Dong Energy kom ud af det første halve år af 2014 med et overskud på 1,4 milliarder kroner efter skat. Det er en milliard kroner mere end første halvår af 2013. Og driftsresultatet, ebitda, lå på 9,8 milliarder kroner mod 7,8 milliarder kroner i første halvår 2013.

Dong Energy er ude af krisen til glæde for nye ejere

Dong Energys frasalg af selskaber og fokusering på vindenergi luner på bundlinjen. Fremgangen fortsætter.

De nye ejere i Dong Energy, Goldman Sachs, ATP og PFA, kan glæde sig over, at fremgangen hos energikoncernen har bidt sig fast.

Dong Energy kom ud af det første halve år af 2014 med et overskud på 1,4 milliarder kroner efter skat. Det er en milliard kroner mere end første halvår af 2013. Og driftsresultatet, ebitda, lå på 9,8 milliarder kroner mod 7,8 milliarder kroner i første halvår 2013.


- Vi er tilfredse med resultaterne for første halvår, hvor vi har forbedret indtjeningen stærkt, siger koncerndirektør i Dong Energy Henrik Poulsen i en kommentar til halvårsregnskabet.

- Det er primært vores havmølleparker og olie- og gasfelter, der bidrager til stigningen, siger direktøren.

Dong oplyser blandt andet i regnskabet, at stigningen i forhold til samme periode sidste år skyldtes en højere indtjening fra vindaktiviteterne.

Sidste år solgte Dong for over 10 milliarder kroner fra af ikke-kerne aktiviteter. I år er man så gået over til at sælge dele af koncernens havvindmølleparker. Penge, der skal bruges til nye investeringer.

Samtidig er Dong i fuld gang med at omstille kraftvarmeværker fra kul og naturgas til grøn energi. Og Henrik Poulsen siger, at det går godt med at omstille elproduktionen til vedvarende energi.

- Det skyldes en kombination af vores opførelse af havmølleparker, og at vi i første halvår har besluttet at investere 2,5 milliarder kroner i at ombygge kraftværkerne i Skærbæk og Studstrup til at kunne fyre med biomasse i stedet for kul og naturgas, siger Henrik Poulsen.

Dong Energy driftsresultat steg i området Windpower med 2,1 milliarder kroner til 4,3 milliarder kroner i årets første seks måneder.

Stigningen kommer som følge af avance ved salg af halvdelen af Dongs ejerandele i havvindmølleparkerne London Array og Westermost Rough for små ni milliarder kroner.

I olie- og gasproduktionen steg driftsresultatet med 2,2 milliarder kroner til 2,7 milliarder kroner. 

/ritzau/

Emneord: DONG, Bæredygtighed, Vindenergi, Vindmøller, Havvindmøller
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
  • 27.08.14 Jens Guldbæk
    Dong Energy er ude af krisen til glæde for nye ejere

    Dong Energy er ude af krisen til glæde for nye ejere, som jo også omfatter ca. 200 Dong medarbejdere, der købte til spotpris, med det resultat, at de selv er blandt de første til at hæve "dividentetn". Det er godt med konsolidering, men helt vildt at staten er så naiv eller det der er værre, at forære en borgerbetalt pengemaskine til de ansatte. Det er simpelt hen ikke godt nok Corydon og venner, er jeres uddannelse virkelig så forkert skruet sammen, eller vidste I det godt li'som så mange andre, der ikke blev hørt?

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også