Din tallerken er et billede på samfundsudviklingen

Mad, madkultur og madlavning har ændret sig gennem tiden; og specielt har tilgangen til køkkenet ændret sig radikalt henover det seneste årti. Fra at kvinderne er kommet på arbejdsmarkedet, teknologien har vundet frem, samfundet har udviklet sig, og tiden har sat højere krav til individer, er vores holdninger, tilberedelse og tid til mad ændret sig.

Huslig revolution og udvikling af livsstil
I årene omkring 1960’erne til 1970’erne fandt de danske kvinder for alvor ind på arbejdsmarkedet. Det skabte en ændring i hjemmet, da rollefordelingen ellers traditionelt set havde været således, at manden tjente til maden på tallerkenen, og kvinden tilberedte den. 
 
Usunde tendenser og helseglade bølger
Som ligestillingen i arbejdsfordelingen i og uden for hjemmet grundlægges, bliver ønskerne, interesserne og aktiviteterne flere og flere; mennesket vil nå meget mere og kan med hurtige løsninger som take-away og fastfood hurtigt tilfredsstille behovet for føde på effektiv vis, så tiden kan fordrives udenfor køkkenet med andet end huslige gøremål. 
 
De fleste individer fylder deres tilværelse med en række aktiviteter, der fylder dagtimerne ud. Med en stresset hverdag, hvor både kvinde og mand har fuldt skema, kan det være svært at passe madlavningen ind, selvom den er nødvendig. For at yderliggøre presset på hverdagsramte individer, sætter en sundhedsbevidst modreaktion på konsekvenserne af junkfood også krav til, at fødevarerne er nærende, gode og vitaminrige. 
 
Nye krav, nye holdninger, nye muligheder
Det selvstændige individ med mange bolde i luften navigerer ofte i en travl hverdag. Her er det en nødvendighed, at aftensmåltidet kan komme hurtigt på bordet - uden at det er den rene luft, der bliver serveret. Moderne familier vil brødføde deres børn, men har ikke tiden til at stå timer i køkkenet forinden og vil ydermere ikke gå på kompromis med sundheden. 
 
Derfor er det nødvendigt med nye løsninger, der sikrer, at tilberedningen af aftensmaden er simpel og let, samtidigt med at indholdet er fyldt af hensigtsmæssig smagfuld ernæring. 
 
Et moderne bud på en løsning
For at opfylde ønskerne om måltider, der kræver mindre tid at tilberede og som stadig bevarer smagen, kvaliteten og sundheden, har en række foretagender begyndt at tilbyde færdige måltidskasser. En måltidskasse er en færdigpakket samling af friske råvarer, der leveres lige til din hoveddør. Med kassen følger en række opskrifter, som aftensmaden tager udgangspunkt i med de leverede ingredienser - samt et løfte om at det vil gå hurtigt og smage nyt, spændende og tilfredsstillende. 
 
Vejen til hjertet går gennem maven - og kærligheden bør findes hver dag. Middagstimerne mandag til fredag behøves nødvendigvis ikke være ulvetimer, som bør frygtes. Mennesket har med friheden og ligestillingen mulighed for at opfylde sin tid med det, der giver værdi, glæde og smil på læben. For det fleste er det ikke planlægning, indkøb og tilberedning af mad - specielt ikke når tiden nogle gange forekommer knap.
 
Find en samlet oversigt over måltidskasser og vurdér ud fra din families og dine behov, ønsker og krav, hvilken kasse der bedst passer jeres smagsløg. 
 
Kommercielt indhold på DenOffentlige.dk DenOffentlige er et uafhængigt og samskabt medie. ...
Aktivitet: Artikler: 25

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene: