Det svarede de

DenOffentlige.dk har spurgt 12 kommuner til deres nyhedsbreve og presselister. Her er deres svar.

Vores spørgsmål: 

  • Hvor mange abonnenter har I på jeres nyhedsbrev/e? 
  • Har I statistik på hvor mange der åbner/læser nyhedsbrevet? 
  • Hvem modtager jeres nyhedsbreve? 
  • Hvilke abonnenter har I uden for kommunen? 

Svarene: 

Haderslev: Sender ca. fem forskellige nyhedsbreve ud, til pressen osv. 500-600 abonnenter på nyhedsmails. Åbnes af 30-70%.

Fredericia: Har presselister til regionale, lokale og nationale medier. Derudover abonnementsfunktioner på hjemmesiden med 100 abonnenter. Sendte 24 pressemeddelelser ud i aug., og 7 i sep.

Jammerbugt: Prioriterer ikke nyhedsbreve som kommunikationskanal særlig højt - udsender dem ikke med særlig hyppig frekvens. Kommunens nyhedsbreve har i alt 981 modtagere. Modtagerne er en blanding af privat personer, virksomheder og institutioner, med overvægt at privat personer. Ingen statistik på hvem der åbner/læser nyhedsbrevene. Satser i stedet på tilstedeværelse på sociale medier som Facebook og Twitter.

Vesthimmerland: Udsender slet ikke nyhedsbreve, men pressemeddelelser ud til en presseliste, som også bliver publiceret på hjemmesiden.

Køge: Har en abonnementsordning, men har aldrig lavet statistik. Dem der abonnerer, er folk der har lyst. Sender dagsordener, referater og udbud ud. Sender også pressemeddelelser ud via presselister.

Stevns: Har fire forskellige presselister til lokale, regionale, kommunale og landsdækkende medier. Har derudover en feature på hjemmesiden hvor man kan tilmelde sig deres nyheder. Ved ikke hvor mange abonnenter.

Ringkøbing-Skjern: Bruger ikke nyhedsbreve, men sender pressemeddelelser ud via distributionslister. Har ud over pressemeddelelserne en række andre nyhedsbreve, som man som borger/erhvervsliv/medarbejder kan tilmelde sig.

Frederikssund: Har ca. 450 abonnenter. 70-75 nøglepersoner indenfor organisationen, derudover personer i interessegrupper, presse – regionale, lokale og nationale medier, borgere og virksomheder.

Rudersdal: Har 3586 abonnenter på deres nyhedsbrev. Desværre ikke særlig god statistik på det.

Kalundborg:  Har i alt 752 abonnenter på kommunens nyhedsbreve. Ingen statistik, men arbejder på det. Modtages af en stor blanding mennesker.

Billund: Har 180 abonnenter på deres nyhedsbreve. Prioriterer arbejdet med kommunens hjemmeside højest.  

Randers: Udsender ikke et egentligt nyhedsbrev. Brugere af hjemmesiden vælger selv at abonnere på de nyheder, kommunen lægger ud inden for forskellige emner som fx miljø, natur, klima, børn 6-16 år, sundhed osv. Herudover kan man abonnere på ændringer på enkelte sider på hjemmesiden. Kan af tekniske årsager ikke svare på, hvor mange abonnenter kommunen har lige nu. 

 

 
Emneord: Kommunikation, Nyhedsbreve, Kommunal kommunikation, Rudersdal Kommune, Randers Kommune, Billund Kommune, Frederikssund Kommune, Haderslev Kommune, Fredericia Kommune, Jammerbugt Kommune, Vesthimmerland Kommune, Køge Kommune, Stevns Kommune, Ringkøbing-Skjern Kommune, Kalundborg Kommune
DenOffentlige.dk på DenOffentlige.dk Bliv medlem af DenOffentlige og vær med til at skabe debatten, dele viden og fremme en god udvikling i samfundet....
Aktivitet: Artikler: 1359 | Events: 31 | Kompetenceområder: 5

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også