Dong: Vi tog det bedste bud, siger finansminister

Bjarne Corydon afviser, at der var bedre bud på Dong, end det, som staten har taget i mod.

Tilbuddet fra amerikanske Goldman Sachs og danske ATP og PFA var det samlede bedste, da det skulle afgøres, hvem der skulle have lov at købe en stor aktiepost i det statslige energiselskab Dong.

Det fastslår finansminister Bjarne Corydon (S) over for Ritzau, efter oplysninger om at PensionDanmark skulle have givet et højere bud på aktieposten i Dong.

- Det bedst samlede tilbud, er det tilbud, som vi har taget, siger Bjarne Corydon.

Han afviser at komme nærmere ind på de bud, som staten har modtaget i salgsprocessen.


- Vi kan ikke tillade os at gå ind og diskutere andre bud. Det er fortrolige og markedsfølsomme oplysninger, som vi ikke kan diskutere i offentligheden. 

- Men der er ikke skyggen af tvivl om, at vi naturligvis har taget det bedst samlede bud, siger Bjarne Corydon.

Det er Information, der skriver, at PensionDanmark skulle have afgivet et bud på aktieposten i Dong.

- Det har jeg ingen kommentarer til, siger Torben Möger Pedersen, administrerende direktør i PensionDanmark, til Information.

I alt betaler amerikanerne otte milliarder kroner for en ejerandel på cirka 19 procent af Dong. Desuden indskyder ATP 2,2 milliarder kroner, mens PFA køber aktier for 800 millioner kroner. 

Baseret på de beløb kan den samlede værdi af Dong fastsættes til 31,5 milliarder kroner.

Men værdien af Dong er betydelig højere, har flere kritikere hævdet, forud for, at aftalen med Goldman Sachs skal vedtages torsdag i næste uge. 

Enhedslisten har derfor bebudet, at det vil forhale processen, og Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl skriver på Facebook, at han forlanger et klart svar fra Bjarne Corydon til de nye oplysninger.

- Der er mange mystiske ting omkring salget af Dong. Men tingene må frem i lyset, inden Folketingets Finansudvalg skal færdigbehandle sagen, skriver Thulesen Dahl.

/ritzau/

 

Emneord: Goldman Sachs, ATP, PFA, Bjarne Corydon, DONG, PensionDanmark, Kristian Thulesen Dahl, Torben Möger Pedersen
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også