DF krav til finanslov: Afskaf jobprogram for flygtninge

DF går til finanslovsforhandlinger med krav om at afskaffe IGU'en. "Vi har været modstandere af den fra starten. Det er vi stadigvæk. Vi ser gerne, at man ændrer den og helst afskaffer den," siger Martin Henriksen.

Når efterårets finanslovforhandlinger mellem VLAK-regeringen og Dansk Folkeparti for alvor går i gang, vil Dansk Folkeparti møde op i Finansministeriet med et krav om, at den såkaldte integrationsgrunduddannelse (IGU) bliver skåret markant ned.

Det fortæller integrationsordfører Martin Henriksen (DF) til netmediet Policywatch.dk.

"Set fra vores stol er det stadig vigtigt at få gjort noget ved IGU'en. Vi har været modstandere af den fra starten. Det er vi stadigvæk. Vi ser gerne, at man ændrer den og helst afskaffer den," siger Martin Henriksen.

Ønsket er en konkretisering af det paradigmeskifte på udlændingepolitikken, som DF kræver i forbindelse med efterårets finanslovforhandlinger.

Integration - det væsentlige

Vi samler alle væsentlige historier om integration på denne tema-side

Sidste år forsøgte DF også at få et paradigmeskifte igennem. Dengang gik det i vasken sammen med regeringens ønske om store skattelettelser før jul.

I januar kom det frem i Jyllands Posten, at regeringen under de dramatiske skatteforhandlinger i efteråret 2017 var klar til at fjerne IGU-ordningen for den gruppe af flygtninge, der har midlertidig beskyttelsesstatus i Danmark. Martin Henriksen mener derfor, at når regeringen har tilbudt den indrømmelse til DF tidligere, så kan den gøre det igen i år.

"Når regeringen sidste år kom med det her tilbud til os, så må det være fordi, at det er noget, regeringen selv mener, og at det er ok at gennemføre det. Så jeg vil tillade mig at gå ud fra, at regeringen ser positivt på at ændre eller afskaffe IGU’en, når den selv er kommet med det notat, som de fleste, der interesserer sig lidt for politik, efterhånden har set," siger Martin Henriksen til PolicyWatch.

I juni i år rundede antallet af flygtninge på IGU-ordningen 1500 personer. Mere end hver tredje stoppede dog på IGU-ordningen igen - bl.a. fordi de har fået ordinært arbejde eller er startet på en uddannelse.

Integrationsgrunduddannelsen er et toårigt praktikforløb, hvor flygtninge kan komme i lønnet praktik og få 20 ugers skoleundervisning. Ordningen blev oprettet i forbindelse med en trepartsaftale i foråret 2016 mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter.

policywatch.dk/secure/nyheder/christiansborg/article10847988.ece

Emneord: IGU-forløb, IGU, Dansk Folkeparti, Martin Henriksen, Integration, Integrationspolitik, 060918
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også