Dong sælger ud af britisk havmøllepark

Knap er blækket tørt efter salget af Dong Energy, før Dong sælger halvdelen af britisk havmøllepark.

Dong Energy har solgt halvdelen af den britiske havmøllepark Westermost Rough. Det er japanske Marubeni Corporation og britiske UK Green Investment Bank, der bliver medejere af havmølleparken.

Salgsprisen er på 2,1 milliarder kroner, oplyser Dong Energy i en meddelelse til fondsbørsen. I de mere end to milliarder kroner er der også en udskudt betaling relateret til påbegyndelsen af den kommercielle drift af parken.

Når den nye ejerkreds er etableret, vil alle aktionærer bidrage til den fremtidige finansiering og dele udgifterne til opførelsen af projektet.

- Marubenis og UK Green Investment Banks samlede investering i opførelsen af parken vil være omkring 500 millioner britiske pund (4500 millioner kroner), skriver Dong i meddelelsen.

Westermost Rough er ved at blive bygget. Og parken skal være med til at reducere prisen på elektricitet fra offshorevind, som er et mål for Dong.

Det første fundament blev opført i februar i år, og parken forventes fuldt idriftsat i første halvdel af 2015.

Dong ser salget som en blåstempling af det danske energiselskabs "evne til at lede og udføre anlægsprojekter inden for offshorevind og anvende ny teknologi".

- Vi er stolte af, at vi er internationalt anerkendt som en attraktiv partner og markedsleder inden for offshorevind, siger direktør Samuel Leupold, Dong Energy Wind Power.

Westermost Rough ligger otte kilometer fra Yorkshires kyst, øst for Hull i Storbritannien. Parken kommer til at levere CO2-fri strøm svarende til cirka 210.000 britiske husstandes årlige elforbrug.

Dong Energy blev i februar under stor debat solgt til amerikanske Goldman Sachs, ATP og PFA Pension.

Amerikanerne ejer nu 19 procent af Dong, mens ATP ejer fem procent og PFA to procent. Staten er fortsat hovedaktionær med 60 procent af aktierne.

/ritzau/

 
Emneord: DONG
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 23.06.21 Ledelse
  Ny regionsrådsformand i hovedstaden

  Et enigt regionsråd udpegede tirsdag aften den socialdemokratiske gruppeformand til at afløse Sophie Hæstorp Andersen, der fortsætter som menigt medlem – og skal fokusere mere på valget til overborgmesterposten i København

 • 21.06.21 Ledelse
  Redningsmænd får Forsvarsministerens Medalje

  Forsvarsministerens Medalje uddeles én gang om året og tildeles personer, der har ydet en anerkendelsesværdig eller frygtløs indsats. I dag overrækker forsvarsminister Trine Bramsen Forsvarsministerens Medalje til fem redningsmænd fra kystredningstjenesten.

 • 17.06.21 Ledelse
  Dansk Ældreråd får ny formand

  På Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde den 16. juni er Inger Møller Nielsen uden modkandidat valgt som ny formand for ældrerådenes landsorganisation. Hun afløser Mogens Rasmussen, der efter to år på posten, har valgt ikke at genopstille.

 • 01.06.21 Ledelse
  Direktør for Landbrugsstyrelsen fratræder

  Stillingen som direktør vil snarest muligt blive slået op efter gældende regler.

 • 20.10.14 Infrastruktur
  Staten køber gaslager i Stenlille

  Energinet.dk har i dag underskrevet en købsaftale om køb af DONG Energys gaslager i Stenlille for 2,25 milliarder kroner. Godt for Danmarks forsyningssikkerhed lyder det fra klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen