DI: For mange kloge mennesker arbejder i det offentlige

Dansk Industri fremlægger sin egen 2020-plan - vil hive 35.000 danskere fra det offentlige til det private.

Interesseorganisationen Dansk Industri fremlægger nu sit bud på en 2020-plan, der skal skabe op mod 200.000 private arbejdspladser i de kommende år.

DI mener blandt andet, at stat, regioner og kommuner skal lave en opbremsning i de offentlige udgifter de næste syv år, så "balancen mellem den offentlige og den private sektor genskabes". Det offentlige fylder simpelthen for meget.

- Der er stadig en grundlæggende ubalance, som gør, at den danske samfundsmodel ikke er bæredygtig, forklarer fagleder i Dansk Industri, Morten Granzau Nielsen.

Planen betyder, at 35.000 danskere skal skifte arbejdsplads fra det offentlige til en privat virksomhed frem mod 2020.

- Vores virksomheder får brug for deres arbejdskraft. Og sandheden er, at alt for mange af Danmarks kloge hoveder i dag arbejder i den offentlige sektor, siger Morten Granzau Nielsen.

Ud over at der skal luges ud i det offentlige, ønsker DI blandt andet færre på offentlig forsørgelse, et lavere skatte- og afgiftsniveau, et højere uddannelsesniveau og en 45-minutter længere ugentlig arbejdstid.

Regeringen har fremlagt sin vækstplan, der frem mod 2020 skal forbedre den danske konkurrenceevne. Men den er utilstrækkelig, mener DI.

- Regeringens Vækstplan DK er et godt skridt i den rigtige retning. Især med det stærkere fokus på vækst. Men der er fortsat lang vej til mål, hvis Danmark igen skal op i klubben af verdens 10 rigeste lande, siger Morten Granzau Nielsen.

/ritzau/

 

Emneord: Dansk Industri, 2020-plan, Vækstplan, Morten Granzau Nielsen
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 10.03.20 Infrastruktur
  Dansk Industri: Høj dansk CO2-afgift vil skade klimaet og gøre Danmark fattigere

  Klimarådet har i dag afleveret sit bud på, hvordan Danmark skal komme i mål med ambitionen om at nedbringe den danske CO2-udledning med 70 pct. i 2030. Fundamentet i Klimarådets anbefalinger er en høj dansk CO2-afgift på 1.500 kr. pr. ton – det er ifølge DI ikke vejen frem, fordi det vil skade den grønne omstilling, koste job og gøre vores samfund fattigere. Det er afgørende, at målet om de 70 pct. nås ved at udvikle - og ikke afvikle - Danmark, mener DI.

 • 25.10.17 Velfærd
  DI: Tiltrængt fokus på borgernes frie valg

  Regeringen har i dag præsenteret sit udspil til at styrke og udvide borgernes frie valg. DI er tilfredse med, at regeringen skærper fokus på borgernes frie valg, som på flere områder i dag ikke fungerer godt nok.

 • 28.06.17 Politik
  Vækstpartnerskabsaftale styrker samlet Greater Copenhagen

  Regeringen og Vækstforum Hovedstaden har netop indgået en ny vækstpartnerskabsaftale. Med aftalen iværksættes et samarbejde om fremtidsperspektiverne for erhvervsudviklingen i hovedstadsregionen.

 • 02.02.17 Ledelse
  DI får anerkendelse for debat om konkurser

  IKA, Foreningen af offentlige indkøbere, tildeler Dialogpris 2017 til Dansk Industri. Prisen går til DI for indsatsen med at fremme en konstruktiv dialog om, hvordan konkurser blandt private leverandører af hjemmepleje kan forebygges og håndteres bedst muligt.

 • 29.11.16 Velfærd
  Markante stordriftsfordele ved Facility Management

  Der er stadig større efterspørgsel på Facility Management, hvor flere støttefunktioner integreres i én samlet løsning. Flere offentlige myndigheder har allerede haft en række erfaringer med Facility Manangement, og det har givet gode resultater.