Digitale samtaler med ledige bør gøres permanente

Ases administrerende direktør, Karsten Mølgaard Jensen, glæder sig over, at ledige igen kan få støtte til at komme tilbage på arbejdsmarkedet, men peger samtidig på en forspildt mulighed, nemlig at det digitale kontaktforløb med de ledige har udløbsdato den 1. oktober og ikke med det samme bliver gjort til en permanent mulighed.

”Det er glædeligt og på høje tid, at beskæftigelsesindsatsen nu er genoptaget med mulighed for digitale møder og samtaler frem til 1. oktober. Men perspektivet er meget større. Corona-krisen har givet os en række positive erfaringer med digital kommunikation, som vi skal fastholde, når Danmark er tilbage i gear,” siger Karsten Mølgaard Jensen.

Ase har i flere omgange påpeget, at beskæftigelsesindsatsen og den omfattende samtaleaktivitet, der hidtil har bygget på personligt fremmøde, egner sig rigtig godt til digitalisering. Mange a-kasser har under suspensionsperioden haft digital kontakt med deres ledige medlemmer, alene Ase har under suspensionsperioden holdt flere end 4.000 digitale samtaler med de ledige med rigtig gode og positive resultater.

”Nu har Corona-tiden vist, at vi alle – inklusivt verdens ledere - meget effektivt kan mødes, kommunikere og tage beslutninger digitalt. Så selvfølgelig kan en ledig og en jobkonsulent også mødes til en digital CV-samtale. Men de nye digitale mødeformer i beskæftigelsesindsatsen skal ikke blot være midlertidige i en genåbningsfase. Hvis vi skal høste de store økonomiske, klima- og sundhedsmæssige gevinster ved digitaliseringen, skal de digitale samtaler gøres permanente,” siger Karsten Mølgaard Jensen.

”Netop nu, hvor vi står over for genåbning af samfundet og dermed også tilbagevenden til det dynamiske og fleksible arbejdsmarked, er behovet for vejledning større end nogensinde. Samtidig er det en god anledning til at gentænke hele indsatsen. I Ase har vi som forsøg gennemført CV-samtaler digitalt med stor succes og på den baggrund anbefalet politikerne at vælge den digitale løsning, også som permanent model, siger Karsten Mølgaard Jensen.

TILMELD NYHEDSBREV

Læs også

 • 01.07.20 Social
  Alle ansatte i plejesektoren skal testes for COVID-19

  For at overvåge smitten og beskytte de mest sårbare danskere mod COVID-19, skal ansatte på plejehjem og i hjemmeplejen fremover testes jævnligt – ud over de særlige testindsatser ved smitteudbrud. Det har KL, Danske Regioner og regeringen aftalt.

 • 01.07.20 Social
  Penge til minimumsnormeringer skal bruges på pædagoger og ikke ufaglærte

  En ny undersøgelse viser, at det er afgørende for forældre, at det er pædagoger, der bliver ansat, når normeringerne i daginstitutionerne skal løftes de kommende år.

 • 30.06.20 Social
  Husk børn og unges positive fællesskaber

  Under corona har børn og unge ikke kunnet deltaget i fritidsinteresser og været sammen, som de plejer. Hverdagen er nu mere normal, og flere aktiviteter er åbnet igen. SSP-samarbejdet i Norddjurs Kommune opfordrer til, at børn og unge ikke alene er sociale i det digitale univers, men også er aktive sammen og får fælles oplevelser - både i sommerferien og i det nye skoleår.

 • 26.06.20 Social
  Ikke-vestlig indvandring koster de offentlige finanser 33 milliarder kroner

  Ikke-vestlige indvandrere og efterkommere indebærer i 2017 en nettoudgift for de offentlige finanser på 33 milliarder kroner, viser en ny analyse fra Finansministeriet. Året før var udgiften 37 milliarder.

 • 25.06.20 Social
  Pædagoger: Corona-normeringer har styrket børnenes trivsel

  Pædagogerne i landets vuggestuer og børnehaver har oplevet et markant løft i børnenes trivsel og udvikling under de første uger af genåbningen, hvor der var flere pædagoger til færre børn end normalt, viser ny stor undersøgelse. Minimumsnormeringer bør fremrykkes, mener BUPL.