DF-formand erkender at sjusk med EU-midler har skadet ham

Partiet er landet i en "tsunami", og der venter benhårdt arbejde, siger henholdsvis DF-stifter og DF-formand.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, sætter sin lid til, at han kan genvinde vælgernes tillid og sætte den rette kurs efter den seneste tids stormvejr om partiets brug af EU-midler.

Men sagen har kostet, lyder det.

Læs mere om DF-skandalen

Vi har samlet alle artikler om DF-skandalen med misbrug af EU-midler på denne temaside. 

- Når der er blæst om et parti, betyder det noget for hele partiet og for den, som er formand for partiet. Og så er det et benhårdt arbejde at genvidne folks tillid.

- Det skader partiets situation, det skader min position, sådan vil det altid være, når der er blæst om et parti og i særdeleshed en blæst i denne kaliber, siger DF-formand Kristian Thulesen Dahl om mulig svindel med EU-midler.

I november 2015 betalte partiet 120.000 kroner tilbage til EU-Parlamentet for en sejltur i 2013, hvor DF i forbindelse med kommunalvalget drog på en skonnerttur rundt til 16 danske havne.

Siden er flere sager dukket op, og partiet er nu ude i en ren "tsunami" ifølge Folketingets formand og DF-stifter, Pia Kjærsgaard.

Siden skonnertturen har DF oplyst, at partiet vil betale 1,6 millioner kroner tilbage for politiske kampagner i strid med reglerne og knap en million kroner for blandt andet julekort, medietræning og studieture.

EU's antisvindelenhed, Olaf, er i øjeblikket gang med at undersøge sagen. Men Dansk Folkeparti har allerede besluttet at sende i alt cirka 2,5 millioner kroner tilbage til EU-Parlamentet, som dog foreløbig afviser at tage imod dem.

Pengene blev nemlig udbetalt til den europæiske partialliance Meld og fonden Feld.

Professorerne Kasper Møller Hansen, Institut for Statskundskab ved Københavns Universitet, og Rune Stubager, Statskundskab ved Aarhus Universitet, mener, at sagen sandsynligvis sætter sig blivende spor i vælgeropbakningen.

Det var deres kommentar til en rundspørge, som Voxmeter har foretaget for Ritzau blandt 544 DF-vælgere.

Og de fælder en hård dom over Dansk Folkepartis europaparlamentariker Morten Messerschmidt efter den seneste uges afsløringer af sjusk med EU-penge.

Til spørgsmålet om, hvorvidt de fortsat har tillid til Messerschmidt, svarer 57 procent nej, mens knap 25 procent fortsat har tillid til politikeren.

Også meningsmålingerne har vist et fald i opbakningen til Dansk Folkeparti siden sidste uge, hvor en ny udvikling i sagen kom frem.

/ritzau/

Emneord: Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, DF-sagen, Pia Kjærsgaard
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 28.11.17 Politik
  Fængselsbetjente: Godt vi undgik besparelser

  Fængselsforbundet er tilfredse med den politiske aftale om kriminalforsorgen for de kommende år.

 • 28.11.17
  Politisk aftale om kriminalforsorgen indtil 2021

  Ny aftale har fokus en stærkere indsats mod banderne, en målretning af ressourcerne til de indsatte som kan og vil et liv uden kriminalitet samt opførelsen af et nyt stort og moderne arresthus i nærheden af København. Hent aftalen her.

 • 24.11.17 Infrastruktur
  Et enigt Folketing står bag nyt bevillingssystem for de videregående uddannelser

  Med aftalen er der enighed om at gennemføre en reform af bevillingssystemet for de videregående uddannelser. Læs hele aftalen her.

 • 03.06.16 Politik
  Bredt forlig om gymnasiereform

  Reform af de gymnasiale uddannelser vil ruste Danmarks studenter til at møde de krav, der venter dem i deres videre uddannelse og tilværelse, og på et arbejdsmarked, der fremover stiller endnu større krav til den enkelte. Hent aftale teksten her.

 • 19.12.13 Politik
  Ny sygedagpengemodel forhandlet på plads

  Alle sygemeldte får økonomisk tryghed under hele sygdomsforløbet. Indsatsen for sygemeldte bliver derudover fremrykket, forbedret og målrettet syge borgere med størst behov. Det er hovedindholdet i en bred politisk aftale om en ny sygdagpengemodel, som regeringen i dag har indgået med Venstre, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance.