Det Sociale Europa? Debat med kandidater til EP-valget

Den seneste tids debat i Danmark om EU-borgeres adgang til nationale social- og velfærdsydelser, har for alvor skudt valgkampen til Europa-Parlamentet i gang. Men hvad mener de danske EP-kandidater egentlig?

Arbejdskraftens fri bevægelighed og ikke-diskrimination er grundlæggende principper i EU-samarbejdet og EU-borgere har under visse betingelser adgang til velfærdsydelser, når de tager arbejde i et andet EU-land. Samtidig er velfærds- og sociale ydelser nationale anliggender, så EU kan ikke blande sig i indhold og niveauet for ydelserne.

Under debatten i Europa-Huset spørger vi de danske kandidater, om EU's regler er ved at trække tæppet væk under det danske velfærdssamfund, så reglerne må ændres, eller om det i tværtimod handler om, at EU-landene skal arbejde sammen for at presse velfærden op - i hele Europa.

Efter oplæg fra kandidaterne er der debat med publikum. 

I panelet:

Kathrine Alexandrowiz, Socialdemokraterne
Karen Melchior, Det Radikale Venstre 
Julie Broe, Det Konservative Folkeparti
Margrethe Auken, Det Socialistiske Folkeparti
Anders Vistisen, Dansk Folkeparti
Sanni Aakjær-Olesen, Venstre 

Moderator: Nick Allentoft, redaktør på DenOffentlige.dk

Tid og sted:

Onsdag den 14. maj 2014, kl. 14:00 - 16:00
Europa-Huset, Gothersgade 115, DK-1123 København K

Tilmelding: 

Deltagelse er gratis men kræver tilmelding.

Mødet arrangeres af Europa-Huset i samarbejde med Netværk mod fattigdom.

Link til Europa-Kommissionens info om emnet.

Emneord: Europa-Parlamentet, EP14, Europa-Huset, Det sociale Europa
DenOffentlige.dk på DenOffentlige.dk Bliv medlem af DenOffentlige og vær med til at skabe debatten, dele viden og fremme en god udvikling i samfundet....
Aktivitet: Artikler: 1360 | Events: 31 | Kompetenceområder: 5

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Læs også

 • 24.06.20 Velfærd
  Sundhedsplejersker forbedrer flygtningefamiliers integration

  Hvis flygtningefamilier bliver taget ved hånden i deres første tid i Danmark og får hjælp til at bygge bro til det danske samfund, bliver de nemmere en del af fællesskabet, viser analyse af stort projekt.

 • 15.06.20 Velfærd
  Tilsyn i daginstitutioner halter gevaldigt

  I knap hver tredje børnehave og vuggestue ses der slet ikke på børnene, når der laves tilsyn. I forvejen sker tilsynet i tre ud af fire institutioner kun én gang årligt eller sjældnere, viser undersøgelse for FOA.

 • 12.06.20 Velfærd
  Andelen af pædagogiske assistenter i børnehaver skal firdobles

  Flere end hver tredje ansatte i børnehaver og vuggestuer bør være faglærte pædagogiske assistenter, når minimumsnormeringerne indfases, mener FOA. En af de kommuner, som i forvejen går målrettet efter flere pædagogiske assistenter, er Lolland.

 • 12.06.20 Velfærd
  Tusindvis af medarbejdere får ret til fuld tid

  Er man medarbejder i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i København og ønsker at arbejde på fuld tid, så skal det også kunne lade sig gøre. Det mener sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling. Et nyt tiltag giver derfor fra 1. september alle medarbejdere, der arbejder på deltid i forvaltningen, ret til at gå op i tid.

 • 09.10.14 Infrastruktur
  EU-alliance mod social dumping vokser

  Transportminister Magnus Heunicke har ved et ministerrådsmøde præsenteret syv konkrete forslag til klarere regler mod ulovlig cabotagekørsel. På rådsmødet diskuterede ministrene bl.a. muligheden for et åbent marked for civile droner i EU.