byggeri, HK, FOA, Helle Thorning-Schmidt, Erhvervsuddannelse
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 16.03.20 Infrastruktur
  Klimapartnerskabet for byggeri og anlæg leverer 20 procent af CO2-reduktionerne frem mod 2030

  Klimapartnerskabet for byggeri og anlæg lægger i sine anbefalinger til regeringen op til en gennemgribende forandring af bygge- og anlægsbranchen. CO2-regnskaber for bygge- og anlægsprojekter, forbud mod oliefyr og strenge krav til renoveringer af offentlige og private bygninger er nogle af de mere end 60 forslag fra klimapartnerskabet.

 • 11.03.20
  OK20: Ny overenskomst for vikarer

  FOA og Vikarbureauernes Brancheforening har tirsdag skrevet under på aftale, som giver vikarer på plejeområdet mere i løn og pension.

 • 09.03.20
  FOA: Lov skal sikre vuggestuebørn først

  Ny undersøgelse afdækker alarmerende ringe normeringer i daginstitutionerne. De mindste skal tilgodeses først og minimumsnormeringer gælde for den enkelte institution, siger sektorformand i FOA.

 • 24.02.20
  Ventetiden på en byggetilladelse stiger

  Der er stor forskel på, hvor lang tid kommunerne er om at give grønt lys til at bygge et nyt hus eller en ny kontorbygning. Vallensbæk er hurtigst, hvorimod Fredensborg har Danmarks længste ventetid på 104 dage. Papirarbejdet bør kunne klares på i gennemsnit to uger, mener Dansk Byggeri. Men det kan kun tre kommuner leve op til.

 • 24.02.20 Infrastruktur
  FOA: Transportforlig med fine lønstigninger

  3F Transport og Dansk Industri har fremlagt overenskomstaftale, som blandt andet sikrer lønfremgang og mere sikkerhed til syge.