DI: Ny rapport viser nye veje for svage ledige

Tværfaglige teams hjælper de mest sårbare kontanthjælpsmodtagere til at lave planer om job eller uddannelse.

En målrettet indsats for de allersvageste kontanthjælpsmodtagere har en effekt.

For fire ud af 10 lykkes det at få lavet planer med et klart mål om job eller uddannelse, viser en ny rapport fra Rambøll, der har evalueret en landsdækkende indsats.

Hos DI, Dansk Industri, håber man, at rapporten er udtryk for en ny måde at tænke på.

- Vi skal bruge de ressourcer, vi har. Der er brug for alle hænder. Det kan ikke nytte noget, at der går nogen, som har en ressource og et potentiale, der ikke bliver brugt. Så de skal da bestemt hjælpes til at komme ud og få et arbejde, siger underdirektør i DI, Steen Nielsen.

DI's opfordring til beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) er, at man skal lytte til Rambølls undersøgelse, der viser, at der er et uudnyttet potentiale.

- Og så må resultaterne af undersøgelsen indgå i de overvejelser, som regeringen har, så det ender med, at vi kan udnytte flere af de ressourcer, der er tilstede og få bragt nogen af de svage ledige tættere på arbejdsmarkedet, siger Steen Nielsen.

- Det er ikke mangel på interesse fra virksomhederne, der er barrieren, men snarere, om man fra jobcentrenes side er klar til at hjælpe folk videre mod et job, mener han.

Planen er da også, at indsatsen skal føres videre i den nye beskæftigelsesreform, der er på trapperne, men lader vente på sig.

Ifølge Mette Frederiksen viser rapporten, at det er en skrøne, at de svageste kontanthjælpsmodtagere ikke vil eller kan arbejde.

Hun er ved at rulle regeringens reform ud med nye krav til netop de svageste i systemet.

Over for Politiken hæfter ministeren sig især ved, at tre ud af fire unge under 30 år i den mest sårbare gruppe drømmer om at komme i arbejde. I gruppen over 30 år gælder det for knap halvdelen.

Den positive udvikling er sket efter, at 17.000 af de mest sårbare kontanthjælpsmodtagere har fået deres sager gennemgået af tværfaglige teams af socialrådgivere, læger, psykiatere og misbrugskonsulenter.

Indsatsen, der blev tildelt 115 millioner kroner, har løftet dem, der ellers var "ude af stand til at deltage i aktiv beskæftigelsesrettet indsats", lyder det.

/ritzau/

 
Emneord: Kontanthjælp, Dansk Industri, Kontanthjælpsmodtagere, Mette Frederiksen
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 10.03.20 Infrastruktur
  Dansk Industri: Høj dansk CO2-afgift vil skade klimaet og gøre Danmark fattigere

  Klimarådet har i dag afleveret sit bud på, hvordan Danmark skal komme i mål med ambitionen om at nedbringe den danske CO2-udledning med 70 pct. i 2030. Fundamentet i Klimarådets anbefalinger er en høj dansk CO2-afgift på 1.500 kr. pr. ton – det er ifølge DI ikke vejen frem, fordi det vil skade den grønne omstilling, koste job og gøre vores samfund fattigere. Det er afgørende, at målet om de 70 pct. nås ved at udvikle - og ikke afvikle - Danmark, mener DI.

 • 20.02.20 Velfærd
  Regeringen har lavet en Robin Hood-model med bind for øjnene

  Gribskovs borgmester Anders Gerner Frost er stærkt forundret over, at den i forvejen økonomisk pressede kommune skal punge ud med yderligere 16 millioner kroner ifølge oplægget til den nye udligningsreform. Derfor har han nu kontaktet statsministeren og indenrigsministeren.

 • 01.06.18 Politik
  Åbent brev fra Mette Frederiksen til offentligt ansatte og ledere

  Med et åbent brev fremlægger Socialdemokratiet i dag en ny vision for den offentlige sektor. Den omhandler en selvstyre-reform med syv tiltag, der skal løse fem centrale udfordringer. Læs mere her.

 • 30.05.18 Velfærd
  Regeringen: Flere skal i arbejde - og blive i jobbet

  Mangel på arbejdskraft må ikke bremse væksten i Danmark. Regeringen vil med et nyt udspil gøre 20.000 flere jobparate, give flere ledige mulighed for at blive opkvalificeret og fordoble karantænen for at sige sit job op uden at have et andet på hånden eller sige nej til et job.

 • 28.05.18 Velfærd
  22.700 færre i kontanthjælpssystemet

  Antallet af kontanthjælpsmodtagere, modtagere af integrationsydelse samt uddannelseshjælp fortsætter faldet. Fra april 2016, hvor kontanthjælpsloftet og 225-timersreglen trådte i kraft, og til februar 2018, blev der 22.700 fuldtidspersoner færre på kontanthjælp, når der tages højde for sæsonudsving.