DF er klar til flere flygtninge - hvis de rejser igen

Thulesen Dahl er klar til et nationalt kompromis om flere flygtninge. Hvis de bor i Danmark midlertidigt.

DF-formand Kristian Thulesen Dahl er parat til et nationalt kompromis om at tage imod flere flygtninge. Men det skal ske på den klare betingelse, at de indlogeres på statscentre og rejse hjem igen, når de kan. 

Flygtninge - migranter - folkevandring

Tusinder og atter tusinder af mennesker kommer i øjeblikket til Europa for at flygte fra forfølgelse og krig med drømmen om et liv i tryghed. Debatten raser om, hvad Europa skal gøre, og hvad Danmark selv skal gøre.
 
 

Sådan lyder det fra Thulesen Dahl i et interview med Berlingske.

Han mener, at Danmark "selvfølgelig skal tage et medansvar" for de mange, der er drevet på flugt. Men det behøver ikke at ske på en måde, der i de næste mange årtier udfordrer det danske velfærdssamfund.
 
- Hvis vi har sikkerhed for, at vi kun hjælper flygtninge med midlertidig beskyttelse i Danmark, så vil vi være langt mere indstillede på, at der kommer flere til Danmark. Det er vi klar til at acceptere, siger Kristian Thulesen Dahl til Berlingske.
 
Han foreslår ifølge avisen, at man opretter statslige centre rundt omkring i landet, hvor flygtningene kan bo, indtil de kan sendes tilbage til deres hjemlande.
 
Inspireret af den britiske premierminister, David Cameron, er DF-formanden sågar klar til at hente et antal svage flygtninge til de danske centre fra nærområderne omkring Syrien. 
 
Til gengæld vil Thulesen Dahl afskaffe flygtninges ret til at få en bolig anvist til kommunen. Desuden vil han nedlægge de initiativer, der har til formål at integrere flygtninge. 
 
Pengene, der spares ved at afskaffe blandt andet sprogundervisning, skal i stedet gå ubeskåret til øget hjælp i nærområderne, mener partiformanden ifølge Berlingske.
 
Integrations- og udlændingeminister Inger Støjberg (V) afviser Thulesen Dahls forslag.
 
- Jeg er meget enig i, at flygtninge kun skal være her midlertidigt. Men så længe de er her, er der mere fornuft i, at de også bidrager på arbejdsmarkedet. Derfor synes jeg ikke, at der er så meget perspektiv i, at folk skal sidde på asylcentre i halve og hele år. Der er mere ræson i, at de faktisk bidrager, mens de er her, siger hun til Berlingske.
 
Også Morten Østergaard (R) er ifølge avisen negativt stemt over for forslaget om danske flygtningecentre, som ifølge R-formanden vækker mindelser om nogle af de dårligste tider i dansk flygtningepolitik.
 
/ritzau/
Emneord: Flygtninge, Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også