Thomas Senderovitz er ny direktør for Lægemiddelstyrelsen. Fotograf: Jesper Ludvigsen

Direktør for Lægemiddelstyrelsen fundet

Sundheds- og Ældreministeriet har ansat Thomas Senderovitz som direktør for den nyoprettede Lægemiddelstyrelse.

Det bliver en mand med en stærk international profil og et indgående kendskab til lægemiddelindustrien, som den 1. april stiller sig i spidsen for den nyoprettede lægemiddelstyrelse.
 
Thomas Senderovitz er uddannet læge fra Københavns Universitet og har de seneste 15 år arbejdet med lægemidler på internationalt niveau – senest som medlem af direktionen i den globale CRO (Contract Research Organisation) PAREXEL med base i Berlin.

"Jeg er glad for, at vi nu har ansat Thomas Senderovitz som direktør for Lægemiddelstyrelsen. Han er en stærk faglig kapacitet og vil med sin handlekraft og indsigt kunne skabe en ny Lægemiddelstyrelse, der kan understøtte den danske lægemiddel- og medicoindustris arbejde bedst muligt og samtidig holde et vågent øje med virksomhederne," siger sundheds- og ældreminister Sophie Løhde. 

Thomas Senderovitz tiltræder stillingen som direktør i Lægemiddelstyrelsen den 1. april 2016 og glæder sig til at tage fat.
 
"Jeg er glad for at få mulighed for at stå i spidsen for en nyetableret styrelse, for det giver nogle unikke muligheder for at tænke tingene forfra. Og jeg glæder mig især til at arbejde for, at Lægemiddelstyrelsen opnår et endnu stærkere fagligt niveau, og at der kommer mere fokus på det internationale samarbejde," siger Thomas Senderovitz, der også peger på, at rådgivningen til virksomhederne skal styrkes.
 
"Vi skal styrke samspillet med sektoren, f.eks. ved at få nedbragt sagsbehandlingstiderne og ved at etablere et højere niveau for scientific advice, det vil sige rådgivning af virksomheder i forbindelse med afprøvning og godkendelse af lægemidler. Jeg glæder mig også til at skulle lede en myndighed, som er borgernes garant for, at der er effektive og sikre lægemidler til rådighed", siger Thomas Senderovitz. 
 
Lægemiddelstyrelsen blev oprettet som en selvstændig styrelse den 8. oktober 2015 efter at have været en del af Sundhedsstyrelsen fra 2012 til 2015.
 
Fakta: Kort om Thomas Senderovitz
Thomas Senderovitz er 50 år og uddannet læge fra Københavns Universitet i 1992.
 
Han har i over 15 år arbejdet intensivt med lægemidler og har bestredet flere lederstillinger i internationale biofarmaceutiske selskaber (Ferring Pharmaceuticals, UCB Pharma, Grünenthal GmbH). Senest har han været en del af direktionen i den globale CRO (Contract Research Organisation) PAREXEL, der bl.a. udfører klinisk forskning for farmaceutiske og bioteknologiske virksomheder.
 
Tidligere har Thomas Senderovitz været ansat ved Klinisk Farmakologisk Enhed, Bispebjerg Hospital og været medicinsk sekretær i den tidligere Lægemiddelstyrelse.
 
Privat er han far til to børn på 14 og 24 år og gift med Mette Wibeck Olsen.
 
Emneord: Lægemiddelstyrelsen, Sundheds- og Ældreminister, Thomas Senderovitz
Sundheds- og Ældreministeriet på DenOffentlige.dk Sundhedsministeriet blev oprettet 10. september 1987. Oprettelsen af et ministerium for sundhed skete bl.a., 'for at vi i Danmark kan få opstillet en fælles sundhedspolitik og for at fremme en mere...
Aktivitet: Artikler: 42

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 18.11.16 Politik
  Finanslov 2017: 1,5 mia. kr. til sundheds- og ældreområdet i 2017

  Kræftpatienter og ældre tilgodeses med ekstra penge på næste års finanslov. Pengene skal bl.a. gå til en ny kræftplan, som skal forbedre og fremtidssikre kræftbehandlingen, og til initiativer, der skal give ældre en mere værdig pleje og bedre mad.

 • 26.09.16 Velfærd
  Her er den nationale demenshandlingsplan

  PRESSEMEDDELELSE – Tre nationale mål og 27 konkrete initiativer skal løfte demensindsatsen og gøre Danmark demensvenligt. Sundheds- og ældreministeren vil sikre en højere og mere ensartet kvalitet i behandlingen og plejen af mennesker med demens og i hjælpen til de pårørende.

 • 29.04.16 Velfærd
  Nye nationale mål for sundhedsvæsnet skal øge kvaliteten for patienterne

  Indsatsen for at løfte kvaliteten i sundhedsvæsenet får nye ambitiøse mål. Sundheds- og ældreministeren, Danske Regioner og KL er enige om otte nationale mål for, hvor det samlede sundhedsvæsen skal bevæge sig hen til gavn for patienterne. Lokal forankring og metodefrihed er afgørende faktorer fremover.

 • 01.04.16 Velfærd
  Ny prisloftaftale sænker listepriser på sygehusmedicin med 10 procent

  Listepriserne sænkes med 10 procent over en 3-årig periode, og den eksisterende referenceprismodel ændres, så der fremadrettet sker en genberegning af listepriserne på ny sygehusmedicin, i takt med at medicinen introduceres i en række udvalgte lande. Det er hovedprincipperne i en ny aftale, som Danske Regioner og Sundheds- og Ældreministeriet i dag indgår med Lægemiddelindustriforeningen (Lif).

 • 04.01.16 Velfærd
  Ældre på plejecentre og i egen bolig er tilfredse med hjælpen

  Mere end 8 ud af 10 ældre, der bor på plejehjem eller i plejebolig, er tilfredse med den hjælp, de får. Tilfredsheden er også høj blandt ældre, der modtager hjemmehjælp i egen bolig. Det viser en ny undersøgelse, som Sundheds- og Ældreministeriet og KL offentliggør i dag.