Afgående Festival-direktør Henrik Rasmussen fotograferet af Erling J. Pedersen

Direktør for Roskilde Festival stopper

Henrik Rasmussen var festivalens første fuldtidsansatte medarbejder tilbage i 1989.

Dette års Roskilde Festival bliver en vemodig omgang for Henrik Rasmussen, for det bliver den sidste, hvor han selv står i spidsen.


Efter at have været en del af festivalledelsen i tre årtier meddeler Henrik Rasmussen, at han stopper som administrerende direktør for Roskilde Festival-gruppen den 1. januar 2017. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

- Det er det rigtige tidspunkt, også min alder taget i betragtning. Jeg er 61 år, og jeg vil gerne prøve noget andet, så som at sidde i professionelle bestyrelser. Jeg mener, jeg har kompetencerne til det og vil nu se, hvad markedet kan byde, siger han.

Festival-gruppens bestyrelse fik beslutningen at vide før jul og den kommer efter et par år, hvor festivalen har analyseret hele sin organisation for at ruste bedst muligt den til fremtiden.

- Som leder skal man give rum til nye generationer. Det er bedre selv at træde tilbage end at blive bedt om at gøre det, siger Henrik Rasmussen, som blev en del af ledelsen i 1986 og i 1989 blev festivalens første fuldtidsansatte medarbejder.

Emneord: Roskilde Festival
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 24.09.20 Ledelse
  Lederne udsteder løfte om nultolerance over for sexchikane

  Lederne har i dag indrykket helsidesannoncer i en række aviser som led i en kampagne mod sexchikane. Ledere opfordres til at skrive under på et løfte om nultolerance over for sexchikane.

 • 13.08.20 Ledelse
  Giv nu mellemlederne plads til at lede!

  Mellemledere ender i stigende grad som administratorer af regler og retningslinjer i stedet for at udføre det, de egentlig er ansat til, nemlig: ledelse. Udviklingen gør dem til et unfair symbol på et voksende bureaukrati og går ud over alt fra medarbejdere til virksomhedens resultater, mener Henrik Jespersen, der har været leder og ledelseskonsulent i over 25 år og nu er aktuel med bogen ‘Kontrol er let, ledelse er svært – en håndbog til mellemlederen’.

 • 12.08.20 Ledelse
  Anders Bondo Christensen stopper som formand for lærerne

  Formand for Danmarks Lærerforening (DLF) Anders Bondo Christensen meddelte i går, at han stopper som formand ved afslutningen af DLF’s kongres om seks uger.

 • 15.04.20 Ledelse
  Center for Cybersikkerhed: Åbne porte og gamle sårbarheder er fortsat en trussel

  Den øgede brug af fjernadgang som følge af coronakrisen gør det ekstra vigtigt at sørge for, at disse forbindelser er sikret.

 • 06.08.13 Velfærd
  Ny inspiration til frivilligt arbejde i Favrskov

  Hvordan skabes de bedste rammer for frivillighed i Favrskov Kommune, og hvad får folk til at bruge deres tid på frivilligt arbejde år efter år? De spørgsmål søgte 13 repræsentanter for de frivillige i Favrskov og 6 byrådsmedlemmer svar på, da de tirsdag 2. juli var på studietur til Danmarks største og mest intensive frivillighedsprojekt - Roskilde Festival.