Djøf: Koch-udvalg glemmer de højtuddannede

Næsten halvdelen af de nyuddannede jurister og økonomer er ledige, og dem glemmer Koch-udvalget, mener Djøf.

Fagforbundet for jurister og økonomer, Djøf, har en ledighedsprocent på 43,3 blandt unge nyuddannede. Den gruppe mangler der at blive taget hånd om i de anbefalinger, som Carsten Koch-udvalget er kommet med for en ny beskæftigelsesindsats.

Det mener Lisa Herold Ferbing, formand for Djøf.

- Alt for mange nyuddannede akademikere kan ikke få foden indenfor på arbejdsmarkedet, og det har vi simpelthen ikke råd til, siger Lisa Herold Ferbing.

Blandt de højtuddannede har man lavet Akademikerkampagnen. Her forsøger man at få kontakt mellem de ledige og virksomhederne. Og Djøf foreslår et initiativ på linje med den type initiativ.

- Et match af ledige og virksomheder kunne oplagt kombineres med korte, virksomhedsintroducerende kurser i stedet for de seks ugers kurser, udvalget lægger op til at fjerne, siger Lisa Herold Ferbing.

I den anden grøft finder man Dansk El-Forbund. Her havde formanden Jørgen Juul Rasmussen gerne set, at udspillet var mere visionært.

- Overordnet skal der åbenbart ikke stilles nogen krav til arbejdsgiverne i fremtidens arbejdsmarkedspolitik. Det er også ret skuffende, lyder det fra formanden.

Og mens man i Djøf har forståelse for, at seks ugers selvvalgt kursus ryger ud, så er det bestemt ikke på elektrikernes ønskeseddel.

- Det er muligt, at for eksempel akademikerne ikke får noget udbytte af det, men det gør for eksempel elektrikerne. Hvorfor fjerne noget fra alle, fordi det ikke fungerer for bestemte grupper, siger Jørgen Juul Rasmussen.

Dansk El-Forbund ser dog også positive elementer i anbefalingerne.

- Det er fint, at det hidtidige samtalecirkus droppes, og at den arbejdsløse i højere grad selv kan vælge, om man vil starte forløbet sammen med jobcentret eller a-kassen, siger forbundets formand.

/ritzau/

 

Emneord: Carsten Koch-udvalget, DJØF, Ledighed, Lise Herold Ferbing, Akademikerkampagnen, Dansk El-Forbund, Jørgen Juul Rasmussen
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 19.03.20
  Nye tal fra Beskæftigelsesministeriet: Antallet af ledige stiger som følge af coronakrisen

  Beskæftigelsesministeriet har netop offentliggjort de første tal på nyledige dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere mv. siden krisen med corona-virussets udbredelse i Danmark.

 • 12.06.18 Ledelse
  Djøf: Afsæt penge til at uddanne offentlige ledere

  Med Ledelseskommissionens anbefalinger i hånden er det igen slået fast, at god offentlig ledelse gavner alle - borgere, virksomheder og medarbejdere. Lad os give den plads til at virke, siger Hanne Fugl Eskjær, formand for Offentlige Chefer i Djøf.

 • 20.03.17 Politik
  Kære minister: Lad succesen fortsætte

  Landdistrikternes Fællesråd, Håndværksrådet og Djøf har skrevet til erhvervsministeren og bedt ham finde flere penge til landdistriktsvækstpilot-ordningen.

 • 21.09.15 Ledelse
  Djøf: Et sundt embedsværk – der kan blive bedre

  - Vi står foran en vigtig diskussion om samspillet mellem medierne, politikerne og embedsværket. For det er ingen hemmelighed, at det moderne 24/7 mediebillede allerede i dag påvirker politikernes hverdag drastisk og dermed også embedsmændenes, siger Lisa Herold Ferbing om Bo Smith Udvalgets rapport.

 • 29.06.15 Ledelse
  Fælles a-kasse-indsats forenkler jobreformen

  De fire a-kasser på FTF-området har slået sig sammen om at organisere de mange nye samtaler, som landets ca. mere end 100.000 forsikrede arbejdsløse skal have med både jobcentre og a-kasser som følge af beskæftigelsesreformen. Samarbejdet begrænser det logistikkaos og ressourcespild, som mange har frygtet.