Foto: Shutterstock

Drastisk corona-beslutning: Minister udsteder dødsdom

Danmarks Fødevareminister Mogens Jensen har truffet en drastisk beslutning. Han har nemlig meldt ud, at op mod 100 nordjyske minkbesætninger skal aflives efter coronasmitte.

Efter at der er konstateret coronasmitte i 41 minkbesætninger i Nordjylland, vil regeringen have besætningerne ned.

Derfor kan op mod 100 nordjyske minkbesætninger ende med at blive aflivet. Dette oplyser fødevareminister Mogens Jensen i en pressemeddelelse.

Der har været stor smittespredning blandt nordjyske minkbesætninger. Den store smittespredning udgør nu så alvorligt et problem, at regeringen har besluttet af aflive de smittede besætninger.

Desuden vil besætninger, hvor der er mistanke om smitte samt besætninger, der er i umiddelbarhed nærhed af smittede besætninger også blive aflivet.

Har forsøgt at inddæmme smittespredningen

Regeringen har forsøgt at inddæmme smittespredningen, men dette er dog ikke lykkedes. 

Blandt andet blev der indført øget smitteovervågning af minkfarmene, ligesom der også blev indført krav om øget brug af værnemidler hos dem, der arbejder på farmene.

Tilsyneladende har det dog ikke været tilstrækkeligt. Det er derfor, at regeringen ser sig nødsaget til at tage næste skridt.

Minkavlere kan forvente kompensation

Minkavlerne som er nødt til at aflivere deres besætning som følge af coronasmitte får kompensation. Desuden oplyses det, at regeringen er åben over for at give yderligere kompensation til minkbranchen.

Mogens Jensen har dog oplyst, at der ikke umiddelbart er intentioner om at lukke produktionen af mink, for at styr på smittespredningen.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også