DF roser Holst for at droppe del af eftervederlag

Dansk Folkeparti stiller sig tilfreds med, at forsvarsminister Carl Holst (V) dropper del af sit eftervederlag

Det er en både klog og rigtig beslutning, at forsvarsminister Carl Holst (V) efter nogen tøven nu ser gennem fingre med at få udbetalt den resterende del af sit eftervederlag fra Region Syddanmark.

Det siger Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen.

Carl Holst var ifølge gældende regler berettiget til 12 måneders løn, efter at han selv trak sig som regionsrådsformand og efterfølgende blev minister til en årsdage på den behagelige side af millionen.

Holst har på nuværende tidspunkt fået syv af månederne udbetalt, og nu dropper han altså de sidste fem måneders indtægt.

- Det tager vi så til efterretning, og vi er tilfredse med, at det er der, den lander, siger Søren Espersen, der dermed tager en del af luften ud af den megen kritik, der har været af Holst for at køre med dobbelt løn fra de offentlige kasser.

- Han har virkelig forstået, at det er alvorligt at køre i en periode med løbende udbetalinger samtidig med meget høj ministerløn. Så det er en god og klog beslutning, som forhåbentlig kan skabe ro om hans ministergerning, siger Søren Espersen.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, var blandt dem, der i de seneste dage har kritiseret Holst for at stå fast på sin ret til at modtage eftervederlaget sammen med ministerlønnen.

Søren Espersen understreger, at de regler, der overhovedet tillod Holst at få to store lønninger fra det offentlige på samme tid, skal laves om.

Region Syddanmark oplyser, at Carl Holst 30. juni fik udbetalt den første halvdel af sit eftervederlag, svarende til godt 416.000 kroner. 

Måneden efter tikkede endnu en portion penge på 69.419 kroner for endnu en måned ind på kontoen.

/ritzau/

Emneord: Carl Holst, Politisk efterløn, Dansk Folkeparti, Søren Espersen
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 28.11.17 Politik
  Fængselsbetjente: Godt vi undgik besparelser

  Fængselsforbundet er tilfredse med den politiske aftale om kriminalforsorgen for de kommende år.

 • 28.11.17
  Politisk aftale om kriminalforsorgen indtil 2021

  Ny aftale har fokus en stærkere indsats mod banderne, en målretning af ressourcerne til de indsatte som kan og vil et liv uden kriminalitet samt opførelsen af et nyt stort og moderne arresthus i nærheden af København. Hent aftalen her.

 • 24.11.17 Infrastruktur
  Et enigt Folketing står bag nyt bevillingssystem for de videregående uddannelser

  Med aftalen er der enighed om at gennemføre en reform af bevillingssystemet for de videregående uddannelser. Læs hele aftalen her.

 • 03.06.16 Politik
  Bredt forlig om gymnasiereform

  Reform af de gymnasiale uddannelser vil ruste Danmarks studenter til at møde de krav, der venter dem i deres videre uddannelse og tilværelse, og på et arbejdsmarked, der fremover stiller endnu større krav til den enkelte. Hent aftale teksten her.

 • 19.12.13 Politik
  Ny sygedagpengemodel forhandlet på plads

  Alle sygemeldte får økonomisk tryghed under hele sygdomsforløbet. Indsatsen for sygemeldte bliver derudover fremrykket, forbedret og målrettet syge borgere med størst behov. Det er hovedindholdet i en bred politisk aftale om en ny sygdagpengemodel, som regeringen i dag har indgået med Venstre, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance.