Drabssigtet sygeplejerske i sms: Jeg har lige taget livet af en

Der er ikke noget unaturligt i at beskrive en patients død i en sms til sygeplejerskekolleger, mener sigtet.

- Jeg har lige taget livet af en. De pårørende er helt knust. Står her og vræler med dem.

Den tilsyneladende temmelig kyniske besked har en drabssigtet sygeplejerske sendt til en kollega i forbindelse med sit arbejde på sygehuset i Nykøbing Falster. 


Det fortæller anklager Michael Boolsen tirsdag eftermiddag i forbindelse med et retsmøde i Nykøbing Falster, hvor anklageren endnu engang kræver varetægtsfængslingen af kvinden forlænget.

Læs mere om sagen her

Det er under efterforskningen af fire påståede drab og et drabsforsøg, at politiet er stødt på den opsigtsvækkende sms-besked på den sigtedes telefon.

Om beskeden har sygeplejersken ifølge Michael Boolsen sagt, at "det er helt normalt at skrive sådan med en veninde eller en kollega".

Med andre ord afviser hun, at der med beskeden er tale om en tilståelse. 

Ud over de fire drab og drabsforsøget er den 31-årige sigtet for at udsætte sin syvårige datter for fare ved at give hende det kraftige og afhængighedsskabende sovemiddel Zopiklon.

Siden sin anholdelse i begyndelsen af marts har kvinden nægtet sig skyldig, og hendes forsvarer har gentagne gange efterspurgt et motiv til de påståede drab.

Et sådant har anklagemyndigheden ikke leveret, men i forbindelse med tirsdagens retsmøde siger Michael Boolsen, at kvinden lider af en personlighedsforstyrrelse.

Det betyder blandt andet, at hun har en vedholdende søgen efter at opnå spænding i tilværelsen, manglende tanke for andre, og at hun er egocentrisk, fortæller anklageren på baggrund af en personundersøgelse.

Anklagemyndigheden mener desuden at have fundet den såkaldte "rygende pistol" i form af et tomt sprøjtehylster. Den blev fundet i en medicinspand på sygeplejerskens afdeling.

Sprøjtens indhold - en dødelig cocktail af sløvende medicin - anklages den 31-årige for at have skudt ind i blodbanen på en kvindelig patient, der efterfølgende måtte genoplives.

En lignende fremgangsmåde beskyldes hun for at have brugt i tre andre tilfælde på den samme lange vagt fra 28. februar til 1. marts i år. Det kostede dem alle livet.

Efterfølgende har anklagemyndigheden føjet endnu et drab til sigtelsen, så hun nu i alt er sigtet for fire drab og et drabsforsøg samt for at udsætte sin datter for fare.

/ritzau/

Emneord: Drab på patienter, Sygeplejersker, Retten i Nykøbing Falster, Nykøbing Falster Sygehus
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 11.11.15 Nick Allentoft, chefredaktør & stifter
  godt set Lars

  Tak for din observation. Sådan skal det selvfølgelig ikke fremgå, så nu er det "kvinden".

 • 11.11.15 lars jensen
  drabssigtede sygeplejerske

  jeg er glad for, at I får understreget, at der er tale om en "sorthåret" tiltalt. Det er vigtigt...

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også