Dong sælger en del af tysk havmølleprojekt for milliarder

Halvdelen af stort havmølleprojekt i Tyskland indbringer Dong Energy 5,8 milliarder kroner.

Energikæmpen Dong Energy sælger halvdelen af havmølleprojektet Gode Wind 1, som ligger i Tyskland, til Global Infrastructure Partners (GIP), en international investor i infrastruktur. Det oplyser Dong Energy i en pressemeddelelse. 

Prisen lyder på 5,8 milliarder kroner, som betales i perioden 2015-2016. 

- Jeg glæder mig over dette partnerskab, og det er med stor fornøjelse, at jeg kan byde GIP velkommen som partner i Dong Energy, siger Samuel Leupold, vicedirektør i Dong Energy Wind Power.

Gode Wind 1 vil sammen med naboprojektet Gode Wind 2 være i fuld drift i 2016. Havmølleprojektet kommer til at består af 55 vindmøller fra Siemens med en kapacitet på seks megawatt stykket - i alt 330 megawatt. 

Dong skal som en del af salgsaftalen færdiggøre byggeriet og derefter sørge for drift og vedligeholdelse samt sørge for salget af den producerede elektricitet.

Salget ændrer dog ikke ved DONG's finansielle forventninger - hverken til regnskabsårets resultat eller investeringsniveau.

Også et konsortium af tyske forsikringsselskaber får en del af projektet gennem en projektobligation.

Blandt de store institutionelle investorer er blandt andre Talanx, et af Tysklands største forsikringsselskaber. 

Frasalget er blot det seneste i rækken hos Dong Energy. Sidste år frasolgte Dong Energy blandt andet halvdelen af Gode Wind 2 til fire danske pensionskasser - PKA, Industriens Pension, Lærernes Pension og Lægernes Pensionskasse.

/ritzau/

Emneord: DONG, DONG Energy, Havvindmøller
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Læs også

 • 22.08.19 Infrastruktur
  Ny vindpark kan forsyne 425.000 husstande med strøm

  425.000 danske husstande vil kunne få dækket deres elforbrug af den nye havvindmøllepark Horns Rev 3. Åbningen af Danmarks hidtil største havvindmøllepark er et vigtigt skridt mod et grønt Danmark. Tre mere er på vej.

 • 13.05.16 Bæredygtighed
  PSO-sagen: Regeringen vil skabe vækst ved at sænke elregningen

  Regeringen vil styrke dansk erhvervslivs konkurrenceevne ved at sænke elregningen og i fremtiden finansiere omstillingen af Danmarks energisystem – de såkaldte PSO-udgifter – via finansloven. I samme ombæring ønsker regeringen at reducere energiforbrugernes omkostninger med et tocifret milliardbeløb.

 • 07.01.16
  Danske virksomheder skal udtænke fremtidens energisystem

  I dag sætter energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt gang i et branchesamarbejde med DONG Energy, Danfoss, Vestas og andre af Danmarks energispydspidser, der skal udvikle morgendagens smarte energisystem baseret på vedvarende energi.

 • 20.10.14 Infrastruktur
  Staten køber gaslager i Stenlille

  Energinet.dk har i dag underskrevet en købsaftale om køb af DONG Energys gaslager i Stenlille for 2,25 milliarder kroner. Godt for Danmarks forsyningssikkerhed lyder det fra klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen

 • 11.10.13 Bæredygtighed
  Danmark og delstaten Maryland indgår samarbejde om havvind

  Danmark stiller ekspertviden til rådighed for delstaten Maryland, der har planer om at opføre en havvindmøllepark på 200 MW ud for den amerikanske østkyst. Samarbejdet vil bidrage til at opfylde målene i Præsident Obamas klimaplan.