DF-forslag: Alle skal betale den samme kommuneskat

Alle i hele landet skal betale det samme i skat til kommunen, foreslår DF-formand Kristian Thulesen Dahl.

Dansk Folkeparti efterlyser politisk mod til et opgør med de nuværende udligninger mellem kommunerne. Det skriver avisen Danmark.

De nuværende regler betyder nemlig, at der er udkantskommuner, som knap kan levere den ældrepleje, de er forpligtet til. Samtidig har nogle hovedstadskommuner velfærd på første klasse. 

Det siger partiformand Kristian Thulesen Dahl.


- Vi må erkende, at der er forskelle her i landet, som vi politikere skal håndtere, hvis vi vil have nogenlunde ens service i kommunerne. Behovet for at tage fat er kun blevet større.

Kristian Thulesen Dahl er klar til at skrotte de komplicerede og fastlåste udligningsordninger, som han mener, alligevel ikke fungerer.

- Jeg synes, vi skal overveje en model, hvor alle betaler den samme procent i kommunalskat. Så får man en sum ind, som man så fordeler til kommunerne efter deres demografi. 

- Kommunerne skal have en indtægt, der svarer til de udgifter, de har til for eksempel børn og ældre, mener Kristian Thulesen Dahl.

Han peger på, at modellen allerede fungerer for regionerne, der får midler i forhold til de opgaver, de løser med eksempelvis sygehusdrift.

/ritzau/

Emneord: Kommuneskat, Skattereform, Skatter, Kommunal udligning, Landsudligning, Udligningsordning, Dansk Folkeparti
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også