Birgit Hansen

Dødstrussel påvirkede borgmester hårdt

Mange nordjyske kommunalpolitikere har været udsat for chikane eller trusler.

109 politikere har besvaret spørgsmål i en ny DR-undersøgelse, og heraf har 41 oplevet at blive chikaneret på grund af deres politiske virke. Det oplyser DR Nordjylland


En af dem er Frederikshavns socialdemokratiske borgmester Birgit Hansen. Hun fik en dødstrussel 1. maj sidste år, og den ramte hende hårdt.

- Jeg reagerede voldsomt på det og kiggede mig for over skulderen de næste dage, når jeg for eksempel satte mig ind i min bil, siger Birgit Hansen. En vred borger fremsatte truslen via en kommunalt ansat.

 

 

 

 

Emneord: Vold og trusler på arbejdet, Vold og trusler i det offentlige, Lokalpolitikernes arbejdsvilkår, Lokaldemokrati
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 12.01.15 Agnethe
  Trusler mod ofre ulige persoer

  Det står virkelig skidt til når trusler bliver hverdag,der må man spørge hvorfor.
  Jeg læste her på face book om Heidi sagen, det var grum læsning,om en der anmeldte pædofili, vedkommende blev frosset ud, det var Hjørring borgmesteren der åbenbart var venner med den der blev anmeldt,det er jo sådan nogle ting der kan føre til trusler.Offentlige personer skal holde deres sti ren.
  Søg selv efter Heidi sagen og læs.

TILMELD NYHEDSBREV

Læs også